- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
-
Mobilarena
BUÉK!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Exian
addikt
"A műanyag ablakot be szabad építeni?"
Úgy tudom azt igen, bár azt is mondták nekünk, hogy ahhoz is kellene engedély, mivel megváltozik az épület homlokzata. Főleg, amikor sokan beépítik-beüvegezik mondjuk az erkélyt. Azt sem lehetne csak úgy. Persze még soha senki nem kért ilyesmire engedélyt, és talán még sohasem bontattak le ilyet, de attól még ELVILEG kellene. Amúgy sem ártana ezeket a sokszor házilag tákolt beépítéseket "szabványosítani", a múltkori nagy szélviharnál a szemem láttára repült szanaszét egy komplett ilyen erkély beépítés anyaga... a kis tetővel, kerettel, redőnnyel, mindennel együtt. Na most ha ezek fejbekólintanak valakit, hát, nem egy jó buli.
Nyilván más elbírálás alá esik amúgy az ablak és az ajtó, szerintem olyasmi oka lehet, amit nesa írt, hogy ha ég, akkor a lépcsőház felé is nyomja az égett műanyagot rögtön, egy ablaknál viszont nagyrészt csak a keret, ami műanyag, a nagyobb felület az üveg, az ajtónál viszont rendszerint a 100%-a műanyag, ami azért nem ugyanaz. Meg az ablaknál kifelé már szellőzik azonnal, az ajtó viszont a lépcsőház felé szellőzik... de ez csak elmélkedés, a pontos okát nem tudom, de mintha nekünk is tűzvédelmi okokra hivatkozva mondták volna.
-
törölt tag
Azt hiszem alapvetően félrement a vita.Nem a szabálytalankodásról van szó, hanem a megengedett sebességgel közlekedők vs. vánszorgókról és ezen magatartások baleseti kockázatairól.Nációtól függetlenül.
Bár errefelé valóban nem szokás csoszorászni az utakon....Nem csak kultúra kérdése ez,nem ezeréves a gk. park,kiválóak az utak és 17 évesen vezet nagyjából mindenki.Én még itt nem láttam buszmegállóban várakozó sokaságot... -
-
-
TRob1
veterán
Tudod erre mit mondanak: Akinek majomra telik, teljen banánra is.
(#63027) fudi2002:
Lehetni biztosan lehet megfelelő autóval. De az szerintem úgy barom ahogy van, aki országúton 160-nal autókázik kanyarban (na nem mintha az egyenesben annyira normális lenne).Amúgy túlélésre itt van neked egy 2 ajtós dög: [link]
-
-
Exian
addikt
"Fúrókalapácsból én Aldisat vettem 20k-ért, nagyon komoly darab!
Igaz az Aldiban még nem vettem rossz minőségű műszaki cikket..."Jah, én Lidl-vel vagyok így. Tegnap vettem a második Lidlis (Parkside) forrasztópákámat. Úgy vagyok vele, hogy ennyiért nem pénz, elhasználni jó. Jó 5 éve sima pákát vettem, ami fix hőfokos (30W-os, ami kb. 250-300c), tegnaptól viszont lehet kapni forrasztóállomásost, 100-500c fok között lehet állítani, 3333 Ft-ért szerintem nem sok (ráadásul 3 év garival). A fix pákámat talán 2000 Ft-ért vettem, 5 éve nyúzom, kicsit meglágyult ugyan a markolat, ahol csatlakozik a rúd, emiatt picit mozog, de más baja nincs, lehet vele dolgozni. Nem egy Weller, de nem is az a felhasználás (részemről), meg az ára sem az. Az állomásos Weller 30k felett indul, de a normálisabb az 100k körül van.
-
mormota
senior tag
belső források szerint februárig van működésre pénze a Praktikernek. már vagy egy éve alig végeznek rágcsálóirtást, és új árut nem is kapnak, az áruházak egymás közt cserélgetik amijük van.
pl nem lehetett kapni műanyag virágalátétet már egyik héten, meg hasonlók....
szóval vagy ki akarják vérezteteni, hogy olcsón hozzájuthassanak, vagy nemtudom mi a tervük vele.
-
Exian
addikt
Én azóta nem veszek drágább telefontartót a kocsiba, amióta jó pár (talán 10-12) éve SZENT ESTE, 23h körül feltörték a kocsit a drága tartóm miatt... az tényleg nagyon tuti tartó volt, bőven 20e Ft felett volt, de a szerencsétlen tolvaj semmire sem tudta használni (se eladni), mert egy olyan eszközhöz volt csak jó, ami a városban kb. 2 embernek volt. Nem telefon, hanem PDA tartó volt, ritka fajta (külföldről rendeltem). Akkoriban még gyerekcipőben járt (vagy éppen sehogy) az okostelefon téma, így az egyéb dolgokra PDA kellett (zene+térkép), és nekem volt egy Palm PDA-m, ahhoz volt a spéci, minőségi tartó. Fogta, letépte, vitte. Akkor volt egy érdekes szitu a nyomózóval, aki azt mondta, hogy ha előbb kapom el a suttyót, mint ők, akkor... tegyek azt vele, amit jónak tartok
Konkrétan végigtörte a környék össze kocsiját, hátsó ülésen hagyott karácsonyi csomagok és ajándékok után kutatva...
-
newwave0507
aktív tag
Iphone 5 volt a legutolsó , előtte iphone 4 , csak az i5re kellett volna költenem..aztán eladtam . Így most belevágtam egy ilyen telefonba , úgy voltam vele hogy csak iOS rendszer..de megmondom őszintén..idáig nagyon úgy vagyok vele hogy nagyon örülök hogy ezt választottam ! Tökéletes telefon szerintem. Pluszban Sony BlueTooth kihangosító jár hozzá, ami neten is a legolcsóbb helyen 13xxx forintnál keződik . Havernak Z1 compact van , az is nagyon szuper !
Üdv,
newwave0507 -
M_AND_Ms
veterán
Pezsgőházban céges vacsorán voltunk. Olyan kis adagok voltak (jéghideg tányéron felszolgálva), hogy utána hazamentem és megvacsoráztam rendesen is. A desszert túrotorta volt szamócaöntettel. Nos az öntet három csep volt a fél méter széles tányéron, 40 centire a tortától. Olyan, mintha figyelmetlenségből rácsöppent volna.
Röhej! -
-
-
-
ugyeletes
tag
szia, nekem van egy ilyen csatlakozom, aztan azt kotsz ra, amit akarsz:
ilyen cuccosEz "SMA female to CRC9 male", erre rakotsz egy sma male antennat es jonapot.
Lehet sma male 3g antennam is van, majd kukazok, ha erdekel.
update: Egy ilyenem van: ilyen. -
Második negatív vélemény, király. Most már kezdek azon lenni, hogy kihagyós, mert bár a kaját nem kostoltátok, de a negatív pincérnél jobban nem idegesít fel semmi. Én ilyenkor nagy komolyan kezet szoktam nyújtani, hogy engedje meg, hogy bemutatkozzam, én a vendég vagyok. Aztán távozom. Ha ezeröt lenne a kaja, akkor még egyszer elviselem, de ennyiért nem.
Sajnos jó hamburgerest még nem találtam én sem a városban, a kertvárosi nemtudomanevét is csalódás volt (ahol van az a nagy hamburger, amit ha megeszel nem kell kifizetned), igy ez a gasztronómiai élvezet általában itthonra marad, mikor nekiállok magam. Szintén szigorúan marhából, vagy ha van leárazás, akkor bárányból.
A Tex-Mex-ben nem volt mostanában valaki? Régen nagyon sokat ettünk ott, de mióta bejött ez az idióta nyitvatartása (amit azért megértek, mert így tudnak gondolom minőséget adni) azóta nem voltunk, de most újra feléledt bennem a vágy, ha maradt a jó minőség.
-
M_AND_Ms
veterán
"Én csak felfelé járok arra, eszembe nem jutna a "kerékpárúton" menni, t.i. az csak egy járda, ami át van táblázva."
Még mit tennél egy kerékpárútra?
Hidd el láttam és jártam is kerékpárúton jó néhányszor. 5 éve nyaranta rendszeresen Hollandiában kerózom több száz kilométert. Azt hiszem nem kell bizonygatnom, hogy ott tudják és értik a módját a kerékpáros infrastruktúra építésének. De egy kerékpárút ott sem épül 4 méter szélességben, ellenben kellő hosszúságban. A kerékpárutak ott nem elszigetelt betoncsíkok, hanem mindig valahonnan, valahova vezetnek, egyikük csatlakozik a másikba és egységes, használható rendszert alkotnak. Ettől vagyunk messze és nem a versenypálya építéstől. Igaz, az ottani kerékpárosok sem versenyezni akarnak, hanem csak közlekedni (és mindegyik bicajos tudja, hogy az irányváltást jelezni kell), de azt hatékonyan és biztonságosan
"miért olyan nehéz kikerülni egy biciklist az autósoknak."
Nagyon kellemes, amikor az egyik orfűi kanyarban egy kerékpáros billeg ki eléd (főleg ha szemben épp egy busz, vagy a másik hülye, egy önjelölt autóversenyző jön). Pedig nem megyek gyorsan, hisz az az út biztonságosan nem alkalmas rá. -
oPalRx7
aktív tag
Végigmentem párszor, ezért írtam amit. Ugyanaz a meredekség, és egy buszmegálló van, ami hülyén van megoldva. Mégis inkább ott tekerek. Aztán a fülemüle utca, és igen, ott is feltekerek inkább. Meg utána a Vizes dűlő, és csak az Abaligeti út utolsó szakaszán tekerek hazáig...
-
-
-
-
-
-
Zewa
senior tag
Mennyire legyen jó féle? Profi bringákal az imperátor foglalkozik Pécsett ~100k-tól - ~2milláig.
Egyszerűbb bringát keresel akkor fit-boys. Szerintem érdemes valami megkímélt használtban is gondolkozni. Itt és itt érdemes keresni.Remélem tudtam segíteni.
ps.: Most látom hogy használtat keresel. Bikemag, Testbike, fitboys, illetve van egy bolt a Csontváry buszmegálló felett a soron. Ott korrekt a fickó nagyon és egészen jó használt bringákat árul.
-
s7evcsenko
addikt
Nem a hangminőség a lényeg, hanem, hogy egyáltalán vigye.
Autóban amúgy sem hiszem, hogy meghallani az apró részleteket, amik a flac-ban megbújnak.
Csak, ha 1x már megvannak flac-ban, akkor ne kelljen konvertálgatnom...
A sandisk-ről itt eléggé megoszlanak a vélemények.
Aszem bepróbálom a másikat, lesz ami lesz. -
-
Háááááááát.
Én még mindig nem teljesen fogadom el a dolgot, főleg, mert kellett volna valamiben látszania annak a kipufogógázon, hogy valamit még nyomnak a levegőhöz. Szóval _esetleg_ azért lenne értelme a lambda eltolásának, hogy a kevesebb benyát helyettesítse a hidrogén, de az sem valószínű, hogy hatalmas hatással lenne - illetve ha lejjebb is menne a fogyasztás, valamit gyengülne az autó, az OK, de hogy megnőne a károsanyag-kibocsátás, az tuti.@Nesa : Az nem jó, ott ugyanúgy nincs belőve a karbi.
-
-
Bandus99
őstag
Vettem bele masikat sumegrol bontobol 12k ert azt ez is szar
bar nem annyira mint az enyem ami benne volt,.
Bar mindketto bekapcsol magatol, az enyemen mar nem is mukodott a radio resz, mert allandoan elinditotta a magno reszt ill a tekerest,. Annak ellenere hogy kazetta nem volt benne, sot kiszereltem egy ido utan fizikailag is magnot, az elektronika megis ugy erezte neki most tekern kell ezerrel, igy semmi hangot nem tudtam belole kicsikarni.Namost ez amire lecsereltem, itt jelenleg jo a radio, csak ugyanugy bekapcsol magatol amikor akar.
Mondjuk mar elgondolkodtam azon is lehet hogy az elolapja miatt kapcsol be magatol, de ehhez kellene keriteni egy masik seatost es kb 5 percre kikapni az O elolapjat atrakni es kiprobalni. Felteve ha neki nem kapcsol be idonkent, mert amugy tipushibanak mondjak.
-
Bandus99
őstag
Nem ertek hozza sajnos.
Azt latom, hogy ami jelenleg csati bele van dugva a gyari akarmibe "infocenter" igy nevezik egy nagy fem kockaban van egybe a szelloztetes futes es a radio magno resz
egy kozos tap (fekete) csatlakozo megy bele innen kap aramot a radio is meg a szelloztetes is.
Szoval ebben a csatiban ami a kocsibol jon az osszesben van vezetek nincs ures hely.
Az egesz trukkot azert kezdtem el csinalni, hogy megtoldhassam ezt az amugy baromira rovidke kabelt es jelenleg ugy nez ki hogy egy kapcsolot kell beiktatnom es lekapcsolni mindig, maskent ez a vacak allandoan bekapcsol magatol.Igazabol ha be van kapcsolva jelenleg a radio resze akkor mukodik megfeleloen (miutan vettem a bontobol egy masikat) csak mikor kiszallok kellene aramtalanitani.
Felmerult az epitsunk bele masik rendes magnot projekt is, de ezt akkor is aramtalanitani kell mikor nem hasznalom, viszont menet kozben kell neki az aram maskent nem tudom a parat se lefujni az ablakrol
-
& @rzozo : A 200-300k gondolom újabb autóra vonatkozik, az enyém meg már nagykorú
Csak érdeklődésképpen kérdeztem, ha esetleg túl sok pénzem lenne
Bár nemrég volt kompressziómérés a verdán, és jó értékek jöttek ki, de azért egy 20 éves motort már nem lepne meg, ha generálozni kéne.Hogy több, mint az autó értéke? Az autó ha ér 100 ezret, pedig korához képest frankó. Van spórolt pénzem, ha ebből, meg a mostani verdából veszek egy használtat, akkor simán benne van, hogy abban is lesz valami szopatás, és akkor arra is költhetek.
Ez megvan 10 éve, kigyomláltam már belőle a kókányolásokat, és igyekszem rendben tartani.Valójában inkább ez volt mindig is a baja, hogy vagy kókler szervízeket fogtam ki, vagy előtte gányolta valaki széjjel a dolgokat benne. -
-
Bandus99
őstag
kosszi a linket
Megnezem majd a mostanin mekkora a minta.
Erre en nem is gondoltam...Mondjuk csendben megjegyzem azert a gumisban lehetett volna annyi, ha a hulye user hulyeseget ker, mond, akkor csendben megemliti nem lesz az ugy jo.
Azt a gumit mar megrendeltem max ha nagy az elteres kell rendelnem meg1 gumit belole.
Holnap kiderul...
Mindenesetre tenyleg kosszi mindenkinek. -
FuckeR19
senior tag
Nekem mind1 már csak a pénzem kerüljön vissza. Persze ha ez nem tőrténne meg én mennék a rendőrségre ahogy azt most a másik fél teszi....
A cég jó hírnevéről annyit amit már írtam is, semmibe veszik a panaszomat még anynit se mondanak hogy jó utánanézünk vagy akármi (még ha ezt nem is így tennék), még egy válasz mail-re se méltatnak.
Ez aztán a cég hírnevével foglalkozó hozzáállás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged