- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
újratöltve
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom jó helyre írok-e, de most tanulok programozni egyedül, és elég nehezen haladok. Az lenne a kérdésem, hogy hogy tudom kiszámolni két szám legnagyobb közös osztóját? Gondolom ciklussal, de sehogy sem sikerül.
Kösz -
Tomi_78
aktív tag
Sziasztok!
Mivel nem találtam kérdésemnek megfelelő helyet, ezért nyitottam ezt a fórumot neki, de persze mások is feltehetik itt kérdéseiket (ha esetleg valaki mégis tudja, hogy egy már létező téma lenne a tökéletes hely neki, hát elnézést, és nyugodtan áthelyezhető).
Szóval, ide nem konkrét programnyelvekkel, hanem általános programozási problémákkal kapcsolatos kérdéseket várok.
Ami pedig nekem vár megválaszolásra, az a következő kérdés: alkalmazásom ablakának átméretezésekor a benne lévő grafikai elemeket helyezném át úgy, hogy az új mérethez alkalmazkodjon az elhelyezkedésük. Tehát ami középen volt, az maradjon középen, ami szélebbre, az az új mérethez arányosítottan szélebbre.
A következő kódot írtam hozzá C#-ban, de nem nagyon hozza a várt eredményt, pl. az ablak kisebbítésekor minden a bal szélére vándorol:void MainFormResize(object sender, EventArgs e)
{
int regiszelszazalek,regimagszazalek;
foreach (var jatelem in jatelemeilista) {
//jatelem.xhely*=Width/ablakszel; //Ezek a legrosszabbak!
//jatelem.yhely*=Height/ablakmag;
regiszelszazalek=(100*jatelem.xhely)/ablakszel; //Ez sem tökéletes.
regimagszazalek=(100*jatelem.yhely)/ablakmag;
jatelem.xhely=(Width*regiszelszazalek)/100;
jatelem.yhely=(Height*regimagszazalek)/100;
}
Invalidate();
ablakszel=Width;
ablakmag=Height;
}
Mi lehet a baj vele? Elméletileg mindkettő jónak tűnik, de mégsem azok. Esetleg van valami harmadik és tökéletes megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman S2 TG Seasonic 650W
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged