- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Túl jól fogy az S26, túlóráznia kell a gyártósoroknak
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
Belefutottam egy kis jó-zsaru rossz-zsaru szindrómába. Értsd jó programozó vs rossz programozó.
Elkezdtem egy más által előre megírt kódot kijavítani. Konkrétan írtak egy egyedi rendszert, szarul, hibásan működik, ráhagyták.
Én fejeztem be anno, de most álltam neki feltárni a teljes kódot.
Az hagyján, hogy kiderült, jó szokás szerint, hogy van 3 olyan funkció, amik el vannak kezdve, de elérése sehol, el is felejtette a megrendelő, hogy kérte, és van olyan, ami soha nem is működött, de mivel egyelőre nem is használták, nem zavarta őket, de...Kicsit felqrtam egyszer az agyam, amikor aki írta, közölte, ne szóljak már bele, mert ő mekkora májer, én akkor 2 éve nyomtam csak.
De ti hogy vagytok vele, ha olyan kódot láttok, ahol minden ugynevezett szabványrövid változós, minden lekérdezés $res és $row az eredmény, ahol egy lapon 3 lekérdezs van, ott $res1 $res2 $res3 van?
ha lehet $ebbe_vannak_az_egyik_adatok változót is lehet írni???
miért használ valaki nonstop kétbetűs változókat?
Mit adnátok annak, aki egyszerre használ magyar és angol neveket pl táblázatai fejlécében? é emiatt írja el a dolgokat?
pl egyik sql tábla btNAME vagyis bérlet neve, másikban gyNEV a gyerek neve, persze a balfarok beírja updatebe utána gyNAME és persze nem ír felül semmitde annak mit adnátok, aki ilyet ír?
include_once("class/screens.class.php");
$SCR = new screen;
$SCR->initScreen();majd a screens.class.php tartalma:
class screen {
function initScreen() {
echo("
<html>
<head>
<meta http-equiv=\"Content-Type\" content=\"text/html; charset=UTF-8\">
<link href=\"style/main.css\" rel=\"stylesheet\" type=\"text/css\">
</head>
<body bgcolor=#FFFFFF>
<div align=center>
");
}
function endScreen() {
echo("
</div>
</body>
</html>
");
}
}Most ennek sok értelme van, nem? pont 2x annyi karaktert írt mint kellene, mert oda direktben is beírhatta volna a header printet.
Én vagyok a hülye, ha az ilyet hülyének nézem???
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Új Dell Inspiron 14 Plus 7440 WQHD 2.8K 90Hz Ultra7 155H 32GB 1TB SSD Intel Arc iGPU Win11 Garancia
- AKCIÓ! Asus TUF A16 2024 FA607NUG Gamer notebook - R7 7445HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB
- LG 27GX700A-B - 27" OLED Tandem / QHD 2K / 280Hz 0.03ms / 1500 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 45GS95QX - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest