Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• so_ha

senior tag

Sziasztok!

Segítséget kérnék olyantól, akinek volt hasonló esete, de nem szeretnék most több száz hozzászólást visszaolvasni.
    Több éve használom a paypal fizetési rendszerét, elsősorban ebay-es fizetésekhez, ritkán baráti utaláshoz.

Most egy baráti utalásom volt egy osztrák számlára, de az illető hibásan adta meg a paypal címet, ami így nem jutott el hozzá, és ezért napon belül töröltem a megbízást, ami a paypal oldalán látható (semmi sincs a "walletben", és nullás minden egyenlegem), de a visszavonásról nem jött e-mail értesítő (az eredeti utalásról természetesen kaptam értesítést), és a bankszámlámon továbbra is zárolt az egyenlegem.

A kérdéseim:
    - Akinek volt ilyen visszavont baráti utalása az sem kapott e-mail értesítést róla?
    - A bankszámlán mennyi idő után törlik a zárolást, vagy ez nem automatizmus, hanem igényelnem kell?
    - Korábbi baráti utalásom ingyenes volt, most 5 euró költséget felszámoltak 162 euró utalásánál, én hibáztam valamit?
    (az összefoglalóban olvastam, hogy költséget számol fel a rendszer, de korábbról nem rémlett ...)

A Gyik-ből ez vonatkozik az esetemre: PayPal fiók szerint megkaptam a refund összeget. Ennek mekkora átfutási ideje van, hogy a kártyához tartozó számlaszámomon látható legyen? Nem látszik az egyenlegen a refund összege.
    Válasz: 1-3 banki munkanap, ha az 5. napon sincs a bankkártyához tartozó számlán, hívni kell a bankot. A visszatérítés - refund - automatikusan, ahonnan indult a pénz, oda fog visszakerülni. Ha az egyenlegről, akkor oda, ha bankkártyáról, akkor arra bankszámlára, amelyhez a kártya tartozik. Nem lehet a kártyás fizetés pénzét a PayPal egyenlegre irányítani, ott parkoltatni.

Köszi a segítséget előre is!
    Üdv so_ha

Új hozzászólás Aktív témák