- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- iPhone topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ABE
őstag
válasz
focvis #163382 üzenetére
Na, írtam az importőrnek, pár napja visszaírtak, hogy a hivatalos csatorna az a márkakereskedő, és majd rájuk szólnak, hogy vegyék fel velem a kapcsolatot. Ma felhívtak a szervizből, hogy az általam tapasztalt jelenségek normálisak, vagy pedig a videón nem jön át igazán, hogy mi a problémám. Most érzem úgy, hogy legszívesebben felgyújtanám ezt a tragacsot...
BTW: hogyan tudom széttaposni a váltót?
-
Mágus2
Közösségépítő
válasz
focvis #163707 üzenetére
Bögre jettájával mentem anno egy karikát. Mondjuk az 1.4TSI volt DSG-vel. Nekem kicsit vérszegénynek tűnt és nagyon nehéz autó benyomását keltette. Hogy ez most a DSG miatt volt, vagy csak az 1.4 volt lusta, nem tudom. Érzetre súlyban olyan volt, mint a kombi octaviam, ami 1.5 Tonna üresen. Az is lehet, hogy én vagyok elrontva, mert megszoktam a nyomatékot alacsony fordulaton, aztán ha ez elmarad, elkönyvelem rögtön lustának.
Chip már otthon?
-
Gaben92
őstag
válasz
focvis #163695 üzenetére
Én ugyan nem tervezek Jettát venni, a magyar piac meg végképp nem érint.
Még mindig a Golf GTE van tervben, csak várom az épületüzemeltetés válaszát a garázsban töltéssel kapcsolatban, mert ott bukhat a dolog...
Mondjuk az érdekelne, hogy hozzánk (Finnország) melyik gyárból jönnek a gépek.
-
ABE
őstag
válasz
focvis #163382 üzenetére
Állítólag maga a Porsche Hungária volt az, amelyik visszautasította a javítást, de teszek egy próbát, küldök egy szerelmes levelet. Sokat járok az autóval külföldre, semmi kedvem sincs valahol Albániában vagy Boszniában lerohadni az út szélén.
Írok, ha van fejlemény, köszi!
-
Lacess
tag
válasz
focvis #163289 üzenetére
Legyen jó hír?
8d0601025k , bár ez nem csavartakarós (utálom a "kupakos" felniket...) 7x16, et45, 5x112. Valamelyik A6 (talán C5) gyári felnije, elvileg Speedline gyártmány. Szerintem nem lenne korhű a GTI-re.
-
Lacess
tag
válasz
focvis #163262 üzenetére
Ez bizony 8L A3 gyári felni kupak nélkül. Elég masszív felninek tartják,
jövőreidén nyáron (ha még meglesz az Öreglány) azon gondolkodtam hogy veszek egy garnitúrát télinek, kupak nélkül, lehetőleg feketében. Elég fosul néznek már ki a téli lemezek, meg már a gumi is cserés. 30 papírért már lehet találni, a lemezt meg 20 alatt nem rakják rendbe... -
realist
őstag
válasz
focvis #162605 üzenetére
A konfigurátorban benne van és a kereskedő sem mondta, hogy ne lenne. Na meg ugye van róla vicces videó is: [link]
A szíjas 1.4 TSI szerintem is jó nagyon motor. Én is ültem ilyennel szerelt octaviában, tényleg jók megy. Az 1.5 TSI viszont elég rendesen eltér és van ugye ez a két kis apróbb bonyolítás (hengerlekapcsolás, részecskeszűrő). Ezek pedig komoly hiba lehetőségek lehetnek az autó 4 éves - már nem garis - kora után.
-
realist
őstag
válasz
focvis #162603 üzenetére
A mostani autómban is van "sport" gomb. Ez állít a kormányszervón és a gázpedál reakción (nem óriási különbség, de érezhető). Úgy éreztem az Octavia motorja kicsit nehezen pörög fel és a gázpedál is inkább a "spórolásra" hajlamos, ezért gondoltam erre.
1.5 tsi -ről mi a véleményed?
-
válasz
focvis #162562 üzenetére
nemtom mit adnak még hozzá, megnézem az oldalukon. A pro verziót vettem meg, az e fölötti már csak kiegészítőkben (+300 kredit, mágneses telefontartó) más.
(#162563) Doki16 : kedves vagy, de annyira nem égető, innen tőletek is ajánlottak VCDS-t, de nem szorgalmaztam, nem akarok belemélyedni, ezzel is el lehetne reszelni, így is félve nyúlok hozzá. Azért lenne jó ez a kis kütyü mert nem kellene laptopot vagy táblát cipelni magammal, egyszerűbb ez. Az is igaz, h hiába reszketek a DPF-től, akkor is megtelik ha nem látom az állapotát, meg akkor is ha nem.
Remélem a VAG DPF fejlesztői beteszik az én motorkódom is és megoldódik a probléma. -
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #162185 üzenetére
Index ledesítésen nem gondolkoztam, szerintem elég jól látható.
Mondjuk én még beállítottam, hogy ha csak a DRL világít, akkor halványodjon el irányjelzéskor. Így meg aztán pláne észrevehető.
Így néz ki kb. -youtube(#162208) .: Kristian:.
Szép verda. Majd fényképezd körbe kívül-belül, de alaposan, minden apró részletre kiterjedően.
Itt szeretjük ám csorgatni a nyálunkat ilyenekre.
-
1stVikman
senior tag
válasz
focvis #162085 üzenetére
Hali.
Olvastam a visszajelzést, csak nem volt időm reagálni. A héten kicsit sok volt a meló.
Szóval a fényerő értéke nem annyira fontos, emiatt elvileg nem fog hibát dobni. Még lejjebb is veheted, ha túl erősnek érzed. A lényeg az volt, hogy megmutasd a fedkompnak, hogy már nem izzó, hanem led van benne. Ez is csak akkor lényeges, ha nem "can bus error free" stb ledet raksz be, így tudni fogja, hogy nem az izzó égett ki, hanem led van bent.
A VCDS magyarítását egy erdélyi csóka csinálja, vegyes sikerekkel, emiatt érdemesebb az angolt használni.
Nem muszáj törölni, simán mellé telepítheted az angolt is, külön parancsikonja lesz.
Az angol a Ross-tech/VCDS mappába telepíti magát, a "magyar" meg valami VCDS HGJ-be, így olyan, mintha két egymástól tök független program lenne fent. -
-
macilaci78
nagyúr
-
atos19881101
senior tag
válasz
focvis #161407 üzenetére
Ezt nem tudtam, hogy a DSG ilyen. Tiptronicnál ha állok a féken, akkor kb duplája a pillanatnyi fogyasztás. De még nem is ez a lényeg. Engem inkább az érdekel, hogy ilyenkor jó-e, hogy érezhetően befeszül az egész hajtáslánc (ugye a wandler is folyamatosan kapja nyomást).
Előkeresek egy utasítást a szerkérhez, megnézem mit ír erre.
(#161428) Mágus2
Ahh jól hangzik.
Szerintem akkor ott rohad meg, ha a kocsi fél elejét szét kell hozzá bombázni. Max összekötöm a két szálat és kész.
Tegnap kissé melegebb volt délután, most kuss volt. Nem szólt ... gyanítom tényleg a löttyel lesz valami.Köszi az infót!
-
Morris
veterán
válasz
focvis #161420 üzenetére
Pedig természetes. Amíg nincs megfelelő olajnyomás addig az összes láncos motor csörög. Ez max 2-3 másodperc. Ha 10 vagy ennél több akkor nincs mese, hamarosan jön a check engine vagy egyéb finomság.
A tünet csak és kizárólag hideg indításnál jelentkezik.
Ha melegen is csinálja indításnál, akkor egyértelműen meg van nyúlva a lánc.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz
focvis #161299 üzenetére
Közben sokat olvasgattam és kb. ez a vége:
A legnépszerűbb szín a 6000 K, világszerte a legtöbbet ebből értékesítenek, melynek oka, hogy a vezetési élményt a maximumig fokozza éjszaka, ráadásul van egy enyhén kék árnyalata, amely esztétikailag is megnöveli az élményt és tömören összefoglalva: JÓL NÉZ KI!/I]
Így rendeltem olcsó 6000K-s cuccot, letesztelem.
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
focvis #161234 üzenetére
Valószínű hegesztéssel állnék neki jó TSZ-es módjára
Goto helyi Jóska/Pista; using System.CO
Ha elforgó fej, először
álarcot felközepén kicsi fúróval, aztán fokozatosan nagyobbal addig roncsolni, amíg a közepét el nem érni, hogy legyen mihez hegedálniValószínű kemény anyag, szóval lehet törik 1-2 fúró, illetve érdemes inkább vídiás szárral nekiállni.
Érdemes megkérdezni, mennyiért vállalja rutinosabb műhely, sok idő elmenne maszekkal.
-
válasz
focvis #161095 üzenetére
Az olajban nem fogsz csalódni, szerintem sokkal jobb mint a Castrol.
Én most kipróbáltam még ezt is olajcsere után: [link]
2000km után már tapasztalom a pozitív hatást, nehezebben kezd melegedni a motor, pontosabban adalék előtt 5-7km után indult meg a hőfokmérő mutatója, most olyan 10km megtétele után. Azonos úton, azonos hőmérséklet mellett tesztelve. Remélem az adalék miatt és nem más miatt.A hangja is egy kicsit szebb lett tőle.
A MANN FP pollenszűrőt szinte a megjelenése óta használom, én csak jót tudok írni róla. A gombaölő hatása igazán érezhető. Egy szezon után amikor néha-néha bekapcsoltam a klímát mindig volt az elején olyan jellegzetes klíma szaga. Ez a szűrő megszüntette, olyan mint ha klímatisztításon esett volna át. Továbbá a port is jobban szűri, a szag semlegesítő hatása nem 100%, de ez a legkevesebb. Akinek van az autójához, nagyon ajánlom, árban sem vészes, szerintem Te is meg leszel vele elégedve.
Új hozzászólás Aktív témák
- Call of Duty 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Autós topik
- Jelszókezelők 2025-ben: biztonság vagy illúzió?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Apple iPhone 13 Pro / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 85% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest