- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Állítólag összeolvadt a OnePlus és a Realme
- T mint tavasz: képeken a közelgő Xiaomi 17T
- Az AI átformálja a Peugeot modelljeit is
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Google Pixel topik
- Honor 600 – kezes, kitartó, költséges
-
Mobilarena
A topik a PayPal használatához kapcsolódó kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Voice24
őstag
Hali!
Azt kérdezném, hogy paypal fiókkal vissza lehet élni valamilyen módon, ha csak pl. a paypal.me linkemet küldöm el a másik félnek? Arról van szó, hogy hirdetek egy kerékpárt a jófogáson, és jelentkezett rá előbb sms-ben egy valaki, aki megadott egy email címet, hogy azon keressem inkább, ha válaszolok. Most jobban megnézve, arról a számról jött az sms, amiről a paypaltól is jönnek a biztonsági kódok a belépéshez. A lényeg, hogy emailben válaszoltam neki, hogy megvan a kerékpár, mire ő pár alapkérdés után írta, hogy nagyon érdekli, és kéri a paypal utaláshoz a nevemet, az oda tartozó email címemet, az összeget és a telefonszámomat, a szállítást pedig a berlini(!) címére ő intézi a fizetés visszaigazolása után. Az email címe, amiről írt, valószínűleg külföldi gmail-es cím, és a megadott név is érdekes, a keresztnév külföldi hangzású, de a vezetéknév "polgar". Az irománya is kicsit olyan törtmagyaros, vagy inkább gépi fordítású.
Nekem nagyon fura ez az egész, nem is adtam meg neki semmilyen paypal adatomat, sem a linkemet, de azt nem tudom hova tenni, hogy milyen számról jött az sms (az én számom a hirdetésből elérhető volt). Elég hihetetlennek tűnik, hogy egy berlini valakinek pont Magyarországról kellene egy negyvenpárezer forintos tök átlag kerékpár.
Mit tippeltek és mit tanácsoltok, mivel állhatok szemben? Az általa kért adatokkal elkövethető valamilyen visszaélés? Hogyan jöhetett az sms arról a telefonszámról?
Íme a lényegi levele: [kép]
Új hozzászólás Aktív témák
● Tekintsd át a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (Jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, a PayPal szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok - Számlás
- Apple iPhone 12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 128GB 100% Green (1év Garancia) - ÚJ EREDETI AKKUMULÁTOR - AKCIÓ
- Dobozos ÚJ ASUS TUF 17 Ryzen 9 7940HS 16 GB DDR5 512 SSD RTX 4070 (8 GB) 2.5K 240Hz Garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
V/