Új hozzászólás Aktív témák
-
cicmic123
csendes tag
A LucasArts klasszikusait én is nagyon szeretem, a Monkey Island sorozat nagy alkotás volt.
Egyébként szerényen ajánlanám saját kalandjáték készítő oldalamat: [link]
Érdemes megnézni, vannak kész játékok is. -
peterszky
őstag
Grim Fandango rajongók, figyelem! A ScummVM testvére megszületett a világvége eljövetelekor, így modern gépeken is újra átélheted Manny Calavera kalandjait. Erre tessék: [link]
-
hamzter
csendes tag
Nem nagyon olvastam még hogy bárki említette volna a Discworld Noir-t[link]
igazi nyomozás...minden van benne ami kell...egy régivágású detektívről szól aki Korongvilágban nyomoz (Discworld) a környezet hasonló mint a 1920as évek Londonja azzal az apró külömbséggel hogy a bárban vámpír a zongorista aki egy pohár vért szürcsöl, nagy segítségünkre van egy kőgólem, ki kell faggatni egy bárénekest aki történetesen troll...arról nem is beszélve hogy egy vérfarkassal is igen közeli kapcsolatba kerülünk ;) soksoksoksoksok fordulat, nem túl nehéz de kell agalni rendesen, és nem rövid játék...a humorról már nem is beszélve, sok poén székről leesős...(hogy cska egyet említsek, lehet pl. találkozni a csatornában egy icipici kaszással aki a patkányokért felelős, meg hasonlók) nagyon nagyon ajánlom minden Point and Click rajongónak
-
bdfhz
aktív tag
Régebben nem szerettem az ilyen típusú játékokat, mostanában viszont rájuk kaptam. Nem tudom, melyek a point and click műfaj csúcsai, így szinte vaktában válogatok a megszámlálhatatlan flashjáték között.
Két játékot ajánlok azoknak, akik hozzám hasonlóan nem tudják, merre induljanak. Az egyik a Goliath the Soothsayer. Egy bezárt padlásszobában térünk magunkhoz. Amellett, hogy ki kell jutnunk, magyarázatot kell találnunk a házban tapasztalt furcsa dolgokra. Nagyon hangulatos játék szép grafikával. Ha elakadnátok, van megoldás (walkthrough) a neten. Ijedősebbeknek nem ajánlom, bár horrornak azért nem nevezhető.
A másik játék egy trilógia, a címe: Something amiss. Egy emlékezetkiesésben szenvedő lány szerepében kell rájönnünk, mi történt velünk az orvosi vizsgálat során. Az első két részben magában a játékban is találhatunk tippeket, ha elakadnánk. Lebilincselő játék szintén szép megjelenítéssel.
Jó szórakozást!
-
placyd
csendes tag
Ha magyar nyelvű (és magyar fejlesztésű) kalandjátékokra vágytok, akkor próbáljátok ki a PilczStudios játékait: [link]
-
delta9
senior tag
de azért megtaláltam, az a címe, hogy nightlong:
-
delta9
senior tag
nekem a still life tetszett. idén talán lesz 2. rész is.
ezt meg léptessétek végig, van néhány point and click
[link]meg egyszer egy újság mellékletén volt egy cyberpunk point and click demo sok évvel ezelőtt, nagyon szépen nézett ki, csak nem emlékszem a címére sajnos
-
peterszky
őstag
Monkey Island trailer
Jól összevágták, nagyon tetszik. -
peterszky
őstag
Szvsz a legjobb intro a világon (Full Throttle
)
-
peterszky
őstag
Nekem azthiszem a UK dobozos lesz. Plussz ma egy ismerősöm megnyert egy ebay aukciót, ami másik nagy kedvencem (LA kaland), ahogy itt lesz publikálni fogok róla fotókat, addig lehet tippelni, hogy mi az
mod.:Ő az, ez volt az aukció képe
ScummVM-et én is használom, nagyon jó kis program, telefonomon is fenn van, jól jön az egyetemi előadásokon
-
doc
nagyúr
válasz
peterszky #55 üzenetére
Egyszer írtam nekik a lucasarts.com fórumba, elutasítottak, hogy európaiakkal nem foglalkoznak.
na azért ez durva... főleg fórumon
lehet azóta megváltozott az álláspont, én még 2000-ben írtam nekikamúgy ha LA játékkal játszol, ne natívan, hanem a ScummVM-mel tedd, csomó "szépítő" szűrő van benne, anno írtam róla cikket a Linuxvilágba (a honlapjukról ingyen letölthető)
-
peterszky
őstag
Én a Syberia vége felé már szinte vártam, hogy mikor tűnik fel Hans. A történet is arra vezetett rá, hogy Aralbadban fogunk találkozni, onnan volt az utolsó levél, másodszorra is visszatértél, tehát minden passzolt a "fináléra"
Dig:
Még nem tudom, hogy melyik kiadás, mert egy ismerősöm rendelte, ott van már nála, csak még nem tudtunk találkozni. De gondolom, hogy nem sok dobozos kiadás volt belőleNevekről hallottam, tényleg nem kispályás játék ebből a szempontból.
Zehn Adventures CD-k nekem is megvannak, ha minden meglesz, akkor német vagy osztrák ebayen elpasszolom, 40 euró környékén szokták venni.
LA support:
Egyszer írtam nekik a lucasarts.com fórumba, elutasítottak, hogy európaiakkal nem foglalkoznak. -
doc
nagyúr
válasz
peterszky #53 üzenetére
igen, Hansra gondoltam, úgy voltam vele hogy még egy-két óra játék és talán vége, erre egyszer megjelenik és annyi...
a másodikkal még nem játszottam (egyszer nekikezdtem, de csak pár percem volt rá, talán majd ha nagyon ráérek egyszer...)A Dig meg isten, én egy vidéki kisvárosban, Ajkán teljesen véletlenül láttam meg egy apró kis garázsbolt polcán a dobozos verziót, de akkor már egy rekesz sör vérdíjat tűztem ki rá, bármilyen formában (akkoriban még a Napster is csak éledezett, nem hogy torrent oldalak meg hasonlovak). olcsón megúsztam, 2ezerért megkaptam
neked is a "hologramszerű" dobozos változat van meg (ami olyan faszán veri vissza a fényt)? sajna a kartondoboza már nem tudom hogy hol van
Magát a játékot meg durva nevek fémjelzik (a kiadó Lucason kívül pl. Spielberg, Orson Scott Card, stb. a főszereplő szinkronhagja pl. a T2-ből ismert T1000-est játszó színész, stb)
állítólag Spielberg azért nem csinált belőle filmet (pedig akart) mert az akkori technikával túl drága lett volna. mondjuk azért voltak akkor is igen látványos SF-k, de tény hogy ez nem kispálya
azt hiszem elő is veszem, gyorsan végig tolom még egyszer
emlékszem, elakadtam a vége felé egy résznél, és írtam a kiadónak vmi supportos e-mail címére (elküldve a savegame-t), amire nagyon gyorsan válaszoltak, tök jól leírták hogy hogyan tudok továbblépni, meg a maradék végigjátszást is, nagyon szimpatikus húzás voltLA-ból nekem a Dig-en kívül a Full Throttle van meg (nekem is a Classic DVD-tokos), meg egy német nyelvű gyűjtemény CD, Indiana 3, Monkey 1, Loom, Zak McKraken, Maniac Mansion
de jó kis játékok is voltak ezek... (pontosabban még mindig azok!!)
-
peterszky
őstag
Hirtelen jött a vége? Gondolom Hans feltűnésére gondolsz, vagy tévedek?
LA kalandok: A legtöbb itthon figyel a polcon, némelyik több példányban is
(pl.: Full Throttle: első dobozos + német cd tokos + la classic dvd tokos). Egyedül a The Digbe nem kezdtem még bele, de vizsgák után nem fog elmaradni
(főleg, hogy most sikerült végre egy dobozos példányt is beszerezni UK-ból). Az intróját megnéztem, az fantasztikus.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Sirandrish #46 üzenetére
Jah, a Syberia 1-2 rohadt jó...érzelmes.
Nálunk az asszony is és én is végignyomtam. Mindkettőnknek tetszett. Igazából egymás után kell végignyomni,mert összefügg a történet.
-
.:T.H:.
aktív tag
Pont minap jutott eszembe a véleményem szerint eddig legjobb fantáziával és legötletesebb játékmenettel ellátott point'n'click játék, a Sanitarium! Elképesztő jó feladatokkal, amik a játéktörténetben is vezetnek egyúttal, hihetetlen játékérzés!!
Asszonynak megmutattam az introját, megtettszett neki, feltelepítettem megmutattam mit hogyan és reggel mikor felébredtem, látom hogy játszik vele.. Mondom mikor keltél? -Le sem feküdtem, még ezt a részt megcsinálom, mentek és megyek melózni.. -
Kazimír
őstag
válasz
Sirandrish #44 üzenetére
Ilyesmire érzékeny haveroktól biztosan
Boltban ilyen régi játék már nem hiszem, hogy kapható
Esetleg fájlcserélőkön is fent lehet, bár ezt nem tudom, mert még nem élek ilyenekkel..
Ha a haverok/barátok nem tudnak adni, akkor mondjuk megkérsz szépen engem egy pü-ben, és én megmondom, honnan kaphatod meg.. -
Kazimír
őstag
Point and click rajongóknak kötelező darab a Neverhood
szétröhögtem magam a poénok ezrein (maga az egész gyurmavilág rendkívül vicces, a karakterek mozgása, az egész hangulat), de nagyon meg is izzaszt a sok logikai feladvány. A felbontás olyan, amilyen, nem mai játék. Az indokot is olvastam valahol, hogy a készítők miért ekkorában készítették a videókat, de már elfelejtettem.
Szóval mindenkinek nagyon ajánlott játék! -
.:T.H:.
aktív tag
Point&Click: Nekem a legjobban bejött(a Day of The Tentacle után): Broken sword 2 és feledhetetlen Syberia 2! Az első részével nem játszottam, de a 2 hihetelenül bejött, nagyon kellemes a hangulata, nem is kitalálhatatlan rejtvények vannak benne.
-
Killberk
aktív tag
Echo: Secrets of the Lost Cavern, Aura 1 és 2, Barrow Hill amik most még hirtelen eszembe jutottak. Ezeket játszottam és ajánlani is tudom őket.
Itt mindegyikről találni leírást, meg persze rengeteg egyébb kalandjátékról is: www.justadventure.com
-
Next Life??
-
Sirandrish
legenda
Nah senki se szeret gondolkodni egy játékban?
-
doc
nagyúr
ha jól emlékszem, nekem mindkettő EVM-es kiadásban van meg, szóval létezik ilyen, adj fel hirdetést itt a PH-n
bár az enyémnek az egyik cd széle "rohadásfoltos", de persze mire megvettem, már megvolt otthon a "biztonsági másolat" szóval nagy kár nem ért (ettől függetlenül a cd olvasható, csak azon a részen elég lassú)
mondjuk összeraktam egy BS1-2 Linux DVD-t, szóval úgysem használom a CD-ket -
dante3
addikt
Az Overclocked is ilyen stílus, mert képekről ítélve nem lesz egy rossz game?
-
ftc
nagyúr
válasz
Sirandrish #30 üzenetére
nekem itt csücsül a polcomon...kib szép dpbpzzal majd lefényképezem
én Broken Sword1-t hajtok 1 ideje, 2-s megvan EVM csomagban
-
ftc
nagyúr
Amúgy erről agamárol beszéltem..jo történet mystery of the druids
-
ftc
nagyúr
válasz
Sirandrish #26 üzenetére
neke a 3-s megvolt eredetiben. A 2. cd-ig jutottam...az elsőre kellet vagy fél honap
valami tükröket kellett beálitani a 3-ban s azzal kib sok idő elfutott
-
ftc
nagyúr
A világ leggondolkodatóbb point and click gameja
-
doc
nagyúr
válasz
Sirandrish #22 üzenetére
nyugi, még csak most lett megnyitva
amúgy nyilván érdeklődéstől függ...a scumm-hoz egyébként letölthető ingyenesen a scummvm honlapjáról a Beneath a Steel Sky és a Flight of the Amazon Queen. mindkettő csak a scummvm alatt futó formában, de teljes, hiánytalan verziók
ha valakit érdekel, írtam egy rövid ismertetőt a scummvm-ről és picit a használatáról is a Linuxvilágba
cikk -
Sirandrish
legenda
nah ennyi volt a topic fiuk jányok?
-
Sirandrish
legenda
válasz
Kareszovics #15 üzenetére
jó rendben
majd utánnanézek
-
ftc
nagyúr
the mystery of the druids...nagy kedvencem volt!
-
doc
nagyúr
jó topic!!
nekem hatalmas kedvencem a két Broken Sword rész. sőt, aki esetleg nem tudná, készül hozzá egy rajongói változat: BS2.5
nagy kedvenc még a The Dig, amiből Spielberg azért nem csinált filmet, mert túl drága lett volna
helyett készült egy játék a Luacastrs-nál, olyan nevekkel mint pl. Orson Scott Card...
természetesen a fent említett játékok ott üldögélnek a polcomon, büszke vagyok mindegyikre
ráadásul a Dig-ből még az eredeti, dobozos változat van meg
-
Kareszovics
addikt
válasz
Sirandrish #12 üzenetére
Mondom én csak egy párszor láttam, akkor leültetett asszony maga mellé fél órára oszt bámultam
Nem akarok elmondani semmit, mert az ilyen játékokban minden gombnyomás SPOILER
-
Sirandrish
legenda
látom vannak még olyanok akik szeretik az ilyen stilusu gamekat
ennek nagyon örülök
-
sghc_toma
senior tag
thx, ezt nem ismertem.. mindjárt őszi szünet, akkor kipróbálom...
meg akkor már leírom a kedvenceimet:
Broken Sword 1-2
Monkey Island 1-2The Longest Journey, és a folytatása, a Dreamfall (bár az utóbbi már nem point&click).. ezeknek olyan hangulata van, hogy.. nem is lehet elmondani.. mikor végeztem a második résszel, még pár hétig teljesen a hatása alatt voltam..
-
Sirandrish
legenda
válasz
Kareszovics #10 üzenetére
ez tényleg jó? mert ez valahol meg is van nekem ha minden igaz
-
Kareszovics
addikt
Üdv!
Én a NiBiRu-t tudnám ajánlani! Szerintem nem rossz, napjainkban játszódik.
Sokkal többet nem tudok mondani róla mert az asszony játszott vele
-
_stick_
őstag
válasz
Sirandrish #6 üzenetére
2 éve végigvittem gyorsan, persze melóhelyen, otthon nincs időm ilyesmire.
-
_stick_
őstag
válasz
Sirandrish #3 üzenetére
Áhh, nagyon retro játék, manapság már igencsak felejtős, hacsak nem vagy megrögzött kattintgató
Mod: amúgy freeware, úgyhogy google-be az első találatba talán le is lehet töletni -
Sirandrish
legenda
ezt az első hsz-be akartam képnek de elkéstem
-
_stick_
őstag
válasz
Sirandrish #1 üzenetére
Nállam a vonzalom a stílus iránt a day of the tentacle után kihalt, pedig azt egymás után vagy 3szor végigvittem
-
Sirandrish
legenda
Ismeri illetve szereti valaki az ilyen játékokat?
Legutóbb ezzel (Return to Mysterious Island) játszottam én nagyon jó volt.
Nem valami hosszu de ha nem használunk végégjátszást akkor elég sokat kell gondolkodniHA valaki tud ajánlani hasonlót azt szívesen venném.
Ehhez hasonló érdekelne ami olyan mint a Drakula...tehát hogy rengeteg tárgyat lehet összeszedni és azókból kell alkotni valamit...az ilyen Sherlock Holmes félét nem szeretem hogy a hallottakból kell rájönni dolgokraOlyan kell amiben nem látom a karaktert sem
Tud valaki esetleg?
Persze ha valaki játszik/játszott ilyen vagy ehhez hasonló játék/játékokkal és megszeretné osztani tapaszalatait esetleg elakadt vagy csak szimplán dumálna róla annak is itt a helye
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8-16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest