Aktív témák

• kbalazsa

senior tag

válasz GSzarkaTAT #27527 üzenetére

"Az a jelenség, hogy a vásárló nem tud egy adott tv-nél megállapodni - mert mindig úgy gondolja, hogy amennyiben egy kicsivel többet költ rá, akkor lényegesen jobb tv-t kap - mindennapos

szerintem meg neked nincs igazad. TE MEGINT magadból indulsz ki. Szerintem az emberek TÖBBSÉGÉNEK ez a meglátása. ÉN az emberek MÁSIK feléhez tartozom."

Pedig ha megnézed pl. a pana 2010-es tv-k táblázatát (ezt itt) kicsit alaposabban (pl. mintha pont vásárolni készülnél egyet) tényleg az eagle kollega által sugallt érzések fognak el: Na még egy kicsit rádobunk és akkor már Full HD meg 400 Hz, még egy kicsit, akkor már 1080 soros mozgókép, még egy kicsit és már NeoPDP és még egy kicsit és hopp a táblázat alján vagy. De ez logikus, hogy a fenébe ösztönöznéd a legdrágább terméked megvásárlására a vevődet, ha nem okos skálázással? Se szeri se száma az olyan hsz-nek itt is, melyben elindulunk valamelyik alsó kategóriás modelltől és a táblázat alján kötünk ki.

"az olcsóbb és a drágább modell előállítása ténylegesen ugyanannyiba kerül.

Persze, megintcsak hamis. Szerinted ugyanannyiba kerül egy 1-es BMW előállítása, mint a 7-esé??? Nem volt elrugaszkodott példa! Mondjuk egy U20-as plazma vs. V20-as. Ne hidd már hogy nincs gyártási költségbeli különbség - ha másban nem, hát anyagban biztos, maximum munkaerőben nincs. (Kontroller vagyok, gyártócégnél, hidd el, tudom)"

Persze, hogy van gyártái költségekben különbség, csak közel sem akkora, mint a termékek árában. Tán te is érzed, hogy nem kerül 2x annyiba egy V20-as előállítása mint egy U20-as.

Aktív témák