- iPhone topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Fotók, videók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Elindult a One UI 8 a Galaxy A36-ra és A56-ra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
szike21
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Megpróbáltam mindenhogy , de még mindig nem jutottam túl a hibán...Esetleg a kódolással lehetnek problémák? Az XAMPP-ban UTF-8 a kódolás, a fájlokban az alapértelmezettet használom, az azthiszem ANSI. Még mindig "undefined index" hibával száll el az egész, de csak az INSERT INTO résznél...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk a még szebb egy prepared statement lenne: [link], de ezt már nem is mertem említeni, mert az a kód úgyis szerteszéjjel van szórva hibákkal...
Amúgy amikor tanultam a PHP-t, én is a mysql_real_escape_string, mysql_query és hasonlókkal szopattam magam, mert a net tele van ilyen példákkal, többek közt azért, mert a PHP 4-es verziójában még nem volt OOP. Nincs nagy baj ezekkel a függvényekkel, csak az, hogy sokkal nehézkesebb: az ilyen wrapperclass-szerűségek (a PDO is olyan, mint egyfajta wrapper a különböző adatbázisokhoz tartozó műveletekhez) használata ezerszer praktikusabb lehet, ráadásul ha a fenti linket bárki megnézi, igazából a szintaktikája sem bonyolultabb, mint egy mysql_* függvényhasználatnak, csak ehhez kell szoktatnia magát az embernek.
Plusz a PDO a "hagyományos" hibakezelést elkerülendő már kivételek dobálására is képes, míg a mysql_* függvényeknél ezeket a hibákat a megfelelő módon - elég macerásan - le kell tudni kezelni. Hozzáállás kérdése, de így utólag már azt mondom, gány.Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.
Amúgy a legjobb az adatbázisok kezeléséhez még mindig az ORM-ek használata. Ezt már kicsit nehezebb lehet eleinte megtanulni, de megtérül.Bár sokan szidják az OOP-s megközelítést, hogy az nem jó, mert lassú... bullshit! Normális esetben nem észrevehető a különbség. Bár biztos vannak, akiknek feltűnik pár ezred/századmásodperces eltérés a betöltési időben...
Ja, amúgy ez most nem konkrétan neked szólt, hanem csak úgy általánosságban.
A post írása közben mindenfélék eszembe jutottak még a témával kapcsolatban, szerencse, hogy megálljt parancsoltam az írókámnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED TV topic
- Apple iPhone 17 - alap
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- ZEN.com
- Microsoft Surface
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- További aktív témák...
- iPhone 17 Pro Max Karl Lagerfeld tokok
- Gamer Szörnyeteg PC Ryzen 7 5700X3D NITRO RX 7800 XT 64GB RAM Full Corsair RGB
- Lenovo IdeaPad Y700 17"3 17ISK i5-6300HQ, GTX 960M 4GB, 32GB DDR4 2133MHz
- DELL Precision 5540 Workstation i7-9850H Nvidia Quadro T1000 16GB 512GB 15.6 új akksi 1év garancia
- DELL Precision 5560 i7-11850H 32GB 1000GB T1200 FHD+ 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3392, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green - 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, 95% Akkumulátor,MS2148
- Samsung Galaxy S20+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KERESEK: Poly Voyager 4320 M UC USB-C 218478-02M Part number: 77Z30AA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest