Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi Mi 8 - így csinálunk csúcsmodellt Mi
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
szike21
csendes tag
Köszönöm a segítséget! Megpróbáltam mindenhogy , de még mindig nem jutottam túl a hibán...Esetleg a kódolással lehetnek problémák? Az XAMPP-ban UTF-8 a kódolás, a fájlokban az alapértelmezettet használom, az azthiszem ANSI. Még mindig "undefined index" hibával száll el az egész, de csak az INSERT INTO résznél...
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk a még szebb egy prepared statement lenne: [link], de ezt már nem is mertem említeni, mert az a kód úgyis szerteszéjjel van szórva hibákkal...

Amúgy amikor tanultam a PHP-t, én is a mysql_real_escape_string, mysql_query és hasonlókkal szopattam magam, mert a net tele van ilyen példákkal, többek közt azért, mert a PHP 4-es verziójában még nem volt OOP. Nincs nagy baj ezekkel a függvényekkel, csak az, hogy sokkal nehézkesebb: az ilyen wrapperclass-szerűségek (a PDO is olyan, mint egyfajta wrapper a különböző adatbázisokhoz tartozó műveletekhez) használata ezerszer praktikusabb lehet, ráadásul ha a fenti linket bárki megnézi, igazából a szintaktikája sem bonyolultabb, mint egy mysql_* függvényhasználatnak, csak ehhez kell szoktatnia magát az embernek.
Plusz a PDO a "hagyományos" hibakezelést elkerülendő már kivételek dobálására is képes, míg a mysql_* függvényeknél ezeket a hibákat a megfelelő módon - elég macerásan - le kell tudni kezelni. Hozzáállás kérdése, de így utólag már azt mondom, gány.
Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.
Amúgy a legjobb az adatbázisok kezeléséhez még mindig az ORM-ek használata. Ezt már kicsit nehezebb lehet eleinte megtanulni, de megtérül.Bár sokan szidják az OOP-s megközelítést, hogy az nem jó, mert lassú... bullshit! Normális esetben nem észrevehető a különbség. Bár biztos vannak, akiknek feltűnik pár ezred/századmásodperces eltérés a betöltési időben...

Ja, amúgy ez most nem konkrétan neked szólt, hanem csak úgy általánosságban.
A post írása közben mindenfélék eszembe jutottak még a témával kapcsolatban, szerencse, hogy megálljt parancsoltam az írókámnak. 
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Jövedelem
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AGM G3 Pro - ordít róla, hogy szoftverfejlesztők kellenének
- GoodSpeed: A RAM-válság és annak lehetséges hatásai
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Packeta
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 9 i7-1185G7 32 GB RAM Iris Xe 4k kijelző törésgarancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10310U I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Eladó Denon 4400h
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- BESZÁMÍTÁS! Asus H410M i5 10500 16GB DDR4 500GB SSD GTX 1660Ti 6GB Zalman S2 TG N-Base 500W
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4079, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Visszanézem pár évvel ezelőtti kódjaimat, és fogom a fejem, hogy mennyivel egyszerűbben is lehetett volna csinálni dolgokat.