-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
srblista
újonc
válasz
xemelon #9054 üzenetére
ha még érdeket titeket erre esetleg egy megoldás én valszeg gondolom mi lehet a probléma
fater Sony Led tv-jét próbálgattam pont ma és állítgattam a képarányokat, mivel az én tv-m beszart és csak a jöv. héten érkezik az új, gondoltam átviszem a UPC STB-ot addig is oda, mert ott csak analóg adás ment eddig
erre rádugtam a box-ot (régi típusú, SD box scart csatlakozással) és olyan szar volt a kép + az automata tv képbeállítással még pl. a UPC csík is lemaradt alul, mert még pluszban nagyította a képet, h odaigazítsa a kerethez
a megoldás az volt, h a régi UPC box menüjében a TV beállításoknál ki lehet választani a képarányt (gondolom akinek régi tv-je van, tudjon igazodni a kép, többek között nekem is az volt és még a UPC-sek állították a Letterbox-ot be)
mikor hozzákötöttem így a box-ot a Sony tv-hez, nem értettem 1x, h miért rosszabb a kép, mint az analóg műsornál
utána átállítottam a box képarányát 16:9-re és megoldódott a probléma, bár természetesen egy UPC HD-s box-al lenne az igazi és HDMI csatlakoztatássalTomSawyer79
Digi kábel analóg adást szór? vagy ott box nélkül jön a digitális adás kódolatlanul?
az eredeti képarány az, ahogy a műsort adják és azért látod a tévé közepén egy kockában, mert a te tv-d 16:9-es és az adás nem
azt kompenzálhatod egy olyan megoldással, h torzítva kerethez igazítod vmelyik beállítást kiválasztva
amelyik jobban tetszik ill. nézhetőbb (Sony-nál van egy pár és a menüben még be is mutatja, h melyiket választva hogyan nyújtja meg a képet a tv-hez képest, de természetesen a minőség romlására megy)ajánlom az alábbi cikket mindenkinek, pár napja találtam és a cikk ugyan régi, de nagyon jól elmagyaráz mindent a mostanra kialakult tévézéssel kapcsolatos dilemmákra
többek között ezek a képformátumos dolgok, HD Ready, Full HD, ott pl. a képarányok összehasonlítása is le van írva jól, de számos más érdekesség:http://itarena.hu/2011/01/15/rakjunk-rendet-digitalis-es-analog-tv-dvb-t-dvb-s-dvb-c-dvb-h-digitv-mindigtv-iptv-sd-hd-mpeg2-mpeg4-hellohd-dab/
-
-
JokerMaffia
tag
válasz
xemelon #7650 üzenetére
Szia!
A műsorfelvétel gondolom Philips tévéknél egyező, winchesterrel ugyan nem próbáltam, de pendriveomat megformázta Fat32 létrehozva rá a saját könyvtárszerkezetét, oly módon, hogy a rögzített adást egyéb eszközön megtekinteni nem lehet, csak a tévén.
Ha minimum két usb csatlakozó van rajta nem tartom elképzelhetetlennek. Felvétel rögzítésnél óvatos lennék, azt hagyd a készülékhez csatlakoztatva amire adást rögzítesz.
J.M.
-
Monya78
veterán
válasz
xemelon #7338 üzenetére
"TOSLINK" név hirtelen kínai volt, de látom hogy az optikai kábel ki-be menetére gondolsz...
Ez sem lesz jó megoldás...ugyanúgy semmit nem tudsz csinálni a TV távirányítóval.Ahogy a TV helpjét nézem, csak egyféle kép tudnád a TV távirányítójával egy külső hangot vezérelni, méghozzá kell egy HDMI ARC kompatibilis erősítő (amire ugyebár passzív hangfalakat kell csatlakoztatni)
majd az easy linken keresztül irányítod...Ha nem ragaszkodsz a TV távirányítóhoz, egyszerűbb lenne, eladni a mostani 2.1-es aktív hangfaladat, és olyat aktív hangfalat venni aminek van saját távirányítója, és azt használod hangerő állításra.
Nálam pl. optikai kábellel összekötött erősítő + passzív 5.1 van rákötve.
-
-
TIT
veterán
válasz
xemelon #7334 üzenetére
Szia!
Akkor én a maradék 1-re válaszolok
a lángelme upc-vel kapcsolatban.
Nekem 6509 van,nekem is ezt a rizsát nyomták(agyatlanul)ill.azt mondták visszavihetem ha nem működik vele.
Az a lista 100 éves és nem igazán frissítik,a technikai részét(dvb-c/ci+)tudja a tv úgyhogy belevághatsz nyugodtan.A hangolásnál rakd hollandiára mert magyarország-nál a tartalomnál nem lesznek ékezetes betűk.
A mediacardot ha bedugod és 3 perc után is authorized-et ír szólj nekik,hogy aktiválják,ha már erre nem hívják fel a figyelmet és ezzel szívtam 2 óráig,közben a fejem majdnem leharapták itthon,hogy milyen vackot hoztam haza.Azért csatornaváltásnál és bekapcsnál így is írja,hogy kódolt adás+nincs előfizetésem,nincs jel stb.
Ja és a dobozban lesz 1 leírás adatokkal,azokat nézd meg mert hangolásnál kéri a tv.ui:A nagy "szakértők"az euronics-nál nemhogy utánajárnának.
-
Monya78
veterán
válasz
xemelon #7334 üzenetére
"2.1-es jack dugos aktiv hangszoroimat hogy lehetne rakotni, hogy a taviranyito hangero gombjaival lehessen szabalyozni?
Fejhallgato kimenetrol jol mukodik, csak maceras a menuben allitgatni a fejhallgato hangerot."Azzal a hangrendszerrel nincs más megoldás...
"feliratok: mkv+srt neha jo, neha nem. Min múlik ez?"
- A film és a felirat egy könyvtárban legyen.
- A film és a felirat fájlnevének meg kell egyeznie (természetesen a kiterjesztés kivételével).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Gombászkönyvek egyben
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest