- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Infinix Note 40 Pro+ 5G - túlpakolva
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tomi_78
tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam kérdésemnek megfelelő helyet, ezért nyitottam ezt a fórumot neki, de persze mások is feltehetik itt kérdéseiket (ha esetleg valaki mégis tudja, hogy egy már létező téma lenne a tökéletes hely neki, hát elnézést, és nyugodtan áthelyezhető).
Szóval, ide nem konkrét programnyelvekkel, hanem általános programozási problémákkal kapcsolatos kérdéseket várok.
Ami pedig nekem vár megválaszolásra, az a következő kérdés: alkalmazásom ablakának átméretezésekor a benne lévő grafikai elemeket helyezném át úgy, hogy az új mérethez alkalmazkodjon az elhelyezkedésük. Tehát ami középen volt, az maradjon középen, ami szélebbre, az az új mérethez arányosítottan szélebbre.
A következő kódot írtam hozzá C#-ban, de nem nagyon hozza a várt eredményt, pl. az ablak kisebbítésekor minden a bal szélére vándorol:void MainFormResize(object sender, EventArgs e)
{
int regiszelszazalek,regimagszazalek;
foreach (var jatelem in jatelemeilista) {
//jatelem.xhely*=Width/ablakszel; //Ezek a legrosszabbak!
//jatelem.yhely*=Height/ablakmag;
regiszelszazalek=(100*jatelem.xhely)/ablakszel; //Ez sem tökéletes.
regimagszazalek=(100*jatelem.yhely)/ablakmag;
jatelem.xhely=(Width*regiszelszazalek)/100;
jatelem.yhely=(Height*regimagszazalek)/100;
}
Invalidate();
ablakszel=Width;
ablakmag=Height;
}
Mi lehet a baj vele? Elméletileg mindkettő jónak tűnik, de mégsem azok. Esetleg van valami harmadik és tökéletes megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- Makulátlan Asus, 15,6"FullHD IPS, játékra is,i5 1135g7,IRIS XE VGA,12-16GB RAM,SSD,
- Asrock H81 Pro BTC ajándék proci + ram + hűtő
- HP 14s,FullHD játékra is,i5 1135g7(8X4,2Ghz)IRIS XE VGA,12-16GB RAM,SSD,
- OHH Bontatlan Lenovo ThinkBook 16p Workstation Tervező Laptop -50% i7-13700H 16/512 RTX 4060 8GB QHD
- Asus ROG Zephyrus G14 FHD+ 144Hz Hordozható Gamer laptop -50% Ryzen 7 6800HS 16GB/1TB RX 6700S 8GB
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest