- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- LTE frekvenciák
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Magisk
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
sebgutkopf
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy van itt egy kis egymás mellett elbeszélés, ami onnan fakadhat, hogy neked alapvetően más felhasználási szokásaid vannak mint mondjuk nekem vagy csalafintának. Te hagyományos értelemben tv nézésre használod a készüléket (tv adások, tv műsorok), ezzel szemben itt jó néhányan inkább egy ambilight-os monitorként és a megjelenítési minőségét látjuk, mert egyszerűen külső jelforrással hdmi-ről etetjük a tv-t, így a hagyományos tv része igazából nem érdekel, mert nem nézek reklámokkal tűzdelt más által időben és tartalomban szerkesztett tartalmat.
Nálam egy átlag nap a tv távirányítóján a power gombon kívül max a hangerő, vagy mute gombot nyomom meg. Illetve a smart részből a youtube-ot használom, ami nem tudom másnál milyen, de nekem működőképesnek tűnik (jobb mint amit eddigi ismerősöknél láttam).Te másra és máshogy használod, ezért igazad van abban, hogy nem a philiips a te tv-d, hanem egy olyan típus, ami a te céljaidhoz jobban passzol.
-
EmThor
addikt
Speciel mi van akkor, ha UPC set top box-om van, ami hdmi-vel kapcsolódik a tv-hez, és így nem a tv kapcsolgat, hanem a STB-szal váltom a csatornákat? Külső médialejátszóból (hálózatos, hdmi-re csatlakoztatott, xbox, playstation, stb.) pedig létezik több variáció. Akkor ezek a "gondok" nem játszanak. Persze, amennyiben ezek a feltételek nem adottak, megértem a bizonyos fokú elégedetlenséget. Mindenki oda viszi a pénzét, ahova akarja: a racionális vásárló racionális (többnyire). Én várok még hátha lesz androidos modell idén, több féle, 4 magos procival, stb. Ha addig leáraznak a 7-esből, vagy lesz újabb 5 éves akció, akkor pedig irány a bót.
Bár az UHD csábító. Amit gondolkodás nélkül megvennék most a passzív 3D és a 40ms körüli input lag miatt az a 49X8505-ös sony, csak hát 370 papír az ára
-
törölt tag
Ha UK-ban, vagy Norvégiában laksz, akkor lehet venni Philipset, de sajnos Kelet-Európa csak a gyengébb alkatrészekből szerelteket kapja. Mint magyar, meg vagy te is különböztetve a TPV Technology nevű kínai
tv gyártó által.
Gazsi00 Ajjaj, szerintem csalafinta nemsokára privát szidalmazással jutalmazza a hozzászólásodat, mint ahogy nekem is írt már egyszer.Ha ez neki akkora örömet okoz, hát tegye, elfér.
-
dualcore
őstag
Nézd én megértelek, minden embernek megvannak az elvárásai, és ezt egy készülék vagy hozza vagy nem.
Ha te ezt egy Samuban találod meg akkor így legyen. Itt a Philipséknél az igazán jó széria a 7-es től kezdődik, persze ez már árban is jelentkezik.
Sok sikert az új tv-hez. Használd egészséggel. -
csalafinta65
senior tag
40"...kicsi. Azért a Samsung 6500 is lehet szar....Felhasználói vélemény:
"nem ezt kellett volna vennem. A samsung úgy néz ki nem tud tv-t csinálni. Megpróbálom eladni kis veszteséggel és venni egy jobb márkát, akik értenek is hozzá. példul sony panasonic de még az lg-nek is jobb képe volt. Sajnos ezt a tc-t pont nem láttam élőben. ne hagyatkozzatok a leírásokra a neten.Előnyök
szép nagy. smart. 3dHátrányok
a 400hz nem csinál semmit. elmosódott képek, vacak 3d. focinál ugráló képektől ugráló játékosok." " Hozzáteszem, hogy a csirkeláb borzasztóan taszító. Gazsi00 Távirányítóval semmi gond. Egyébként meg én sem megyek a Sony topikba fikázni. Lenne miről.Kérlek, maradj a saját televíziód topikjában, és nem kell itt károgni. Köszi! -
rayoliviero
veterán
Akkor csak igazak az Edigitalos vélemények... A távirányító is sz@r ezek szerint, amit itt a prohardveren a Philips topikban, nagyon jó minőségűnek állítanak be.
csalafinta: Nem Te fogod megmondani, hogy melyik topikba mehetek, szerencsére még nem tartunk ott, hogy Tiéd lenne az oldal.
-
csalafinta65
senior tag
Hibáztál. Nem is kicsit. A lehető legrosszabbat vetted. Miért nem akkor már Sony-t?? Még egyszer: mi a legfontosabb egy TV-nél? KÉPMINŐSÉG.. Ezen téren a többi márka csak 2. lehet. A Samsunggal meg jól megszívod. 5 év garit sutba dobtál...Samu pont 2 év körül lesz táphibás.Ne legyen igazam.Úgy 40-45 rongyért javítják. Ne legyen igazam. Kár kutyázni a Philipset. Én elégedett vagyok vele. Sőt már kettő van!! 47PFS7109 mellé 42PFS7109-et is.5 évig nincsen gondom.
-
dualcore
őstag
Nézd nem azt állítjuk, hogy a Philips a világ legjobb tv-it gyártja, de közel áll hozzá. Vannak itt is kompromisszumok, mint minden márkánál.
Csak külső HDD-re engedi. Mi másra szeretnél felvenni? Vannak bizonyos modellek, amik képesek pendrive felvenni, és elég neki 32Gb. Persze hogy mennyi adat fér rá az már más kérdés (lásd HD műsor)
A többi nagy gyártó készülékeiben is hiába van PIP, a legtöbbnél nem lehet elkapcsolni a felvétel alatt más csatornára, szóval az is bukta.
Fórumtárs sok ezres ( Samsung ue55hu7200 ) készüléke, hiába 4K-s, kiderült hogy hálózatról (és NET) csak 720p nagyságrendig képes videót lejátszani Ill. a háttérvilágítást nem lehet levenni, és kiégeti az ember retináját. Na ez mekkora sziv@tás már!
Szóval mindenütt vannak problémás modellek, megnyugtatlak, én is vittem vissza Philips készüléket, de attól még lehet őket szeretni, és vannak jó "példányok" is bőven. -
nababika
aktív tag
Azt tennem csak hozza, hogy a macskám is egy Philips tv miatt halt meg, amiért elhagyott a feleségem és az anyám belehalt a bánatba. A gyász miatt pedig elvesztettem a munkámat és hajléktalan lettem.
Most komolyan, inkább mindenki nyomkodja meg egy boltba mielőtt vesz egy ilyen tévét. Biztos sok mindenben igazad van, de ha a tévé vásárlás előtt elolvasom ezt a hozzászólásodat, valószínűleg messzire kerülöm a Philipseket. Pedig ennyire nem súlyos a helyzet. A smart funkciók tényleg semmit sem érnek. De a sógorom egy evvel ezelőtt vásárolt Samsung super mega giga tévéje ami 2,5 x többe került mint az en 50PUS6809, (aminek ráadásul meg o szerinte is szebb kepe van) ugyanilyen használhatatlan netezesre. A vejem SONY tévéje szinten zenész. A menü lassúsága meg nem érdekel mert bekapcsolom és nézem, én nem szoktam naphosszat állítgatni, ezt nem is értem miért ekkora baj. Egy szónak is száz a vége ár/értek aranyban szerintem, meg sok hozzáértő szerint is jó választás a Philips. Persze ebből is kilehet fogni vacakot.
-
macii97
senior tag
Lekaparni késsel?
Érdekes vélemény.
A menü lassú, ez tény. De viszont a távval semmi ilyen problémám nincs.
A kis kockával sincs semmi bajom. Váltásnál meg kell várni azt az 1 sec-et amíg eltűnik és utána továbblépni.
Nekem nincsenek olyan problémáim, amiért visszavittem volna. -
dualcore
őstag
Ezzel együtt az EBU technikai bizottsága kiadott egy állásfoglalást, amely szerint az Európai műsorszórók számára a 720p/50 szabványt javasolja használni. A bizottság több felmérés és teszt eredményeit figyelembe véve arra a következtetésre jutott, hogy az átlagos néző számára a 1280x720 képpontból álló, progresszív letapogatású kép ugyanolyan vagy jobb minőség érzetet jelentett, az 1920x1080 felbontású, de váltott-soros (interlaced) képhez képest. A váltott-soros képet a vevőkészülékeknek össze kell fésülnie (deinterlace), ami igen számításigényes feladat, és gyártótól függ, hogy ez a folyamat végül milyen képminőséget eredményez a kijelzőn. Progresszív képtovábbításnál a vevő oldalon ilyen feladatra nincs szükség, az esetleges összefésülést a műsorkészítőnél, vagy a műsorszóró központjában lehet végrehajtani központilag, professzionális eszközökkel, ami vevőoldalon kiváló minőséget jelent. Ezenkívül a progresszív videojel tömörítése hatékonyabban végezhető el, így jobban kihasználható az adott multiplex kapacitása.[4]
Az EBU javaslata ellenére Magyarországon az 1080i/25 felbontás használata a kizárólagos, de egész Európában is inkább ez jellemzőbb. 720p/50 felbontással leginkább a német közszolgálati adókat továbbítják. 1080i/25 esetén - sávszélesség kímélés céljából - a szolgáltatók leginkább az 1440x1080-as felbontást használják, ami alapján az 1080 aktív sorban, soronként 1920 minta helyett csak 1440-et tárolnak.
-
csalafinta65
senior tag
Nálam tegnap járt egy UPC-s szerelő. Hozott kártyát, elég hamar megcsinálta. Igaz, a beállító tabletjén jó sokat kommunikált. Egyébként, mesélte, hogy neki is egy 50"-os, 2013-as Philips TV-je van, és imádja, az Ambival együtt. Azt mondta, hogy képminőség terén a legjobbak. Nem hinném, hogy tévedett volna. [B]TIT : miért bántad meg??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged