Hirdetés
- iPhone topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 17 - alap
- CES 2026: A Dreame első akciókamerája apró, szétszedhető, 8K-t is rögzít
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- CES 2026: a Lenovónál már akasztják a jövőt
- Vivo X200 FE – fenséges méret
Aktív témák
-
Dorian
félisten
Ma kipróbáltam a Venic-szel való zenelejátszást. Nem tetszett. Pár különböző stílusú .flac-ba hallgattam bele, amiket korábban már ismertem, laptopról foobar2000-rel, optikai kábelen keresztül az erősítőbe kötve, úgy sokkal szebben szóltak kb. minden tekintetben. Filmek hangjainál nagyon jól szól, úgyhogy kicsit értetlenkedve állok a dolog előtt...
-
zszimeis
csendes tag
-
BBéci
legenda
válasz
xtremetuning
üzenetére
50 colos G20 plazma pont elég hozzá, ami a képet illeti.
-
KTTech
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Az állóképekkel itt az a gond, hogy az állóképek számolt képek az adatfolyamban, csak viszonylag kevés kulcskocka van (általában minden 5-10. kocka szokott kulcskocka lenni). Kulcskockáknál OK a lehet a dolog... ha nem az eredeti felbontást nézed meg. Ha eredeti méretben nézed, akkor már látható következménye van a bitráta csökkentésének.
De esetedben pl. nem az eredeti felbontást mutattad meg, hanem egy erősen leméretezettet (1920->1280-as valós idejű leméretezés és egy csökkentett bitrátájú, de 1280-as rip), és a leméretezés sok mindent megold... -
vhunor
őstag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Ez merész kijelentés tömörített nagy felbontású mozgókép esetében. Maradjunk annyiban, hogy átlag megjelenítő, lejátszó és kábelek mellett talán nem veszed észre a különbséget.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
xtremetuning
üzenetére
Hmm, kire gondolsz?

vhunor: Én most csak transzparens encodeokról beszéltem, nem az egy clickes scene gányokról. Az állításom továbbra is tartom.

-
siskot
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom írta e már valaki, de a pana kitolta az 5 éves gari idejét február 28-ig. Az infó Novák úrtól jött, de közben a panashop oldalán is frissítették...
Üdv, Siskot
-
xtremetuning
addikt
... úgy látom, valaki sötét, mint a vakond zsebe...
-
BBéci
legenda
válasz
Johnny Cage
üzenetére
A T-kábelnél ki lehet váltani a boxot, de a Conax modult magadnak kell megvenni.
A képminőség egyértelműen jobb lesz. -
BBéci
legenda
válasz
kbalazsa
üzenetére
Állóképekkel hasonlítgatsz film bitrátát? Te tudod.
Elmesélem a korrekt összehasonlítási módot.
2 db Dune Max, az egyikben Blu-ray lemez, a fiókjában lévő merevlemezen ugyanennek a filmnek azonos bitrátájú változatával, a másik Dunne HDD-jén egy feleakkora bitrátájú rippel. Mindkettőt kiváló minőségű HDMI kábellek kötjük egy SIM2 1080-as vetítőhöz és mehet a kapcsolgatás. 2,4-3 méter széles vásznon ordító a képminőség különbsége.
55 colos Samsung C9000 LCD tévén is 10-ból 10x megmondom, melyik a magasabb bitrátájú változat.
Belépő osztályú, 32 colos HD ready tévén valóban mindegy. -
ZEN1TH
őstag
Hmm, elég jól néznek ki az új Pana cuccok

-
kételkedem
addikt
válasz
GuMiSZu
üzenetére
Elvileg pofon egyszerű!
Veszel egy ilyet és kész.Egy alul és egy felüláteresztő szűrőt tartalmazó közösítő szűrő a kábelszolgáltatók és külső UHF antennák jeleinek közösítésére.
A T-Home bemenetére rácsatlakoztatható a kábelszolgáltatók jelei az 1 - 52. VHF/UHF (47 - 718 MHZ) csatornákig, a DVB - T bemenetére a földi digitális (MinDig TV) UHF antennák jelei. Ez az 55 - 69. (743 - 862 MHz) csatorna tartományban lehetséges.
A szűrő használata előtt győződjünk meg arról, hogy a területi kábelszolgáltatás és a földfelszíni sugárzás csatornakiosztása, frekvenciái biztosan nem fedik egymást.DE!
Ha zavarja egymást a két jel, akkor már egy kapcsolós közösítő kell.
A kapcsoló lehetővé teszi a zavaró hatások kockázata nélkül csatlakoztatni két jelforrást (ez történik a DVB-T adók és kábeltévé hálózatok használatánál, mivel ugyanazon csatornákat használják). Alkalmazása ajánlott a MinDig TV és kábeltévé használatánál, ezáltal lehetőség kínálkozik arra, hogy a két jelforrást egy kábelen juttassák el a TV-hez, a szükséges jel kiválasztása pedig manuálisan történik.DE!
A kapcsolgatás zavaró jeleket küldhet a kábelre, ezért inkább egy ilyen elektromos átkapcsolóra van szükség.DE!
Ha olyan tévéd van, ami képes +5 V-os feszültséget kiadni az antennakábelre, akkor ez jobb megoldás.DE!
Ha a használt tetőantenna nem tartalmaz fejerősítőt akkor DC block-ot kell használni azért hogy a kapcsoló ne kerüljön rövidzár állapotba!Szerintem keress a lakhelyed közelében egy antennás szakembert, akivel közösen ki lehet alakítani egy jó rendszert!

-
Fernet
senior tag
Naívan azt gondoltam a héten már lesz tévém.
Digitalplazaban volt minden bizodalmam, ők január 5-7-re ígérték, de most kérdeztem tőlük és mégsem jött meg az S20-as. Most már időpontot sem mondtak mikorra várható. Gondoltam akkor legyen az ED, ott drágább kicsivel, de mindegy. Hát sajnos január 6-tól nem forgalmazzák. Érdeklődtem még, 220volt, AV Planet, BB studio, Digitalkonál, de mindenhol legalább 1-3 hetet mondanak, azt sem 100%-ra. Megnéztem a PanasonicClub oldalán, de ott 182e ft + posta, az kicsit sok már.
Nem tudtok valami megbízható helyet ahol lehet kapni 42S20-ast? Tudom, türelmetlen vagyok. Csak már annyira szeretném látni a szobában...
-
kbalazsa
senior tag
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Már megbocsáss kolléga, de nálam igenis hatásos volt az összehasonlítgatás. Köszönet érte

Bár BBécinek biztos más a véleménye, én ezentúl megelégedem a kisebb bitrátákkal is

-
WonderCSabo
félisten
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Látom nem sok érdeklődést keltettem, de sebaj.

-
GuMiSZu
tag
Szia,
A kábelTV és MindigTV közösítésről tudnátok segítséget adni? hogyan tudom megoldani....
köszi -
Johnny Cage
addikt
válasz
zszimeis
üzenetére
4. nem minden szolgáltató engedélyezi, de ha a tiéd igen, akkor kapsz egy dekóder modult, azzal kiváltható az STB - elvileg. ha szerencséd van, menni fog (mondjuk régiónak alapból svédországot vagy finnországot válaszd), de sajnos jellemzően problémásak ezek a modulok.
-
beeep146
tag
Üdv!
TV vásárlás előtt vagyok, de nem a szokásos kérdés lesz hanem "logisztika". :-)
A szekrénysorban ahová a TV kerülne 120 cm hely van pontosan, jobbra-balra szekrények vannak-lennének.
A készülék a gyártói adatok szerint 117 cm széles.
A kérdés, hogy okozhat-e használati problémát, hogy oldalt csak 1,5-1,5 cm hely marad?
Fellette nem lenne gyakorlatilag semmi, és a gyári talpon állna, és a mögötte levő faltól is előrébb lenne (talp+kábelek..)
A helyi MM-ben megnéztem a TV-t, és ahogy körbetapogattam oldalt egyáltalán nem ad le hőt, csak felül, és ebben az eladó is megerősített.
Ja, plazmáról lenne szó.Köszi a válaszokat, véleményeket.
Üdv!
-
zszimeis
csendes tag
Sziasztok, Egy P42g20e boldog tulajdonosa vagyok két napja, a TV szuper, nagyon tetszik, nem is ezzel kapcsolatban kérdeznék, hanem a csatlakoztatható kiegészítőkről érdeklődnék, ha esetleg tudtok segíteni:
1. 2,5-es külső HDD-vel működik? Egy boltban azt mondták, hogy csak 250 gigáig, azon felül csak olyannal, aminek van AC kapcsolata. A kézikönyvben is mindenhol AC kapcsolatosat emleget.
2. Csak a Panasonic WLAN adapterrel működik, vagy sikerült valakinek mással is. Én próbáltam egy D-Linkkel, azt nem ismerte fel.
3. Ugyanez a kérdés a kamerára, azt ugyan nem próbáltam, de a leírás szintén csak a Panasonicot említi (a support oldal is) Ezek azért érdekesek, mert a WLAN adapter 25, a kamera 40 ezer.
4. Megoldható valahogy, hogy a digitális kábelTV jelet közvetlenül vegye Set-top box nélkü. Nekem T-Home van, van olyan megoldás, amivel közvetlenül a TV-be mehet a jel. (A set-tpo boxban van egy kártya amivel azonosítanak, nem tudom, hogy ezt ki lehet-e váltani.)
Előre is köszi
-
hajnus
csendes tag
Köszi mindenkinek a válaszát,remélem majd megcsinálják.De ha valakinek eszébe jut valami okosság azért nem bánnám ha leírná.Legalább minél többet meg tudok a plazma tv-ről.Puszi mindenkinek.

-
gban
veterán
válasz
hajnus
üzenetére
Így már érthető hogy miért nem bukott ki azonnal a hiba.
Mondd meg neki, hogy nem azonnali a hiba, tehát tesztelje hosszabb ideig.
Ha valóban cserélt valamit, lehet, az okozta hogy nem kapcsolt be, és lehet, hogy a mostani hiba (ami korábban is megvolt) okozta a cserélt alkatrész hibáját.
Vagyis egy rossz alkatrész vitte magával a másikat is.
Sokat ne használd így, mert lehet hogy megint károsodik amit kicserélt, tönkre lehet hogy nem megy, és húzza még egy darabig, de kár lenne érte ha a garanciaidőn túl megadná magát a most elszenvedett ártalmak miatt. -
gban
veterán
Gondolom mert adnak egy esélyt az alkatrészcserének modulcsere helyett, mert a olcsóbb, helyben nem tudják kipróbálni hogy a sok cucc közül mi szállt el, nem tudnak forrasztani helyben, nincs hova lefektetni (ha úgy csinálják és szükség lehet rá, ezt nem tudom), nem ESD védett a környezet, nem tudják huzamosabban tesztelni előírás szerint, míg egy másikat javítanak, stb.
Egyszóval lehet gyártói előírás, meg lehet simán praktikum is az elszállítás oka szerintem. -
hajnus
csendes tag
Bocsi de azért vitte el a tv-t mert már bekapcsolni se lehetett ,így itthon nem igazán tudott vele mit csinálni gondolom én.Ma megint jön,kiváncsi vagyok mit csinál vele.Amúgy nem igazán foglalkoztak a tv tesztelésével max.1 órát ment a szervizbe így nem igazán derülhetett ki hogy meg-e javult.Itthon fél óra múlva már nem volt jó.
-
jolti
senior tag
A Filmboxok logoján láttok változást? Írjátok már meg légyszi. Én még nem bírom nézni, mert még tiszta hó előttünk a fa és nem fog semmit a upc...
-
kbalazsa
senior tag
-
spiritex
veterán
válasz
kbalazsa
üzenetére
Nem tudom melyik adást nézted azon a linken, de ma reggel (most 7:37 van) még jobban szemügyre vettem a retek logót, és tuti átlátszó, csak nem eléggé. Számítógépen, rosszabb minőségben valószínűleg nem is látható, mert magán a tv-n is csak akkor lehet észre venni, ha nem homogén háttér van mögötte. Tehát valami mintának kell mögötte lenni, vagy két színnek, amik éppen mögötte érnek össze. Az időjárásjelentés lila kerete éppen a logó felénél futott végig, és egyértelműen látszott.
-
vhunor
őstag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Nálam amikor kijött a Samsung tech a zúgó C430 miatt, minden figyelmeztetés nélkül belépett a szerviz menübe, mondom neki remek, néhány beállítás (pl. fehéregyensúly) nem volt leírva nekem, erre azt mondja, hogy ők mindig normálra rakják a tévét, mert ilyen egyedi beállításokkal túl lehet hajtani a panelt (!!!). Köpni-nyelni nem tudtam a megdöbbenéstől.
-
gban
veterán
Igazad van, szerviz rövid i, sajnos sokszor írtam eddig rosszul, sosem tudtam eldönteni hogy melyik a helyes, de most utána is néztem, valóban az amit te írtál.
De szerencsére azért nem ez a jellemző rám, de ha akarsz, talász itt sokkal vadabbakat is másoktól, bár ekkora lenne mindenki legnagyobb elírása.Az, hogy "ma hozta vissza a szervizes", szerintem elég egyértelmű a rossz tévé tulajdonosának írásában, akármennyire is szerinted nem viszik sehova.
Jelenlegi, fix állás nélküli helyzetemben (de amikor volt állásom az elmúlt igen sok évben, akkor is így volt) nincs év végi bónuszom sajnos...
-
-
Rick4
félisten
Mondta, akklimatizálódni kell, várd meg míg elmegy?
Szerintem meg nem viszik el sehova a tévét, az összes cserélhető alkatrész belefér egy kisebb dobozba, kimennek házhoz, belenéznek, cserélnek. Nincs minek akklimatizálódni.
A szerviz meg rövid i betű.
Egy nyelvtankönyvet vehettél volna az év végi bónuszodból.. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
Henry06
tag
Srácok most áttetsző az RTL logója! bár lehet hogy csak a póker miatt

-
gban
veterán
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Nokia szervízben voltam vezető, és nagyképűség nélkül, világszerte megirigyelhetnék a srácok hozzáértését, nem véletlenül tépte a haját a szolgáltató amikor megtudta hogy "átszervezik" a folyamatokat, és más fogja javítani a készülékeket.
Tehát, ne általánosítsunk.
Viszont lényeges különbség van a kétféle javítás között, még ha a munkavégzők képességében nincs is eltérés.
Gyártói garnál a szervíznek nem kerül pénzébe a javítás, csak az ha rosszul javít és visszajön a készülék, és minél komolyabb a javítás, annál több pénzt kap(hat)nak érte.
Bolti garnál viszont a bolt fizeti a javítást meg az alkatrészeket, tehát a szervizesüknek ha azt mondják, hogy Tompi, csak kondit meg ellenállást cserélhetsz, kijelzőpanelt, tápot, drága "modult" nem, akkor megy vissza a cucc, hátha belerúg kettőt az ügyfél mert nem tudja nézni a drága pénzen vett tévét, és máris a törött kijelző nem rendeltetésszerű használat, és megoldódott a garanciális probléma kérdése. -
Johnny Cage
addikt
egyszer garancián kívül az egyik hivatalos LG márkaszerviz úgy megcsinálta a monitoromat, hogy egy képhibából lett egy teljesen rossz, bekapcsolhatatlan készülékem. a "javítás" (totális gajra vágás?) árát ugyan visszaadták, csak a monitort dobhattam a kukába.
-
-
DM-Fan
nagyúr
Meg milyen modult, könyörgöm?! Nem CRT ez! A mai plazmákban többnyire egy "modul" van, konkrétan az alaplap. Ezen felül még van egy tápegység-szegmes (és adott esetben egy ahhoz tartozó nyáklap), illetve a panelvezérlő nyáklapok, amelyekről a szalagkábelek futnak fel a panel széleihez, meg a csatlakozótábla, oszt jónapot! Kb. az történhetett, amit leírtál, mert ha bármit is cserélt volna, az nagy eséllyel megoldotta volna a problémát.
-
gban
veterán
válasz
hajnus
üzenetére
Na az ilyeneket úgy rúgnám seggbe hogy életében nem talál új munkahelyet.
Rabolja az ügyfél idejét, a munkaadója pénzét, és még bosszúságot is okoz.
Bekapcsolta, nem látta jó esetben a hibát, ráírta a modult, eladta, ügyfél meg szopik tovább. De hogy nem ellenőrizte le normálisan az tuti, és ezzel még jót feltételeztem róla, nem pedig hogy szándékosan hibásan adta vissza. (Tényleg, amikor visszahozta, nem próbáltátok ki? Mondta, akklimatizálódni kell, várd meg míg elmegy?)
A fenti történet a képzelet szüleménye, bárminemű egyezés valós személyekkel, eseményekkel csak véletlen egybeesés. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
vhunor
üzenetére
Persze, ezzel tökéletesen egyetértek, én egyébként is háklis vagyok a tervezési/kivitelezési hibákra, amelyekről ráadásul tudomása is van a gyártónak és mégsem korrigálja. Nem véletlenül durrogok a PS3 kapcsán is annyit, az például a pofátlanság netovábbja, amit azzal a géppel a Sony már elkövetett.
Viszont ha meg a másik oldalt nézem, még ezzel a "hibával" együtt is ez a legjobb ár/érték arányú készülék a számomra és ezen probléma ismeretében választottam ezt a modellt, amit azóta sem bántam meg, mert tudtam, hogy a többi gyártó termékével is van valami más zűr és még mindig ez volt a legkisebb kompromisszum. Márpedig kompromisszumot mindenhogy vállalni kell, mert tökéletes készülék egyszerűen nem létezik.
-
DM-Fan
nagyúr
Annyit ír, hogy ezen esetekben (sötét tartalmaknál) a panel impedanciája feszültségcsökkenést okoz, aminek következtében egyes pixelek nem feltétlen gyulladnak fel, ezért egy kiegészítő cella-indítófeszültség kerül alkalmazásra, afféle cella-újratöltésként és ez az új feszültséghullám eredményezi a világosabb tónust.
Nálam azért nem olyan drasztikus a dolog, mint amilyennek leírod. De már erre vonatkozóan is találtam utalást, hogy egyes példányonként eltérő lehet a mértéke, amit viszont nem értek, mert ha ez "feature", akkor hogyan lehet eltérő.
-
vhunor
őstag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Kit mi zavar. Szerintem elvárható egy 350 ezres tévétől, hogy ne bírálja felül a beállításokat, főleg ne ilyen módon. De ugyanígy elvárom a B850-től, ami tavaly még a Samsung legdrágább plazmája volt, hogy normálisan működjön egy alap funkciója. Ezek már nem olyan kategóriás készülékek, ahol az ember legyint egyet és betudja annak, hogy olcsó húsnak híg a leve.
-
BaLee
addikt
válasz
DM-Fan
üzenetére
Hmm. Akkor meg kell szokni úgy látom.
Így olvasgatva a belinkelt topicot a #1185-ban részletesen leírják, hogy mi ez a jelenség és miért van jelen. Ebből nekem az jön le, hogy ezeket a TV-ket ilyenre tervezték, és okosan (Apple módra) elnevezték "Feature"-nak. Persze valaki lefordíthatná a lényeget mert az angolom nem valami első osztályú.
Rengetegen írhattak már nekik ezzel kapcsolatban (elég csak a fórumba beleolvasni) ha megoldható lenne a ki-be kapcsolása már régen megoldották volna szerintem, egy feature-t amúgy is minek akarna kikapcsolni az ember.
Egyetlen megoldás talán ez a ledes szenzoros dolog, de akkor meg folyamatosan világos lesz az összes fekete. Nem tudom melyik lenne zavaróbb.
(#29531) vhunor: szomorú, amúgy tényleg korrekt ez az AVS fórum, elég beleolvasni és látni, hogy rengeteg embert zavar ez a probléma
(#29532) DM-Fan: ha filmenként 2-3 alkalommal fordulna elő akkor eszembe sem jutna problémázni miatta, de amikor 1 perc alatt fordul elő 3-4x az már zavaróbb...
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
vhunor
üzenetére
A LED-es trükköt már én is sok helyen olvastam, de ezt elég kókány megoldásnak tartom, szerintem nem is igazán életképes ez az ötlet és igazából azt látom, hogy csak annyit eredményez, hogy ugyan stabil marad a fényerő, de alapból picit emeltebb szintű lesz, ami meg azért nem annyira jó.
Egyébként szerintem ez megint bolhából elefántot típusú dolog, mert ha egy filmben 2-3 alkalommal előfordul, akkor sokat mondok és én elsődlegesen akkor is csak az alsó-felső fekete sávokon látom - már ha egyáltalán szélesvásznú filmet nézek és nem épp 1.78:1 arányút, mert ott aztán tényleg csak a nagyon sötét jeleneteknél észlelem, amikor már-már amúgy is koromfekete a panel.
-
vhunor
őstag
Pedig az, a ledes trükköt is a topikjában olvastam AVS-en. Ott sokkal több tapasztalat van a G20/25-tel (meg úgy általában minden lapostévével) kapcsolatban mint nálunk.
Az én Samsungomnál is van egy hasonlóan érdekes "feature". Cinema Smooth módban (24p) jóval világosabb lesz a kép, de ez nem ugrál, hanem stabilan világosabb. Ez is olyan szoftveres vezérlési hiba amit ezer éve javítani tudtak volna (nem az én TV-m egyedi tulajdonsága, típushiba) de a Pana floating black-jéhez hasonlóan sz*rnak rá.
-
DM-Fan
nagyúr
Biztos lehetsz benne, hogy másik lejátszóval is fogja csinálni, mert nálam is megvan a jelenség, ahogy szerintem mindenkinél, ahogy az a külföldi fórumokon is olvasható. Viszont abban biztos vagyok, hogy a Pana ezt a "feature"-t lazán tudná korrigálni, ez csak vezérlés kérdése.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Én is észrevettem már. Nem tudom, miért nem jegyzi meg. Illetve meg is jegyzi, mert ha megnyitod az Aspect menüt, akkor ott áll a kurzor, ami az általad legutóbb használt zoom-level volt, csak újra rá kell okézni. Tényleg nem tudom, hogy mi az oka, az SD-nél viszont megjegyzi.
-
BaLee
addikt
válasz
DM-Fan
üzenetére
Átállítottam a THX módot is -9 fényerőre akkor viszont ott is állít a fényerőn ugyanannál a jelenetnél. Ami érdekes, hogy a Pro1 módnál ugyanott két lépésben állít pedig a képen nem változik semmi. Azaz felkapja világosabbra aztán egy fél mp múlva még világosabbra. THX módnál -9 fényerőnél ez csak 1 lépésben történik.
THX módban alapból azért nem állította, mert a 0 fényerő elég világos volt neki.
De úgy imádom, hogy a TV okosabb akar lenni, mint én és ha egyszer nekem jó a -9es fényerő azt azért állítottam be mert azon akarom nézni, nem azért, hogy ő szépen állítgassa felfelé.
Azt meg még jobban, hogy a szenzor miért nyomja fel a fényerőt ha megvilágítom mikor a kézikönyv szerint ez csak ECO módban működne.Nem vagyok amúgy maximalista, de ez a része tényleg zavaró. De most egyelőre nem ragozom tovább a dolgot, majd ha kipróbáltam egy másik lejátszóval vagy másik fajta forrásról akkor esetleg leírom a tapasztalataimat. Ismétlem, szerintem itt nem tipikus Floating Blackról van szó mert nem az van a jelenetben, hogy egy tök sötét kép kivilágosodik.
-
vzsombi
csendes tag
sziasztok! plazma vásárlás előtt állok és szeretném a véleményeteket kérni az lg60 pk590 készülékről! Előre is köszi!

-
DM-Fan
nagyúr
Igen, ezért is írtam neked, hogy próbáld ki a DVD-verzióval is, nálam az nem igazán problémázott.
Azt pedig én is megfigyeltem, hogy az azonos beállítások ellenére sem adnak azonos képet az eltérő profilok. Viszont én a Professzionális 1 csatornát használom, nem a THX-et, de ezek után megnézem, hogy ott tényleg nem állít-e.
-
BaLee
addikt
Nos újabb adalék. THX módban ugyanott hozzá sem nyúl a tv a kontraszthoz! Alapban világosabb. Professional1 módban viszont igen. Az értékek teljesen hasonlóan vannak beállítva (kis eltérés fényerőnél, a Pro1ben -9, THXben 0) és minden kapcsoló ugyanaz.
Na erre varrjatok gombot.

-
GuMiSZu
tag
Hahó,
kicsit off kérdésem lenne...kábelTV szolgáltatóm van, a minőség elég karcsú.
A mindigTV-t szeretném valahogy közösíteni a kábelTVvel, hogy legalább az a 7 csatorna legyen normális minőségű. Van erre valamilyen megoldás? A kapcsolgatós antenna közösítőt nem érezném annak
Előre is köszi
ja samu C530am van -
HUTCHDB
nagyúr
válasz
bendeguz76
üzenetére
ha ezt a hsz-t nekem (is) szántad, akkor azért leírnám, hogy ez a topic azért van, hogy a tapasztalatokat megosszuk.
az előnyökre, hátrányokra rávilágítsunk, esetlegesen aki kíváncsi, annak segítsünk választás előtt, saját tapasztalatokkal.de részben neked is igazad van.

-
bendeguz76
aktív tag
Tiszta paranoiások vagytok már johogy nem röntgenszemüveggel nézitek,nem azért vettük a tv-ket,hogy élvezzük rajt a filmeket jo minőségben?
semmi sem tökéletes.tiszta zenehallgatás kontra hifizés"kütyüzés"érzésem van. -
HUTCHDB
nagyúr
nekem is c6500-em van.
én mindennel meg vagyok elégedve, a feketével is.
amit leírtál a készülékről, azokról én is hasonló véleménnyel vagyok, egyetértek veled, viszont amiben nem nagyon, az a fekete.
vagyis, részben azzal is, de azt tudomásul kell venni, hogy sötétben, sötét részleteknél a fekete "elszürkülése" szinte minden készülékre jellemző.
felhoztad a g20, v20 -at is, így erre is reagálnék, vagyis leírnám a véleményemet.
tudom, hogy erre allergiásak itt a fórumtársak (pláne a panások), de én nem vettem észre igazi, számottevő különbséget feketében a g20 és a c6500 között. ( az s20 meg szerintem kb. ugyanennyivel gyengébb volt a c6500-nál.)
hogy érthető legyek, ha mondjuk a g20 feketéjét 100-nak vesszük, akkor én a c 6500-at 96-97-nek venném.
ezt is csak egyes környezeti, fényviszonyoknál (kifejezetten "korom" sötétben) tapasztaltam, ami szerintem nagyon minimális különbség. (az s20-nak fekete téren ugyan ezen a képzeletbeli skálán én kb 94-95-öt adnék.)de ha már a feketénél tartunk, akkor el kell mondanom, hogy néhány napja vettem egy samsung galaxy s-et.
a készülékben super amoled kijelző van, és viszi a hd filmeket mint a karikacsapás.
na itt már beszélhetünk feketéről!
és azt itt simán ki merem jelenteni, hogy a kép feketéje feketébb a keretnél.
ha tehetitek teszteljétek le, megéri.konkluzióm az, hogy szerintem az oled, igen is jobb feketére lesz képes mint a plazma, de arra még hogy ekkora méretben ennyi pénzért beszerezhető legyen, lehet egy évtizedet kell várnunk.
-
BaLee
addikt
válasz
DM-Fan
üzenetére
Jó ötlet lenne ha ezt ki lehetne kapcsolni. Pl. az említett sötét jeleneteknél nekem pont bőven elég lenne az a fényerő ami van az elején (abban az 1mp-ben mielőtt átállítódna).
De még nem vagyok teljesen meggyőződve, hogy nem részben (vagy egészében) a médialejátszó hibája. Régebben is írtam már, hogy leginkább mkv-knál jön elő. Anno az "Így neveld a sárkányodat." filmet direkt megnéztem utána DVD-n és ott alig volt tapasztalható a jelenség. De ezt a dolgot nem tudom kiszűrni amíg nem tudok kölcsönkérni egy másik HD médialejátszót, vagy majd ha tényleg beruházok egy Poprcornra akkor kiderül.
Amúgy ha valaki kísérletezni akar, akkor a The Social Network 1080p-s változatánál 1:34:30-nál van az említett jelenet. Ráadásul nem teljesen sötét képről vált világosra, mert az előtte lévő jelenetben az ajtó alatt beszűrődő fényt mutatja amiben egy csíkon végig világos van. És nem egy lépésben ugrik fel a kontraszt hanem folyamatosan emeli.
Persze azt nem magyarázza, hogy ha megvilágítottam az érzékelőt akkor meg nem változott...
-
Vajga
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Szerintem működhet a leragasztás, valahol olvastam már róla, mert lehet hogy maga a panel fényereje miatt állít utána tök sötét szobában, ha világosabb kép jön (sötét szobában ha a panel világos képet mutat, azért elég rendesen megváltoztatja a fényviszonyokat, így a jelenségnek pont sötét szobában kell eszerint a legdurvábbnak lennie, ugyanis nappali világos szobában nem sok mindent befolyásol). Ha pedig le van ragasztva az érzékelő, nem kap fényt a panelból. Lehet hülyeség de sztem van benne valami. Am nálam (g10) hálistennek még nem is vettem észre. Pedig már figyeltem is rá külön, de semmit nem érzékelek.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
Szerintem az sem segít! Tényleg az az analógia állhat fenn, amit BaLee mond: pont sötétben állít utána a kontrasztnak, tehát kopp mindegy, hogy letakarod-e vagy sem. Meg kell világítani és akkor nem állít utána.
Amúgy nálam nem olyan zavaró a jelenség (pedig én kopp sötétben nézek filmet), eddig drasztikus változási értékekkel még nem találkoztam, de azért jelen van. Én meg a japán Panasonic-nak fogok írni, hogy lehetőség szerint ezt vegyék már ki a "feature"-ök közül a következő firmware-rel, mert egyébként egyértelműen szoftveres a dolog, vagy ha erre nem hajlandóak, akkor árulják már el, hogy mit állítsunk a szervízmenüben, hogy ki lehessen iktatni a dolgot. Amúgy tényleg akkor jelentkezik, ha teljesen sötét (értsd: fekete) közel a teljes panel, de feltűnik egy nagyobb világosabb rész. Érdekes, mert pl. stáblistánál abszolút nem jelentkezik, pedig ott tipikusan ez a helyzet és még változik is a fehér feliratok mennyisége és helye, szóval nem igazán értem, mi alapján nyúl bele. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
kbalazsa
üzenetére
Persze, hogy nem, de ha ők így gondolnák, akkor eleve átlátszóbb lenne és azt a logót alkalmaznák, amit a Forma 1 közvetítésekre is előír a FIA. Utána mégis visszaállítják, gondolom azért, mert egyrészt ez az arculatuk, másrészt meg hogy a szódásszifon-szemüvegen át a képernyőt bámuló 90 éves néninek is ne csak a retinájába, hanem a hipotalamuszába is beleégjen az a logó, hogy élete hátralevő kis idejében is mindig "eszében legyen": máskor is ide kell kapcsolni.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
jule78
üzenetére
Szerintem minél több e-mail-t kapnak 1-2 nap leforgása alatt, annál egyértelműbb lesz számukra, hogy ugyanazon fórumról indult be mindenki (bár azt is el tudom képzelni, hogy ezt valaki eleve bele is írta a levelébe) és innentől kezdve csak röhögnek az egészen. Meg szerintem amúgy is. Szerintem célszerűbb lett volna kicsit jobban szétszórni időben, hogy spontánabbul hasson, mert így teljesen egyértelmű, hogy csordaszellemről van szó egy szűk közösségben.
Irdatlanul kevés embert érint egyébként ez a probléma, alapvetően még a "lapostévék" sem igazán mondhatók általánosnak (most arra nem térnék ki, hogy egyébként a CRT-nek és az LCD-nek se tesz jót az áttetszetlen logó), a plazmák aránya meg a "lapostévéken" belül is bőven 10% alatti. Ez sehol nem éri el az RTL-Klub ingerküszöbét, szerintem magasról tesznek rá, akkor is, ha egy közösségi honlapon szervezünk klubot a célnak és akkor is ha tótágast állunk alsónadrág nélkül a székházuk előtt.Amúgy nem tudom hol láttátok, hogy halványodott a logójuk, nálam ugyanolyan csont(na jó, inkább piszkos)fehér, mint volt.
-
Vajga
tag
Logó témánál ha írtok azt is említsétek már meg plz, hogy rendesen a sarokba rakják azt a logót, mert kikapcsolt kép túlpásztázásánál majdhogynem a képernyő közepén van.

-
jule78
tag
sziasztok!az lenne a kérdésem hogy IPTV-m van amit HDMI kábellel van osszehozva atv-vel.Az a gondom hogy nem tudom megjelenítenia TXT-t.Ha átváltok kábelra ott rendesen megy a TXT.A leírásban sem találtam semmit
ha tudnátok segíteni nagyon megkoszonném!
Aktív témák
- Anime filmek és sorozatok
- Házimozi belépő szinten
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- AliExpress tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- iPhone topik
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- HP üzleti laptopok Elitebook, Probook 4-12. gen gar.
- Bomba ár! HP Elitebook 8470P - i5-3320M I 4GB I 180GB SSD I Cam I 14" HD I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747, 100% Akkumulátor
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)