Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Aktív témák
-
Cha-b
senior tag
-
Gabor970
addikt
akkor nagyon nem értem. Azt hallottam korábban, hogy a hellohd adja a legjobb minőséget.
Tényleg nem értem, kevés az ami nekem nem tetszik az enyimen, pedig elég kritikus vagyok (pl mikor megvettem a TV-t, analog kábeles UPC volt, egy héten belül felrakattam a digitális tányérost, abból is azt, aminél van HDMI) A földi digitális Duna vagy M1 mit mutat a 46G20-on? már ha kipróbáltad. -
Dorian
félisten
Akkor vagy a jel rossz, vagy nagyon el van állítva, mert pl. nekem 3 m-ről teljesen jó az átlag SD adások képe (Digikábel+ SamuC530). Sokkal szebb, mint a 32"-os HDready LCD-mé ugyanilyen messziről.
Persze TV adók, sőt azokon belül egyes műsorok minősége is változó, van hogy borzasztó, ezért beszéltem átlagról. -
Gabor970
addikt
hát nem tudom miért lenne nézhetetlen. Én is SD adást nézek UPC Directről, HDMI az összeköttetés, de sok adó kimondottan nagyon jó minőségben jön, van pár ami rossz, de az bizonyosan már szarul is van feladva a műholdra (nagy tömörítéssel)
Ezt egy munkatársam árulja, majdnem egyszerre vettük. Azt hiszem nem rossz vétel!
Lehet HD Readyn jobb a kép SD anyagnál?
-
BaLee
addikt
válasz
Gabor970
üzenetére
Ez nagyon igaz. Magamon veszem észre. Pedig nem hittem volna.
3m-re vettem tv-t, rábeszéltetek az 50"-re. Vétek lett volna kisebbet venni. Most is, odahúzom a fotelt a TV elé két méterre és onnan nézem a filmeket és egyáltalán nem fárasztó és nem tűnik nagynak! Viszont nagy élmény! Még 720p-s filmeket is simán jó nézni ilyen távolságról.
TV (nem HD) adásokhoz vagy divxhez viszont ideális a 3 méter.
-
Cha-b
senior tag
válasz
Gabor970
üzenetére
Nem írta oda, hogy annyi hd anyagot nézne, sztem ha inkább tvzik akkor 3mről nem nagyon lesz élvezhető a tvadás, indulok ki abból, hogy nekem 2.5 mről 46 g20on elég szar a tv... hellohdn keresztül is. Azért sima tvzésre sztem ne fhd felhasználásra való méretet ajánljátok, mert szegény hazaviszi az 50est és csodálkozni fog hogy nézhetetlen lesz a tvadás.
-
Gabor970
addikt
válasz
klima9
üzenetére
ajánlott típus? 3m-re 50-est minimum! Próbáld elfogadni -nem hiszem, hogy bárki aki már vett mást mondana- nincs elég nagy TV és a 42 - 50 méret esetén az alsó kategóriában nem túl nagy az árdiferencia. Én pl 150e-ért vettem május végén a PS50C430-at. Talán 160 körül most is meg lehet venni hivatalos beszerzési forrásból (2+1 év garancia)
Jahh, ha külső vinyót akarsz rádugni, és egy plusz eszközzel -media player- kevesebbet akarsz a nappaliba, akkor jó választás. -
klima9
csendes tag
Sziasztok! Kinéztem egy plazmát magamnak, a régi 82-es crt helyére: SAMSUNG PS42 C450B1. Amire használnám: DIGI TV, Wii, filnézés külső merevlemezről. A távolság 3m, de valahogy nagyobbat még nem igényelnénk. Ajánlott a típus? Köszönöm!
-
laszlo168
senior tag
válasz
kételkedem
üzenetére
Nekem ez tetszik-
Mi a különbség gyártás-technológiában? A plazma és az LCD tekinthető egy családnak, a LED tv egy másik család. A plazma tv mögött egy vagy több fénycső ad fényt, amit előre vetítve egy olyan panel enged át, vagy takar ki, mint mondjuk egykor a digitális karórákban vagy a zseb kalkulátorokban láttunk. Feszültségre elfordul mint egy szem elé emelt kártyalap, és vagy látjuk a fényt, vagy nem. Hátránya, hogy a nem elégséges hatékonyság miatt több hőt termel mint fényt, és egy idő után kiég. A LED technológiában minden pontot külön fényt kibocsátó dióda alkot, ennek jobb a hatásfoka, ezért kisebb a fogyasztása, és talán az élettartama is hosszabb. Ha egy pixel mondjuk a képernyő szélén kiég, attól még a kép évekig élvezhető marad.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
neevous
üzenetére
Igen, ezt [linkelték] az előbb is. Még jó, hogy érkezett néhány építő jellegű hozzászólás is a cikk alá, ami valamelyest helyre teszi a dolgokat. Megdöbbentő, hogy ekkora tájékozotlansággal ilyen cikket írnak. Talán megérte volna még egy kicsit utánanézni és aztán megírni

-
neevous
tag
Egy újabb gyöngyszem:
http://www.szon.hu/hogy-valasszunk-lapos-tevet/news-20101213-07500854 -
kbalazsa
senior tag
válasz
einstein
üzenetére
Mintha már linkelte volna valaki [ezt a cikket], de kénytelen vagyok megint megtenni, mivel pont jó válasz a kérdésedre. Ez történhet, ha adatvesztés van.
Én már csak arra lennék kíváncsi, hogy egy aktív elem bevetésével hogyan változna a képminőség?
-
RZozo
aktív tag
Gondoltam, hogy a plazmaTV-m vásárlásával kapcsolatban megosztom a jó tapasztalataimat.
Nem vagyok az emberük, de meg kell dícsérnem egy céget.
Pana 42S20-at rendeltem az edigigtal.hu oldalról november végén. Edigitalnál Mastercard kártyával fizetve még 4k kedvezményt is kaptam. November végén még 175k-ért adták a TV-t, mínusz 4k kedvezmény, így 171k-t fizettem neten keresztül bankkártyával. Azonban a TV kiszállítása december 1-én történt, amikor már az S20-as akcióban már csak 170k volt. Ezért ezt emailben jeleztem az edigital-nak és hivatkozva az árgarancia lehetőségükre - azaz, ha a termék kézhezvételéig csökken egy termék ára, akkor az alacsonyabb áron adják. Ugyan ez az én esetemben nehezebb volt, mert előre kifizettem a TV-t, de ennek ellenére minden problémázás nélkül visszautaltak 5k-t a TV árából.
Úgy gondolom, hogy sok cég simán lerázott volna, de náluk maximálisan korrekt hozzáállással találkoztam.
Így a p42s20-as 166k volt és ahogy néztem itt a legolcsóbb az 5 év garanciát érvényesíthető helyeknél. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
kételkedem
üzenetére
A cikk írójának: Ülj le fiam! Egyes!
-
M_AND_Ms
veterán
Pont, hogy van. Egy-két hiba megjelenhet a képen. (UPC kábelen, mostanában elég sokszor van, hogy egy-két blokk kimarad a képből.)
A logika, nem mindig dobja el a teljes frame-tMint fent írtam, a hibaellenőrzés nem framenként történik, hanem annál kisebb egységekben és így már előfordul, hogy bár megjelenik az adott képkocka de hibásan. (van, hogy szemmel alig lehet észrevenni)
Persze a hiba megjelenés is olyan digitális. az analógnál az egész kép hangyásodik, míg itt egy két blokk a képen, míg a többi része tökéletes.
A pana tv-ken meg is lehet nézni a DVB-T jel jóságát. És ott is sokszor mutatja, hogy a jelminőség nem 100%, sőt még számolja is hibákat, miközben a kép tökéletes. De bizony, ha a jelminőség kellően alacsony és sok hibát kijelez, akkor már látszik, hogy kezd szétesni a kép, míg végül eltűnik minden.
-
válasz
kételkedem
üzenetére
Jézusatyaúristen...

-
M_AND_Ms
veterán
...egy HDMI kábel vagy át tudja vinni az adott jelent, vagy nem
Na egy kérdés, mikor mondod azt, hogy ez a kábel átvitte a jelet? Ha átvitt egy bitet, vagy egy egész bájtot? Vagy 512 bájtot, vagy egy megát, vagy egy egész filmet?A bitek sorban jönnek át a kábelen. Közben sérülhetek. Ezt ugye te is aláírod. Na most az köztudott, hogy az adatfolyam jóságát különböző technikákkal ellenőrzi a fogadó (pl CRC). Ez az ellenőrzés értelemszerűen nem minden bit után történik meg, hanem bizonyos számú esetén.
Egy fájl másolásnál, vagy Internetről letöltésnél ilyenkor pl. újrakéri a küldőtől a hibás csomagot. Eredmény: a végén valóban bitről bitre megegyező lesz az eredmény, max lassabb lesz az átvitel.
A HDMI kábelen nincs ilyen, hiszen itt a sebesség tk. kötött. A küldő folyamatosan tölti a biteket a kábelba, nem lehet ismétlésre kérni. Ha ilyenkor úgy látja a fogadó, hogy hibás, akkor jönnek a hibajavító áramkörök. Amik javítanak, Van, hogy úgy, hogy az eredeti adatfolyamot sikerül helyreállítani, de van, hogy nem. Minél nagyobb ennek a mértéke, annál valószínűbb, hogy észreveszed: Van, hogy kockásodik, van, hogy el dob egy-egy frame-t, stb, stb.
Tehát, minél kevésbé sérülnek az adatcsomagok a kábelben, annál jobb lesz a jel minősége, ergo jobb lesz a kép. -
petyus_
senior tag
Van olyan média lejátszó, ami képes a TV-ből érkező adást felvenni? Vagy a HDMI az csak egyirányú, tehát a TV-ből jövő adatot nem lehet felvenni?
-
BaLee
addikt
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Pont ez az, hogy digitális jelnél elvileg nincs "kis" illetve "nagy" minőségromlás...
Ha analóg tv adás jön és rossz a vétel akkor szemcsésedik a kép, szellemképes lesz stb.
Ugyanez digitális jelnél úgy néz ki, hogy megakad a kép (esetleg a hang) vagy látványosan bekockázódik a kép... Azaz vagy jön az adás normálisan vagy nem.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
soliddreams
üzenetére
Miskolc MM-ben én láttam 50S20-at, ott megnézheted, nyomogathatod. A mellette álló P42G20 THX profilba vágtam 1 hete, szerintem azóta is úgy van (tegnapelőtt még úgy volt)

-
BaLee
addikt
válasz
andzsin73
üzenetére
Elég sokáig kitartott a készlet így is.
Mikor én beszéltem vele akkor pont ugyanezt jósolta csak éppen december elejére. Karácsonykor akkora a kereslet az ilyen tv-kre, hogy minden évben ez van és a népszerűbb darabok hamar elfogynak és mivel nagy rá az igény elég nehéz beszerezni már.
Érdemes a nagyobb áruházakban szétnéni azoknak van valamekkora raktárkészletük, vagy lefoglalt árukészletük a forgalmazónál. Bár árban valószínű drágább lesz.
(#26952) BBéci: nincs normális minőségű BD játszóm, de még nem normális minőségű sincs. Bár BD lemezem sincs így egyelőre igényem sincs rá. Viszont nekem így is leesett az állam amikor megnéztem az NFS HP játékot max felbontásban szűrőkkel hogyan fest a tv-n.

(#26965) einstein: nekem erre azt mondták, hogy egy HDMI kábel vagy át tudja vinni az adott jelent, vagy nem. Olyan, hogy kicsit jó olyan nincs. Ha nem tudja átvinni a jelet akkor kockásodni fog vagy meg sem jeleníti a képet...
-
einstein
senior tag
válasz
KTTech
üzenetére
"A HDMI-n ha adatvesztés van, látható hatása van."
A kérdés, hogy ez gyengébb képminőséget jelent, vagy konkrétan képhibát. Általában az utóbbit szoktam hallani, és mintha a te írásodból is ez következne. De lehet e a hibajavításnak olyan hatása,hogy mondjuk ey kicsit másabb lesz a szín? -
andzsin73
tag
emberek! rossz hírem van, most hívott Novák úr, erre az évre elfogytak az U20-ak és a Pana sem tud rendelni, aki ilyet akar venni a még a boltokban kint lévő készletből tud válogatni...
úgy látszik bejött ez az 5 év akció.
-
Sunyi Sanyi
senior tag
No G20 lett a kiválasztott.
Jól döntöttem.
Thx a tippeket még 1x!
-
frekivalto
tag
válasz
soliddreams
üzenetére
sorry
-
szp1
addikt
válasz
soliddreams
üzenetére
Semmi, az E az európai kivitelt jelenti.
-
soliddreams
csendes tag
Skacok mi a külömbség a Pana 50S20 és 50S20E között? Miskolc környékén (én onnan 50 km-re lakom) hol lehet megnézni élőben?
-
laolaj
aktív tag
Túlfesz védős elosztó illetve szünetmentes eszközökhöz szólok amit fent is említettetek..
Érdemes e használni? IGEN!
hogy miért?-
1. sajnálatos tény h sokan ipari áramra vannak kapcsolva ami labilis.
2. tény h a minőséggel is vannak bajokez alatt értem azt h nekem van egy 300W-os szünetmentes APC szünetmentes kötve a gépekhez...
még ha szar is benne az aksi ami max 10mp.et bír akkor is jó mert a védelem része még használható meg max arra a kicsi időre az aksi is.
Amiért tudom ajánlani. A géppel össze van kötve így jelzi ha valami gond volt. Eléggé gyakori az áramszünet, de olyan h nem kapcsolnak ki az eszközök, üzemelnek (ami simán van kötve a hálózatra). Úgy mondva csak egy kicsi, mini szünet. Na azért ha lehet csak nem teszem ki az eszközöket ilyennek ha ezzel eltudom kerülni a problémákat akkor inkább elébe megyek egy ilyennel. Hisz hosszabbítót úgy is kell venni akkor miért ne legyen olyan ami még véd is
Illetve ha valakinek olyan a lakásbiztosítása akkor az is állja a tönkre ment dolgot

-
mathgery
aktív tag
válasz
whited
üzenetére
Volt szerencsém ilyen szemüveges megoldásos 3D samuhoz, még mikor behozta a samsung (egy ismerős cég 3D tartalmakat gyárt, például ami van az állatkertbe "kisdínós" film, azt ők csinálták) és a legdurvább, hogy megnéztük ezen a tv-n (típust foggalmam sincs milyen volt pontosan) és rohadt szellemképes volt. Felvitték a samsunghoz, megmutattaák, és mondta a samsung, hogy ez szellemképes,de a Panasonic 3D nem szellemképes. Az ok, hogy a samsung 3D olyan cipőbe jár, hogy nincs kiforrva a technika olyan szinten, hogy nem tudták megmondani (a kinti samsung szakik sem, hogy miért ez a szellemkép)Ezzel csak annyit, hogy nem kellene még ezeket erőltetni, sem a boltokba, sem sehol, inkább majd ha lesz rá tartalom (hozzáteszem, hogy akkor azt hiszem 1 vagy 2 film volt megvehető 3Dbe, a samsung gyártatni akart tartalmat, de befulladt ezután a tárgyalás...)
bocs az offért -
szp1
addikt
válasz
frekivalto
üzenetére
Személyesen nem láttam a B650-et, de 2009-es modell, a C6500 pedig idei. Ez utóbbi panel újabb és több szolgáltatása van a TV-nek, viszont eltüntették róla a tükrözés csökkentő bevonatot...Képminősége korrekt, be kell rendesen állítani.
Szerintem a C6500-as jobb választás, persze ha a B-s olyan árban van, akkor az sem rossz. -
BBéci
legenda
Ha próbaképpen kicserélnéd valami normális, jó minőségű kábelre és a PC helyett egy komolyabb BD-játszót tennél, leesne az állad a képminőség láttán.

(#26931) M_AND_Ms
Ötszörös javulás biztosan nem lesz, még kétszeres sem, de azért egyértelműen, láthatóan jobb lenne a kép. Ettől függetlenül nem javaslok a Popcornhoz 10000-nél (1,5 méter) drágább madzagot. -
Dorian
félisten
válasz
whited
üzenetére
Néhány csúnya ember a netről tölt le mindenféle filmeket, ahelyett, hogy megvenné eredetiben Blu-Disc-en. A tévéhez egy médialejátszót, arra külső vinyót csatlakoztatva lejátssza a vinyón található képet, zenét, filmet, így elkerülhető, hogy PC-t kelljen használni ilyen célra.
-
frekivalto
tag
Hali.
Esetleg tudnátok segíteni?
Samsung PS50C6500 és PS50B650S1W között mi a különbség?
A C6500-ről jó véleménnyel vagytok itt, de a B650-ről nem sokat tudok. Olvastam tesztet róla, nem írtak rosszat......
Valakinek tapasztalat esetleg?
Előre is köszi, ha tudtok segíteni.......
Üdv. MPeti
-
kételkedem
addikt
válasz
Dorian
üzenetére
Szerencse, hogy a neten számos cikk foglalkozik tanácsadással, így könnyebb dönteni!
Hogy válasszunk "lapos" tévét?
Az egyik komment pontosan jellemzi a problémát: Ez a cikk ékes bizonyítéka annak, hogy nem akadály, ha a cikkírónak halvány foglma sincsen arról a témáról, amiről ír.
Elképesztő, milyen zagyvaság van az emberek fejében a tévékkel kapcsolatban!

-
Dorian
félisten
válasz
whited
üzenetére
Lcd-ből azért is több fogy, mert az emberek nagy többsége max 32-37"-os tévét vesz, akkora meg nincs plazmában.
A 3D-s tévének meg baromira nincs értelme, amíg van össz öt 3d-s film , az is 10ezerért. Másrészt ez a szemüveges megoldás hamvába holt próbálkozás, szvsz használhatatlan. -
törölt tag
válasz
whited
üzenetére
Igen,nagyon jó választás.
Azért egyet vegyél figyelembe: két HDMI hely van rajta. Ha több kell és nincs pl házimozid, akkor megfontolandó az X20. Mindez természetesen nem lebeszélés hanem az igényeidnek megfelelő készülék legyen kiválasztva.
És a herót nekem is megvan.Ráadásul anélkül vesznek páran hogy körbenézzenek lehetőségeik körül. Élő példa: tegnap előttem vettek meg részletre Samsung 40C7000 (3D,LED) tévét 339 ezerért.Ennyiért kapott volna 50-es plazmát de akár még 46 ledeset is.40-esen 3D-t szerintem csak1-másfél méterről láthat élvezhetően valaki. -
válasz
whited
üzenetére
kérdésedre a válasz: azért, mert az emberek hülyék, felületesek, könnyen befolyásolhatóak, félinformációk alapján döntenek, a marketingesek pedig kihasználják ezt...
Elég, ha csak arra gondolunk, hogy az átlag-magyar 16:9-re széthúzva nézi az rtlklubot, "mert úgy jobban kitölti a képet", igaz, hogy mindenkinek torz feje van, de ez kit érdekel..?
-
madgie
titán
válasz
whited
üzenetére
Hajrá, vegyed megfele, ár/érték bajnok most, PS3-ra meg pont elég a HD ready is.
Szerk: PS3-mal nem fog beégni, hacsak nem 24 órás GT5 versenyt tolsz vele (fél óránként úgyis tölt minden játék, akkor meg eltűnik a HUD), tévézéssel sem lesz bajod. Első hozzászólást fusd át, érdemes

-
whited
addikt
hy
120k alatt pana c2 42" tv-ről vélemény?
Tv-re meg ps3-zni lenne
ő a drága és akciós
-
KTTech
veterán
válasz
M_AND_Ms
üzenetére
Ugyanezt írtam más szavakkal
Az AV rendszerekben az adatújraküldés nem létezik, normális hibajavítás nem létezik, csak stream/burst jellegű az adatátvitel, minimális ECC/CRC-vel, hibás adat újraküldés nélkül, mert fontosabb a tárkapacitás és az átviteli sebesség. A CD-k interpolálnak, ha adatvesztés lép fel, és annak már hallható eredménye van. A HDMI-n ha adatvesztés van, látható hatása van. Ahogy a DVD-n is látható eredménye van, ha nagy a BER és dolgozik a hibajavító, interpoláló egység.Persze, ha túl nagy a hiba, akkor a hibajavítás is lehetetlenné válik, akkor lesz teljesen egyértelmű a hiba következménye...
-
HUTCHDB
nagyúr
nekem c6500-am van.
ezt a ghost dolgot nem kell túldramatizálni ebből a szempontból.
(ettől függetlenül ésszerűen kell a készüléket bejáratni, és lehetőség szerint használni!)ha nem 30 cm-ről nézed, akkor kevésbé vehető észre.
ráadásul, ha más képre váltasz, akkor igen hamar eltűnik.
a készülék bejáratáskor, vagyis "fiatal" korában a ghost hatványozottan jelen van, de idővel a "felszívódás" szinte pillanatokban mérhető.én néztem az s20-at is, és ott is jelen volt.
viszont nem stopperrel a kezemben
, így nem tudom, melyiknél tűnik el hamarabb.a családban -idős kereszt szüleimnek- van egy kb. 4 éves samsung plazmájuk.
soha semmilyen bejáratást, odafigyelést nem kapott, általános tv nézés folyt, folyik rajta, teljesen ugyanúgy, ahogyan azt tették a vásárlás előtt képcsöves televíziójukon.
mielőtt megvettem a c6500-at elmentem és ebből a szempontból is megnéztem a nem éppen legfrissebb technológiával készült használt tv-t.
sehol, tehát sehol semmilyen beégést nem látható, a ghost, mint fogalom teljességgel elhanyagolható jelenség (szó szerint néhány másodpercig van csak jelen).többek között emiatt is választottam a samsungot.
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
KTTech
üzenetére
De az adatmásolásnál megteheti a rendszer, hogy az átvitel során megsérült adatot újrakérje. Így persze, hogy a végén bithelyesen megy át az adat. Viszont pl a HDMI átvitelnél (sztem legalábbis) nincs nagyon ilyen újraküldés. Ilyenkor vmit csinál a technika, hogy hibákat javítsa vagy elfedje, de ennek az eredménye már szemmel láthatóan megváltoztathatja a képet, hangot.
A kérdés: Megéri-e a 4000 Ft-os kábel helyett a 20000 Ft-os. Nyújt-e ötszörös, jól látható javulást? Szerintem nem.
Ugyanígy a médiajátszó. Nekem 50 ezres Popcornom van. Ugyanezzel a csipszettel és szolgáltatással van a 90 ezres nagyobbik Popcorn. ami fémházas, lcd kijelzős (ugye, nem kell a tv-t bekapcsolni egy kis zenehallgatáshoz), rádiós távos. Kérdés ugyanaz, megéri-e a plusz 40 ezret. Nekem nem.
-
BaLee
addikt
válasz
kbalazsa
üzenetére
Én vettem egy 15m-es Noname HDMI kábelt 4800Ftért, amire az volt írva, hogy az 1.2-es HDMI szabványnak felel meg.
Gond nélkül viszi az 1080p-s anyagokat DTS hanggal együtt, kipróbáltam. Ezzel kötöttem össze a PC-t a TV-vel és nagy megelégedéssel használom azóta is. Kockásodást nem tapasztaltam.
Persze nincs BluRay lejátszóm szóval csak MKV-val tudtam tesztelni.
-
bogabi
őstag
válasz
KTTech
üzenetére
Ott a pont. Hogy érthetőbb legyen: Azért lehet pl. egy vinyóra másolt audio CD több, mint 800 MB, és egy adat CD 700, mert a különbség (java része) a hibajavítás. Ami az audio CD-ről hiányzik, és ott a hasznos audio adat foglalja el ezt a helyet, az adat módban megírt CD-nél ennyit elvisznek a különböző ellenőrző összegek, stb. Kis számolás: egy audio CD adattartalma: sztereo jel 16 bit 48 kHz 74 perc= 2x16x48000x60x74= 6819840000 bit adat, ez majdnem 813 MB, holott ugye a CD-re az van írva, hogy 700 MB, 80 min.
-
kbalazsa
senior tag
CI modult használt már valaki kábeltv-s szolgáltatáshoz?
Neten többfélét is láttam CI modulból. Mire kell figyelni a kiválasztásnál?Más téma:
E szerint a [cikk] szerint 10m fölött problémásak a HDMI kábelek. Megoldást jelenthet egy aktív elem (elosztó, toldó, esetleg eleve aktív HDMI kábel?) a kapcsolatban. Van -e valakinek tapasztalata efféle aktív HDMI elemekről? -
Szerintem ez csak abban az esetben lenne igaz, ha a HD Ready és a FullHD tv-k között CSAK felbontás beli különbség lenne. De ez ugye messze nem így van. A HDReady modellekben szinte minden esetben gyengébb tudású panel van, szóval a képminőség miatt igenis megéri fullhd-t venni. (főleg G20-at)
-
KTTech
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
(meg a CD azért rossz példa, mert a hibajavítás, mint olyan, audio CD-nél gyakorlatilag nem létezik - pontosabban a vicc kategóriáját súrolja. Az adatCD-nél meg bitpontosan lehet másolatot készíteni, így különbség se lehet. Egyébként nehezen futhatnának programok... Ahol van rendes hibajavítás, ott mindegy, hogy 5 vagy 50E ft-os a kábel, ugyanaz lesz az eredmény. Jellemzően az AV megoldásoknál a normális hibajavítás nemlétező dolog...)
-
karika011
tag
Én is sokat gondolkodtam már ezen,és arra jutottam,hogy a vezeték tulajdonságai megváltoznak nagyfrekvenciás jelek adatátvitele során (hullámimpedancia,reflexiós csillapítás,stb), emiatt egy nagy sebességű adatfolyamnál eltudok képzelni olyat ,hogy a jelátvitel során bizonyos bitek annyira sérülnek,hogy a dekódolás során a hibajavító algoritmus nem tud mindent dekódolni,ezért a komolyabb "chipsettel" rendelkező készülékek máshogy jelenítik meg képet illetve hangot mintha egy olyan kábelt használnánk,melyek képesek a torzításmentes jelátvitelre.Nem biztos hogy igazam van ,de nekem más ész szerű magyarázat nem jutott eszembe.
-
todie
tag
erre valaki?
-
BBéci
legenda
válasz
cocobanana
üzenetére
Mire számítasz egy plazmás topikban?
-
cocobanana
tag
Üdv!
Újra írok Sony Ex500 vagy Pana Plazma S20nak van jobb,szebb képe, főleg este tv, bluray , ps3 ra?
-
Joc76
csendes tag
válasz
Dorian
üzenetére
1 perc azért elég durván hangzik. Bár hozzáteszem legutóbb valami demóval láttam C6500-t, és pont azt figyeltem, hogy volt olyan felirat közben, ami sötét háttér előtt világos betűvel néhány percig kint volt, és mikor eltűnt, semmi nyomát nem láttam. Viszont egy tulaj írta, hogy nem számított ilyen erős ghostra.
Számokba lehet egyáltalán önteni ezt a ghost dolgot? A Pana ebben számottevően jobb? (Főként S20-ra gondolok) -
einstein
senior tag
Mégis sokan esküsznek az ellenkezőjére. Én mivel nem értek hozzá, nem tudom megmagyarázni, hogy miért nincs vagy miért lehet igazuk. Elég érdekes viszont, hogy a vita még mindig nem dőlt el, figyelembe véve hogy itt nem valami isteni csodáról, vagy ufó-technikáról beszélünk, hanem emberek által kifejlesztett eszközökről, módszerekről, amit 100%-osan meg lehet magyarázni.
BBéci: ok, akkor még nézelődök.
-
EZZANEVEM
csendes tag
Möhe
Köszi a választ!
Köv kérdés milyen média lejátszót érdemes vennem?
Nincsenek rettenetes nagy igényeim.
Nem szánok rá sok pénzt sem, csak korrekt legyen. -
Joc76
csendes tag
válasz
einstein
üzenetére
Hát ez a kábel kérdés érdekes dolog.. Aki tanult akár csak alapszinten digitális technikát, annak nehéz elmagyarázni, hogy az átvitel során "romlik" a jel minőség. A digitális adatátvitel lényege pont az, hogy a jel csak diszkrét, azaz 0 vagy 1 logikai értéket vehet fel, tehát ha a kábel összeszed pl. egy zavarjelet, és a 0 értéke nem 0 Volt, hanem pl. 0,5V, attól még a 0 az 0 marad, nem lesz 0,1. Adatsebesség beli problémák esetleg lehetnek, de az kép szétesését, vagy a kép totál elmaradását eredményezi (pl. túl hosszú kábel, mint pl. USB-nél is kb. 10 méter felett).
Gondolj bele, ha összekarcolsz egy CD-t, és sérülnek az adatbitek, attól nem a zene minősége romlik, hanem egyszerűen nem játssza le a lemezt, egy bizonyos mennyiségű sérülés felett. -
csari
csendes tag
válasz
ZEN1TH
üzenetére
Hali!
Sajna "csak" a 42"-os lett, de ezzel is teljesen meg vagyok elégedve!
Most néztem meg a Feláldózhatók című filmet 1,5 Gb os xvid verzióban, és a kép fantasztikus volt! Mi lesz ha majd mkv-t nézünk rajta?!Azt viszont szeretném megkérdezni hogy routeren és hálókábelen keresztül a Pc-n lévő tartalmat le lehet játszani?
-
EZZANEVEM
csendes tag
Sziasztok!
Lenne 1 kérdésem.
A héten jön meg a 42s20-am.
Szerintetek érdemes hozzá 1 szünetmentes tápot venni?
Ha igen mire figyeljek, milyet vegyek?
Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Red Dead Redemption 2 (PC)
- Programozás topic
- Konzol Screenshot
- Vicces képek
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Újszerű SteelSeries Arctis 9X Wireless Bolti ár:60k INGYEN FOXPOST
- Szinte Új SteelSeries Arctis Nova Pro Wireless Bolti ár:115k INGYEN FOXPOST
- HIFIMAN SUNDARA SILVER Over-ear open planar audiofil fejhallgató, Ibasso szimm.tuningkábellel ELADÓ
- SteelSeries Arctis Nova 7 Wireless Bolti ár:75k INGYEN FOXPOST
- Újszerű SteelSeries Arctis 7 2019 Edition Wireless Bolti ár:55k INGYEN FOXPOST
- 275 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB Új akku 12 hó jótállás!
- szinteÚJ 2030 Gar! Dell Pro Max 14 Ryzen AI 9 HX PRO 370 32GB LPDDR5X 1TB NVMe SSD
- Apple iPhone 16 Pro 128GB Desert Titanium Megkímélt állapot 88% akkumulátor
- ÚRIS10!!! RAMÁRON! LEGION 5 i7-13650HX 16GB RAM 512GB SSD RTX 5070 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest