Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• SeatZola

őstag

válasz ottkar #2577 üzenetére

Az általad idézett szövegből időzve: "Tele állásban hasonló a helyzet, nyitott fényrekesszel is elfogadható a színi hiba. Rekeszeléssel itt viszont nem csökkenthetjük a kromatikus aberrációt". Ha értően olvassa el az ember akkor a Pixinfó nem keveredett ellentmondásba saját magával. Az általa idézett tesztben tele állásban, nyitott fényrekesnél nem tudták a CA-t rekeszeléssel csökkenteni, viszont másik tesztekben más gépnél/obinál, nem tele állásban lehetett.
    Egyébként elmentem délután beszéltem Pécsett egy volt kollégámmal, aki 32 éve fotózik, az országban ismert/elismert fotós, több kiállítással a háta mögött megkérdeztem a véleményét az általunk vitatott rekeszelés vs. CA csökkentés ügyről és egyértelműen azt mondta, hogy rekeszeléssel bizonyos mértékben, ugyan nem teljesen, de a CA csökkenthető.
    Tudod, nem szeretnék végeláthatatlan meddő vitákba belemenni veled erről, így részemről befejezem a dolgot, erről nem írok többet. Elfogadom, hogy szerinted nem lehet a CA-t rekeszeléssel csökkenteni. Pont. Ha meglesz az új obim, akkor meg kipróbálom. Jó éjt!

Új hozzászólás Aktív témák