- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Hali!
Akkor nem adsz hozzá semmit, ha nem az 50-es címen kezdődik és megadod a kezdő változó számát közvetlenül a #Kezdet-ben.
Viszont akkor ha az említett real tömb nem biztos, hogy a DB elején van, mert más is lehet előtte, akkor byte címzés javasolt, a 4-es szorzás sem jó, mivel korántsem biztos, hogy a címzendő real változó éppen duplaszó határon lesz. -
Szirty
őstag
Hali norcee!
Példaképp írtam egy rövid kódot, ami hasonlót művel. Próbálj meg ebből kiindulni ha amegfelel:
L #Kezdet // A a kért elem száma (ha ez 0, akkor az első elemet adja vissza)
L 4
*I // A kezdőcím előállítása (*4, mivel REAL duplaszó, ami 4 byte)
L 50
+I // 50 hozzádása (50-es címen van az első real típusú elem, amit ki kell olvasni)
SLD 3 // Léptetés a bit címek miatt, a pointer előállításához
T #Ptr // #Ptr a kért elem címére mutat az instance DB-n belül
L DID [#Ptr] // A kért elem betöltése
T #Eredmeny // A kért elem másolása a kimeneti duplaszóbaEz egy FB-ben van, ahol az interface rész így fest:
FUNCTION_BLOCK FB 2
TITLE =
VERSION : 0.1
VAR_INPUT
Kezdet : INT ;
Hossz : INT ;
END_VAR
VAR_OUTPUT
Eredmeny : REAL ;
END_VAR
VAR
Dummy1 : ARRAY [1 .. 42 ] OF BYTE ;
Real_1 : ARRAY [1 .. 100 ] OF REAL ;
END_VAR
VAR_TEMP
Ptr : DWORD ; //Pointer
END_VARA #Hossz-nak itt nincs szerepe, a #Dummy1 tömb pedig csak azért van, hogy az 50-es címen kezdődjön az a 100 valós típusú változó.
A blokk #Eredmény kimeneten visszaadja a #Kezdet-ben megadott számú elemet Real_1 tömbből.
Ha egyszerre több elemet kell másolni, akkor a célnál annyi elem fog landolni ahányat másolsz, ez gondolom nem vitás. Emiatt (a változó adathossz miatt) ez vagy ANY típus lehet (mármint a cél paramétere) vagy egy DB, amiben előre el van készítve annyi elem, amennyinél többet soha nem másolsz.
Ez a része nem volt világos annak hogy hogyan akarod. De az BLKMOV-val megoldható, ha összeállítasz neki egy (vagy ha a célnak is kell, akkor kettő ANY pointert, éppen úgy, ahogy w3dzz-nek szóló üzenetben is szó van róla. -
-
Szirty
őstag
Helló norcee!
Kevés részletet értek abból amit írtál.
Változó mennyiségű real típusú adatot akarsz másolni valahova egy FB instance DB-jéből úgy, hogy változóban adod meg neki a kezdőcímet és a másolandó adatok számát?Hova akarod másolni, azt nem írtad! Tehát hogy miből derülne ki, hogy hova tegye a másolandó adatokat.
A kódrészlet sem teljesen világos. Pl. hogy mi az a Real_1, Egy input paramétere az FB-nek? Miért maszkolod a pointert FFFh-val és miért tolod el az eredményt jobbra.
Meg hogy mit takar az Eredmeny_1.Részletesebben írd le ha lehet!
-
Szirty
őstag
Helló norcee!
Van rá lehetőség bizonyos korlátok között.
Pl. két PLC közötti adatcsere esetén, mivel a PLCSIM valamelyik verziójától fölfele elindítható két példányban és képesek egymással kommunikálni. Ennél többet nem tudok most erről mondani.Ha valamilyen más eszközzel való kommunikációt akarsz kipróbálni (frekvenciaváltó, szervó, stb) az nem fog menni. A PLCSIM PLC-t szimulál. más eszközöket nem.
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Azt arra írtam, hogy nem azzal volt a baj, hogy volt e beírva az incoming és az outgoing mezőbe."
Ok, rendben.
"Sajnos a busy bittel sem tudtam mit kezdeni"
Pedig elvileg a BUSY megmondja mikor lett kész a művelettel, a RET_VAL pedig határozottan árulkodik az eredmény sikerességéről...
(A BUSY attól még megszűnik, ha a művelet sikertelen, az csak azt jelzi hogy még tart. A sikerről vagy sikertelenségről a RET_VAL tájékoztat). -
Szirty
őstag
Üdv norcee!
"Más miatt nem ment."
Én nem állítottam hogy miért nem ment
"Azt szeretném megkérdezni, hogy egy SFC-t csak egyszer lehet lefuttatni egy programon belül vagy akár többször is?"
Gondolom inkább az a kérdés, hogy egy PLC cikluson belül lehet-e többször.
Lehet. Egy cikluson belül és egy programon belül is.
Természetesen az adott SFC visszautasíthatja a hívást pl. ha éppen nem ér rá. Hogy hogyan és mikor, az nagyon nagy mértékben függ attól,hogy miféle SFC-t hívtunk meg miféle módon.
Ez mindig az adott SFC leírásából derül ki.
Pl. kommunikációs SFC-t nem lehet gyakrabban hívni (azaz lehet, de visszatér hibával) mint ahogy az előző feladatot leküzdötte, mivel a kommunikáció a PLC ciklushoz képest aszinkron módon történik.Konkrétan az SFC82 hívásra (Generating Data Blocks in Load Memory with SFC 82 "CREA_DBL") nem tudom milyen szabályok érvényesek.
Próbáltam már ismerkedés céljából, éles projectben ilyesmire nem volt még szükség.
De azt látom, hogy van egy BUSY visszatérő paramétere, amit mindenképpen érdemes komolyan venni -
Szirty
őstag
Helló norcee!
Nem tudom. Nem használtam még ilyen eventeket.
Az OP hagyományos alarm üzeneteihez képest alapvető különbség, hogy az OP ciklikusan kiolvassa (pollozza) az összes üzenet bitet, hogy megtudja van-e üzenet.
Míg a másik módszernél a CPU szól, ha van üzenet és nem kell kérdezgetni.Az egyik módszer hátránya, hogy időigényes és folyamatosan felhasznál egy bizonyos kommunikációs sávszélességet.
A másik módszer hátránya, hogy könnyebb elveszteni egy üzenetet (nem észrevenni). -
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Teljesen egyetértek azzal, amiket írtál, bár a suliban az első ilyen felvezető órán ahol ismertették, hogy mik lesznek a félévben, ott elmondták, hogy az egy nagyon szomorú dolog, hogy Magyarország "csak a létradiagramnál tart"."
Aki ezt kijelentette, annak azt üzenném, hogy kicsit ki kellene mozdulni és szétnézni. Nem, nem az interneten, hanem egy gyárban, ahol olyan berendezéseket üzemeltetnek, amire a programozására a fent idézett mondatban utalt. Úgy tűnik, csak elméleti szinten foglalkozik a témával. Már bocsánat, de ostobaságot mondott.
Úgy gondolom, hogy az elvégzett munka minőségét nem az elvégzéséhez használt eszközök fejlettsége vagy minősége, színe, szaga, vagy a drágakőberakások száma határozza meg. Ha ez egy program, akkor a legfontosabb annak hatékonysága!
Vagyis az, hogy a feladatot, aminek elvégzésére rendeltetett milyen hatékonyan képes ellátni.Szerintem a PLC programozási nyelvek (mint ahogy maga a PLC is) erősen specifikusak, cél-orientáltak. Vagyis kimondottan egy szűk feladatkörre fejlesztették ki. Azt a feladatot amire készült igen hatékonyan képes ellátni, de ettől eltérő feladatra nem lehet hatékonyan alkalmazni, vagy teljesen alkalmatlan rá.
Kinek okozok meglepetést azzal, ha azt is kijelentem, hogy a létra / funkcióblokk kifejezetten alkalmas hosszú és összetett logikai feltételsorok programozására?
Az SCL teljesen másra való! Nem írom le még egyszer, másik hozzászólásban megtettem már.
Akinek meglepetést okoztam valamelyik kijelentésemmel, az nyugodtan próbáljon meg 400-500 (csak hogy ne legyen túl sok) logikai feltételből álló programot írni.
Egy percig sem állítom, hogy nem lehet SCL-ben megcsinálni, de abban biztos vagyok, hogy se könnyen áttekinthető nem lesz, se hatékony, se könnyen megírható.Ha szöget kell beverni, használjunk kalapácsot. Ha kommunikálni akarunk, használjunk telefonkészüléket.
Aki fejlett, az mobillal veri be a szöget, és kalapáccsal kopogtatja a fűtés csövet ha kész az ebéd? -
Szirty
őstag
Hali norcee!
Túl sok véleményem nincs róla, nem nagyon kerülök kapcsolatba ezekkel a nyelvekkel.
Az SCL nagyon jó, amikor sok számítást, adatkezelést kell végezni. Pl. olyan rendszerben, ahol sok az analóg mérés és jel kezelés. Logikai műveletekre viszont egyáltalán nem alkalmas.
Persze lehet keverni egy PLC-n belül a nyelveket tetszés szerint, úgyhogy lehet miondent arra használni, amire való.
SFC-t sem használok, nem igen kedvelem a szekvenciális nyelveket.Magas szintű nyelv lévén mindkettővel felmerülhet az a probléma, hogy ha bele kell nyúlni egy idegen programba, amihez nem mellékelték a forráskódot, akkor az halott dolog.
Persze ha az ember maga fejleszti, akkor megvannak a források, és ez a gond fel sem merül. A gyártók azonban nem mindig mellékelik a géphez -
Szirty
őstag
Hali norcee!
"pl az Fm 350-2 számláló modulra gondoltam."
Supplement to the FM 350-1, FM 350-2 and FM 352 Modules
FM 350-2 counter module Installation and Parameter Assignment
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
Fene tudja. Nem biztos. Nem nagyon használtam olyat. Általában profibuszos encoderekkel meg szervókkal vacakolunk.
Milyen gyorszámláló bemenetről van szó?
Ami be van építve compact CPU-be meg technology CPU-ba? (már ha S7-300/400-ról van szó)?
Vagy ami számláló kártyákon (bővítőmodulokon) van? -
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Ha nem megy MMC nélkül a 128 kB RAM az mire szolgál? Az mind a rendszer számára fent tartott hely?"
Nem. RAM ban a "Work memory" van. MMC-n a "Load memory".
A Flash memória nem viseli el a gyakori írást, ezért a PLC RAM-ban dolgozik, csak a kész adatokat teszi a flash memóriába.Erről bővebben itt lehet olvasni:
Storage Concepts for SIMATIC S7-300 CPUs and for C7 Devices -
Szirty
őstag
Helló norcee!
"Közben megtaláltam a HW Catalog-ot le is töltöttem"
Ennek örülök! Ha kicsit hamarabb megteszed, megspórolsz nekem 10-15 perc körmölést és link keresgélést.
"Még talán azt szeretném megkérdezni, hogy a memóriakártya mérete az mindegy vagy nagyobbnak kell lennie mint a CPU memóriája?"
Maximum 8MB lehet. Alatta bármekkora. A programodnak és az adatoknak bele kell férnie. Ez a szabály :>
-
Szirty
őstag
Helló norcee!
"Hozzám került egy 6ES7 315-2AG10-0AB0 cpu, de nem tudok rátölteni semmit. "
Ez egy újabb fajta CPU315-2 DP
"hw configben csak v2.0-t tudok választani,"
Jó. és milyet szeretnél? V2.6-ot?
Milyen verziójú a Step7-ed?Ilyenkor egyébként ne GSD file-t keress, mert az a profibuszos eszközök leírója, hanem HW katalógust kell frissítened.
Ezt megteheted online, (ha van internet kapcsolat azon a gépen9 vagy offline. Elindítod a HW configot, az options menüből kiválasztod az "Install HW updates" pontot. Amikor megynílt az "Install HW Updates" ablak, akkor bezársz minden Step7 alkalmazást, a HW configot is.
Persze tűzfalon át kell engedni a forgalmát stb...Ha offline akarod frissíteni, akkor ezt az olvasmányt ajánlom: Step7 HW katalógus offline frissítése
Egyébként ha kisebb verziójút raksz le, valószínűleg akkor sem lesz gond."Kerestem a Siemens oldalán, de a firmware frissítéshez ha jól olvastam kellene egy memória kártya ami viszont nincs."
Ha nincs a CPU-ban memória kártya (MMC) akkor semmiképpen nem fog működni!!
Ehhez a CPU-hoz MMC kártya kell mindenképpen. De az se "közönséges" FAT file rendszerrel, hanem Siemens-féle.Ha letöltöd ezt a katalógust: Catalog ST 70 • 2009. Megnyitod és ellapozol a 150, oldalra, a jobb-felső képen látod a CPU 315-2 DP-t. A kép alatt kiemelve ez a szöveg áll:
Micro memory card required for operation of CPU.
(A CPU működéséhez tehát MMC kártya kell.)
Anélkül meg sem tudod szólítani!
Ha ellapozol a CPU leírásához, ott is leírják uyganazt, hogy MMC kell.Szerezz Siemens MMC kártyát bele!
-
Szirty
őstag
Helló norcee!
"Kérdésem az lenne, hogy az egyes komponensekből napi ill. heti szinten felhasznált mennyiségeket lehet e rögzíteni a receptek segítségével vagy esetleg létre kellene hozni egy változót amihez mindig hozzáadom és ehhez csinálni egy data logot?"
Neked kell programban számolni.
A HMI-nek (Flexible RT-nek) fogalma sincs arról, hogy a receptet alkotó komponensekből valójában mennyi fogy.
Csak annyit csinál, hogy a recept rekordjait (pl. az összetevők mennyiségét) beleírja a PLC egy meghatározott adatterületére. Utána a PLC azt csinál vele, amit akar, erről már nem tud."A beállítások fülön találtam egy ilyet:"
Ezzel a beállítással mondod meg a receptkezelőnek, hogy hova mentse le a receptet, amikor a recept kezelőben nyomsz egy SAVE vagy SAVE AS gombot és honnan vegye ha nyomsz egy LOAD gonbot.
-
Szirty
őstag
Hali!
"A kako007 által belinkelt kép nem teljes, a mérési útmutatóban ilyen ábra van:"
norcee!
Értem, köszönöm kako007 nevében iskako007!
Én úgy gondolom, hogy mindenki használja a saját eszét, komplett és részletes feladatmegoldással ezért nem szolgálok, de segítek ha tudok.
Készítettem egy szimulációt, ami a szóbanforgó mártogató berendezés mozgását szimulálja, és írtam rá programot, ami mozgatja. Nem bonyolult:Az időzítéseket a leírtnál rövidebbre állítottam,hogy a video ne legyen túl hosszú.
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Tudnátok segíteni, hogy WinCC Flexible-ben mire jók a receptek és hogyan kell ezeket használni?"
Arra jó, amit a neve is elárul.
Ha olyan berendezésed van, amelyik többféle beállítás szerint kell hogy működjön, akkor ezeket tárolhatod receptekben.
Akkor hasznos ha pl. egy másik termékre való átálláskor rengeteg beállítást kell megváltoztatni. Hogy ne kellejen minden alkalommal spirálfüzetből bepötyögni sok adatot, ezeket tárolni kell és lehetővé kell tenni a gyors átváltást egyik készletről a másikra. Esetleg védeni kell őket, hogy illetéktelen ne tudja módosítani (csak kiválasztani és használatba venni lehessen, átírni csak jelszó ismeretében).A WinccFlexible támogatja ezt a megoldást és ezt hívja recept kezelésnek. vagyis nem neked kell leprogramozni az adatok ide-oda másolását elmentését, betöltését és a módosításhoz szükséges dolgokat. Ezekre kész megoldást kínál a Flexible.
Ezeket a beállításokat (recepteket) el lehet menteni file-ba, vissza lehet tölteni, szerkeszteni lehet őket. Lehet újakat létrehozni, régieket törölni, stb.A hogyanra nem válaszolnék most itt, pláne részletesen, mert meghaladja a fórum lehetőségeit.
-
-
Szirty
őstag
Hi norcee!
"egyidejűleg csak akkor mozog egyszerre mindkettő ha egy script mozgatja őket., vagy felváltva mozognak, két merker bit értékétől függően, amik a scriptecben feltételek. "
Nem tudom hogyan oldottad meg a dolgot, de egy script akkor fut le, amikor az az esemény bekövetkezik, amelyikhez a script futását hozzárendelted.
Nem szokott problémát okozni egyszerre több objektum mozgatása a képernyőn (mint ahogy erről nemrég egy videó file-t is kiraktam).
Vagy egyszerűen csak nem értem a problémát és nem tudom hogy konkrétan mit értsez "egyszerre" alatt.Más.:
Ha jól értem azon ügyködsz, hogy mozgással akarod reprezentálni OP-n egy gép olyan mozgó részének a mozgását, amely helyzetéről csak két bináris információ van.
Az ilyesmi látványos, de én senkinek nem ajánlom, mert hamis információkat közölhet a gépről és annak helyzetéről. -
Szirty
őstag
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
""rra gondoltam az előbb, hogy pl egy munkahenger ahogyan tolja kifelé a munkadarabot és folyamatosan egy picit mozdul a munkadarab a henger hossza pedig ugyanannyival növekszik."
Számtalan gyakorlati példa igazolja, hogy az ilyen megjelenítés nem praktikus és nagyon félrevezető. Ugyanakkor rendkívül látványos (úgy érzem a te eseteben ez a legfontosabb).
Amennyiben a mozgásról nincs pontos pozíció információ, akkor nem szabad olyan megjelenítést választani, ami ezt pótolni kívánja, mert nagyon félrevezető.Bár ha vizsgára, diplomamunkához, szakdolgozathoz kell, akkor miért ne?
Ezeknél nem számítanak annyira a gyakorlati szempontok. -
Dezsi82
tag
Nem, nem az kell hozzá. Igazából nem kell semmi.
A screens alatt 5-tel van olyan, hogy scripts.
Ott létrehozol egy scriptet, amit aztán futtatsz. Ezek a sriptek VBA alapúak. Nem kell letölteni semmit.
Úgy van hogy
-Screens
-Communication
-Alarm management
-Recipes
-Historical Data
-Scripts
-Reports
-...Mivel VBA alapú ilyen scriptet még notepadban is írhatsz a saját PC-dre. Megírod a scriptet, átírod a kiterjesztést VBS-re és már futtható is.
-
Dezsi82
tag
Szia!
Igazad van, tényleg nem lehet lejjebb venni. Akkor esetleg ezt a kódot javaslom, scriptbe:
While HmiRuntime.ActiveScreen.ScreenItems("Rectangle_1").Left < Celpoz do HmiRuntime.ActiveScreen.ScreenItems("Rectangle_1").Left=HmiRuntime.ActiveScreen.ScreenItems("Rectangle_1").Left+Lepeskoz
Wend
True helyett a mozgás feltétele kellene. A Celpoz a bal oldal kívánt értéke, a Lpeskoz, pedig az, hogy mennyi pixelt ugorjon egy lépésben. -
Dezsi82
tag
Sok kis téglalapot rakok egymás mellé aminak a függőleges méretét 1-re állítom és ezeket egymás pozícionálom majd a fent írt változó egy-el nagyobb értékénél jelennek meg. Erre esetleg tudnátok egy kevésbé szöszölős megoldást?
Ha sikerült megértenem, akkor az talán egyszerűbb lenne, ha vagy egy bar-t használnál, csak akkor ugye a bar üres része ott fog maradni, vagy egyszerűbb az is, ha rajzolsz egy téglalapot, aminek a magasságát a már említett VBA scriptből írod.
Én pl így módosítom egy téglalap magasságát:
HmiRuntime.Screens("Main").ScreenItems("Rectangle_1").Height=160+SmartTags("RectHeight")
A tag ami beállítja a magasságot az a RectHeight, a téglalap neve, pedig Rectangle_1, és a Main képernyőn van -
Dezsi82
tag
Szia!
Egy kicsit így is darabos a mozgás, meglehet valahogyan oldani, hogy folyamatos legyen?
Ha jól tudom a mozgókép legalább 50 Hz kell, hogy legyen, úgyhogy ha folyamatosabbat szeretnél, akkor legyen nagyobb a frekvenciája a frissítésnek.
Arra van e valamilyen megoldás, hogy a következő screen magától jelenjen meg ha a változó értéke egy beállított értéket elért?
Ha rákattintasz a tagre, akkor ha jól emlékszem van olyan esemény, hogy onchange, high limit, low limit. Beállítod, hogy mondjuk high limitre egy ActivateScreen-t a kívánt képernyővel
Az még fontos, hogy ha azt szeretnéd, hogy ez minden képernyőn megtörténjen,akkor a tag frissítését tedd át folyamatos figyelésre
Erre esetleg tudnátok egy kevésbé szöszölős megoldást?
Nekem nem világos teljesen, mit szeretnél, de ha értesz egy picit a VBA nyelvhez, akkor tudsz írni scriptet, és abban elég sok mindent meg lehet oldani, de sajna nem mindent. -
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Tudnátok egy olyan pdf-re mutató linket adni, amiből meglehet tudni S7-300 esetében a státuszregiszter bitjeinek a funkcióját?"
A Step7 help tartalmazza a status biteket.
Továbbá ha van telepítve Step7, akkor Start menü -> SIMATIC -> Documentation -> English -> STEP 7 - Statement List for S7-300 and S7-400 doksiból meg lehet róla tudni sokmindent.A file neve: s7awl__b.pdf
-
Szirty
őstag
Hali norcee!
"Tudnátok segíteni, hogy mit rontottam el? Egy analóg csatorna értékét pl PIW260 miért nem tudok így bemásolni a DB1-be egy wordbe?"
Működnie kell.
Nekem az a tippem, hogy a DB1-et nem töltötted rá a CPU-ra így egy nem létező DB címre történő hivatkozás jön létre."Tettem elé egy érintkezőt így nem jelzett hibát a piros led a CPU-n
Valahogy meglehet győződni róla, hogy tényleg bemásolta e?"
Le is áll a CPU (Sárga STOP LED)?
Egyébként ilyenkor megnézed a diagnosztikai puffer (Ctrl-D, avagy Module information) tartalmát. Ott elég pontosan írni fogja hogy miért állt le a CPU.
Egy ilyen ablakot kapsz és a Diagnostic Buffer fület nézd!Szerintem azt fogod ott látni, hogy "STOP caused by programming error (OB not loaded or not possible, or no FRB)"
Meg: DB not loaded DB number: 1
stb.Azon kívül, amit Dezsi írt még annyit tudok javasolni a blokk jelenlétének vizsgálatára, hogy megnyitod az online blokk listát. Ami abban szerepel az a CPU-ban van, ami nem szerepel ott, az nincs!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Milyen légkondit a lakásba?
- 3D nyomtatás
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- Sony PlayStation 5 (PS5) Pro Játékkonzol
- P15 Gen2i 15.6" FHD IPS i7-11850H T1200 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- GRADO GW100x bluetooth fejhallgató eladó.
- Új Thinkpad P1 Gen 6, FHD+ IPS, i7-13700H, NVIDIA Quadro A2000 Ada -8GB-, 64GB DDR5 1TB NVMe, 4G LTE
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Trident Z RGB 6600MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged