- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
Aktív témák
-
Ryu
tag
De-de, igaz a függvénynél lemaradt a {}. Elnézést! A szöveg egy változóban lesz és itt kerül kiíratásra:
<input type='checkbox' name='del4ever' value='<?=$fajl?>'>
<script>document.write(szoveg)</script>
Azaz a ''szoveg'' a változó ami a függvényben lesz ellátva értékkel. A Te esetetben a függvényben így néz ki a checkbox:
del4ever.checked=TRUE/FALSE
Ha a megnyomandó gomb feliratát is változtatni akarod, akkor a függvénybe még írd be:
button_name.value=''gomb_felirat'';
Ha az egész formban van, akkor a függvényben minden input tag elé írd be, hogy document.form_name.input_name.value=xy stb... -
Tele von Zsinór
őstag
Amikor sok-sok checkbox-nak ugyanazt a nevet adod, akkor php-ban azt tömbként tudod értelmezni. Ha ugyanez a jelenség megvan JS-ben, akkor nyert ügy, csak végig kell menni a tömbön és az összeset a master checkbox állapotára állítani. Amúgy ha sok van, akkor érdemes a master állapotát egy rövid nevű változóba belerakni és azt használni az értékadáshoz, sok sávszélt meg lehet vele takarítani
-
Ryu
tag
Esetleg:
<script>
function check()
if (chekbox1.checked AND checkbox2.checked)
{checkbox1.checked=FALSE;
checkbox2.checked=FALSE;
szoveg='akarmi1'}
else
{checkbox1.checked=TRUE;
checkbox2.checked=TRUE;
szoveg='akarmi2'}
</script>
<input...><script>document.write(szoveg)</script>
<input type=button.... OnClick=''check()''>
Ha formban van az input, akkor document.form_name.checkbox.checked. Nekem csak akkor volt hajlandó bejelölni, ha a checkbox így nézett ki:
<input type=''checkbox'' CHECKED value=''''>
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
nemjó
bárhogyan csinálom (readfile/fgets), mindig végre is hajtja a php-t, és ha meg is jeleníti, nem 100%osan jól
sima txt-fájlokat rendesen megjelenít
hogyan tudom elérni, h a php (és html, js, stb.) fájlokat ne futtassa, csak a kódot jelenítse meg nyersen
<pre> fájl tartalma </pre> <- így is próbáltam, nem jó -
Sihto_
tag
Itt van egy 3*3 as táblázat egy adott pozicióba:
<div id='Layer1' style='position:absolute; left:156px; top:77px; width:155px; height:69px; z-index:1'>
<table width='100%' border='2'>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
<tr>
<td> </td>
<td> </td>
<td> </td>
</tr>
</table>
</div>
és nem iframe -
burgatshow
veterán
-
emitter
őstag
up+up!
még1 kérdés:
fájlt tölt fel a scriptem. Azt akarom elkerülni, hogy nemléteő fájlt töltsön fel a user (pl úgy, hogy nem tallóz, hanem a fájlnévhez beír egy hasraütött sztringet, és feltöltiszóval gondoltam, megvizsgálom a fájl méretét, ha 0, ne engedje feltölteni...idáig jó az elképzelésem, ugye?)
if(is_uploaded_file($_FILES[''fTalloz'' ][''tmp_name'' ]) AND (filesize($_FILES[''fTalloz'' ][''tmp_name'' ])!=0))
adott a fenti kódom. A gond vele a következő: bármilyen fájlt akarok feltölteni (létezőt, és nem létezőt is), hibaüzit ad:
Warning: filesize(): open_basedir restriction in effect. File(/var/tmp/phpAEmxLM) is not within the allowed path(s): (/mnt/ultraweb/e/em/emitter/) in /mnt/ultraweb/e/em/emitter/php/feltolt.php on line 139
ha a fájlméretet nem ellenőrzöm, csak azt, h a kérdéses fájlt tényleg a júzer töltötte fel:
if( is_uploaded_file($_FILES[''fTalloz'' ][''tmp_name'' ]) )
akkor minden ok (csak persze engedi a nemlétező fájlokat is felrakni...)
pls help!
mod: gondolom a szerver nem engedi ezt a filesize fv-t
ha tényleg így van, milyen kerülő megoldás van még a helyzetemre?
[Szerkesztve] -
azzio
aktív tag
what?
ez a listaz() valami függvény és ezt akarod linkkel meghívni? nem fog menni...
na: legyen meg a php szkriptedben a listaz() függvény a $dir paraméterrel, így:
function listaz($dir) {
/* blabla */
}
és írd utána, hogy if ($dir) { listaz($dir); }
mondjuk legyenek ezek a listaz.php-ban.
a linked pedig így szerepeljen:
<a href=''listaz.php?dir=<?php echo $dir; ?>''><?php echo $dir; ?></a>, ahol $dir természetesen kap valamilyen értéket valahonnan. Vedd figyelembe, hogy a linkben szereplő változó nevének nem kell megegyeznie a függvény paramétereként megadottéval.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Checkboxok egymástól független form elemek, ha becsekkolod, megkapod a value értéküket a ''name'' névvel, ha üresen hagyod, nem kapsz semmit. Ha csoportosítani akarod a logikailag összetartozó checkboxokat, akkor adj tömbnevet nekik.
<input type=''checkbox'' name=''delfile[]'' value=''fajlnev1''>fajlnev1
<input type=''checkbox'' name=''delfile[]'' value=''fajlnev2''>fajlnev2
<input type=''checkbox'' name=''delfile[]'' value=''fajlnev3''>fajlnev3
<input type=''checkbox'' name=''delfile[]'' value=''fajlnev4''>fajlnev4
A program, amelyik megkapja a paramétereket, pedig valami ilyesmi lehet:
$delfile = $_REQUEST[''delfile''];
if(is_array($delfile)) {
foreach($delfile as $value) {
/* szigorú ellenőrzése a törlendő fájlnak, mert ugye, ezzel a kódrésszel akár saját magát a php fájlt is letörölhetem,
sőt az egész site-ot*/
if($minden_oke) { // deletefile
}
}
}
Ha a checkboxnak nincs ''value'' attribútuma, akkor ''on'' lesz az értéke, ha be van csekkolva.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
Ok, hogy összetartoznak logikailag, de ennek ellenére egymástól független objektumok kell legyenek, hiszen egymástól függetlenül klikkelhetők ellenben mondjuk a radiobuttonokkal, ahol az összetartozó radiobuttonok közül mindig csak egy lehet kiválaszva.
issettel meg természeten mindegyiket ellenőrizd or-ral elválaszva, tehát ha ez vagy ez vagy ez ... akkor...
value-hoz azt írsz amit akarsz, igazából asszem ki is hagyható, ha nem írs semmit, akkor asszem egy TRUE logikai értéket fog elküldeni a form. -
-
faster
nagyúr
URL-ben paraméter nem így kell átadni.
Egy példa:
valami.php?param1=urlenkodoltertek1¶m2=urlenkodoltertek2¶m3=urlenkodoltertek3
és így tovább.
Ezeket aztán így érheted el:
$_GET[''param1'']
$_GET[''param2'']
$_GET[''param3'']
vagy
$_REQUEST[''param1'']
$_REQUEST[''param2'']
$_REQUEST[''param3'']
[Szerkesztve] -
cucka
addikt
if($i>2)
szerintem itt a gond, ha minden igaz ez csak a tömb 3. indexétől fogja kiírni a könyvtárakat (mert ugye 0-tól indexelünk). tehát a ., .. mellett az első könyvtár nevét is kihagyja
a másik hibánál pedig érdemes lenne elolvasni a hibaüzenetet is: ''failed to open dir: Not a directory''. tehát amit meg szeretnél nyitni az nem könyvtár (nahát..)
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
UP!
Szóval azt kéne tudnom, hogy amikor POST-tal küldök adatot a szervernek, akkor milyen változó jön létre, aminek a létezését le tudom ellenőrizni...stb
Ha GET-tel küldök adatot a szervernek, akkor egy $_GET nevű változóban továbbítja a cuccost.
POST esetében mi a helyzet?
thx -
L3zl13
nagyúr
-
faster
nagyúr
Ki kéne iratni, mit kapsz a $HTTP_POST_FILES -ban a feltöltés után. Én inkább a $_FILES tömböt használnám helyette.
ui: ez kell a progiba a form-hoz? action=''http://emitter.uw.hu/php/feltolt.php'' csak mert amivel feltöltöm, és ami feldolgozza, ugyanaz a php-fájl.
Nem kötelező, ha ugyanaz a program, de a validator miatt ajánlatos. Elég annyi, hogy
<form method=''post'' enctype=''multipart/form-data'' action=''<?=$_SERVER[''SCRIPT_NAME'']?>''>
MAX_FILE_SIZE mezőt egyelőre szedd ki, csak bekavar.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
más: ha ''\n''-t írok, azaz újsort akarok írni, csak egy szóközt rak (mind1, nem annyira fontos, mert <br> is megfelel, csak érdekes
Html kódban a sortörés nem lesz automatikusan a megjelenített szövegben is sortörés, erre való a br tag, de látom, rájöttél erre, úgyhogy így nem értem a kérdést.
ja, erre már rájöttem, csak akkor nem értem, h sok példakódban miért írnak '\n'-t
Hát ez már magától a példától függ. Mondjuk a legenerált html forrását akarják tagolni sortörésekkel.
[Szerkesztve] -
-
cucka
addikt
vicces is lenne, ha csak úgy nézegethetnéd a szerver könyvtárait/filejait (pl. a /-t)
saját könyvtáraidra kell működjön a chdir
\n oprendszer-függően ír újsor karaktert. ez unix alatt a LF, windóz alatt a CR LF. a <br> egy html tag, ezek pedig kb. bináris karakterek.
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Nem tudom, de most nincs időm tovább tesztelgetni, egyébként is nagyon körülményes nekem az uw-n tesztelni. Ez már bizonyára az igazi elérési út, amit fel lehet használni, de ezt sem tudom biztosan.
de azt sehogy sem értem, hogy tök más url-en levő fájlra is miért dob proxy hibát
Ezt sem tudom, de ez bizonyára magától az url-től is függ, milyen szerverre mutat.
akkor valszeg a szerverük van úgy konfigurálva, hogy ne lehessen abszolút utat definiáln
Elképzelhető, hogyha nem tudja fájlként végrehajta az fopen, megpróbálja url-ként értelmezni az elérési utat, de nem vagyok benne biztos.
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
referenciában ezt találtam:
'DOCUMENT_ROOT'
The document root directory under which the current script is executing, as defined in the server's configuration file.
szóval elvileg oda mutat, ahol a futó php-scriptem van, de mégsem működik a dolog
$_SERVER[ ''DOCUMENT_ROOT'' ].''/szoveg.txt'';
gondolom azért, mert az aktuális kt-ban keresi a /usr/local... alkönyvtárakat, amik persze nem ott vannak
mod: L3zl13: igen, de én csak a kódban levőket nem akarom konvizni
[Szerkesztve] -
faster
nagyúr
Nem kell pontosvessző, valahogy ezekkel az idióta szmájlikkal került oda.
fopen($_SERVER[ ''DOCUMENT_ROOT''].''/php/szoveg.txt'',''r'');
illetve ez a php alkönytár, hogy kell-e az elérési útba vagy sem, az attól függ, hogy a
$_SERVER[''DOCUMENT_ROOT''] pontosan melyik könyvtárra mutat az ultraweb esetén. -
faster
nagyúr
Ha azonos könyvtárban vannak, akkor csak simán
fopen(''szoveg.txt'',''r'');
vagy abszolut elérési úttal
fopen($_SERVER[''DOCUMENT_ROOT''.''/php/szoveg.txt'');
Ennek működnie kell.
Ha nem path, hanem urlt adsz meg, akkor a webszerveren virtuális fopent akar végrehatani, akkor szólhat közbe a proxy, de neked erre nincs szükséged. -
Tyrael
senior tag
ne tévesszen meg, hogy olaszok fejlesztik a progit, mert telepites alatt angolul, utana meg magyarul ''beszel'' a progi.
ha nem csak sajat gepedrol akarod elerni a szervert, akkor a Listen 127.0.0.1:80 sort az apache konfigjaban ird at Listen IP-cimed:80 -ra.
De nem ajanlott eles kornyezetben hasznalni, inkabb csak ilyen fejlesztoi segedeszkoz.
Tyrael
Aktív témák
Hirdetés
- LG 55UR78003LK Smart Led Tv 140 cm, 4K HDR, webOS 23 ThinQ AI Garanciàlis/
- Asus Zenbook flip13 2in1 touch screen
- Dell Latitude 5450 Intel Core Ultra 5 135U 4nm 32GB DDR5 érintőképernyős laptop Dell gari 2027.09.hó
- PlayStation 4/5 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- PlayStation 5/4 kontroller analóg cseréje HALL TMR érzékelősre, 1 év garancia!!! Nincs többé drift!!
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Apple iPhone X, 256GB, Kártyafüggetlen
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest