- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
Hirdetés
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
süti5
őstag
válasz
dualcore #9418 üzenetére
Nem, semmi probléma nem volt velük, tényleg. Max. 15 napot írtak akkor szállításra ha jól emlékszem és be is tartották, ingyen kiszállították, úgyhogy szavam se lehet.
Viszont az is igaz, hogy csak a törvényileg előírt 1 éves garipapírt állították ki, szóval nem a mindenki által álmodott 3-5 év garit adják. Ez tény, így kell kalkulálni. Csak azért írom be ide mindig, hogy mérlegelni tudjon mindenki, bevállalja-e. Szerintem így is megéri egyébként, de ezt mindenki maga dönti el. -
-
matthews
aktív tag
válasz
dualcore #9376 üzenetére
Eddig kettőnél tapasztaltam, de többel nem is próbáltam. A nappaliban van ott nem igazán szoktak DVD-zni a kölkök, így eddig nem is jöttem rá, pedig megvan a TV már november óta....
Akkor lehet kábel is... Én is gondoltam erre. Majd hétfőn veszek egy jobb minőségűt... Hátha. Addig megnézem több filmmel is. Köszi a választ.
-
palinkastomi
csendes tag
válasz
dualcore #9311 üzenetére
dualcore: Ezt már láttam, de azért köszi a link-et.
TIT: Igen, olvastam a negatív véleményeket.
csalafinta65: A műszaki leírás és az ára alapján nagyon szimpatikus, de olvastam kifogásokat is róla. Van személyes tapasztalatod, vagy láttad működni?
Luck Dragon: Igyekszem mindent figyelembe venni. Ráadásul a nejem beszólt, hogy fekete TV kellene - mert az menne a bútorhoz - a 'kétbetűs' meg ezüst színű
Mindenki: A MM-ban most levitték a 47"-os 7109 árát 200e-re. A képen ezüst színű, de a leírásban fekete. Ha tényleg fekete, akkor meg is rendelem. Legfeljebb majd a szuperakciók idején (év végén vagy jövő év elején) veszünk egy 55"-os csúcsszuper TV-t a nappaliba, ezt meg majd begyömöszölöm a hálóba a szekrénysorba.Hogyan lehetne utána nézni a MM-ban a 7109 színének?
-
palinkastomi
csendes tag
-
palinkastomi
csendes tag
válasz
dualcore #9303 üzenetére
tkonya: Nagyon köszi, mindenképpen megfontolom kell nekem az UHD vagy sem.
dualcore: Én is csak a leírás után tudok ítélni, az alapján viszont sokat tud és 250e jó árnak tűnik. (Van ahol 360-ért adják ill. adnák!) Egy ami nem szimpi: a B energia, de a 123W a max. fogyasztásra vonatkozik (Philips-éknél meg az átlag van megadva).
E kettő közt vacillálok, de még keresek véleményeket és lerásokat a 'kétbetűsről' is. (Eddig nem nagyon találtam, csak azt hogy "tesztgyőztes", de teszt sehol nincs.) -
lorinser
senior tag
válasz
dualcore #9294 üzenetére
Köszi, elolvastam a Digitalversus tesztet. Nem voltak ettől a típustól elrgadtatva az tény, de azt sem írták, hogy Angliába butított hardverrel érkeznek a 7809-ek. Legalább is én nem találtam.
Itt meg kimondottan dícsérik a 49PUS7809-et, sőt, tesztgyőztes lett.
Két, szinte tökéletesen ellentétes vélemény. Hogy legyen így okos az ember?
-
lorinser
senior tag
válasz
dualcore #9276 üzenetére
"Kiderült, hogy ezen készülékeket MO-ra a gyengített belső hardverrel látták el, és ez okozza a problémát. Míg Hollandia és NémetO 10/10 ajánlást tett mert ők a jobb minőséget kapták." - ez még is honnan jött? Megerősítette ezt a Philips vagy valami teszt esetleg? Ki mondta? Vagy ez valami urbanlegend?
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #9282 üzenetére
Hát igen,engem meg az dühít,hogy csak egy Lg-n láttam a 3d-t,de ezért nem cserélem le a 9603-at,a végén még rosszabb tv-t veszek képminőségre.
Ez legalább nem hajlik meg ha bedugom az antennát mint a 6509Az a baj,hogy egyre jobban gagyul minden,még a jó is
Na majd ha enyém lesz a cég akkor jön el a kánaán. -
palinkastomi
csendes tag
válasz
dualcore #9261 üzenetére
A 47"-os 7509-es csak egy helyen van a net-en (MM-nál 280e-ért elég drága), nem UHD, viszont A++ és 3 oldalas Ambi.
Az 50"-os 6809-es árban nagyon jó (csak 205e), UHD-s, de csak 350 cd a fény, 400 Hz-es a PMR és dual a CPU. Ehhez képest a 49" 4709-es sokkal jobbnak tűnik 240e-ért, de azt nem javasoljátok. Mi a baj vele? -
-
-
válasz
dualcore #9017 üzenetére
Hmm ez érdekes, Engem most nagyon zavar hogy nem tudom használni, a hajamat betudnám már fonni az egésztől.
Most DLNA-ban telefonról pötyögőm be a dolgokat, de zavaró,ott az a kis tüske hogy mért nem megy.
Az előző témához vissza menve, a 2013-mas hatos szériától felfelé az ugyan ebben a kategóriában szereplő 2014 távírányitók, minőségileg a 2013 érezhetőbben sokkal minőségibb, műanyagokból,vagy fémből készültek.
Gondolok a 6008K vs 6309- 7008K vs 7809 és 8008S vs 8109. De ez az én személyes értékelésem! -
-
tib45
csendes tag
válasz
dualcore #8974 üzenetére
Nem véletlenül vettem meg a Philipset.( tetszett a leírt tudása,a fórumozók véleménye , a kinézete és az 5 év gari ) Adtam neki egy nagy esélyt .De sajnos nem tudott élni vele .( legalábbis nálam) A 6309 es készülékről van szó, a többit nem ismerem.
Hidd el, nagyon szerettem volna megtartani a készüléket. Közel 2 hétig küzdöttem vele és magammal is,hogy mi legyen a végeredmény.Nekem sem hiányzott még ráadásként a visszaszállítási tortúra.
32 gb os kártyára kb 32 óra normál digi adás vehető fel. Hd ból( 1080i) kb.11 óra. Aki csak átmenetileg vesz fel adást, filmet annak ez is megfelelő tárolókapacitás.( bármelyik felvett műsor egyesével is törölhető)
( de ez a 6309 es készülékre nem aktuális)
Lehet találni olyan készüléket amely 2 tuneres és így tudja a PiP-et és a felvétel közbeni csatorna váltást is.És árban és egyéb tudásban is egyezik a philips 6309 -sel.( sam. 6500)
Ha valakinek ezek a funkciók fontosak. -
süti5
őstag
válasz
dualcore #8959 üzenetére
Sejtettem, de hát nem kell beleégetni, simán viszi a feliratot, ha egy mappában van és ugyanaz az elnevezése.
Nekem csak wifis lejátszás esetén vannak gondjaim, akkor nemigen működik, de pendrive-ról jó.Azért nem értem, mert a régi philipsem is viszi a feliratokat, a 3606-os
-
törölt tag
válasz
dualcore #8943 üzenetére
Az egyértelmű. Nem is arra értettem, hanem az ő szelektív olvasására. A Philips eljárása pedig egyenesen felháborító. Elég baj ez nekünk, és ami ennél is rosszabb, hogy ugyanilyen módszereket használnak egyes élelmiszergyártók is. Tesztek szerint a Lajtától keletre az áruházakban más összetételű termékeket forgalmaznak, mint nyugatabbra.
Luck Dragon Nemrég jártam az egyik MM-ben, ott volt Philips-es értékesítő, nemcsak sony-s. És egyik márka sem volt elkülönítve mint régen. -
csalafinta65
senior tag
válasz
dualcore #8927 üzenetére
Hogy történhet meg, hogy más belsővel megy Keletre és Nyugatra? Akkor az én 7109-nek is van pl. "angol", "ukrán"és "magyar", "német" verziója? E más más márkáknál is bevett szokás? A Samsungról csiripeltek ilyet...értelmét nem igazán látom... Mit takart a rossz képminőség?? A kijelző panel is más lehetett?
-
-
válasz
dualcore #8745 üzenetére
Ezzel a 720p. vs 1080i minőséggel nem értek egyet. De tök mindegy is és ebbe most nem is mennék bele. A szépség ízlés dolga.
Találtam neked anyagot az előbbi hsz-hez. Elsőre talán bonyolultnak tűnik, de ezen alapszik a TV-s enkódolás is.
Ha pedig megvan a kódolt anyag, akkor a IP-n vagy a rövidebb távolságra képes ASI-n keresztül megy el a jel az enkóderből.
A kulisszák mögé ha beszeretné látni, akkor ehhez hasonló enkóderek végzik ezt a munkát.... néhány százezer Ft-tól indulnak... határ a csillagos ég... főleg ha redundans részekből kéred.
Ezután a csatornákat multiplexekbe... csoportokba rendezik... mindegyiknek van egy vivő frekvenciája. Ezek általában a szolgáltatók honlapján a csatornakiosztásban szerepelnek is.
Fontos még, hogy milyen modulációval viszik a jelet. QAM64 és QAM256 az elterjedt a TV-s berkekben. Városi környezetben zsúfolt kábeleken inkább a QAM256 van... QAM64-es modulációs biztosabb megoldás, de sok száz csatorna és túlterhelt kábelnet-es forgalom mellett már sajnos nem biztos, hogy megvalósítható.
A legtöbb TV csak csak a jelerősség és jelminőség adatokat írja ki. A Philipsnél is voltak olyan típusok melyek tudtak BER-t számolni és megjeleníteni. Bit Error Ratio-t. Ez fontos... mert gyakori, hogy megfelelő jelerősség és jelminőség mellett is rossz a kép. Ekkor a BER értéke nő meg... egy bizonyos nagyságrend felett a TV enkódere már nem tudja tolerálni a hibát és ekkor is kockákat, akadásokat látunk.Nem vagyok szakmabeli! De egy másodállás miatt volt 15 évem, amikor a hazai TV-zésbe beleláttam, akkor láttam néhány dolgot, ami rám ragadt..
-
válasz
dualcore #8706 üzenetére
+1.
És várhatóan nem is lesz FHD a tv szórásban egy darabig.
A szolgáltatók enkóderei az mpeg4-es AVC kodeknél Main Profil-tól használnak.
Mi is Main Profilt használunk, Level3. De HD adásnál is marad a Main Profil... annyi, hogy Level 4-ig elmennek.
A High Profil már nem is elterjedt a műsorszórásban, de abban sem vagyok biztos, hogy az támogat progresszívet. De próbaként szórtunk High Profil Level 4-ben is SD adást... nem volt visszajelzés, hogy egy-egy TVnek vagy STB-nek gondja lett volna.Az a feletti profilok meg egyáltalán nem részei a műsorszórás szabványainak.
Ergó: nem hamar lesz 1080p-s TV adás... nemhogy 4K -
süti5
őstag
válasz
dualcore #8675 üzenetére
Én bátran merem ajánlani, mert nekem tényleg bevált. Nyilván aki keresi, ennek is vannak hibái, illetve hiányosságai (hdmi 2.0, h265...). Ezek miatt mondom azt, hogy én akkor venném meg a helyében, ha tényleg jó áron tudja venni, és a tavalyi ajánlat pont olyan volt, mostanában is ki lehet fogni szerintem.
Szóval ha ugyanolyan árban lett volna, mint a többi uhd, akkor nem vettem volna meg, viszont így szerintem jó vétel. A képe még mindig szép, többen látták már. Ráadásul mióta rájöttem, hogy az élénk beállítás miatt volt néhány helyen elmosódott vagy milyen a kép, azóta azok is rendben vannak.Nekem az okos része is elég, a menü meg nem egy villám, ez tény, de már megszoktam. Usb-re felvétel is megy, laptopról, mobilról lejátszás is, mi kell még?
-
Ladzsos
csendes tag
válasz
dualcore #8638 üzenetére
Azt használom, és nem jobb, vagyis jelenleg ugyan azt tudom a plex-el is előhozni, de nekem úgy kellene a plex, ahogy más smart tv-re van. Nagyon felhasználóbarát felülete van, nagyon szépen "csicsásan" meg van csinálva minden filmhez sorihoz borítókat, leírásokat szed le és úgy jeleníti meg a tv-ken tableteken telefonokon. Viszont így ahogy most van csak magát a szerver részét használom ugye dnla-n keresztül, ahol ugyan látom a filmeket, de csak a gyári philipses menübe.
-
TIT
veterán
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #8526 üzenetére
Múltkor a rövidebbet néztem,a kígyó kijött más nem(pedig kellett volna de olyankor csak beremeg,vibrál)
Nyulur: Ajjaj emagtól semmit nem szabad rendelni,nemhogy tv-t,ha rossz vissza ne küld mert a pénzt se adják vissza és tv-d se lesz.
Azért nem láttad mert az emag román,aztán lehet,hogy az ottani piacra szántakat hozzák be+állítólag a fogyvéd,se tud mit csinálni külföldi céggel.
Akármit kerestem tv-t ott,sose volt. -
-
pepe0419
tag
válasz
dualcore #8254 üzenetére
Sajnos valószínűleg csak a bolton múlik, hogy foglalkoznak-e velem, mert személyesen vásárlásánál nincs "mégsem tetszik" elállási lehetőség, úgy olvastam. De egyébként sem hiszem, hogy visszaviszem, mert a képe tetszett, amire tudnám cserélni, nem lenne szebb (talán csak a 42lb650-es LG a 400hz miatt).
Amúgy a tv kalauz, csatornalista betöltésén nem lehet gyorsítani, ugye? Az még kicsit zavaróan lassú. -
Imi1981
veterán
válasz
dualcore #8242 üzenetére
Ezzel teljesen egyetértek!Én is több tpikba írok mert érdekel és semmit nem akarok figyelmen kívűl hagyni vásárlás előtt. És tényleg bocs az előbbi offjaimért csak már nem bírtam ki szerintem tudjátok miért!
De ha már írok ide akkor megkérdezem megint ,hogy philips tévékbe van va paneles model?És ha van melyikek? Kösz előre is! -
válasz
dualcore #8040 üzenetére
Igen régióként változhat A típus számból lehet tudni.
PL:42pfl6008/K42->a képátló
PFL->Sorozat
-6008->osztály 6= osztály 0= színkód 0= szoftver 8= azt (hiszem) különböző talpazat, vagy felszereltség eltérést mutató.
/K= Régió/országDe nem csak K-van hanem még van a fentebb említett példából is K,H,T,S végződésű.Így Dél Amerika,Európa,Ázsia,.....és azon belül is jegyezhetik számos végződéssel is pl /88
-
válasz
dualcore #8034 üzenetére
Egy kis kutatás után nem csak a tied volt ilyen. Angliában az ottani tulajdonosok szerint 2D tartalmak csak a közepes tartalmat ütik meg ,és hasonló gondjaik akadtak mint neked Pontosítva a legnagyobb gondok: Színtartalom,Gamma, és a legnagyobb fájdalom a Hologrammképződés
De viszont a 3D-tartalmakat dicsérik... A fő forrásom itt a (Digitalversus)-volt.
Németeknél már más a helyezett, ott szeretik, sőt 10/8-ember csak is ajánlja. (Avtechforums)
Francia országban 10/9-ember tetszik. és ugyan az a helyzet mint a németeknél.(Villantechforums)
Ukrajnában viszont már nem szeretik! Ott is a kép minősége a legnagyobb gond mindenkinek. az arány 5/3 (Fotos) -
TIT
veterán
válasz
dualcore #8018 üzenetére
Ezért jobb szerintem a 730-as Lg.
A szoftver nincs optimalizálva azért lassú,írták,hogy fw frissítésnél gyorsul de nem.
Én nem vennék philips-et újra,muternak vettük jó drágán és a 3d-t se látom,ő meg szenved a tetűlassú menü miatt.Azt hitte a távrecsegő rossz.Neekm is gyors a 9603 menüje(teljesen más)
Van valaki aki a XI.-be lakik és van mediaplayere?Nem hinném,hog azzal vagy bd playerrel látnám a 3d-t(amikor kijön a tv-ből)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Építő/felújító topik
- Renault, Dacia topik
- Battlefield 6
- Yettel topik
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Háztartási gépek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Béta iOS-t használók topikja
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3131, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3140
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B360M-HDV i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB ZALMAN S3 TG NJOY 500W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest