- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
PlayStation 4 összefoglaló.
MIELŐTT KÉRDEZEL, OLVASD EL!
Aktuális:
Kölcsönjáték nyilvántartó
Új hozzászólás Aktív témák
-
saelin
veterán
Nagyon szenvedősen megy az Uncharted első része. Ezek a lövöldözős részek kikészítenek annyira érdektelenek.
-
saelin
veterán
válasz
Bogyi007 #235716 üzenetére
Olvastam. Nekem nagyon tetszik az MS új konzolja és az eddig bejelentett dolgok! A vicces az, hogy az One X-is teljesen rendben van szerintem. Hardverben kívánatosak és a gamepass is kedvező ajánlat. Nem egyszer gondoltam rá, hogy csak a pass miatt venni kellene egyet... Erre itt van ez a Smart Delivery is... Sosem volt egyszerre két konzolom, de a következő generáció nagyon erre játszik.
A Sony igazán mondhatna pár dolgot a gépről/gépekről. Nekik van bőven hova fejlődni, mert a szoftveres része a mostani gennek nagyon gáz. Most gondolok elsőként a store-ra, az UI egyes elemeire, a főképernyő rendezhetőségére stb. Egy gamepass szerű szolgáltatás nálam vinné a prímet. Úgyis full digit-ben vannak meg a játékaim és nagyon ritka ha kétszer előveszek valamit. Multi-t alap hogy vennék, de ilyen lineáris single cuccokat egy pass-ból jó lenne játszani. Nem csak pénzt spórolnék, hanem egy csomó csalódástól is megkímélne.
wesder
Azt ne felejts el, hogy az MS meg akarja tartani a mostani generációt és párhuzamosan fognak rá megjelenni a játékok! Ez a Smart Delivery lehetővé teszi azt, hogy mind a két gen tulajdonosai két eltérő produktumot kapjanak egy vásárlással, amik arra a gépre vannak optimalizálva teljesítményben és méretben is. -
saelin
veterán
válasz
penge111 #235707 üzenetére
Dreams mint oktatási médium? Idk. Ha nem a művészet a cél, akkor nem tudom elképzelni hogy hasznos lenne. Ráadásul renderelési példákat sem tudsz vele prezentálni, mert itt nem apró háromszögekből épül fel egy 3D-s objektum, hanem masszák vannak. Már nem jut eszembe a technika neve, de lényegében ezzel a módszerrel "végtelen" LOD van benne.
Esetleg a logikai kapcsolókkal lehetne rávezetni a tanulókat a programozása, de azt jó ha tudod, hogy itt nincs script nyelv. Teljesen vizuálisan (hasonló design-al mint az Unity-ben a VLE) van megoldva ez. Vannak fix parancsok, amik tweak-elhetők és folyamatba fűzhetők. Eléggé komplex dolgokat lehet vele csinálni!Akár arra is jó, hogy reprezentálja a videojátékok készítésének menetét. Nem kell akkora skill hozzá, ha mások tárgyait, szobrait használja az ember. Láttam olyan játékokat, amik egy darab saját asset-et sem használtak és tök jók voltak. Próbáld meg.
-
saelin
veterán
válasz
#42308056 #235692 üzenetére
Nem saját kijelzőn szórakoztam ezzel anno, hanem lakótársam gamer notiján. Ha jól emlékszem az egy 144Hz-es megjelenítővel bír. Elsőre a 120 fps-re azt mondtam 60, aztán a 90-re mondtam azt hogy 60...
Láttam hogy szép egybefüggő a kép, de 60 felett nehezemre esett számszerűsíteni, hogy mennyi az annyi.
A vicces ebben igazán az, hogy 30-ról felugrottunk 40-50-re és én nekem az is tűnt inkább 60-nak, mint egy ugráló értéknek. Egyszerűen ami 30+ az már annyival jobb, hogy kb nem is érdekli az agyam, csak annyit mond hogy ez jól néz ki. Szerintem én csak azt veszem észre, hogy jobban fut valami a 30-hoz mérten, de pontosan belőni nem tudom. A God of War performance módja jut erről eszembe. Ott a Digital Foundry videóból tudtam meg, hogy kb sosincs 60 frame, mert konstans 40-60 között ugrál, de akár írhattam volna a FFXV-t is. Igaz, ott durvábban droppol... van hogy 30 közelébe is.
Igyatok egy fröccsöt ahányszor láttok egy számot a hsz-emben.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
válasz
Bad Pritt #235572 üzenetére
Egy egyszerűbb ping rendszer a Fortnite-ban is van. Tudsz location-t megjelölni és enemy position-t (az egyik kék, a másik piros ping). Szerintem minden csapat alapú multiba kötelező lehetne az ilyen vizuális kommunikáció, ami az Apexban van az mindenre elég. Több infó nem is kell a játékosok között.
-
saelin
veterán
Azért a leaver-ektől is lehet agyérgörcsöt kapni. Emlékszem anno LOL alatt volt hogy majdnem ketté fejeltem mérgemben a notit! Tiszta jól álltunk, megölte a dps-t az ellenfél jungler-e többször is, mert volt olyan zizi hogy belement az 1v1-be. Végül kilépett és utána szenvedtünk egy sort mire megnyertük. Ha jól emlékszem a meccs több mint egy órán át tartott. Kegyetlen macska-egér harcok voltak ott. Hiányzik is, meg nem is az a játék!
-
saelin
veterán
Ha jól értem az RFF aktiválódása után a már rám irányított lövések sebzését a csapattárs kapja? Ez annyira nem hangzik rosszul, de akkor is ott van, hogy egyszer be kell kapni a bullying-ot. Ha lesz free weekend megint, akkor teszek vele egy próbát és videóra is veszem mi történik.
Bad Pritt
Jogos. Egyik általam felsorolt játékban sincs friendly fire... szerencsére. Ha lenne szerintem ugyan az lenne mint R6S-ben. Bele sem merek gondolni. -
saelin
veterán
válasz
Bad Pritt #235537 üzenetére
Free weekend után nekem is a toxic community maradt meg csak. Végül ki is léptem inkább, mert mi az hogy a meccs elején a csapattársaim halálra lőnek? Azt sem tudtam merre vagyok és ezzel köszönt a játék. Nem bírom az ilyet. Rengeteget mmo-ztam (most is megyeget a ffxiv online), Overwatch, Sw Battlefront 2, Fortnite battleroyal, de egyikben sem tapasztaltam ilyet. Szerintem undorító az ilyen viselkedés.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #235529 üzenetére
Jaja, az mondjuk kérdéses, hogy miből fogják fentartani. Semmiféle microtranzakció nincs a játékban. Esetleg kiegészítőkkel? Azzal meg szét fogják darabolni a közösséget. Szépen és jól hangzik, hogy hosszú távra terveznek, de ahhoz kellene egy bevétel is.
Ez olyan mint a Hello Games esete. Ők is ingyen nyomtatják az update-eket a No Man's Sky-hoz már egy jó ideje. De vajon meddig megy így? Mert bevételük csak az egyszer megvehető játékukból van.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #235521 üzenetére
Dreams-ben az ai nagyon gyenge, és a gyengét most a leggagyibb indie játékhoz kell hasonlítani. Ez sajnos az egyik sarkalatos pontja a programnak. Láttam már jó AI-t, de meg sem közelíti azt amit mi megszoktunk.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #235495 üzenetére
Belekavarodtál a témába. Én a Horizon Zero Dawn-ról beszéltem. A Last of Us nálam akkorát ütött mint ide Tibet.
Jim74
Nem kell bent tartanod a véleményed. Szerintem az itt kialakuló vita is úgy ahogy normális dolog, mert senki sem szereti, ha a kedvenc dolgáról rosszat mondanak. Mindig azt felejtik el, hogy minden ilyen személyes vélemény és nem szentírás. -
saelin
veterán
Jelentem a 2 éves Sony Wireless Gold headset-em megadta magát a mai nap. Ahol össze lehetett csukni ott a kis fémcsap áttört a müanyag hüvelyen, ami kb 2 mm (!) vastag lehet. Hát... Ezek után már én sem tudom ajánlani ezt a típust senkinek. Inkább az újat vegyétek még ha drágább is, mert javítani sem lehet az ilyet. Max ragasztóval. Hmm, mindjárt nézek valami gyorsan kötő anyagot és addig csak kibirja amíg nem veszek újat.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #235437 üzenetére
Én is valami hasonlóval build-et használtam. Fire element a hozzá tartozó set-el, mellé lándzsa és arra építettem az egészet, hogy ha ég az ellenfél, akkor bónusz sebzésem van rá. Sima ellenfeleknél annyira nem működik, mert nem túl praktikus az alkalmazása... de bossoknál! Oh boy, az olvadás a legjobb szó rá!
Jó lenne ha a második részben több build lehetőség lenne.
-
saelin
veterán
Most gördül le a Final Fantasy XIV Online alapjátékjának a stáblistája. Esküszöm ennek az mmo-nak van a legjobb története, és mindezt több mint 100 órán át meséli nekünk (116 óra volt nekem). Noha voltak benne hullámvölgyek, mert mintha egy anime-t néztem volna filler részekkel itt-ott telenyomva, de összességében szépen összeállt a végére. Kicsit fura a mai napig, hogy van ami átvezető szinkronizált, míg van egy csomó olyan ami nem. Néha kicsit meg is töri a story lendületét, mondhatni a dinamikája erejét veszti. Ilyen téren nálam az Elder's Scrolls Online tetszett a legjobban, mert ott az utolsó side quest is szinkronizálva van.
Oh, és azok a zenék!Ha az ember egyszer meghallja azt többé nem felejti el. Van minden stílus, még amit az ember nem is tudna elképzelni egy ilyen fantasy környezetben (pl rock zene).
Kiemelt negatívumok, hogy ne csak jókat mondjak róla:
- Ugye a fentebb említett szinkronok hiánya.
- Nagyon ps3-as a grafika, de legalább 50-60 fps-el fut 1080p módban. 4k-ban egy darabos 30-at kapunk csak. Jó lenne ha a Ps5 verzió már frissített modellekkel, textúrákkal jelenne meg, mert szerintem ezzel sok embert veszítenek. Nem mondom hogy csúnya a játék, mert nem... így is voltak benne helyszínek amiktől tátva maradt a szám! De akkor is ott a de... 2020-ban ez látványilag biza kevés. Mondjuk még így is szebb, mint bármelyik konzolos mmo.Megyek vissza még egy picit, és viszem a story-t Heavensward-ig. Kíváncsi vagyok mi újat tud mutatni.
-
saelin
veterán
válasz
szallasi007 #235371 üzenetére
A pve a Save the world. Egyébként meg vannak vbucks jutalmak is, de csak a currency-ért el ne kezd, csak ha érdekel a játékmenet. Nekem a Fortnite általában a StW-t jelenti és csak néhány kör br-t megyek.
ManUnited
Áh, ne is mond. Azóta a játszós listám legvégére esett. Talán a második részig kitalálnak valamit erre. Quick play-ben semmi értelme... mitől quick, ha hosszú perceket kell várni? Nálam a blizz többször bizonyította, hogy competitive játékokhoz nem igazán értenek. -
saelin
veterán
Egy full baráti team-el darálnátok a meccseket. Nem is értem hogy van türelmed ilyen csapat alapú játékot egyedül RNG-zni. Anno LOL-ban én is szenvedtem a haverok kiesése után még pár hónapig, mert na, szerettem a játékot, de végül elkezdett frusztrálni a sok vereség, a toxic viselkedés, meg úgy az, hogy nem úgy mennek már a dolgok ahogy régen. El is engedtem... Azóta inkább csak casualabb multit vagyok képes megemészteni. Overwatch, Sw Battlefront 2, Fortnite pvp és pve... és pont azért amit te is írtál. Nincs annyi időm, hogy ezek a rossz meccsek beleférjenek. Milyen rossz már úgy felállni a gép mellől, hogy több vesztett meccsed van mint nyert? Nagyon, és én ki is tudok tőle égni seperc alatt. Nem pazaroljuk az értékes gametime-ot ilyenekre.
Nem szentírás amit fentebb taglaltam, hanem csak az én véleményem és okfejtésem. Nem akarlak meggyőzni hogy neked mi a jó, de akaratlanul is a régi énemet látom most benned.
-
saelin
veterán
válasz
FollowTheORI #235345 üzenetére
Én szeretem kompakton megoldani a dolgokat. Vehetjük úgy is, hogy minimalista vagyok bizonyos értelemben. Persze nem azt mondom, hogy nem lenne állat olyan TV-vel nyomatni mint ami az egyik barátomnak van (írtam itt is a story-ról, hogy besza-behu volt HDR-ben a HZD rajta), de úgy vagyok vele hogy minek? Jó az így nekem. Gyermekkoromban még ennyi sem volt.
Meg valahol kell egy határt húznia az embernek.
-
saelin
veterán
Nekem nincs ilyen gondom mint nektek. Vettem egy egész oké 4k monitort és azon csapatom már egy jó ideje. Kényelmes gamer székből, macskával az ölemben, ha úgy van esetlegesen a lábtartót is használom, néha alszom a székben, mert olyan kényelmes... Néha olyan nekem beülni a ps elé, mintha egy wellness hétvégét töltenék el.
Kb felnőtt koromban élem ki a gyermekkorom, de ez jó hosszú lesz!
-
saelin
veterán
válasz
F-ECT$ #235303 üzenetére
Most hétvégén én is befejezem az első részt. Engem az lepett meg a legjobban, hogy nem mai játék és mégis egész jól néz ki. A harcok viszont nagyon szarok, de szó szerint. Belépsz egy arénába és ömlenek rád az ellenfelek, amiknek az Ai-ja olyan mint 3 krumpli. Gondolom később jobb lesz.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #235268 üzenetére
Nekem is sokszor feltűnt, de sosem gondoltam arra, hogy ez direkt lenne így. Az uncapped fps biztos ludas ebben pl főmenükben, csak ingame már más váltja ki. Talán a gpu vagy proci nagyobb terhelést kap amikor kinyílik az UI, mert afféle overlay-ként kerül a játék aktuális jelenetére. Anno PC-s időkben tapasztaltam hasonlókat, hogy ha térképet nézegettem kevesebb volt a frame per sec, vagy loading képernyő alatt elrepült az fps az egekbe.
Most lehet gondolkodni, hogy a fejlesztők a bénák vagy a hardver van szarul összerakva, esetleg mind a kettő közrejátszik.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #235253 üzenetére
Nem tűnik rossznak. Még debil story-t is kap.
-
saelin
veterán
Tisztára azokra a cartoon network mesékre emlékeztet gyermekkoromból amikért képes voltam korán kelni. Early access után biztos megy a többi platformra is. Nem sok pokémon szerű játék van.
-
saelin
veterán
Ja, az rengeteg. Több száz óra is az egy játékban, de több ezer...
Mindig is érdekelt az ilyen, hogy hogy a fenébe nem unják meg a játékot. Nálam 100-300 óra a max, de itt már kínomban játszok csak, mert vagy nincs más, vagy valami új update/event van. Jövőre leszek kíváncsi a statisztikámra, mert most a sw battlefront 2 megy rengeteget. Vajon eléri a warframe 300+ óráját? Utoljára annyi volt.
-
saelin
veterán
válasz
consono #235123 üzenetére
Pc-n ott a GTFO. Pár hete próbáltam és az valami hihetetlenül jó cucc! Nézz rá! Sajna itthon nincs játékos Pc-m... úgyhogy max reménykedem egy konzol verzióban és akkor már csak találni kell hozzá embereket.
_drk
Én csak az elsővel és a warhead-el játszottam. Élveztem minden percét! A gépigénye viszont tényleg durva - volt, de még ha nem full-on is játszottad mocsok jól nézett ki. -
saelin
veterán
Senki nem vette meg innen a Hunt: Showdown-t?
Jó nagyot zakózott a Crytek a Crysis óta. Semmi extrát nem hallok felőlük egy jó hosszú ideje. Pedig anno mekkora nyálfolyás ment a Crysis grafikájára, animációira, rombolható környezeti elemeire, fizikájára és őszintén megmondom, hogy a gameplay is bejövős volt. Erre kiadnak egy ilyen Hunt Sóder-t, ami semmiben sem tűnik jónak.
-
saelin
veterán
Van elég hely? Ha 70 Gb a patch, akkor legalább a duplájának a rendelkezésre kell állnia a rendszernek. Nekem múltkor elfogyott a tárhelyem, mert nem töröltem játékokat a 2 TB-os vinyóról, és ugyan le tudta szedni a patched a Final Fantasy XIV Online-hoz, de alig volt pár giga szabadon utána. Voltak anomáliák bőven.
Vagy a gépedben lévő merevlemez szarakodik. Az is produkál csudás dolgokat.
-
saelin
veterán
válasz
Kendek #235105 üzenetére
Ez is benne van a pakliban. Én úgyis csak jövő február-március tájékán terveztem váltani, aztán elkapott a hype... De már lenyugodtam.
Már csak a kíváncsiság van meg. Az viszont nagyon.
ProEvoFan
Csak gondolj bele, hogy mennyi játék lesz launch-kor. Ráadásul utólag sokkal gazdaságosabb bepótolni is. Én pl Ps4-be pár évvel a megjelenése után szálltam be. Ha jól emlékszem most van meg a gép 3+ éve és vannak napok, amikor így is inkább multi megy, mert nincs olyan játék ami épp tetszene. -
saelin
veterán
válasz
Peace #235097 üzenetére
Neee fesd az ördögöt a falra... Így is ha kerek 200k HUF-ból kijön már tapsolni fogok. Én lehet meg is várok vele egy akciót, mert még semmi értelmét nem látom a day one vásárlásnak. Úgyis nagyrészt ps4 címek pörögnének nálam rajta, akkor már várok inkább egy pár százalékos áresést. Biztos lesz valami akció pár héttel vagy hónappal megjelenés után, és a különbözetből vehetek játékot.
-
saelin
veterán
Sűrűn kell változtatni jelszót minden platformon, ennyi. Nekem a League of Legends fiókom akarták feltörni. Onnan tudom, hogy jött az értesítő a gyanús bejelentkezésről, meg hogy xy ideig zárolták a bejelentkezéseket a sok hibás jelszó miatt.
Sosem szabad ugyan azt a jelszót megadni mégegyszer máshol, mert ha ott feltörik az adatbázist és kikerülnek a kódok, akkor hatalmasat bukhat az ember mind anyagilag, mind befektetett időben. Ez sajnos az illető felelőtlenségének eredménye. Ilyenkor meg lehet próbálni a személyigazolványos azonosítást, esetleg korábbi tranzakciók alapján... Fel kell venni a supporttal a kapcsolatot.
Btw: ajánlom a last pass-t minden olyan embernek, akik lusták ilyen téren. Megbízható, több platformos, de csak ésszel szabad ezt is használni! Ha telefonon van fent az app, akkor a telefont jó alaposan le kell védeni. Képernyő zár pin, ujjlenyomat, az app alapból kér jelszót vagy ujjlenyomatot és pár rossz jelszó után törli a bejelentkezési adatokat. Nem fogsz tudni biometrikus védelmen keresztül bejutni, és x időre le is tiltja a bejelentkezéseket. Azt hiszem ha folytatódik a hibás jelszavak bevitele, akkor egyre hosszabb időre tilt ki. Nagyon észnél kell lenni a mai világban.
-
saelin
veterán
Tőled függ. Én mindig valamelyik barátommal együtt veszem a verekedős játékokat, de nálunk mind bebukott. Nagyon hamar el lettek felejtve, pedig régen baromi sokat nyomtuk a Mortal-t, Tekken-t, Little Fighters 2-t stb... Lehet mert nincs akkora dedikációm feléjük és így nincs siker élmény? Vagy szimplán csak ráuntam a zsánerre, mint az autós játékoknál vagy sportnál? Ki tudja, ha én nem.
-
saelin
veterán
Metacritic-en nem bírták hogy 9+ score-al van fent a Dreams és elkezdték review bomb-elni. Már most 7-re esett a pontozása. Ezért mondom, hogy a Metacritic és hasonló oldalak pöcegödrök. Semmi értelme ennek a pontozásnak, mert a Troll Army simán lepusztítja az egészet vagy a Hyped Fan Train utasai felmagasztalnak valamit a 8. dimenzióba.
A szomorú még mindig az ebben, hogy egyesek pontszámok alapján döntenek egy játék minőségéről és élvezeti faktoráról.
-
saelin
veterán
Az a baj, hogy mindig találok valamit amire ráheppelek. Szerencsére olyan játékot eddig csak 2-3-at vettem, amit 100%-ban megbántam.
- Necropolis. Ezt ugyan akcióban vettem, de egy forintot sem ér. Kb 20-25 fps-nél több sosincs a játékban.
- Anthem! Komolyan életem legnagyobb pénzkidobása volt! Remélem a Bioware tönkremegy miatta... Nagyon haragszom rájuk.
- For Honor. Már nem emlékszem mennyiért vettem, de rettenet keveset játszottam vele. Nemrég próbálkoztam újból... Hát, alig találtam meccset, pedig több módot is kipróbáltam. Rettentően hosszúak a que time-ok. Volt ahol 15+ percet vártam, de átlag az 5+ perc. Tisztára mint az mmo-kban a dps que.Ps5-ön már nem fogom így szórni a pénzt szerintem, mert szép testes backlogot építettem fel az évek alatt. Idei project ezek lefaragása amennyire lehet! Rövid játékok előnyben.
-
saelin
veterán
válasz
penge111 #234847 üzenetére
Dehogy. Nem szoktam ilyenekkel szenvedni.
Xaels
Igen. Általában az a baja, hogy zsír vagy műanyag örlemény kerül a szenzorba. Ezért lenne jó, ha a kövi kontrollernél figyelne a Sony erre. Ebben a genben a ravaszok és a a stickkek voltak nálam, de még ismerősöknél is a legtöbbet meghibásodva. Mondjuk tegyük hozzá, hogy mi nyúzzuk rendesen azért. -
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #234816 üzenetére
Én egy kicsit el is fáradtam benne. 2 napig intenzíven ment a tanulása.
-
saelin
veterán
válasz
Wesder #234810 üzenetére
A sculpting tényleg nagyon hasonlít a való életben történő agyagszobrászatra. Gyakorlatilag az egyik alap módja bármit is formálni és alkotni, a másik a rajzolás, de ott mások a szabályok. Igazándiból amik az egészet zseniálissá teszik azok az eszköz. Ilyen könnyen szerintem még sosem volt készíthető víz, egy darab föld rajta fűvel vagy mohával, esetleg hulló falevelek, eső, hó... Az egész engine arra épül, hogy művészileg hogyan tudod becsapni a nézőt/játékost, hogy azt lássa amit te gondolsz. Nincs a játékban igazi folyadék, mégis pár tool-al el tudod érni azt, hogy egy sima kocka folyó víznek tűnjön. Ha külön animációt csinálsz hozzá és zónázod, fizikailag nem érinthetővé teszed, akkor úszni is tud benne a karakter.
Nekem az tetszik az egészben, hogy mindent többféleképpen lehet megcsinálni. Az egyik devsteam-ben üreges kúpból csinált fadeszkát a jóember. [link]
hombre[EU]
Gyá, igen!Mindig is utáltam az ilyen komplex mechanikákat, mert rengeteg idő mire rááll az ember agya. Mit, miért, hova, meddig...
Csak a Dreams-ben egy darab kódot nem kell bepötyögni, mert 100%-ban vizuálisan oldották meg az egészet. -
saelin
veterán
válasz
Wesder #234789 üzenetére
Szerzői jogok miatt szerintem nem működne az, hogy pénzt kereshet valaki vele. Tele van a Dreamverse copyright karikkal (egy tucat Nintendo, Capcom, Star Wars stb figurával) és mint tudjuk a kiadók az ilyenre ugranak. Ha nagyon fizetni akarsz egy kreátornak, akkor Patreon-on keresztül megteheted. A youtube-os emberkék már régóta élnek ezzel a lehetőséggel.
hombre[EU]
Most is vannak művek amiket remixelhetsz. Van hogy konkrét játékot vagy animációt tesznek ilyenné, amit szabadon bővíthetsz. Ezt úgy oldották meg, hogy a remixelt mű adatlapján meg fog jelenni az eredeti alkotás, sőt még az abban felhasznált elemek is, hogy honnan származnak. Itt nem bűn ollózni, mert ez az egész lényege, hogy community project-eket felhasználva építesz valamit. Jelenleg én csak azért nem élek ezzel, mert vannak sötét foltjaim. A sculpting (szobrászkodás) már egész jól megy, de a logikai kapcsolókkal még mindig csak barátkozom.Pl ugrálós platformer játékot izzi pizzi összerakni, akár gyűjthető bizbaszokkal, scoreboard-al stb. Ahol kezd bonyolódni a dolog az már az inventory- és enemy system vagy egy saját karakter megalkotása. De találkoztam már city sim-el is... Nem is merek belegondolni annak hogy nézhet ki a logikai felépítése. Arra rettentően kíváncsi vagyok, hogy idővel hova fejlődik a Dreams, mert itt nincs vége azzal, hogy kiadták a játékot. Ezt a Media Molecule is elmondta, hogy hosszútávra terveznek.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #234738 üzenetére
Nem csoda. Ez eddig a legfelhasználóbarátabb editor amivel valaha találkoztam, és nem csak azoknak éri meg megvenni, akik csak alkotni akarnak, mert rengeteg játék és rövidfilm van benne. Nálam goty.
Nayrobi
[link]
Szívesen látunk a topic-jában. -
saelin
veterán
Teganap délután egész nap a Dreams tutorial-ok mentek és még most sem értem a végére. Ahogy láttam a logikai kapcsolók egy rémálom. Egyszerűen indulsz, de olyan komplex műveleteket lehet velük megcsinálni, hogy utólag órák visszafejteni. Egy fps nézethez vagy hogy a kamera, a fegyver hogy reagáljon annyi kapcsoló kell... A minecraft pistonok jutnak róla eszembe vagy villanyszerelésnél a kapcsolók működése és bekötése!
Eddig a Dreams tényleg egy álom.
-
saelin
veterán
válasz
ldave #234658 üzenetére
Nincs, csak bill. De már annyian jelezték, hogy kellene egér támogatás, hogy biztosan bekerül. Viszont ha nagyon kell valami precízebb eszköz, akkor ott a fagyi, amihez nem kell vr szemüveg sem.
Nayrobi
Nincs nekem olyanom. Elvetettem a VR vásárlást és vele együtt a fagyikat is. Simán dualshock-al. -
saelin
veterán
Itt vagyok az állatorvosnál a cicámmal... és persze, hogy csak kutyák vannak a váróban!
Szegény macska PTSD-t kap mire hazaviszem.
Hogy on is legyek:
A Dreams eléggé jó, de mire kitanulom az eszközöket addig eltelik egy év is. Van viszont egy eléggé érdekes limitációja a játéknak. Egyszerre sok puppet-et (npc-t) nem tud megjeleníteni a játékos látóterében, mert szépen zuhan tőle az fps. -
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #234593 üzenetére
Youtube-on ahogy nézem és a review-ok szerint is nem szükségesek a fagyik, mert azzal inkább gyorsabban csinálsz meg dolgokat, nem feltétlen pontosabban. De majd délután, este lesz időm játszani vele és akkor tudok személyesen is nyilatkozni a kontrolleres irányításról.
-
saelin
veterán
válasz
Carlos Padre #234580 üzenetére
Ennyi idő alatt mennyire jöttél bele a lz editor részébe? Milyen kreátor vagy ha vagy?
-
saelin
veterán
Holnap Dreams megjelenés. Ki vette meg még innen?
-
saelin
veterán
válasz
Peace #234553 üzenetére
Ds-ben a főbb karakterek valami hihetetlenül részletesen. Sokszor olyan érzésem volt, hogy egy CGI filmet nézek és... ez real time futott! Elképesztő hol járunk már. A nextgen grafika nem is érdekel, csak legyenek stabilabbak a játékok, több 60 fps-es cím és én már boldog vagyok. Semmi extrát nem várok az új gépektől.
-
saelin
veterán
Szép lenne, de rengeteg idő lehet és én nem akarok olyan sokat szöszölni egy játékkal, meg amúgy sem vagyok egy platinázós emberke. A diablo 3 van csak 99%-ra és platra megcsinálva, ami amúgy is véletlen jött össze.
Úgy éreztem, hogy egy ilyen jó karakterekkel bíró játék megérdemelné azért... Inkább meghagyom úgy a játékot ahogy van és legalább szép emlékeim lesznek róla. A grind amúgy is megöl mindent számomra, így is volt olyan mission, ami már nagyon a határaimmal játszott.
-
saelin
veterán
Kemény, de én is így vagyok vele. Ma leültem a ps elé és néztem a gépet vagy 2 percig miközben simogattam a macskát, aztán felálltam, majd mentem olvasni egy kis szakirodalmat. Néha napközben még gondolok is rá hogy mi történt, random hallgatom a soundtrack-et meg ilyenek. Szerintem a Dreams megjelenéséig én nem játszom semmivel, had tisztuljak ki mentálisan teljesen.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #234447 üzenetére
De jó mostmár szív transzplantáció is csinál a Sony? És még a logót is beleégetik a szívbe?
Kettőt kérek! -
saelin
veterán
Végeztem a Death Stranding-al.
A gameplay nálam nagyon hamar unalomba fulladt. A karakterek, a látvány, az elbaszott világ mind nagyon jók, de mint játék ez nálam megbukott. Monoton, időrabló, a játékossal való szándékos trollkodás, időhúzó tevékenységek stb. Szerintem ez a játék rosszabb mint bármely interaktív film, mert a történetben semmi döntésünk nincs. Vegyesek az érzéseim, mert egyszerre szeretem és gyűlölöm. Ilyet még játék nem váltott ki belőlem... Nem tudom értékelni vagy pontozni emiatt. A story jó, a gameplay szar. Többet nem tudok kicsikarni magamból. Bocsi.
-
saelin
veterán
Death Stranding
Az igen. Pont előttem írta valaki, hogy majd egy küldetésben keresztül kell majd mászni az egész mappon vissza. Elértem oda. Kaja után neki állok a túrának. Ez jó hosszú lesz. -
saelin
veterán
Az Anthem egy alfa állapotú project még mindig. Tavaly óta hozzá sem szagoltak a fejlesztők. Sean Murray (a NMS feketebáránya, aki mára aranybárány lett) azt írta Twitter-en, hogy a Bethesda és Bioware jobb ha kussban van, és csendben dolgoznak a játékon, mert anno ők is így tettek a No Man's Sky-al. Az ő játékuk egy igazi come back. Viszont! Az technikailag sokkal jobb állapotban volt mint a fent említett két stúdió játéka, csak a beígért content-ekkel nem lettek kész időben. Ott is olyan hate hullám volt, hogy még az is hallott róla, aki a mai napig nem játszott vagy érdeklődött a játék iránt. Örülnék ha kikupálnák a játékaikat, de semmi esélyt nem látok rá... Ha mégis van rá szándék, akkor lepjenek meg mindenkit.
Nekem az Anthem nyitotta fel a szemem, hogy multis játékot day one venni ritka nagy hülyeség. Egy ilyen címnek előbb fel kell futnia, ha meg nem sikerül, akkor úgyis kaszálják.
-
saelin
veterán
válasz
sp8787 #234196 üzenetére
Felragasztva tényleg jobb lehet egy ilyen.
VTom
Én is örülnék ha összekapnák, mert én anno teljes árat fizettem érte. De ha bármilyen összeget el mernek érte kérni... akkor ott rohadjanak meg!Számomra amit tavaly a Bioware és a Bethesda művelt az felér egy lopással, csalással! Nem hiszem el, hogy nem kaptak semmiféle bírságot ezért. Ez simán beleillik a false advertisement kategóriába, ami bűntetendő.
-
saelin
veterán
Istenem... A macska elkezdte kihalászni a gumitalpakat a ps alól.
Eddig nem zavarta. Ma reggel meg arra keltem fel, hogy eljátszotta mind a négyet.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #234147 üzenetére
Az alkotás érzése mindig megvan, de tehetségem az nincs hozzá. Sulis időkben sok játék editor-jával szórakoztam. Van amivel tök jó pályákat tudtam összerakni (warcraft 3, heroes of might and magic). Szóval várok.
-
saelin
veterán
Remeg a kezem a Dreams pre-order felett... Mindig az van a fejemben, hogy úgysem lesz hozzá day one semmi izgalmas content, csak szárnypróbálgatások. Tartom magam és várok egy leárazásig vele. Addig biztos kitapasztalják a kreátorok.
-
saelin
veterán
-
saelin
veterán
Az Apex-ről még mindig az a véleményem, hogy ha az ember egyedül akarja játszani, akkor mocsok jónak kell benne lennie. Mentem pár kört és ugyan az volt mint amikor utoljára próbáltam... A cod-on felnőtt emberek széjjel lőnek egy perc alatt.
-
saelin
veterán
válasz
hombre[EU] #234065 üzenetére
De olyan vicces.
Lehet teszek még egy próbát az Apex-el is... csak ott nincs kivel játszani.
-
saelin
veterán
Fortnite-ban de idegesítő amikor rálősz valakire és épít egy tornyot a Lord of the Rings-ből....
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Xbox Series/ One kontrollerek eladóak
- Nintendo switch Oled megkímélt Opcionálisan megvásárolható kiegészítőkkel
- Nintendo Switch Oled - 256 GB SDcard - BigBen tok -Okosított
- Eladó Ps5 (fat) digital, 2 kontrollerrel.
- Nintendo Switch OLED Zelda Tears of The Kingdom Megapack! Új, Bontatlan!! Ingyen Foxpost!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G3 - i5-1245U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I NBD Gari!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3002, 90% Akksi
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest