Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MIUI / HyperOS topik
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Apple Watch
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
-
Mobilarena
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Igazad van: a 4 méterre még a 46 se elég hogy a fullHD előnyét élvezd Ezért mindenképp a nagyobbat kell venned. Igaz,a PS3-on levő HD formátumú játékok 95%-a 720p felbontással jelenik meg. Mielőtt megvennéd,azért nézd meg mindkét tévén a mozgásmegjelenitést és hogy mozgás közben mennyire élesek/életlenek (ez játékoknál különösen fontos),a képalkotást főleg a futó éleknél és a LED-esnél a Cloudingot(felhösödést,bevilágitási egyenetlenségeket). Ezek nagyfelületű.világos,de nem vakitó fehér szineknél jelennek meg.Engem pl. a clouding naygon zavar a LED monitoromon..De ez szubjektív.
Alternativák:LCD: Samsung 46C650,(ennek mondjuk nagy az input lagja) Sony 46 EX500. Plazma: (mivel irtad,nem zárod ki) Panasonic 46G20 (eszméletlenül jó tévé,42-vel nemegyszer volt dolgom),50S20 és Samsung PS50 C6500. Egyébként konzolozni jó a plazma,sőt valamivel jobb mint az LCD mert feleakkora az input lagjuk(késésük) mint a legkevesebb LCD márka és méretfüggetlenül. csak egyszerre max 3-4 órahosszáig lehet egyhuzamban ugy használni,hogy egy helyen azonos képtartalom legyen,pl HUD (tévénél ez nemigen áll fent mert közben reklám és akkkor nincsenek jelen a logók, korhatárkarikák, stb.). Fogyasztásilag kb 1:1 azonos mérettartalmat tekintve,ebben a LED-es LCD-k jók de ott se szignifikáns a különbség: kb.évi <5 ezer ft. -
duke640
csendes tag
válasz
üzenetére
kitöltve.
Észrevettétek hogy teljesen megváltozott a NetTv menűje!
Tegnap szabták át. Van még mit csiszolni rajta, egyenlőre kicsit lassú de az elképzelés nem rosz.... meglátjuk. Ja, van már netrádió is csomó magyar adóval!!!!!Használ valaki közületek még "K"-s modelt?
Kiszeretném próbálni az olcsoTV szolgáltatását... valakinek tapasztalat? Milyen a minősége?Üdv.
-
DoktorB
csendes tag
Először is üdv Mindenkinek! (első hsz-em a Prohardveren
)Első "lapos" TV-m megvételére készülök egy PS3-mal egyetemben. Egyikben sincs tapasztalatom. Barátoknál sem nagyon nézegettem a TV-ket vagy játszottam volna sűrűn konzollal.
Sok utánolvasást és élőben megtekintést követően kötöttem ki a LED-LCD TV-k, s azon belül is a Philipsek mellett. Két modell között vacilálok, ugyan annyiba kerülnek, árban ennél feljebb nem is mehetek:
Philips 40PFL7605H
Philips 46PFL5605H
A nézési távolság elég nagy, alkalmanként 4 méter is lehet... Konzolozásnál megoldható a közelebbre ülés. TV nézésnél marad nagyjából ez a távolság. Tudom-tudom, a többször linkelt diagram szerint az ideális képernyő méretnek még a 46-os modell is kicsi...

A felhasználási terület szokványos: TV-zés (SD adás mellett több digitális HD csatornával), egyéb HD tartalmak, netezés és PS3.
A 40PFL7605H mellett szól az Ambilight és a fejlettebb elektronika(?). A 46PFL5605H serpenyőjében pedig a nagyobb méret és a Full LED háttrévilágítás nyom a latban.
Szeretném a véleményeteket, tanácsotokat kérni. Eltántorítható vagyok ezen két típustól, de akár még a technológiától (LCD), urambocsá' a márkától is.

Köszi!
-
krizso007
csendes tag
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Nem mindegy az sem melyik verziószámú mkv mergé-t használod.
4.0.0 vagy régebbit használj. -
Turbobacsi
senior tag
válasz
Scoway86
üzenetére
persze, én a TV-nek csinálom meg igy, hiszen a KMplayernek mindegy a hangsáv (ott ki lehet választani melyik kell)
(nekem viszi a KMplayer a kizsigerelt MKV-t is, nemtudom nálad miért nem)
egy 320G-s kicsi samsung HD-n figyelnek az igy átalakított MKV-k,
nagyon baba a kép 720p és 1080p-s filmekkel!
32pfl5405-ön 20-ból 20 film megy igy! -
Scoway86
csendes tag
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Köszi!
De így sem jó.KMPlayeret használok ami elvileg minden kodeket tartalmaz.Semmi probléma sincs egy filmmel sem, de ha ezzel a programmal csinálom a filmet akkor azt nem viszi.A mediaplayer viszi csak,de az nekem nem jó.De elviekben a TV viszi így is attól függetlenül hogy a gépem nem?Mert jövőhéten akarom megrendelni az philips 37pfl5405-et?
-
Turbobacsi
senior tag
válasz
Scoway86
üzenetére
elvileg jól csinálod
esetleg még rendezd át úgy, hogy felül a film sáv,
alatta a bepipált magyar AC3 hangsáv, alatta a kipiált cuccok, aztán start...
(épp most demuxáltam a Shrek3 MKV-t)szoktam még azt bűvészkedni, hogy TSmuxer-al kiszedem az AC3 hangot a filmből, csinálok belöle sima szeteró MP3-at, majd az mkvmerge-vel visszarakom
(azért, mert általában az AC3-as hangok marha halkak, ha a TV-n nézem-hallgatom a filmet) -
Scoway86
csendes tag
válasz
Turbobacsi
üzenetére
Köszi a gyors választ!
Hogy kell használni az mkvmergert? Betallózom a filmet, látom a dts és ac3 hangot rajta.Kiveszem a pipát a dts-től aztán rakattintok a start muxing.Meg is csinálja a filmet csak éppen nem viszi egy lejátszó sem.
Tudsz nekem ebben segíteni? -
Sir81
senior tag
Philips 32PFL5605H tesztelés alatt!

A szellőzőkön át látom a full led megvilágítást, nagyon baba!!!

-
Debilon
addikt
hali!
a 42-es 5405-ösről mi az általános vélemény? egy samu 40c650 ellenében kéne vélemény róla

-
Sharks
tag
válasz
Gaben360
üzenetére
1-3 m-ről. Játékoknál 1 m, de filmeknél inkább 3 m (de ez is lehet közelebbről). Mivel egy 19-es monitorom van, mindenképp nagy előrelépés lesz. A 37 lenne a tökéletes szerintem, mert az még talán nem túl nagy közelről és nem túl kicsi távolról, de ugye ott nehéz olyan jó tulajdonságokkal rendelkező tv-t találni, mint a 32-es vagy 40-es kategóriában. Ha pedig már választani kell, akkor inkább a 32-eshez húzok én is, mivel a VGA jobban ki tudná hajtani, azon a képernyőn még nem túl kicsi az 1920x1080-as felbontás talán és hát helyhiány miatt is. Egyébként felmerült egy olyan kérdésem is, hogy ha pc-re lenne kötve hdmi kábellel, akkor lejátszik e FullHD-s filmeket normálisan vagy célszerű közvetlen a tv-hez csatlakoztatni USB-t és arról lejátszani?

-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Super! Thank's... hát, már eléggé elbizonytalanodtam, hogy pontosan melyik is érné meg nekem. Más részről egyre világosabb, hogy Philips lesz a vége. Azt hiszem, a héten elmegyek megint egy körútra (eddig csak Samsungokat néztem) és megsasolom a philipses csodákat is élőben. Gondolom, hogy max. a promo-filmet láthatom csak rajtuk és nem kedvező fényviszonyok mellett, de azért megér egy misét a végső döntés érdekében. Az eddigiek alapján a 32pfl5625-nek, a 37pfl7605-nek, a 32pfl9705-nek van esélye. Ezeket majd összevetem az eredetileg kinézett samuval. Bár nem bánnám a 37-es nagyságot, de a minőség csak fontosabb és a 32-es sem kicsi talán.
-
Scoway86
csendes tag
Üdv!
Philips 5405 tulajokat kérdezném, hogy usb-ről tudja-e kezelni azokat az mkv-kat amelyen van dts és ac3 hang is. Azt tudom, hogy a dts hangot nem kezeli így csak kép van, de hang nincs.Át lehet állítani a hangsávot ac3?
Válaszotokat előre is köszönöm!
-
Znupi
csendes tag
Különben egyet nem értek. Ha annyira jó a plazma, akkor miért van az hogy sok gyártó nem fejleszti tovább?

-
Znupi
csendes tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Zsozsooooo!
Köszi jó volt ez a kis tájékoztató!
Ha találsz még ilyen érdekességt, szívesen vesszük! (Szerintem minden fórumos társam nevében mondhatom)

-
Znupi
csendes tag
válasz
GeneraL_XTX
üzenetére
Csak a 46" és a 40" 3D ready
-
törölt tag
Sziasztok! Megtennétek, hogy kitöltitek nekem ezt a kérdőívet? A szakdolgozatomhoz szükséges. Philips termékekről szól és csak 3 perc. Köszönöm!
-
Zsozsooooo
tag
Elvileg ez a sorrend:
Hagyományos fénycsöves megoldás (CCFL):

EDGE LED:

A LED-es világítási technológia a rendelkezésre álló legfejlettebb. Ennél a TV-készüléknél a szembetűnő minimalista kialakítást fantasztikus képminőséggel és ráadásul a kategóriája legalacsonyabb energiafogyasztásával párosítja. A LED-es világítási technológia másik előnye környezetvédelmi szempontból, hogy nem tartalmaz veszélyes anyagokat. A LED-es háttérvilágítás segítségével élvezheti az alacsony fogyasztást, a nagy fényerőt, a hihetetlen kontrasztot és élességet, valamint az élénk színeket.LED Pro:

Élvezze a lélegzetelállító képeket és fogyasszon akár 50%-kal kevesebb energiát a díjnyertes Philips LED Pro segítségével! A rács alakban elhelyezett több mint 1000 LED külön-külön működve látja el a kijelző háttérvilágítását. A képek világos területeit ragyogóan fényessé teszik, a sötét területeken pedig teljesen elhalványulnak, így energiát takarítanak meg. A nagy teljesítményű Perfect Pixel HD rendszerrel kombinálva az eredmény lenyűgöző, egyedülállóan kontrasztos és éles kép, élénk színekkel. A LED Pro technológiának köszönhetően a fekete valóban fekete, a fehér pedig fényes.Egy kis magyarázatot találtam mi is az a (Sharp UV2A)
A Sharp beépíti az UV2A technológiát az LCD panelek termelésébe
Az LCD televíziók következő generációjának technológiája a világon elsőként alkalmazott fényszabályzó technológia
A Sharp Corporation kifejlesztette az UV2A névre keresztelt fényszabályzó technológiát LCD panelek számára. Az UV2A technológia képes a folyadékkristályok precíz átrendezésére egy, a korábbinál egyszerűbb szerkezetű LCD panelen belül. Ezt a világújdonságnak számító technológiát a Sharp be kívánja építi az LCD panelek előállításába, ami így az LCD televíziók következő generációját erősíti majd.Az ASV (Advanced Super View) technológia, amit a Sharp eddig alkalmazott, nagyfelbontású képeket biztosít az LCD televíziók számára azáltal, hogy pontosan irányítja a folyadékkristály molekulák mozgását egy komplex LCD panel szerkezeten belül. A tévék új generációjának azonban olyan teljesítményt kell produkálniuk a képfelbontás és az energiahatékonyság terén, amelyhez nem elegendő pusztán a korábbi fejlesztések kibővítése, hanem új irányra, további innovációra van szükség magában az LCD technológiában is.
Ezért a Sharp egy különleges anyagot kezd alkalmazni, amely reagál az UV (ultraviola) sugárzásra. Ennek felhasználásával a cég kifejlesztette az UV2A elnevezésű fényszabályzó technológiát az LCD panelek irányító filmjéhez. Ez a Sharp által kifejlesztett és szabadalmaztatott technológia az UV sugárzás irányának megfelelően igen pontosan képes vezérelni a folyadékkristály molekulák elrendezését. Ez a megoldás akár ’piko-technológiának’ is nevezhető, hiszen a folyadékkristály molekulák dőlésszögének beállítását illetően túlmegy a nanotechnológián, hiszen pikométerekben mérhető pontossággal mozgatja a mindössze kb. két nanométeres méretű molekulákat.
Amellett, hogy a különlegesen mély fekete árnyalatok megjelenítése érdekében az új technológia meggátolja a háttérvilágítás fényének átszivárgását a panelen, lehetővé teszi a háttérvilágítás hatékonyabb kihasználását a nagyobb nyílásoknak köszönhetően, ezáltal a tiszta, élénk színek megjelenítése közben energia takarítható meg. A Sharp UV2A technológiája kitűnő alapot szolgáltat a nagyfelbontású 4000x2000 képpontos képernyőkhöz illetve a háromdimenziós tévéhez, amelyek várhatóan a televíziózás következő generációját alkotják majd.
A Sharp az új Sakai és a Kameyama 2 LCD üzemekben gyártott folyadékkristályos panelekben kezdi majd alkalmazni ezt az új technológiát.
Az UV2A fényszabályzó technológiát alkalmazó LCD panelek fő jellemzői
1. Magas, 5000:1 kontrasztarány a különösen mély fekete árnyalatok megjelenítéséhez (a kontrasztarány 60 százalékkal magasabb mint a hagyományos panelek esetében)
2. Magas optikai hatékonyság a kiemelkedő energiahatékonyság érdekében (a nyílások mértéke 20 százalékkal nagyobb mint a hagyományos panelek esetében)
3. Gyors válaszidő, amely ideális a 3D televíziókhoz (a hagyományos panelek sebességének a duplája)
4. Hatékonyabb termelés a panelszerkezet egyszerűsödésének köszönhetően.
-
törölt tag
válasz
Gaben360
üzenetére
Én egyiket sem állítottam,amit a topicokról írtál! Pl.Samsungnál jobb a Sony is. És megfelelő távra megfelelő tévét:4 méterre senkinek nem fogok 32-est ajánlani.
És konzolozni is lehet a plazmával. Nem kövezlek meg érte,(már csak azért se, mert nem chat hanem szakmai fórumban vagyunk) hogy te érzékeny vagy a plazma vibrálására..
-
Gaben360
senior tag
válasz
üzenetére
Szerintem meg Te értettél félre valamit,azt mondtam hogy Én konzolozok,de ezt nem a bejáratásra értettem,hanem a felhasználási területre!
Nameg Én látom a plazma vibrálását és ez zavar,azért is írtam hogy kompromisszum kérdése is!
De kövezz meg nyugodtan hogy nekem az lcd jobban fekszik!
Úgylátszik mindegyik topik kezd átmenni CSAK A SAMSUNGOT SZABAD VENNI meg ha nem samsungot akkor meg plazmát min 60"-sat topikba! -
Gaben360
senior tag
Ha Neked jobban bejön a G20 akkor azt kell megvenni és kész,itt senki nem mondja pisztolyt tartva a fejedhez hogy márpedig philipset vegyél!
Kompromisszum kérdése az egész,hogy ki melyik technológiát válassza nameg a felhasználási terület.Én például nem akartam 500 órát járatni azt a készüléket amelyikért kiadok egy vödör pénzt,pláne hogy napi 1-2 órát van használatba.
Számold ki hogy az hány hét bejáratás!
Nameg én xboxozok meg használom a nettv-t is ami valjuk be huzamosabb ideig nem tesz jót a plazmáknak az első 500 órába meg főleg. -
Én ma voltam a bécsi belsős Philips shopban, végre egy hely ahol nyugodtan meg lehetett nézni pár TV-t

Fotel, távirányító, csend, aztán próbálgatás...
Volt 40"-os 6-os, 7-es, 9-es, és a nagy 21:9-es, mind idei friss modell.Engem főleg a 40PFL7605 érdekelt, az árából adódóan, ez az egyetlen, aminek még egyáltalán elgondolkodtató az ár/érték aránya a plazmákhoz képest. És azt kell mondjam gyönyörű képe volt. Kifogástalan feketék, szép színek, állítgattam is egy kicsit, semmi fogást nem találtam ezen a téren. A clouding sajnos látható, de kizárólag akkor, ha full homogén sötét kép van. Az meg nem életszerű úgysem.
Sajnos ami inkább zavaró, az a mozgás. Ebben sokkal jobbak a plazmák. Akármilyen 100 meg 200hz, meg áramkör stb, akkor is darabos, recés a gyors mozgás... még a 9-esen is. Ha leveszem alap beállításra, akkor röcög, ha meg rátolom az összes hibajavító áramkört, akkor meg aura van a mozgó dolgok körül, meg képhibák... nem vészes, de észrevehető közelről.
Most így nyomogatva a távirányító sem olyan vészes, bár azért bőven létezik ergonomikusabb. Kicsit elszálltak ezek a dizájnnal... itt említeném meg, hogy a menürendszer, szoftver, csatornaváltás sem valami gyors... ez már elsőre feltűnt, hogy bizony várni kell.
Itt nekem csak az ár fog dönteni szerintem. Sajnos amíg 46G20-at kapok a 42PFL7685 áráért, addig esélytelen a philips, legyen akármilyen szép, meg ambilightos... valami jó akciót, vagy susmust kéne kifogjak ahhoz, hogy belemenjek...
-
Znupi
csendes tag
Találtam egy érdekes oldalt. Lehet hogy ismeritek, nekem újdonság. Itt fel van sorolva hogy melyik készülékbe milyen panel van, illetve hogyan néz ki a pixel elrendezés bizonyos gyártóknál.
http://www.avforums.com/forums/lcd-led-lcd-tvs/1113353-lcd-matrices-differences-what-models-placed.html
-
Znupi
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném megosztani veletek örömömet, pénteken hoztam el a tv-met, 32" 9705-ös lett.
Annyiba segítsetek legyetek szívesek, a bekapcsolásnál először egy fehéres köd szerűség jelenik meg, majd a Philips felirat, és utána kapcsolja rá a háttér világítást. Ez normális?Azért kérdem mert a haverom készülékén, ugyan az 46"-os másképp kapcsolódik be. Ott rögtön bekapcsolja a hátteret és a Philips feliratot.
-
EasyR
aktív tag
itt egy jó kis pdf a philips led technikáról (2009-es, azóta csak még jobb lett)
-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Azt lehet tudni, hogy az 5000-es szériánál a LED Direct az mit takar? Jobb, mint az Edge?
-
LBandi
aktív tag
Ma csatlakoztam a klubbhoz egy 32PFL5605 TV-vel.
Aki ilyen TV-t használ monitorként legyenszíves lökjön pár onfót arról hogy mit érdemes be, illetve kikapcsolni, illetve színbeállítások, fényerő, kontraszt mértékét mekkorára tegyem. (pl.: a dinamikus kontrasztot ha jól tudom célszerű kikapcsolni, de emelett még van egy halom képjavítási funkció). Köszönöm előre a segítséget!

-
EasyR
aktív tag
szia!
- edge ledes, ambilightos tv-m még nem volt, így nem tudom, hogy milyen a clouding hatás rajta!
- nem, a 9704h-s 2009-es széria is az! a 9705h tényleg nagyon drága (de van egy eladó 40-es példányom)! ha esetleg érdekel, akkor keress privátban!
- igen, valamit számít. ezért is van rá lehetőség a 9705h-ban: hozzá lehet igazítani a fal színéhez (menüből)
-
Gaben360
senior tag
Az lehet hogy tavalyi modell,de ez a ccfl csúcsa a philipsnél,szerintem elég sok idei modellt is lealáz még mindig.Az a 200k-s ár elég nagy akció lehetett,mivel nemrég hírdettek egy ugyanilyet itt a ph-n 270k-ért,persze az sok érte egy kicsit,de nem is 150k a reális érte.
-
harq
csendes tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, hetek óta böngészek (és olvasok több ezer hozzászólást :-), de még mindig vannak megválaszolatlan kérdéseim, nevezetesen:
-valami tapasztalat az edge led-es kivitelű ambilight tévék clouding hatásáról? (látható? mérhető? mennyire zavaró?)
-full back led-es ambilight-os verzióban csak a 9705 létezik? (mert borsos ára van...)
-hogyan befolyásolja a fal színe az ambilight világítást? számít-e egyáltalán? (vagy mindenkinek fehér falú szobája van?)

-
EasyR
aktív tag
valaki a #336-ra?

-
Sir81
senior tag
5625=5605
Nem?
-
kola99
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Üdv
a 46 colos méretűek paneltípusát belinkelnéd?
elég lenne a 7es , 8 as , 9 es szériát és az idei évben gyártottakat
így már könnyebb lenne választani.
köszi előre is
-
Zsozsooooo
tag
Ide is beteszem ezeket az infókat ne keljen már más oldalra kajtatni.
32PFL3605H: LGPH S-IPS
32PFL5405H: LGPH S-IPS (код 278); LGD WUY SCAL32"
32PFL5625H: Sharp (код 233); D3GA63Dv1 32"
32PFL7605H/60: (код 286);
32PFL7605H: LGPH S-IPS (код 275); LGD EUH SCA Dv.1 32
32PFL8605H: LGPH S-IPS (код 275); LGD EUH SCA Dv.1 32
32PFL9705H: Sharp UV2A RGB (код 260);37PFL5405H: LGPH S-IPS (код 277);
37PFL7605H: LGPH S-IPS (код 274);40PFL5605H: Sharp UV2A RGB (код 234); D3GA43Dv1 40"
40PFL6605H: Sharp UV2A RGB (код 287);
40PFL8605H: Sharp UV2A RGB (код ?);42PFL3605H: LGPH S-IPS (код ?);
42PFL5405H: LGPH S-IPS (код 276);
42PFL7695H: LGPH S-IPS (код 272);46PFL7605H: Sharp X-GEN (код 271).
-
nyunyu
félisten
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
56x5-ben 8 bites Sharp ASV panel van, joval kevesebb hatso LEDdel, local dimming nelkul.
Monitorkent hasznalva 1 baja van: nagyon keves a kontraszt.
-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Szerintem neked bármit elvisz a géped, nem hiszem, hogy amiatt aggódni kéne. A monitoroknál igazából a nem TN paneleseknek nagyon nagy a válaszidejük és ilyen méretben ("32" vagy nagyobb) méreg drágák.
-
Zsozsooooo
tag
Igen, a kérdéseimet nem tettem bele, gondoltam az senkit nem érdekel.
De amugy erre kaptam ezt a választ:
"Szívem szerint monitort vennék, viszont ekkora méretben sajnos csak 2560 × 1600 felbontású van, amihez ugye nagyon erős hardverek kellenének amit nem szeretnék már tovább fejleszteni." -
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Köszi, hogy megosztottad. Bár a 2560×1600 felbontás az nem tudom, mire vonatkozott, mert ezeknek az 1920x1080 a max felbontásuk. Böngészés nem érdekes, mert arra marad a régi monitor.
Általános kérdés:
Egyébként a samsungról (UE37C6000) van valami vélemény ezzel (37PFL7605 és 32PFL9705) összehasonlítva? -
Zsozsooooo
tag
Ezeket az infókat kaptam a TV-ről gondolom jól jön az infó.
Amiről szó van:
32PFL9705(Sharp ASV panelos full ledes)
32PFL8605(LG H-IPS edge ledes)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Az az igazság, hogy a Sharp ASV (Advaced Super View) IPS panele bizony a TV szektorban borzasztóan jó, nagyon kiforrott technológiát használnak és nem beszélve arról, hogy 10bit színszámítású gradiensekkel, ami ebben a szegmensben ritkaság!
A napokban volt szerencsém látni a Sharp új ASV IPS paneles monitorjait, és lenyűgözött a képmegjelenítése és a színvisszaadása!
Az LG H-IPS panelese sem rossz, viszont itt Edge LED háttérvilágítást alakalmaz, ami a nevéből adódóan él, vagyis a káva körüli LED megvilágítású, ami az olcsóbb és homoganitásában bizony elmarad a Sharp "panel mögötti közvetlen (un. Back-ligth)" háttérvilágításától, ezt nem csak a Sharp, hanem egyre gyakrabban a Philips (amióta kivált az LG-ből - panelgyártás tekintetében), a Toshiba, a Hitachi és a Matsushita is használja TV készülékeiben - a Sharp saját maga gyártotta ASV IPS paneles technológiáját - amiben részesedést vállalt még a Sony is, mivel nagy fantáziát lát a jövőt illetően (2010-ben elindították a közös panel gyárukat Japánban)!Sokszor szoktam, említeni, hogy "egy monitort jobban lehet TV-ként is használni, de egy TV-t monitorként már csak kompromisszumokkal"! Itt el kell döntened, mivel FullHD alatt nagyobbak a pixel méretek, mint egy monitornál, és bizony az elektronika is sokkal korrektebb és komoyabb egy monitornál, mint egy TV-nél, hogy ezeket el tudod-e viselni, sőt a nagyobb látóteret szinte csak játékoknál lehet kihasználni (messziről), viszont gondold el pl. egy word vagy éppen exel táblázatnál (vagy netezésnél) a pixelek élsimítását vagy éppen méretezését!
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Igen, a 2560×1600 felbontáshoz bizony eléggé erős VGA kell, különösen, ha játékhoz is használnád!
- "... pontosan menyivel nagyobbak" - nos, pl. mig monitornál FullHD alatt 0,2505mm, addig egy TV-nél 0.3114mm vagy még nagyobb, egészen 0,356 pixel méretig!
- "Szerinted a jobb panel és a jobb felszereltség megér 55.000 ft plusz pénzt?" - ahogy elnézem az infójukat - igen, már csak azért is, mivel a szegmentált LED háttérfény ezerszer jobb és tartósabb, mint az EdgeLED, és homogénebb a háttérvilágítása is!Ezúton is köszönöm a infókat.
-
EasyR
aktív tag
esetleg nem tudja valaki, hogy mit érhet most egy kb. 8-10 hónapos 42pfl9664h? (mi a reális ár érte?)
van a közelemben egy érdeklődő, aki lehet, hogy vinné az egyik eladó tv-m (40pfl9705h vagy 46pfl8605h), csak be kéne számítanom az övét!
én ezt és ezt találtam, de elég nagy a szórás! ráadásul az övé használt....
-
Sharks
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Köszi a választ!
Akkor nem valószínű, hogy ez lesz, mert annyival nem érek el vele többet valószínűleg, mint amennyivel többe kerül a másiknál. A kérdés már csak az, hogy megéri e egyáltalán ilyesmire beruházni... mert ha nagy lesz az input lag, akkor megette a fene (játszhatatlan lesz rajta minden). Ha van rá lehetőséged és Te is összekötöd pc-vel, akkor majd lefuttathatnál nekem pár tesztet...

-
Zsozsooooo
tag
Hali ! Elvileg nekem hétvégére meglesz és akkor többet tudok majd mondani róla.
"Számítógép bemenetek: max. 1920x1080, 60 Hz"
Sajna ez így van, viszont ha ez megnyugtat egyik monitor és tv sem tud többet full HDben 60Hz-nél PCre kötve. Hacsak nem veszed visszább a felbontást, mivel akkor elvileg egy sima monitor(TV) is elmegy 75Hz-n a 3D-s monitorok meg 120Hz-n Javítsatok ki ha rosszul tudom. -
Sharks
tag
Sziasztok!
Ha minden igaz, tv-vásárlás előtt állok, azonban az alapból kinézett tv helyett (samsung ue37c6000) a philips 32pfl9705-ös modelljét ajánlották nekem. A tv első sorban monitorként lesz használva pc-hez kötve és fontos lenne, hogy a game-ek is jól fussanak rajta. Mivel ennek a modellnek 1 ms a válaszideje, nagyon megtetszett, de félek, hogy a pc-hez kötve csak 60 Hz-et használ a 200-ból.
Ezt leginkább erre a jellemzők közt szereplő részre alapozom:
"Támogatott képernyőfelbontás
Számítógép bemenetek: max. 1920x1080, 60 Hz
Videobemenetek: max. 1920x1080p, 24, 25, 30, 50, 60 Hz"Jól jönne egy-két vélemény vagy esetleg tapasztalat, ha valakinek van ilyenje és használja hasonló dolgokra. Köszönöm előre is!

-
Sir81
senior tag
Milyen pendrive-ot ismer fel az 5605?
Csak FAT32-est? -
Daffni2
addikt
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
több csatlakozó, integrált wifi,több formátum támogatás,
Monitorként használva ezek a funkciók, számomra teljesen értéktelenek.
A képminősége, tökéletesen megfelelő, arra amire használom.Internet, játék, néha egy film.
Mert mozizni a plazma TV-n szoktam, az való arra. -
Zsozsooooo
tag
Még nem vettem meg, ezért is kérdezősködöm.
Amúgy egy 32" monitor körülbelül a duplája lenne szóval....
Mivel neked már van egy 32PFL5625H-d mesélhetnél rolla, menyire vagy megelégedve vele ? 1-2 tesztet csinálhatnál vele PL: PixPerAn_english-el(utánhúzás, szellemkép teszt) eizo-test (sávosodás,szövegolvashatóság)

Amúgy 280.000 lenne, nem azt mondom hogy olcsó de nem szeretnék porul járni mint volt már példa erre a SAMSUNG T260-al szóval inkább kifizetek kicsivel többet minthogy utána bukóval eladjam és ugyanennél kössek ki.
Ha összehasonlítom a többi modellel akkor ami ez mellet szólna a jobb panel, jobb elektronika, full led háttérfény, több csatlakozó, integrált wifi,több formátum támogatás,elvileg kevesebb fogyasztás.
Lényeg a lényeg nem vagyok elkötelezve ezen modell mellett viszont annyira kevés az infóm ezekről a monitorokról, hogy inkább a jobbat veszem minthogy utána szívjam a fogam hogy ezt sem tudja meg azt sem tudja stb...

-
Sir81
senior tag
Megszületett a döntés:
Philips 32PFL 5605
XBOX 360-hoz ideális HD élmény, alacsony input lag-gal.
Filmnézéshez pedig e kettő közül kéne választanom:
Media Player Eminent EM7075-DTS
vagy
A.C.Ryan Playon HD mini
-
Daffni2
addikt
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Ámber, legyünk már észnél, egy szaros 32" LCD -ért 300 ezer forintot kiadni??

Még a gondolata is vicces.

-
Zsozsooooo
tag
PHILIPS 32PFL9705
"Valaki képben van, esetleg más gyártónak is van ilyen "
A rács alakban elhelyezett több mint 1000 LED külön-külön működve látja el a kijelző háttérvilágítását." panellal szerelt modelje ?"200 Hz-es Clear LCD*, 1 ms-os válaszidő: kivételes mozgásélesség"
Azt nem értem, ugye ha számítógépre kötöm akkor csak 60Hz-t fog tudni és akkor a válaszidő attól még megmarad az 1ms vagy menyi lesz ? -
Egyébként Sharp vagy inkább LG panellal érdemes Philipset venni? (40/42")
-
nyunyu
félisten
-
Sir81
senior tag
A képminőség is szebb annyival?
-
Sir81
senior tag
A Philips 7605 megéri az árát?
Az árkülönbözet mit takar a 5605-höz képest? -
Dzsano
tag
Szvsz hosszabbítható garanciát próbált rádtukmálni.
Ugyancsak szvsz , hogy, ha 3 napon belül (azonnali csere) nem romlik el egy TV, akkor kiszolgál több évet is, hiba nélkül, osz' mindegy a garancia. Vegyél minőségibb Philips TV-t, az valószínűleg nem romlik el. (5-ös sorozattól felfelé)
-
Sir81
senior tag
Nem érdekel a műsorújság, sem a hálózati csoda, az edge ledes samukat meg lg-ket látva majd kifolyt a szemem a mesterkélt színektől (CMS).
Csókolom nekem egy fasza HDTV kell, kristálytiszta éles képpel, természetes színekkel, és minimális input laggal, mindenféle "ködösítés" nélkül!
Az sem árt ha nem fizetem ki a gatyám a villanyszámlára...
Halo Reach, Mass Effect, Alan Wake + Blu-Ray filmek akadozásmentes "szappanoperás" lejátszása!
Tudja?
Tudja!
Fizetnék!
-
Euronicsban megtámadott ma a Philips galléros ember
Bár érdemben nem tudott hozzászólni a dolgokhoz, viszont szerinte 3 év gar van a Philips TV-kre...
Ez most akkor hogy van, mert mindenhol máshol csak 2 évet látok... -
Daffni2
addikt
Jól összefoglaltad.

Lack of CMS or a proper Greyscale control excludes accurate calibration
A szinkezelő rendszerrel van valami gondja ami miatt a szürkeárnyalatos kalibrálás nem pontos,
valami ilyesmi.
Nem érdekel, mert meg vagyok elégedve a színekkel.EPG is very mediocre
Az EPG az a műsorújság, tényleg szar kezelni, de teljesen érdektelen számomra, mert nem használom.
A DNLA hálózati összeköttetést biztosít különböző /szintén kompatibilis/ eszközökkel.
Na ez pláne nem érdekel.Személy szerint nekem sokkal inkább tetszik ennek a LED-es megoldásnak az eredménye, mint a hagyományos háttérvilágításúé.
Ez ízlés dolga van akinek meg az tetszik. -
Sir81
senior tag
Összefoglalva:
Remélem nem írok le baromságokat, de tényleg hülye vagyok az ilyesmihez!
Nagy ívbe lexarom a távirányítót, meg a menürendszert, az off axis is elfogadható.
Mivel konzolozáshoz használnám az alacsony input lag ritkaságszámba megy, illetve a hasonló kategóriájú Samu és LG tudomásom szerint ebben nem remekel.
Az, hogy nincs net borzasztó katasztrófa...
A formátumok meg szintén nem izgatnak, főleg ha az xbox360-am ismeri őket.
Mindenképp ledes tévét szeretnék és javítson ki aki ebben szakértő, de az edge led a local dimming-al sem a legjobb (profitszezés-occsóbb előállítás-parasztvakítás), így ennél a ritkaságszámba menő full ledes készüléknél talán a képminőség (kontraszt?) is elfogadhatóbb.
Ebben a készülékben ha jól olvastam 3:2 pd van.
Ez az emberi szem számára képes megadni a sokak által utált "szappanopera effektet"?Ami nekem kínai (még):
EPG is very mediocre
Not DLNA compliant -
Daffni2
addikt
Pros
Uniform LED backlighting
Good scaling of standard definition content
Built-in speakers are quite good
Correct handling of 24p input
Excellent input lag in Game mode
Very good energy consumption
ConsPoor cadence detection
Black level could be better, resulting in loss of dynamic range
Off-axis performance is weak
Badly designed remote
Menu system is slow to respond and can be difficult to use
EPG is very mediocre
No Freeview HD tuner
No internet capability or DivX
Not DLNA compliantNamármost, dicsér mindent ami szempont lehet egy TV esetében, a negatívumok kurvára hidegen hagynak, mert teljesen értéktelen számomra.
Mivel monitorként használiom, meg pláne.
-
Sir81
senior tag
Teszt a Philips 5605-ről.
Érdekes...http://www.avforums.com/reviews/Philips-PFL5605-40PFL5605-5605-LED-HDTV-Review.html
Szerintetek?
Várom a valós tulajok véleményét!
-
bedohazi
aktív tag
Sziasztok
Valakinek velemenyek, tapasztalatok Philips Brilliance 190CW Lcd monitorral kapcsolatban? -
jegenye77
addikt
MM-ben akciós az 5405-ös???
Pont azt néztem ki magamnak.Keresgetek hogy hol lenne olcsóbb,de ha kamatmentes részletre van a MM-ban!
Ez tuti?
Egyébként jó készülék?Mik a tapasztalatok? -
Sir81
senior tag
A filip 5605-nél milyen a 24p?
-
hotkar
senior tag
válasz
sztomi1981
üzenetére
Szia, én is ezt nézegetem már egy hónapja. Sokat vacilláltam, mert az 5625 is versenyzett, de sikerült a különbséget kiderítenem. A képe viszont az 5625-nek nem győzött meg: szerintem a CCFL világítású 5405 jobb.
A MediaMarkt-ban most akciós: 120 eFt, és még kamatmentes hitelre is vásárolható. Most jöttem onnan. (Szeged)
Jaj, jaj! Egy ezeréves kérdésre válaszoltam...

-
EasyR
aktív tag
Mint írtam, nekem számít a fogyasztás is: majdnem 20k a villanyszámlám havonta, így megnézem, hogy mi mennyit fogyaszt....
(Sok kicsi sokra megy!)Az ambilight egy baromi jó dolog, de a nagyáruházakban a körülmények miatt nem túl hangsúlyos (nem veszik észre a vásárlók)! Sajnálom ,hogy a Philips leállt a plazmatévék gyártásával, mert egy jó 9-es plazma ambilight-tal nagyon ütős lenne!
A távirányítós megjegyzéseddel mélységes egyetértek! Az új Philips távok lehet, hogy jól néznek ki (asszonypajtimnak tetszik), de ergonómiailag egy rakás f.s mind!
Ezért is használok helyette 2009-es modellévű RC4495-ös távot!

-
A fogyasztás csak egy dolog. Lehet hogy egy 42-es plazma 40%-kal többet fogyaszt mint egy 42-es LCD, akkor tfh 3k helyett 4k-t fizetsz egy évben az áramjára? Nehogymár ez számítson többszázezres TV vételár esetén.
Tegnap egymás mellett néztem a 42G20-at, és a 42PFL7685H-t.
42G20
+szebb színek
+jobb fekete
+sokkal jobb mozgás ábrázolás (HD focimeccs)
+közel 40k-val olcsóbb, mint a Philips!!
-viszonylag gyenge külső dizájn
-mkv-t nem viszi a média lejátszó
-többet fogyaszt42PFL7685H
+szép külső
+ambiligt (bár ez ott nem volt jól látható)
+kisebb fogyasztás..
+viszi az mkv-t
-sokkal drágább, a többletből lazán kijön egy pöpec médialejátszó winyóval is...
-közelről láthatóan szarabb a gyors mozgás rajta
-a távirányítója egy vicc...Talán ha egy árban lenne a kettő, akkor gondolkodnék még a Philipsen is. De így...
Új hozzászólás Aktív témák
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- MIUI / HyperOS topik
- VGA kibeszélő offtopik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Energiaital topic
- Bár zajlik a CES, de nézzünk pár pletykát az új iPhone-ok kapcsán is
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elden Ring
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Sierra Blue ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB Használt, szép,100%
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 14C / 4/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
)