Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Aktív témák
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
spiritex
üzenetére
Igen, ez abban az esetben igaz, ha van egy HD-lejátszáshoz elég erős laptopja (ami azért szerintem még mindig kevesebb embernek van, mint asztali PC-je). Nálam itt a combos PC, de fel sem merül, hogy azzal szolgáljam ki a TV-t (illetve részben ez most is megoldott, hiszen a PS3-at WiFi-n keresztül ezzel szolgálom ki), mivel két külön szobában vannak és nem akarom átkábelezni a fél lakást, a PC-nek meg semmi keresnivalója a nappaliban, pláne nem a TV mellett. A WiFi-s megoldás meg azért nem az igazi (elindítani a PS3 Media Server-t, odapakolni a megosztandó fájlokat, amely mappa meg van osztva), pláne, hogy a PS3 válogatós kedve miatt mindent buherálni kell (mkv2vob-bal való szarakodás, felirat filmbe égetése, stb.).
Ezen túlmenően szerintem nem kulturált, hogy állandóan ki-bedugdossa az ember a kábeleket a laptop-ba - pláne úgy nem, ha figyelembe veszed, amivel pár HSZ-szel ezelőtt írtam, nevezetesen, hogy a HDMI-interfész különösen hajlamos az elhalálozásra. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
...ezt pedig csak az előlapon található, egy golyóstollal 4 másodpercig nyomva tartott reset gomb segítségével lehet megtenni - ahhoz, hogy leálljon
Ez nem igaz. A távon a power gombot 4 mp hosszan nyomva kikapcsolja a készüléket.
Viszont az új fémházas A-200 jobb választás. De ha valahol megkapod olcsóbban a régi műanyagost megéri az is. Nem zavaró a venti hangja (csak felesleges volt az egészet így kitalálniuk, amikor a hűtést a fémházzal passzívan is meg lehet oldani)egyes funkciók nem működnek, ha NTFS-re formázott vinyót teszel bele
Hmm. Ilyet nem tapasztaltam. Minden specifikált ficsőr elérhető, ráadásul az új firmware natívan jukeboxos, magától leszed mindent az imdb-ről, zenéknél, meg a tagekeből.Amelyik filmmel nekem problémám volt, ott mindig kiderült, hogy magával az anyaggal van baj. (Már kétszer futottam bele abba, hogy a felirat volt a hibás, sérült).
-
rayman2006
tag
Én is most akarok venni médialejátszót 30-e körül
Eddig Skydigital Venice V13 és a Eminent 7075 nézte ki.
Szerintetek melyik lehet jobb választás,felkonvertálás, kép minőségbe? -
Digitalis
senior tag
válasz
PonPon
üzenetére
Műszaki cikkről lévén szó a tendencia az, hogy durván avulnak és olcsósodnak. Ha azt nézzük, pl. hogy a 40C650 270e-ről indult mára 160e körül utánad dobják, előtte a 40B650 300e fölött indult valamivel és 170e körül állt be. Éppen ezért én megvárom a régi modellek készletsöprését és reményeim szerint akkor, egy 50G20 pana, óccsósítva befigyel majd.
-
spiritex
veterán
válasz
DM-Fan
üzenetére
Hát én csak arról beszélek, hogy ha már úgyis van az embernek (vagy az asszonynak
) egy PC-je, mint nekem, vagy egy laptopja, mint a barátnőmnek, ami úgyis be van kapcsolva szinte egész nap, és közelsége miatt állandóan össze van kötve egyrészt a tv-vel, másrészt az erősítővel, akkor nem látom értelmét egy újabb cuccnak. Tehát nem plusz kiadásra gondolok, ahol ténylegesen olcsóbb egy kis lejátszó, hanem inkább egy extra kiadás megspórolására. -
BBéci
legenda
válasz
DM-Fan
üzenetére
Az 50 hertzes LD tévék mozgóképfelbontása még a 400 sort sem éri el, monitorokról nincs információm.
HP Pavilion laptopomhoz 2 db távirányítót adtak, de nem kezeli az összes lejátszóprogramot, csak a QuickPlay-t és a Windows Media Playert, ezért nano egérrel használtam, de elegem lett a macerából. Egy célhardver minden szempontból jobb. Szerintem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Johnny70
üzenetére
Igen, azt látom. Mondjuk még az a kisebb gond, csak a hűtést oldják meg! Amúgy design-ra nagyon tetszik ez a szálcsiszolt, minimalista alumínium-ház. A kezelőfelület is több, mint pazar, lejátszási képességei is elég jók. Ha majd tényleg bejön és esik is az ára picit, akkor nagyon komoly esélyekkel indul nálam.
-
PonPon
senior tag
Sziasztok!
42G20-at szeretnék venni a közeljövőben. Szerintetek várható különösebb áresés mostanában vagy ne várjak, vegyem meg nyugodtan? -
DM-Fan
nagyúr
válasz
atom360
üzenetére
Már többször leírtuk, hogy HDMI-t csak szigorúan kikapcsolt készülékek mellett csatlakoztatunk, úgyhogy simán elképzelhető, hogy ő maga nyírta ki a HDMI-interfészt. Teljesen mindegy, hogy milyen árkategóriás eszközről beszélünk, nemrégiben az egyik fórumtársnak a Pana G20-asán szállt el ugyanígy a HDMI-csati és a szervizesek azt mondták neki, hogy nem ő az első. Egyszerűen érzékeny az interfész, én ezért szoktam javasolni, hogy nemhogy kikapcsolt készüléknél, de leginkább áramtalanított készülékeknél célszerű csak a csatlakoztatást megejteni és nem kell kihúzogatni állandóan azt a HDMI-csatit.
-
atom360
tag
Sziasztok.ha már media player a téma,nemrégiben eladtam a wd tv live lejátszomat,nálam hibátlanul üzemelt hdmi-röl,de a foszer aki megvette tegnap hivott,hogy rányomta a tv-re szintén hdmi-vel és nincs jel.Másik plazmán is probálta u.a az eredmény.szerinte átvertem de ez lehetetlen mert eladás elött kibrobáltam direkt.viszont bekapcsolt tv-re dugta,elképzelhetö,hogy kinyirta a hdmi chippet a masinában?.olvastam wd-röl korábban is a minöségét biráló hsz-eket,gondoltam leirom nektekmert olcso husnak hig a leve,vagy a hdmi mint hot in plug interfész mitosz dölt meg.A másik dolog én htpc-vel használom a tv-m kezetektöl szerintem nem annyira forro a helyzet,csak komromisszumukat kell kötni,pl:5 perc után aktiválodó képernyökimélö ami nekem egy teljes képernyös animácio,kattintásra megjelenö ikonok,de inkáb mozi-pc hez,böngészni tênyleg nem egészséges.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
maxika2004
üzenetére
Teljesen egyértelmű: beírod mind az irányítószámot, mind a várost, mind az utcát és házszámot is és kész, szétosztva azokat a rubrikára. Nem azon fog múlni egyébként, hogy milyen sorrendben írod, hanem hogy megfelelő helyen vásároltál-e.
-
maxika2004
őstag
Az 5 éves pana reggel kapcsolatban kérdeznék, :
Kicsit nem eggyértelmü nekem ez a cim kérdés:
Mi az a : Cim 1
alatta : 5 év garancia esetén kötelező a cim :
mert ezek alatt megvan a ir.szám, város,ország....
most a cim1 és az alatta rublikába is ugyanazt, a utca házszámot kell irni szerintetek ?
Lécci segitsetek ! -
33as
senior tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Szia, ezért kell az új alumínium házasat megvenni ( ők is rájöttek a venti problémára).
Én már megrendeltem Popcorn Hour NMT A-210
Meg szerintem szebb is lett mint a régi:

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Johnny70
üzenetére
Ráadásul a Popcorn-ban nekem az nem tetszik, hogy készenléti üzemmódban is forog benne a venti és teljesen ki kell kapcsolni - ahogy nézem ezt pedig csak az előlapon található, egy golyóstollal 4 másodpercig nyomva tartott reset gomb segítségével lehet megtenni - ahhoz, hogy leálljon. Ráadásul a formaterv sem valami díjnyertes szerintem. A tudása viszont elég meggyőző (125 Mbps-es anyagot lazán lejátszik - ehhh?), bár mondjuk érdekes, hogy egyes funkciók nem működnek, ha NTFS-re formázott vinyót teszel bele. Szóval az sem hibátlan, közel sem.
-
Johnny70
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Ami a Netgear javára szól, hogy nincs benne venti. Mondjuk hűtőborda sem (ami nagyon meglepett, mert a helye is megvan), de egy alacsony NB hűtőbordát rá lehet tenni. Viszont azt olvastam, hogy az A200-hoz képest jobb a firmware-e, már az első verziók is kevésbé bugosak, mint a Popi.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
soliddreams
üzenetére
Egynek tényleg nem rossz a Netgear sem, köszi, de egyébként kacsingatok a Popcorn A-200 felé is, van az 50 eFt alatt is bőven. Nem egyszerű a kérdés, az biztos, jól át kell gondolni/sokat kell olvasni a témában.
-
soliddreams
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
soliddreams
üzenetére
Még nem döntöttem véglegesen, olvasgatok a témában, az általad linkelt geeks-teszten is túlvagyok már. Elsődlegesen nekem mondjuk nem a hálózati funkciót a fontosan, mivel főként belső HDD-vel szeretném használni és ezen túlmenően egy külső HDD-bölcsőt kötnék még rá USB-n, szóval nekem a NAS- és egyéb hálózati funkciókra nincs igazán szükségem. Az egyetlen bizonytalansági tényező ez a nagyobb bitrátájú filmek problémás lejátszása. Jó lenne tudni, hogy ez mit takar, mert igazából a PH!-s tesztben gyakorlatilag csak a "killa sample" fektette meg a maga 33,8 Mbps-es mintavételezésével, az meg ugye minden más lejátszót is megfektet, szóval ez akkor nem igazán szempont.
Szóval nem tudom még, de minden jó tanácsot szívesen veszek!
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
Az 5 éves pana reggel kapcsolatban kérdeznék, :
Kicsit nem eggyértelmü nekem ez a cim kérdés:
Mi az a : Cim 1
alatta : 5 év garancia esetén kötelező a cim :
mert ezek alatt megvan a ir.szám, város,ország....
most a cim1 és az alatta rublikába is ugyanazt, a utca házszámot kell irni szerintetek ?
Lécci segitsetek ! -
soliddreams
csendes tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Csak hogy nehogy megbánd a választást:
Hiába számít tudásához képest olcsónak az ASUS O!Play HD2, jó vételnek mégsem mondhatjuk: tudásában komoly hiányosságok fedezhetők fel és a filmlejátszást kivéve szolgáltatásai kifejezetten elnagyoltak. A nagy bitrátájú filmek lejátszási problémái mellett a netes extrák és a NAS funkció sem meggyőző, így akinek nem feltétlenül szükséges a beépített merevlemez, annak inkább javasoljuk a Skydigital Venice V13 HD-t kevesebb pénzért, míg aki ragaszkodik a beépített HDD-hez, annak a Popcorn Hour A-200-at, valamivel drágábban.
A teljes cikk itt:
[link]
Nekem most egy Hauser MKV-1080-as van. 22eFT és 2TB-ig lehet bele 3,5"-os HDD-t tenni. Csak két dolog van vele, ami hiányzik: a Cover Art megjelenítés (az XBMC-nél úgy hozzászoktunk, hogy ez alapkövetelmény lett egy lejátszónál, és a DTS kezelés. Manapság már nem divat a FullHD-s némafilm
. -
Johnny70
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Az új Netgear Neotv550-ben nem gondolkodtál? Abban a 8642-es Sigma van (Macrovision kódolás), eSata csatija is van, bár nincs belső HDD-je de így nem is gond szerintem.
Szerintem januárra itthon is lesz, kb 45e és állítólag jobb afirmware-e, mint az A200-é, van ahol Dune verőként apsztrofálták.
Én is ilyet akartam, de engedtem az itthoni nyavalygásnak és vettem egy Eminentet ami másnapra itt volt. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
janos666
üzenetére
Szerintem az első bekezdésben említett módszert inkább hanyagold.

A bejáratáshoz egyébként egy teljes képernyőt kitöltő, sokszínű videóanyag tökéletes, amiben kellően változatos a kép, nincsenek állandó képelemek, mozgalmas. A fekete-fehér váltogatásáról lebeszélnélek, a színkezelés működjön az elejétől kezdve!
Bekalibrálni nyugodtan bekalibrálhatod, ha tényleg jól kalibrálsz, akkor ezekkel az értékekkel nem tehetsz kárt a panelban, nekem a kalibrált értékeim bizonyos tényezők tekintetében feles érték alattiak. Nekem most olyan 200 óra körüli érték (vagy még annyi sem) lehet a G20-ban, eddig nem vettem észre, hogy nagyon mozgott volna, szóval szerintem a színek viszonylag stabilak. Persze ez fog mászni később, pláne ha picit módosul a fekete szint, ekkor természetszerűleg újra kell lőni.A PC-monitorként való alkalmazásról azonban gyorsan lebeszélnélek, nem lesz jó vége, a plazma erre alkalmatlan.
Tudtommal a G20 képes natív 10/12 bit-re is (legalábbis a Deep Colour tényleg erre utal). Nem hinném, hogy a 8 bittel variálna a készülék, amúgy elég meggyőzőek a színek.
A 600 Hz csak alképpont-frissítést takar, szóval valójában a panel csak 100 Hz-en megy, ebből következik, hogy a kadenciákkal "ügyeskedik a készülék", ahogy a legtöbb TV, hiszen a 24p egész számú többszöröse így nem fog kijönni, ezért tuti interpolál, de elég jól teszi és nem veszed észre. A 600 Hz-es alképpontfrissítés bekapcsolásával már-már zavaróan folyékony/folyamatos lesz a kép, el is veszik kicsit a film mozis jellege és inkább videós érzetet kelt a film. Nagyon látványos, van, ahol nagyon jót tesz az anyagnak, viszont csomó esetben én kikapcsoltam, mert már-már hiányoltam a minimális mozis judder-t. Szerintem amúgy mindenképp érdemes lecserélni a 60 Hz-es monitort, több okból is. A mozgásmegjelenítéssel tényleg nincs gond, az nagyon folyamatos, még a sima 24p üzemmódban is, IFC nélkül is, annak ellenére, hogy biztosan trükközik a elektronika.
A mozgóképfelbontás alapesetben minimum 900 sor, de az IFC bekapcsolásával mind az 1080 sor frissül, ez igencsak jó, különösen ha figyelembe veszed, hogy az LCD-knél (akár monitor, akár TV) jó, ha 500-600 sor frissül mindössze. A 6 ms meg kicsit sok, a plazmán ötödennyi sincs.
Szerintem egyébként alapvető, hogy nézd meg élőben a készüléket és magad formálj róla véleményt, de szerintem erősen álleejtős lesz egy átlag LCD után.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Szatura
üzenetére
Én most az ASUS O!Play HD2-vel szemezek, fájlformátum-támogatása példátlanul sokszínű, szoftvere stabil és gyorsan frissül, kezeli a HD-hangnormákat is, fogad belső HDD-t is, kezel NAS-t is, USB 3.0-ás csatolófelülete van, tele van kártyaolvasóval, a tesztek is jókat mondanak róla és közel sem kerül annyiba, mint egy Popcorn, vagy Dune, minőségben viszont nem feltétlen sokkal marad el, az új RealTek chip elég jól muzsikál. Picit még várok és még olcsóbb lesz. Szóval szerintem teljesen jó választás, már annak, aki ennyit hajlandó rászánni, de szerintem jó alternatíva a luxuslejátszókkal szemben és nem kapsz annyival kevesebbet, mint amennyivel olcsóbb, sőt!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
spiritex
üzenetére
Az általad felsorolt problémák nagy része már rég túlhaladott egy átlag médialejátszón is: a menü kinézete ugyan adott (többnyire a médiachip valamennyire ezt bekorlátozza), de azzal nem is igazán van probléma; a betűméret/pozíció/betűtípus/körvonal vastagsága/felirat színe a lejátszók nagy részénél már rég állítható, a lejátszható felirat- és fájlformátumok az újabb lejátszóknál már gyakorlatilag teljeskörűek és firmware-rel bővíthetők. Tárhely mérete? Akkora HDD-t teszel az ezt fogadó lejátszókba, amekkorát akarsz, illetve USB-n vagy eSATA-n akkora HDD-t kapcsolsz rá, amekkorát akarsz. Egyébként is sokkal olcsóbb ma már HDD-ket venni, mint lemezre archiválni. Megveszed a HDD-ket és egy külső, a lejátszóhoz kötött dokkolóbölcsőbe állítva cserélgeted, kb. egy mozdulat és 2 TB adat frissült le.
Megunod a menüt? Nem a menüt fogod nézegetni, hanem a filmet. PC-n speciel évek óta a MPC-HC-t használom, mégsem untam meg.
Arról meg ugye ne is beszéljünk, hogy 30-40 eFt közötti összegből már nagyon erős médialejátszót kapsz, amin minden kimenet és minden funkció megvan, hangtalan és gyakorlatilag mindenre képes, és elfér egy normál méretű könyv helyén, terhelt fogyasztása meg olyan 10-15 Wh. Namost egy combos laptop, ami elviszi a HD-videókat is, az ugye nem ennyibe kerül (de még csak nem is a duplájába), ha úgy tetszik a beépített HDD cseréje is macerásabb (és drágább is, mivel pl. egy O!Play 3,5"-os HDD-t fogad, míg egy laptop 2,5"-est, utóbbi pedig ugye drágább), ezen felül többet fogyaszt, az akksija amortizálódik, nagyobb helyet igényel, körülményesebb a használata és alapból még távirányító sem jár hozzá.
Továbbmenve: a laptop-ot így minden alkalommal rákötöd az erősítőre/TV/tápegységre/külső HDD-re-re, majd a használatot követően lehúzod, hogy ne kelljen kerülgetni, a kábelek ott fityegnek az éterben? A médialejátszót meg adott esetben szépen beépíted a rendszerbe/elhelyezed fix helyére és kész. Sokkal komfortosabb! -
DM-Fan
nagyúr
válasz
jule78
üzenetére
Az áramtalanítás nem segít! Nyomnod kell egy visszaállítást a gyári beállításokra (Beállítások menüben megtalálod) és ha visszaállt, az elején meg fogja kérdezni a nyelvet is és az országot/várost is. Itt célszerű mondjuk Finnországot vagy Svédországot kiválasztani. Nekem most Finnország/Helsinki van kiválasztva és tökéletesen működik a DVB-C conax modullal.
-
jule78
tag
DVB-C szeretném beállítani a tv-n.Nem találom sehol hol lehet az országot kiválasztani hozzá
nyelvet tudom állítani de ez az országkiválasztás nem megy!
Lehet hogy csak úgy fog menni hogy teljesen áramtalanítom a tv-t és utána megint fogja kérni,mert legelején volt ilyen. -
spiritex
veterán
válasz
Szatura
üzenetére
De miért is részesítitek itt elég sokan előnyben az ilyen lejátszókat egy jobb, hangtalan HDMI-s laptoppal szemben? Mondanom sem kell, hogy egy laptop "firmware frissítésének" rugalmassága felülmúlhatatlan! Ilyen felállással sohasem futhat az ember megoldhatatlan problémába, amibe bele kell nyugodni... Menü kinézete, betűméret, pozíció, betűtípus, körvonal vastagsága, lejátszható felirat és file-formátumok, tárhely mérete, ... soroljam mennyi mindent lehet még állítani gond nélkül?, és ha megunod a menüt, egyszerűen váltasz egy másik lejátszó programra, bár én nem tenném! Évek óta a ZooM Player-t használom bluetooth egérrel kombinálva, amiben minden egérgomb funkciót külön lehet konfigurálni, beleértve a görgetést, az egy- és a dupla kattintást is. Nem beszélve arról, hogy van a proginak egy tetszőlegesen szerkeszthető tools sávja, ami film közben is megjelenik a képernyő alján, ha odaviszed az egeret, és ha foglaltak már a gombok más funkciókra, akár hangerőt, színeket, kontrasztot, zoomolást, képerányt, 1000 dolgot tudsz távolról állítani egyetlen egérrel... A programnak még plazma-védő funkciója is van Video Orbiting néven, nem beszélve arról a sok más fantasztikus beállítási lehetőségről, mint pl. előre definiált színbeállítások, képarányok, melyik monitorra tegye ki a képet, melyik sötétedjen el lejátszás közben, stb. Szóval én nem adnám semmiért ezt a kombinációt..
-
Dorian
félisten
válasz
Szatura
üzenetére
Ezt nem tudom. Ezek a lejátszók olyan gyorsan váltják egymást, hogy lehetetlen (vagyis jobb dolga is van az embernek) folyamatosan képben lenni az aktuális termékpalettával. Talán aki épp vásárlás előtt áll, tud a legjobban segíteni. Ha jól tudom, DM-Fan-nak most épp aktuális.
Sőt egy csomó lényeges elem nem is derül ki az adatlapokból (menü, beállíthatóság, gyorsaság, stb.) Pl hiába játssza le a belső lejátszó a legtöbb mkv-t, ha a menürendszere idegesítő (először kell fájltípust kiválasztani, nincs teljes értékű könyvtárszerkezet), sok adatot tartalmazó HDD-t rádugva pedig használhatatlanul lelassul az egész.
Szerintem találd ki mennyit szánsz rá, mik azok a tulajdonságok, amik számodra fontosak és a megmaradó típusokra érdemes rákeresni, rákérdezni fórumokban. -
janos666
nagyúr
Az mennyire jó "bejáratás", ha kibontom, módszeresen letakarom az elejét egy réteg alufóliával (mert az legalább olyan jól engedi át a hőt, mint amennyire elállja a fény útját...), és ott hagyom állni úgy durván egy hétre valami burn-in videót loop-olva lejátszani

Ehhez mi lenne ideális? Egy folyamatosan emelkedő 8-bites szürke gradiens (256 képkocka, vagy esetleg oda-vissza 512...?), vagy elég a fekete-fehér folyamatos váltogatása?
És azért előtte kalibráljam be nagyjából, hogy már úgy járódjon be, vagy legjobb ha gyári beállításokkal fut addig? (Aztán a legelső kalibrálás után még sűrűbben lövöm újra, ha eleinte többet "mozog"...)Erről jut eszembe, mennyire stabilak a színek plazmákon? (Hőmérséklet változás és/vagy öregedés hatására mennyit mászik el IPS LCD-khez képest?)
PC monitornak gondoltam beállítani egyet, így elméletben igen nagy lenne a beégés veszélye, ezért gondoltam, hogy akkor tényleg alaposan be kéne előtte járatni...
És ezt már kérdeztem egy másik topicban is, de itt talán könnyeben kapok választ:
- A Panasonic TX-P42G20 panelje vajon natív 8 bites, vagy a sötétszürkéket csak dithereli? És ha ditherel, akkor ez mennyire látványos mondjuk a TN-es LCD-k dithereléséhez képest?
- És tulajdonképp hány bites akkor ennek az elektronikája, mert azt szűrtem le, hogy 8, még is van, ahol említik a DeepColor támogatást, ami elvileg 12-bitet követelne (de még barátok közt is legalább 10-et ... /color...).
Bár ez konkrétan nem szerepel a panasonic oldalán, így lehet elírás/megtévesztés a hirdetésekben, de a panasonic oldalán amúgy sem találtam túl sok értelmes adatot.
Vagy annyival oldották meg a "fogad legalább 12 bitet" követelményt, hogy rögtön a HDMI decoder chip lekerekíti 8 bitre mielőtt az elektroni hozzányúl?
- Itt ez a rengeteg szám, mint pl. a 100, sőt 600Hz. De végeredményben képes ez ténylegesen beállni 24 egész számú többszörösére, és mindenféle idióta interpolálgatás nélkül egyenletesen elosztva (n:n, nem 2:3 és hasonlók) kipakolni az 1080p24-et?
>>> Ez lenne talán a leg hathatósabb érv, amiért lecserélném a fixen 60Hz-el H-IPS monitort, szóval ha ez is csak félmegoldásokkal operál, akkor inkább maradok a 2:3-as FRC-nél és nem nyűglődök TV-kkel (interpoláltatni is tudnék software-esen is, talán jobban is mint ez a TV, csak szerintem ocsmány dolog).És ha már... mi ez, hogy mikor ki van kapcsolva az interpolálás, akkor "csak" 820p a "motion resolution"? Először hallom ezt a kifejezést, és most nincs kedvem utánajárni, így megmondaná valaki, hogy ez most jó vagy rossz...? Vagy pl. mennyi lehet ez az érték egy 60Hz-es 6ms LCD monitoron? Kb. mitől függ ez?

-
Santiagain
őstag
Érdemes szerintetek annak, aki sok 1920*800-at néz, olyan jpg-t készíteni amin alul felül van egy-egy 1920*140-es fehér csík, és néha ezzel meghajtani a panelt?
-
DM-Fan
nagyúr
Hoppá, PH! kedvence lettem.

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Devil Smile
üzenetére
Mi az, hogy nincs a preferált hang választóban magyar? Annak lennie kell és ha azt beállítod, akkor annak is kell lennie az elsődleges nyelvnek.
-
Devil Smile
őstag
Udv all
az lenne a problemam h vettem egy technisat CI modult megy is szepen megtalalja az osszes adot, viszont regionak ugyebar nem Mo. van beallitva h legyen DVB-C igy az adok nagytobbsege angol nyelvu.. atrakom a hangot magyarra es ha elkapcsolok majd vissza akkor megint csak angol..
az 1.preferalt hang valszatoba nincs magyar csak alapertelmezett, angol...stb stb stb ezzel mit lehet kezdeni? probaltam keresni h volt e mar ilyen kerdes a topikban de nem talaltam semmit mivel a thome os topik nem epp a legporgosebb igye ezert irtam ide..
Tv-m egyebkent pana 46G10E (tudom ez nem fontos
)Segitsegeteket elore is

-
Johnny70
tag
válasz
Szatura
üzenetére
Elég sokat nézegettem mostanában én is, a végén 2 Sigma chipset maradt, ezen belül néztem szét. A Sigma 865x szériája az olcsóbb (25-20e Ft) illetve a 864x széria a drágább (45 ezertől felfelé) kategóriában. Ezek gyorsak, elég nagy memóriával, úgyhogy a mindennapi használatra tökéletesek, szinte mindent lejátszanak.
Az olcsóbb kategóriában a WD TV liveot vagy az Eminent 7075-t ajánlanám. Én most vettem Eminentet, rendben van nagyon, nem gond a 40 gigás mkv sem neki, elég szép képet ad. Hátránya, hogy csak 1 usb portja van, előnye, hogy jól összerakott a firmware-e, ehhez is van már b-rad féle tuning firmware, amit ráadásul a cég fejlesztői is ellenőriznek, tesztelnek és b-raddal kitárgyalnak a hivatalos fórumában.
Drágább kategóriában a Netgear Neotv550-el kacérkodtam, még új cucc, de a többihez képest olcsó és jókat írtak róla tesztekben. Hátránya, hogy itthon még nem kapható, német webshopokból ideszállítva kb. 45-ért már megvan.
-
-
Rick4
félisten
válasz
Johnny70
üzenetére
Ki- bekapcsoláskor nem vezérli a tv-t (P50g20), régebben a Thomson CRT-vel jó működött együtt.
Igen, mert a Thomson CRT-n scart csatival volt összekötve, mikor bekapcsoltad az stb-t, akkor a 8-as pinen megjelent egy kis feszültség, és a tévé bekapcsolt. Ennél is úgy kell lennie, csak dugd össze scarttal.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Johnny70
üzenetére
"Hiába állítom az stb-t akár 720p-re, akár 1080i-re, egyik sd adás teljesen kitölti valós képaránynál, a másikra meg rá kell a zoom1-et tenni."
Erre a célra ne a Zoom1-et használd, hanem a 16:9 túlpásztázást!
"Amúgy a tv eszméletlen, 10 napja amikor megjött még hatalmas volt, most meg már azt nézem, hogy a következő pár év múlva legalább 60-as lesz
"Ezen mindenki átesik, erre mindig felhívjuk a figyelmet.

-
Johnny70
tag
válasz
DM-Fan
üzenetére
Bocs, fekve néztem a tv-t innen sor volt

Hiába állítom az stb-t akár 720p-re, akár 1080i-re, egyik sd adás teljesen kitölti valós képaránynál, a másikra meg rá kell a zoom1-et tenni.
Amúgy a tv eszméletlen, 10 napja amikor megjött még hatalmas volt, most meg már azt nézem, hogy a következő pár év múlva legalább 60-as lesz

Az aggódóknak megnyugtatására, hogy ne csak rosszat olvassanak: az enyém nem zúg, komoly ghosting sincs (illetve egy volt durva: az Eminent lejátszóm boot képernyője full fekete háttéren 100% fehér, na azt láttam utána a menüben is, de kb 5-10 percig, utána eltűnt)
-
Johnny70
tag
Nálam sincs különbség, bár nálam csak sd adás jön (T-home). Viszont őrületbe tudnak kergetni a hülye kódolásukkal...
Ami zavaró:
Hiába konvertálod fel az adást, némelyik csatornánál 1920 helyett csak kb. 1900 függőleges sorra tesz be jelet, a maradékot feketén hagyja. Ez kicsit idegesítő egy bejáratós tv-n,amikor pár perc után veszed észre, hogy egyik oldalt kb 2 cm-en nem megy a panel...Ki- bekapcsoláskor nem vezérli a tv-t (P50g20), régebben a Thomson CRT-vel jó működött együtt.
Viszont a Sony BD lejátszóval jóban van a tv , kompatibilis a Viera linkkel

-
DM-Fan
nagyúr
válasz
GSzarkaTAT
üzenetére
Az m1HD és m2HD akkor is 1080i 50Hz-en ad, amikor nincs kint a HD-logó, viszont ekkor természetszerűleg csak SD-ben rögzített anyagot szórnak 1080i-re skálázva (nem a TV végzi a skálázást, hiszen a szórt műsor már natívan 1080i). Természetszerűleg ez is jobban néz ki, mintha csak sima natív SD-adást néznél. Amikor kint van a HD-logó, akkor viszont a műsorszám is ténylegesen HD-ban került rögzítésre/közvetítésre.
-
GSzarkaTAT
tag
Szevasztok,
OFF egy picit. De tegnap este az m1 hd-n (UPC HD) volt egy komédia, az elején kiírták, hogy HD-ben lesz, és a jobb felső sarokban is ott volt a HD logo. Ez OK. Ez azt is jelenti, hogy a többi m1-es műsor sima SD-ben jön (pl. Híradó - ennek viszont mindig szebb a képe)? -
jule78
tag
nem tudom észre vettétek-e de a reteklubnak enyhén ugyan de áttetszo a logója

remélem nem az én szemem káprázik

még egy kérdés:IPTV-n nézem az adásokat.Hogyan tudom behozni a TXT-t.A STB távkapcsán nincsen a TV meg nem reagáll rá
-
jule78
tag
lehet hogy full láma kérdés de melyik beállítás ad jobb képet a tv-n 1080i vs 720p?
ezeket lehet ugyanis beállítani az IPTV STB. -
csonti07
tag
Sziasztok van nekem egy panasonic tx-37lx85p tévém.
akinek hasonló van vagy esetleg tudna nekem segíteni abban h mien értékekre állítsam be a képét, az léccives írjon egy privit. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
jule78
üzenetére
Pedig sanszos, hogy jövőre már nem lesznek, vagy tényleg maximum csak egy modell. Kikopnak sajnos, pedig tényleg van létjogosultságuk: SD-tartalmak esetén verhetetlenek, pont a natív felbontásukból eredően teljesítenek jobban pl. analóg TV-adás és DVD-lejátszás esetében.
-
jule78
tag
válasz
soliddreams
üzenetére
szerintem is nagy kár lenne ha már nem lennének HDREADY plazmák

nekem is X20-om van és meg vagyok vele elégedve nagyon.Igaz a TV HD anyagot csak SDkártyáról meg pár csatornáról látott.De nagyon szép képet ad az biztos! -
ZEN1TH
őstag
válasz
soliddreams
üzenetére
Valszeg lesz HD Ready. Bár szerintem csak egy modell.
-
soliddreams
csendes tag
Kicsit lámának érzem magam...De inkább ez, mint egy hibás TV.
Kiderült, hogy a filmben volt egy borsónyi fehér folt - belekódolva. Valami rippelési hiba lehetett, vagy ilyesmi. Szóval az infarktus veszély elmúlt, a mentőket is visszafordítottam.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Korábban olvastam itt, hogy valaki szerint a Pana a HDReady TV-ket ki akarja vonni a termékpalettából. Nagy kár lenne érte. Ahová nem kell a fullHD -és szerintem az átlag TV-zős embernek nem kell-, oda ez tökéletes mind minőségben, mind árban. Még most is gyakran rácsodálkozom, hogy az SD divx/xvid filmjeim milyen moziszerű élményt adnak rajta. -
válasz
soliddreams
üzenetére
Nézd meg különféle egyszínű képekkel, így könnyebb eldönteni hogy mi is lehet az.
Ha fotózol, ezeket fényképezd le, az egyszínű képek a legárulkodóbbak. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
soliddreams
üzenetére
Nem tudsz képet lőni róla?
Csak TV-adásnál látszik, vagy minden bemenetnél jelentkezik?
-
soliddreams
csendes tag
No most mi van???
A Pana 50x20 képernyőjének majdnem a közepén ma délután észrevettem egy kb. borsónyi világos pöttyöt-foltot. Filmnézés közben elsötétülős jelenetváltáskor vettem észre. Eddig nem tűnt fel. Szerintem tegnap még ott sem volt! Mit tegyek? Hogyan bizonyosodhatok meg arról, hogy mi ez? Azóta is vegyes tartalommal megy a készülék, de ha sötét terület kerül oda, akkor látom a "pöttyöt". Kérlek benneteket adjatok tanácsot. -
DM-Fan
nagyúr
Ezt így általánosságban nem lehet kijelenteni. Az árgép általában jelzi azt is, hogy van-e raktáron az adott cégnél a termék, vagy sem - persze ezt nyilván csak az adott üzlet tájékoztatása alapján tudja megtenni. Amúgy inkább annak függvénye a dolog, hogy milyen üzletről van szó és milyen időszakban próbálsz rendelni. Az első árgépes találatok általában webshop-ok, velük nem is nagyon érdemes próbálkozni, mert egyértelmű, hogy nincs árukészletük és csak megrendelésre hoznak. A listán később előforduló találatok (pl. Ipon, E-Digital, stb.) esetében viszont már látható, hogy van raktáron az adott termék és ha átmész a bolt honlapjára, ott is megbizonyosodhatsz erről. Ha mostanában máshogy jártál, annak szerintem legfőképp az az oka, hogy két ünnep között már minden bolt árukészlete erősen megcsappan/leltároznak, stb., a feltöltés csak január közepére, végére várható. Amúgy meg kell tanulni használni az árgépet, mert nagyon hasznos oldal.
-
Rick4
félisten
válasz
Fernet
üzenetére
Árgépre ne nagyon hagyatkozz, pár napja kerestem egy samsung wifi sticket, a párom végighívta az összes céget akik az árgépen fent voltak, senkinél se lehetett kapni, majd csak januárban. De természetesen ez nincsen feltüntetve,ez az árgépes dolog max kiindulópontnak jó. Megvolt már ez a játék tmc vevővel, meg mindenféle dologgal, 10-ből 7 termék tuti nem kapható náluk.
-
Monyesz
aktív tag
Amúgy BUÉK !

-
DM-Fan
nagyúr
Ennek semmi köze nincs az analóg képjelben látható sávosodáshoz! A 16:9 túlpásztázás arra jó, hogy ha mondjuk 1.85:1 arányú filmet nézel, ami nem tölti ki teljesen a képernyőt (volna alul-felül 2-2 cm), akkor minimálisat zoom-ol a képen és ezáltal a teljes képernyő kitöltésre kerül.
Ami zsdav-nál megoldást jelenthet az a koax és csatlakozójának cseréje, illetve egy galvanikus leválasztó/földhurok szűrő alkalmazása.
-
Tulku
veterán
beállítások-egyéni beállítások-16:9 túlpászázás állítsd be értékre. Én ezért vittem vissza az elsőt, aztán, mikor a második is ilyet produkált, akkor elkezdtem állítgatni :-) Egyébiránt THX képmódot használj és állítsd be a mozgás kompenzációt. Meg fogsz lepődni. Sztem ha 150 ezerrel többért adnák, akkor is megérné. Üdv!
-
zsdav
csendes tag
válasz
IrsaiOlivér
üzenetére
Köszi a választ, azóta én is olvasgattam utána és remélem, hogy a kábelt + elosztót elég kicserélnem. Te milyenre cserélted? mert fogalmam sincs, hogy milyenre kéne
-
imi68
tag
B.U.É.K. mindenkinek!!!!
-
ZEN1TH
őstag
Boldog Új Évet Mindenkinek!
-
HUTCHDB
nagyúr
üdv mindenkinek 2011-ben is!
boldog új évet kívánok! -
DM-Fan
nagyúr
Aktív témák
Hirdetés
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- Bowers & Wilkins 702 Signature Datuk Gloss Karcmentes, hazai darab
- Dobozos Szinte Új HyperX Cloud Alpha Bolti ár:27k INGYEN FOXPOST
- Új RAZER Kaira X For Xbox Blue Bolti ár:15k INGYEN FOXPOST
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 5700X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B650E R9 7900X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 5080 16GB NZXT H9 Flow White Corsair 850W
- AKCIÓ! Asus ROG Strix B365 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S2 TG 600W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
) egy PC-je, mint nekem, vagy egy laptopja, mint a barátnőmnek, ami úgyis be van kapcsolva szinte egész nap, és közelsége miatt állandóan össze van kötve egyrészt a tv-vel, másrészt az erősítővel, akkor nem látom értelmét egy újabb cuccnak. Tehát nem plusz kiadásra gondolok, ahol ténylegesen olcsóbb egy kis lejátszó, hanem inkább egy extra kiadás megspórolására.

.
Adott hozzá a távirányító is, nem kell egy MCE távirányítót hozzákonfigurálni a kedvenc programodhoz.
nyelvet tudom állítani de ez az országkiválasztás nem megy!

az 1.preferalt hang valszatoba nincs magyar csak alapertelmezett, angol...stb stb stb ezzel mit lehet kezdeni? probaltam keresni h volt e mar ilyen kerdes a topikban de nem talaltam semmit mivel a thome os topik nem epp a legporgosebb igye ezert irtam ide..
Tv-m egyebkent pana 46G10E (tudom ez nem fontos