- Heteken belül ár/érték bajnokot avat a Poco
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #10346 üzenetére
Köszi!
maradok akkor ezeknél, azt hittem, csak nem találom -
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #10344 üzenetére
elegánsabbat keresek, kicsit több érték van, mint a minta
-
biker
nagyúr
tömbben sub-string keresés a célom.
pl
0=>'ez a szöveg van benne'
1=>'ez a szöveg nincs benne'és meg szeretném nézni, hogy a tömbben benne van-e a van szó
de az in_array és az array_search csak akkor ad találatot, ha az egész érték egyezik
hogy egy érték egy részére keresni? -
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #10288 üzenetére
ez kell a htaccessbe ha hozzáférési hibákat dobál és nem ment el semmit
SetEnvIfNoCase Content-Type "^multipart/form-data;" "MODSEC_NOPOSTBUFFERING=Do not buffer file uploads"
-
biker
nagyúr
válasz
trisztan94 #10286 üzenetére
uploadify pl? mi a baj az ajaxosokkal?
-
biker
nagyúr
köszönöm, megnyugodtam
-
biker
nagyúr
Belefutottam egy kis jó-zsaru rossz-zsaru szindrómába. Értsd jó programozó vs rossz programozó.
Elkezdtem egy más által előre megírt kódot kijavítani. Konkrétan írtak egy egyedi rendszert, szarul, hibásan működik, ráhagyták.
Én fejeztem be anno, de most álltam neki feltárni a teljes kódot.
Az hagyján, hogy kiderült, jó szokás szerint, hogy van 3 olyan funkció, amik el vannak kezdve, de elérése sehol, el is felejtette a megrendelő, hogy kérte, és van olyan, ami soha nem is működött, de mivel egyelőre nem is használták, nem zavarta őket, de...Kicsit felqrtam egyszer az agyam, amikor aki írta, közölte, ne szóljak már bele, mert ő mekkora májer, én akkor 2 éve nyomtam csak.
De ti hogy vagytok vele, ha olyan kódot láttok, ahol minden ugynevezett szabványrövid változós, minden lekérdezés $res és $row az eredmény, ahol egy lapon 3 lekérdezs van, ott $res1 $res2 $res3 van?
ha lehet $ebbe_vannak_az_egyik_adatok változót is lehet írni???
miért használ valaki nonstop kétbetűs változókat?
Mit adnátok annak, aki egyszerre használ magyar és angol neveket pl táblázatai fejlécében? é emiatt írja el a dolgokat?
pl egyik sql tábla btNAME vagyis bérlet neve, másikban gyNEV a gyerek neve, persze a balfarok beírja updatebe utána gyNAME és persze nem ír felül semmitde annak mit adnátok, aki ilyet ír?
include_once("class/screens.class.php");
$SCR = new screen;
$SCR->initScreen();majd a screens.class.php tartalma:
class screen {
function initScreen() {
echo("
<html>
<head>
<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\">
<link href=\"style/main.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\">
</head>
<body bgcolor=#FFFFFF>
<div align=center>
");
}
function endScreen() {
echo("
</div>
</body>
</html>
");
}
}Most ennek sok értelme van, nem? pont 2x annyi karaktert írt mint kellene, mert oda direktben is beírhatta volna a header printet.
Én vagyok a hülye, ha az ilyet hülyének nézem???
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #9550 üzenetére
echo $name
??? -
biker
nagyúr
válasz
negyedes #9459 üzenetére
while ($pizzalista = mysql_fetch_array($eredmeny)) {
?>
<tr>
<td><?= $pizzalista["pizzaid"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["pizzanev"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["leiras"] ?></td>
<td><?= $pizzalista["ar"] ?></td>
<td>
<input type="text" size="2" id="darab" name="darab_<?= $pizzalista["pizzaid"] ?>">
</td>
</tr>
<?
}ez a legegyszerűbb, így olyanokat ad vissza, ha a pizzaid pl 13 és 4-et üt be, hogy darab_13=4
és még tömb se kell
pl van pizzaid 1, 4,13,2 sorban, és vesek 0,1,0,2 db-ot, hogy
darab_1=0, darab_4=1, darab_13=0, darab_2=0mit bonyolítsunk?
-
biker
nagyúr
válasz
negyedes #9459 üzenetére
darab[{$pizzalista["pizzaid"]}]
a $pizzaid nem létezik, csak ha előte van egy $pizzaid=$pizzalista["pizzaid"];a lényeg, hogy a listázott pizzáknak ha van pizzaid-je, pl 1-3-4-5-12-14 sorban listázod, akkor mi értelme van egy tömbbe indexelés nélkül 0-1-2-3-4-5-6 sorrendben betenni dolgokat?
honnan tudod, hogy a 4. elem (3-as index) melyik pizza???? -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #9455 üzenetére
Tulbonyolitod es hibas is
Darab[I]???? Talan darab [$i]
de meginkabb darab[$pizzaid] ha a $pizzaid valtozoba betolom a querybol a pizzaid erteket, es akkor nem kell torjem a fejem, hogy a kerdoiv kuldes utan a tombb 2. es 4. Eleme mi a franc volt?
Nem???Es pl nem hianyzik egy $i++ a while ciklusbol?
-
biker
nagyúr
válasz
negyedes #9456 üzenetére
Nem jo
Csak mobilrol nem tudok teljes kodokat irni
Ne $i valtozot szamoltasd es tedd darab[$i] tombbe (es nem darab!!!!!!!!)
Hanem tedd a tombbe a pizzaid erteket, igy tudni fogod melyik pizzat rendeli, es semmi ertelme checkboxozni innentol mert ha ures akkor nem rendelte meg
Mert csak annyi eleme lesz a tombnek amennyi pizzafelet rendelt azon a pizzaid kulcson ami kell neki
Pl 3=>2(db) -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #9447 üzenetére
A checkboxokat meg tombbe kellene tenni es value-t adni nekik
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #9447 üzenetére
Hogy ne lenne hiba?
Lehet egy formban tobb azonos nevo beviteli mezo?
Itt ciklusban ir ki egyforma darab nevu texteket -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #9379 üzenetére
Mar akkor elhasal a session, ha valami.hu cimrol www.valami.hu domainre valtasz
-
biker
nagyúr
Csak hogy pontosan ertsetek, nem hirlevel kuldes van
Vannak esemenyek, beleptetes, vetel, foglalas, amirol emailt kell kuldeni, mas embereknek, kb orankent 50-100db nagyon max
De ha nincs net es nem eri el a servert akkor 60s kb amig probalkozik
Erre gondoltam az egeszet egy if be tenne es ha nincs net mert nem latja a servert akkor nem kuzdDe ez a kotegelt kuldos verzio se rossz, csak at kell irni az oldalt ezen egy hulyeseg miatt
Valahogy igy?
http://www.weberdev.com/get_example.php3?ExampleID=4025 -
biker
nagyúr
Már csak egy kérdés, hogy tudnám megoldani, hogy ha elmegy a netjük, akkor ne akarjon próbálni küldeni, és oldalanként 60sec-ig görcsölni
-
biker
nagyúr
vagy csak elírtam valamit, újra beállítva mindent, működik
-
biker
nagyúr
a mail() sikeresen lefut, nincs hiba, de nem küld semmit, ez érthető is kb.
de a swiftmailer az a 25 vagy beállított más porton menne ki, és az már elakad
serverre másolva a swiftmaileres küldés jó, tehát a jelszavak portok hostok jók, ellenőrizve, és mégis connection error, lehet nem engedi mégsem a távoli kapcsolódást?nekem engedi a servergazdám a 125-ösön a csatlakozást emiatt, oda se megy ki
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #8800 üzenetére
10 email fiók dolgozik a 25-ös porton a gépemről, valami a xampp-ra korlátozódik szerintem
-
biker
nagyúr
Érdekes hibába futottam.
Van egy kis rendszerem, ami működés közben emaileket küldözget, 1-2 soros kis igazolásokat, ugye erre a mail() is jó, több idő betlteni a swiftmailert mint elküldeni a 2 mondatot.DE
Ez ugye localhost alatti xampp esetén nem ment ki, gondoltam, nem kapom meg, mert ugye nem hitelesített levélküldő, stb
Nosza, mivel valaki használná így, saját gépen, és küldene emailt is, mondom beizzítom swiftmailerrel, de nem tud kapcsolódni
Connection timed out caught exception a visszajövő hibaüzenet, 60secig teker, utána jön a hiba.
config jó, mert feltöltöm a teszt serveremre, azonnal okádja a leveleket, de localhostról nem
Valamit kell konfogolni xamppban hogy kifelé és üzenjen? vagy a tűzfal a ludas? -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8762 üzenetére
az eredeti kivitelező silverlightban tervezte, de 8hónap után nulla működéssel ki lett rugva, ,itt keresett fel az illető.
a régi ember 240ért válllalta mi 300-ért 3hétre +1hét feltöltétes teszt, sikerült.flash php-ket hivogat és mysql-be dolgozik, designt grafikus csinálta
fla-kat alvállalkozóm, ahhoz nem értek, de vele írtunk online webes expo felületet standokkal, bejárással, brutál szépen jó 7-800k-s projekt baráti áron -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8757 üzenetére
Ez volt a keres, minden porogjon forogjon mozogjon
Az arban az is benne volt, hogy o adta el a lakasunkat... Masnak min kicsit tobb + afa -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8746 üzenetére
Hehe, +1 nulla, annyiert csinaltuk az aranykapuingatlan.hu oldalt
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8735 üzenetére
Úgy értetem, hogy korábban sok ilyen scriptet láttam, ami csak a változó és function neveket nevezte át követhetetlenné, és azt azért ki lehetett következtetni.
eddig két free online obfuscatort teszteltem, gyakorlatilag el sem indul a site tőle, nem hogy hibás, nulla futás -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8729 üzenetére
végülis az obfuszkálás is megoldás, csak azt ha ügyes, visszafejtheti, nem?
csak az amatőrök ellen véd.ez egy komplett működő oldal, konkrétan fitness terem nyilvántartó rendszer, amit csináltam, és veszik is, csak van egy "kolléga" aki árulná. egyelőre úgy van, hogy csak jutalékért, én adom ő kap pénzt, de ha hozzáfér a serverhez, lementheti, és fű alatt árulhatja.
ezért próbálnám ezt megvédeni, hogy pl már ha obfuszkálva van, akkor nem tudja testreszabni, igaz?szóval ez is valami, de ha emellé elrejtek benne valamit, amit tőlem hív le, az lenne az igazi, mert az már több fejtörést okoz
csak free obfuszkálót nem találok
régen volt
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #8722 üzenetére
Van egy php alapu rendszer amit nem csak en arulok hanem egy emberem is
Nem szeretnem hogy zsebre adja el
Hogy tudom minimum azt megoldani hogy ne tudjon beleolvasni, modositani, illetve ha ez sikerulne akkor levedenem azzal hogy a kod egy reszet tavolrol kapja a progi
De amig olvashato addig ezt o kiszurhatja es kijavithatja -
biker
nagyúr
Van e tuttijo megoldas arra, ha nem szeretnem, hogy a kodomat mas is hasznalja, aki csak jutalekert arulja, es zsebre eladja?
Az hogy elrejtek benne egy kodot amit mondjuk az en serveremrol olvas be, az kinyerheto alapismeretekkel is
Ha obfuscalom, az is ugyesseggel visszabonthato, ugy hallottamTi hogy oldanatok meg?
-
biker
nagyúr
olyan vonalkód generátort keresek, ami nem csak számból generál kódot, hanem képes random, de valid ean8 kódot generálni, és persze a képét is utána
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #8647 üzenetére
de ha string és nem float, akkor a number format hibát dob!
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #8251 üzenetére
félre.
ha a www.valami.hu/kategoria/szam/nev át van iránytva és az valójában www.valami.hu/index.php?kat_ID=szam&kat_nev=nev verzióra, és az index.php-ben nem /kep.jpg van hanem csak kep.jpg
akkor www.valami.hu/kategoria/szam/nev/kep.jpg-t fog keresni nem www.valami.hu/kep.jpg-t -
biker
nagyúr
jut eszembe, én régen küzdöttem rewrite-al, és most is elővettem, rájöttem min nem jutok tovább
<IfModule mod_rewrite.c>
RewriteEngine On
RewriteBase /
RewriteRule kategoria/([0-9]+)/([A-Za-z0-9áéíóöőúüűÁÉÍÓÖŐÚÜŰ\+\-]+)$ /index.php?kat_ID=$1&kat_nev=$2 [L]
</IfModule>az a gond, hogy működik, de innentől nem találja a css-eket, js-eket, mert mintha /.../.../ helyen keresné őket, ha /.../.../.../... akkor ott.
ez miért van? -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7858 üzenetére
"Ha Te csináltad az oldalt, akkor eddig is kellett, hogy legyen hozzáférésed az FTP-szerverhez, vagy legalább valami webes fájlkezelőhöz."
A wix egy online website builder, ott csinalta, ergo nem kell legyen hozzaferese
-
biker
nagyúr
ti mivel oldanátok meg azt, hogy a partner az árlista export mellé azt kéri, mentsük le a képeket, és el is lehetetleníti a direktlinkelést.
mivel kérjem le a képeket tőle? megvannak a képlinkek, mondjuk curl-el lekérem, ok, de utána fputsal írjam ki serveremre? ahhoz előbb touch-al létre kell hozni a filet, stb
ez 10.000 képnél kicsit marha lassú menet lenne. -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7777 üzenetére
zip-elt válasz: 4 sor volt a táblában, és ezen futtattam a FTS-et, és ha egy találat az összes rekord 50%-át kiteszi, akkor is ha nem stopword, annak tekinti a rendszer, így az FTS 0 sort ad vissza
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7720 üzenetére
ó, mondhatni shitfuck
Tudod,mi volt a baj? 4 soros tábla volt a tesztalany.
és ekkor ez a bibi:The search result is empty because the word “MySQL” is present in at least 50% of the rows. As such, it is effectively treated as a stopword. For large data sets, this is the most desirable behavior: A natural language query should not return every second row from a 1GB table. For small data sets, it may be less desirable.
A word that matches half of the rows in a table is less likely to locate relevant documents. In fact, it most likely finds plenty of irrelevant documents. We all know this happens far too often when we are trying to find something on the Internet with a search engine. It is with this reasoning that rows containing the word are assigned a low semantic value for the particular data set in which they occur. A given word may reach the 50% threshold in one data set but not another.
The 50% threshold has a significant implication when you first try full-text searching to see how it works: If you create a table and insert only one or two rows of text into it, every word in the text occurs in at least 50% of the rows. As a result, no search returns any results. Be sure to insert at least three rows, and preferably many more. Users who need to bypass the 50% limitation can use the boolean search mode; see Section 11.9.2, “Boolean Full-Text Searches”.
Bármire kerestem, 2-ször vagy többször szerepelt
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7720 üzenetére
Myisam tabla
Es ft min length 4, a keresett teszt szo mar 5
Vegig probalom a linkek tippjeit, ha felebredtem rendesen -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7717 üzenetére
A myadmin osszes repair meg optim gombjat megnyomtam, de majd kiprobalom
Friss tabla, friss adatok, 4 dor az egesz tabla most meg -
biker
nagyúr
keresésnél kitalálja, melyik indexben van meg a kulcs, de nem talál semmit.
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #7712 üzenetére
MySQL
Szerver: Localhost via UNIX socket
Szerver verzió: 5.0.92-community
Protokoll verzió: 10
Felhasználó: *************
MySQL karakterkészlet: UTF-8 Unicode (utf8)
WebszerverApache/2.2.17 (Unix) mod_ssl/2.2.17 OpenSSL/0.9.8e-fips-rhel5 mod_bwlimited/1.4
MySQL kliens verzió: 5.0.92
PHP-kiterjesztés: mysqlezen rossz
---
Szerver verzió: 5.0.38-Ubuntu_0ubuntu1.4-log
ezen meg jó, meg máson is -
biker
nagyúr
php és mysql kérdés. megőrülök...
felraktam egy új serverre egy webshop motor másolatát.
és a fulltext keresés nem működik!SELECT *, MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean, termek_cimke) AGAINST ('teszt') AS score FROM webshop_termekek WHERE MATCH (termek_nev, termek_leiras, termek_cikkszam, termek_szall_code, termek_ean, termek_cimke) AGAINST('teszt') ORDER BY score DESC
Ez a régi serveren és localhoston és másik serveren is jó, ezen 0 eredményt ad
az indexek megvannak, készen vannak. ha elrontom, mert olyan mezőket adok meg, amire nincs index, ki is adja: nincs ilyen index, nem keres.
de a fentire keres, csak épp 0 találatot ad, bármire keresek.mi a fa.. lehet ez?
4x ellenőriztem, nincs elírva semmi -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7698 üzenetére
Igen, csak bom nelkuli utf8-at tudok tudtommal
Linuxra egyet nezz majd meg: bluefishszerintem jo
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7694 üzenetére
Mar viccelni se lehet
Amig windozoltam azt hasznaltam, de az 2005 elott volt , hala egnek
Linuxra meg bluefish, szerintem tokeletes
Osxre meg smultron, illetve coda vagy espresso. Powerful az utobbi ketto -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7691 üzenetére
nem derült még ki.
mi az a notepad++? mi az a windows?
többször ellenőriztem, default UTF8-ban dolgozom évek óta.
localhoston xampp legfrisebb mindenből, távoli server is php 5.akármennyi.
mondjuk a formok is eredmény nélkül térnek vissza.
Ugyanezen a xamppon használok egy másik portált is, az meg hibátlan, erre varrj gombot... -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #7689 üzenetére
én pl most úgy jártam, hogy a serveren hibátlan rendszer localhoston nem jó
egy külön lang_hu.php-ben van a magyar nyelvi változók letárolva, és az utf8 kódolás ellenére az összes onnan jövő szöveg ékezet hibás. az sql-ből jövő és a direkt index.php-be írt szöveg mind jó
az include-után kerül valami gebasz bele.én is jobban szeretek tárhelyen dolgozni, fölöslegesen ne vergődjek...
-
biker
nagyúr
van valami jó tippetek konfigurálni a strip_tags-et?
sok termékem leírásánál jó, ha van formázott szöveg, de soknál hibás leírásokat kapok, és tele van div-ekkel, amik lezáratlanul hazavágják a rendszert
erre valami tipp? most mindent szűrök -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #7594 üzenetére
nem rossz, de hibás
SUM(case DNemKod when 'F' then 1 end) as Fefriak?? -
biker
nagyúr
azt nem tudom, akkor azon a serveren épp mit csináltak, a rendszergazda volt figyelmetlen, vagy mi, de jó 5 percig az index.php teljes forrása jött le, amig újra nem sikerült indítani az apacheot.
menet közben leállt a php modul, és futott tovább az apache. ezt ugye buffer underrunnal nem igazán lehet elérni, de elvileg lehetséges.
azt hiszem ultraweben volt. -
biker
nagyúr
A php file-t kívülről nem lehet elérni, mert a webszerver tudja, hogy az egy php file, így nem a php programkódot fogja visszaadni a felhasználónak, hanem lefuttatja php-val, és amit az kiír a standard kimenetre, na az megy a júzernek.
kivéve ha ügyesen kiütik a serveren a php modult, és azonnal kiprinteli a server a teljes forráskódot
láttam már ilyet.
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6598 üzenetére
gondolkodtam rajta, de arra jutottam, a concat csak meglévő, lekérdezett mezőkkel dolgozik
és nem is foglalkoztam vele tovább.
-
biker
nagyúr
mysql-ben hogy tudok cellához hozzáadni extra szöveget?
bizonyos elemekhez leíráshoz extra szöveget adnék hozzáUPDATE `webshop_termekek_backup` SET termek_nev=termek_nev.'uj extra text' WHERE termek_ID='66664'
valahogy így, de összefűzés pontra nem ok, +-ra összead
&-et nem ismeri...
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #6555 üzenetére
Latod, megoldottam igy is -
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6551 üzenetére
reggel fél hétkor nem tűnt fel. de tényleg nem változik a sorrend
az angol() igen
gyorsan ki is javítottam -
biker
nagyúr
most már űberzsírkirály...
konkrétan nem lassítja észrevehetően, mert a facebook és adsense pluginok jobban megfogják -
biker
nagyúr
hát igen, ez már így működik. a fél kódot is köszi, segített azért....
<?php
include("config.php");
$kapcsolat = mysql_connect( "$sql", "$user", "$pass" );
mysql_select_db( $adatbazis, $kapcsolat ) or die ("{$lang['mysql_error']}<br>".mysql_error());
function shuffle_assoc($list) {
if (!is_array($list)) return $list;
$keys = array_keys($list);
shuffle($keys);
$random = array();
foreach ($keys as $key)
$random[$key] = $list[$key];
return $random;
}
echo '
<div class="cimkefelho">
<br />
<h2>Cimkefelhő</h2>
<p>
';
$cimke = mysql_query("SELECT termek_cimke FROM webshop_termekek") ;
$osszes=0;
while ($cimke2 = mysql_fetch_array($cimke) ) {
$tags = str_replace(" ","",explode( ',', $cimke2['termek_cimke']));
foreach ($tags as $cimkek) {
$Cimke[] = $cimkek;
$osszes++;
}
}
$Cimke = array_count_values($Cimke);
shuffle_assoc($Cimke);
foreach ($Cimke as $Tags => $mennyi) {
$ertek = round($mennyi/$osszes*30,1)+1;
echo '<a title="'.$Tags.'" style="font-size:'.$ertek.'em" href="cimke='.$Tags.'" >'.$Tags.'</a> ' ;
}
unset($Cimke);
echo '
</p>
</div>
';
?>Runtime: 0.369632
Nem tudom, ez mennyire gáz 37800 termék 87 különböző cimkénél -
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #6540 üzenetére
elkezdtem próbálgatni, nem működik
shuffle_assoc nem működik nálam(??) shuffle() van
ez javítva, mondhatni ok, de ezek után a $tags-re és másra sem adja már vissza az összekevert, leszámolt tömbből a NEVET
azt tudom kinyerni hogy melyik kulcs hányszor szerepel, de a nevét rohadtul semmilyen verzióban nem adja vissza.ezen még küzdenem kell, úgy látom
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #6543 üzenetére
nekem van egy minden éjjel lefutásra ítélt fileom, abba beleteszem majd a cimkék kiválogatását és számolását, és ez fog megjelenni síme selectel, így gyorsul majd...
-
biker
nagyúr
válasz
Speeedfire #6540 üzenetére
köszi, hétvégén összehozok valamit
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #6535 üzenetére
ahham, pl van 75 cimke, és 6 kategória, akkor 75/6=12,5 (legyen (int)(12,5)=13)
és akkor 1-13 kat=1, 14-26 kat=2 stb? étem
-
biker
nagyúr
nekem meg egy nagyon jó "cimkefelhő" program kellene.
A lényeg: webáruház
van benne most 37.000 termék
termékenként cimkék, vesszővel tagolva, ha több cimke van, tehát igen tetemes adatfelhőki kellene nyerjem az összes cimkét - megoldva
ahol vessző van, explode - megoldva
Leszámolom miből mennyi van - megoldhatóés kapok egy brutális adathalmazt, amiben van olyan cimke, amiből van 100, van amiből 1200, van amiből 6300 van, stb
ezeket kellene jól összeszedni és mennyiség függően méretezni.
De milyen képlettel lehetne ennyi halmazból jó arányt összeszedni? mert van kb 120féle cimke, ha a legnagyobb és legkisebb gyakoriságot osztom a mennyiséggel, akkor is több tízszeres szorzók jönnek ki.
és nem lehet 10px meg 100px egy-egy betűhogy csinálják a nagyok?
-
biker
nagyúr
de jó is, amikor a rendszerbe beleírsz egy "nyitva tartási időt", amit mysql-ben tárolsz, majd nem érted, miért nem jó mp-re pontosan, és fél óra múlva jössz rá, hogy az sql server órája 11 percet késik
-
biker
nagyúr
htaccessbe beletettem korábban ezt, hogy a www-t kikényszerítsük
RewriteEngine on
RewriteOptions MaxRedirects=10
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^([a-z-]+)\.([a-z]{2,6})$ [NC]
RewriteRule ^(.*)$ http://www.%1\.%2/$1 [R=301,L]ok, de aldomainre hogy írjam át? mert ide meg nem lehet www
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5563 üzenetére
köszi, kipróbálom majd
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #5559 üzenetére
nem, friss és kevésbé friss ff esetén is volt gond, illetve volt más browsernél is gond sajnos sok.
egyelőre keressük az okotfutás közben új id-t generál magának, és azzal fut tovább
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5553 üzenetére
viszont ha jól értem, átadom az üzenetet encode-al, majd a fogadó oldalon db-be írás előtt decode-olni kell, nem?
itt van az üzenet beviteli ablak:
<tr><td colspan=3><div id=gepelofelulet><input type=text size=80 id=uzi maxlength=1024><td><input type=button value='Üzenek!' onclick='chat_uzen();'>");ez meg a js-e részlete
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet="+document.getElementById("uzi").value,"0");
document.getElementById("uzi").value="";
init("chat_olvas_2.php?uziszam="+document.getElementById("uziszam").value,"uzenetablak");
}ezt módosítom így:
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet="+document.getElementById(encodeURIComponent("uzi")).value,"0");
init("chat_olvas_2.php?uziszam="+document.getElementById("uziszam").value,"uzenetablak");
}(helyes így? nem nagyon vágom a js-t
pl a példában nincs a var neve idézőjelben, aki nekem írta ezt, az meg idézőjelezte... )
majd a chat_ir_2.php-ben $_GET["uzenet"]=urldecode($_GET["uzenet"]);
persze egyéb szűrő is van -
biker
nagyúr
szerintetek nálam is ez lehet a gond?
session vesztés -
biker
nagyúr
session gond még mindig...
ma volt egy nagyobb teszt, és továbbra sem értem.
kilogoltam, majd összeválogatom, de ez igazi rejtély...- kezdjük ott, hogy 60-80%-ban hibátlan.
- saját szememmel láttam, hogy haver gépe, amit kijavítottam, 2 órán át
dolgozott a rendszerben, majd egyszercsak lezárt neki valami, és többet
nem tudott belépni azzal a böngészővelén hozzá sem nyúltam, ie vel
folytatta a munkát, és estig nyomták élesben.a szindróma:
- belép a kibelep.php-n, kap egy sessidet, legyen x
- megnyitja az index.php?sessid=x oldalt, logolva, hogy megvan
- megnyílik a flash, megnyitja a info_connect.php-t, megvan az id=x
- lefut a file, és elpusztul az id, létrejön az y id, és innentől ezzel
dolgozik a flash, reload esetén emiatt azt kapja, oldal zárva(ezt a filet folyamatosan hívja a flash, és adatbázisból szed ki adatokat)
- innentől bármennyi reload után y a session id.
ha nincs hiba, akkor mindig x a sessid. nekem pl reggeltől estig ugyanaz az id-m volta hiba vagy jelentkezik vagy nem, pl nálam reprodukálhatatlan...
nekem soha nem változik meg a session id.kérdés..
- ha program lenne rossz, és ezért halna le, akkor a jó gépeken mitől jó? (volt akinek osx-en se volt jó 4 böngészővel, miközben én az én osx-emen mind4 böngészőn sorban beléptem)
- ha a server rosz, és keveredik valami, akkor miért?
- ha a kliens, akkor hogy van az, hogy pl 2 órán át jó, majd órákon át nem jó?vagy maga session kezelés ilyen szar? eddig sosem volt gondom, pedig csináltam már.
a minden belépéskor regenerate_id se segít, mert elpusztul az id...
-
biker
nagyúr
mind2 köszi!
-
biker
nagyúr
válasz
Tele von Zsinór #5550 üzenetére
utánanézek majd, most én csak logolok oda sesion név és tartalom szerint
-
biker
nagyúr
lehet itt off, de js-ben ezt a függvényt megjavítani úgy, hogy az uzenet=utáni szakasz idézőjelben legyen, hogy ékezetnél egyes böngészőkön ne szálljon el (mondjuk elég kevésnél) akkor jól csinálom?
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet="+document.getElementById("uzi").value,"0");
}kiescapelve így?:
function chat_uzen()
{
init("chat_ir_2.php?uzenet=\""+document.getElementById("uzi").value+"\"","0");
} -
biker
nagyúr
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #5541 üzenetére
böngésző típusával nincs összefüggésben?
nincs
Nálam 1.gépem: Mac osx + safari, opera, firefox
2. gépem: win xp + FF, chrome, ie
3. gépem: ubuntu netbook + FF, chromeHIBA 0db
elhozták a két gépet, egyiken a mobilnet ugyan gond volt, de kis frissítgetés után meg cache ürítés után jó lett
a másik is egy FF3.0 >> 3.6.4-re frissítés után jó lett, ment egy órát, majd onnantól folyamatosan kiléptette, eldobta a sessiont, stb
azon a gépen ie és chrome alatt azóta ismét jó.
megőrülök.
-
biker
nagyúr
csak nem jó, lassan megőrülök.
tag gépén délig többször beléptek, kiléptek, most este ha meghalok, se tudnak belépni.
sessionben hol semmi nincs, hol fele adat van benne, mint kellene.most épp elmentek, nem tesztelik, de most ezzel próbálkozom, hátha bejön:
session_cache_limiter('private_no_expire');
session_cache_expire(60);
session_start();
session_regenerate_id();ez a belépés
session_unset();
session_destroy();
$_SESSION = array();ez a kilépéskor.
tudtok jobb ötletet, mi a fene lehet annál, akinél hol jó, hol nem?
-
biker
nagyúr
az a vicc, addig korlátoztam a chrome-ot, hogy cookiek törlése és tiltása, személyes adatok mentésének és továbbításának tiltása
na ekkor nem tudtam először használni én sem a rendszert, bár ekkor a teljes php rendszer fejreállt, valamennyire érthető módon, mert csak az az oldal nyílt meg, aminek átadtam kézzel a session_id-t.Érdekes, hogy másnál mi okozhatta a gondot, de most majd meglátjuk.
-
biker
nagyúr
válasz
DeltaPower #5530 üzenetére
hát, nem tudom, mi lehet, de már azt is átadom, tehát a linkben ott a sesion_name és a session_id, és mégis van hogy nem kapja meg, logban üres a session változók tartalma
és ez rendkívül bosszantó, mert ezen áll vagy bukik az oldal működése!mi megoldás van még? toljam át get-el amire szükség van bent?
-
biker
nagyúr
válasz
PazsitZ #5526 üzenetére
üdv
tudtommal nem.
nem módosítom sehol, bár egy hibát találtam, de akkor mindenhol el kellett volna hasalnia
ugyanazon domain, csak alkönyvtárban
amikor nem új fülön/ablakban nyitom, sokkal biztosabb, de még self esetén is sikerült olyat találni, ahol nem futott leezzel nyitok:
<?php
session_start();véletlen a kommunikáló fileban (flash><php) a session start előtt hívtam meg a kapcsolat.php-t, ami megnyitja az adatbázist, és ugyan smemit nem ír a kimenetre, de megszűri a post, get, request változót.
elvileg ezzel a session-t nem írhatja át, mert a request tömb tartalmazza asession adatokat, de a request["id"] átírása nem befolyásolja a session["id"] változót, és nincs kiprintelés sem, azért megcseréltem, illetve kézzel is átadom a session id-t, biztos ami biztos.<a href=newflash2/index.php?".session_name()."=".session_id().">Belépés<br>
aztán kiderül.
fileba logol, majd meglássuk, mi történik -
biker
nagyúr
szerintetek milyen beállítási hiba lehet usernél gépen, ha nem megy át a sesionben semmi?
belép az oldalon, session él, enélkül be se tudna lépni, böngészik, lapozgat, és mikor a flasht megnyitja, és az abban lévő php motor bekéri a sessiont, nem érhetők el a változók. visszalép, és ott van belépve, session él.
ez már egy helyen úgy is élt, hogy saját ablakában jelenetítettük meg a flasht, akkor se volt jó!
ez új fül/ablak nitásnál 10-ből 1 gépre volt igaz, aját ablaknál mondjuk 50/1, de élő hiba
hogy lehet valahogy drektben megkerülni és átadni valahogy?
új oldal index.html amúgy, ez nem gond? de ebben a flash hívja a php-ket ezrrel.legyen index.html?SID ?
-
biker
nagyúr
válasz
fordfairlane #5519 üzenetére
Coda (mac osx)
-
biker
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #5506 üzenetére
az a vicc, az én összes gépem összes böngészőjén jó. de eddig volt olyan gép amin sosem ment, és volt, amin délelőtt jó volt, délután nem.
nem kapta meg a sessiont
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Dobozos Lenovo Yoga Slim 6i Gamer Procis Ultrabook 14" -35% i5-13500H 16/512 Iris Xe FHD+ OLED
- Új Dell Inspiron 14 5435 Ultrabook -50% 14" Bivaly AMD Ryzen 7 7730U 8Mag 16GB 512GB FHD+ IPS
- MSI Thin - 12450h, RTX 4050 és 16gb RAM + 1tb SSD
- HP ProDesk 600 G2 SFF PC, Intel 6. generációs CPU, SSD és RAM nélkül
- EK-XRes140 Revo D5 kis extrával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB THERMALTAKE Core V21 500W
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest