-
Mobilarena
Padavan firmware image file-ok, hasznos infók
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Az előző hozzászólásomban a módosítatlan marad a partíció határokra vonatkozott. A padavan az első 6 partíció valamelyikén lévő üres helyet használja nvram-ként. Ha készült a gyáriról teljes backup (én mindig ajánlom), akkor a jelenlegi rendszerről mentést készítve össze tudod hasonlítani. A 3-as csere után ezért maradtak meg a padavan beállításai.
-
woodworm
veterán
A
cat /proc/mtd
kimenete a partíciók méretét adja meg, a bootlog idézetekben pedig a partíciók kezdete és vége van feltüntetve. Ha összehasonlítod, akkor látható, hogy az első hat partíció módosítatlan marad és a fennmaradó részt használja mind a három rendszer.A spi hibára ezt találtam: What does the presence of SPI-NOR Bad Cell Count mean for a firmware?
-
woodworm
veterán
Szerintem az openwrt elég jól dokumentált. Az r3g esetén nincs kavar a padavan partíciókkal, tudtommal ugyanúgy a gyári kernel1, rootfs0 és az overlay partíciókat használják. A gyári, a padavan és az openwrt teljesen máshol tárolja a beállításait. A gyári és a padavan beállításai megmaradnak a rendszer cseréjével is, mivel nem az átírt partíciókon tárolódnak.
Ilyen custom fw-ről, custom fw-re váltást én mindenképpen gyárira való visszaállás beiktatásával végezném, a felrakáskor átállított flag-ek visszaírásával együtt.
Vagy feltenném a breedet és azzal cserélném a rendszereket. -
-
Starchm
őstag
En migraltam padavanrol 22-es openwrt-re nem volt nalam semennyire se instabil a cucc, 220 napja porog. A wifi sebesseg egyertelmuen azert kevesebb mert opensource driver talalhato benne, ami nem tud versenyezni a gyariakkal. Mondjuk en breed-ben tettem fel az openwrt. (A beallitasok meg talan azert maradt meg, mert azt egy kulon particiora teszi a padavan es az openwrt meg ahhoz nem nyul, ha jol emlekszem.) (az openwrt 23 meg meg nincs staiblban kiadva csak RC-ket adnak ki belole..)
-
golya87
őstag
Nem lehet, hogy a hard reset, vagy mi a full törlés helyi neve, hiánya okozta a gondot? Ott volt a beállítás, de az Owrt nem tudott mit kezdeni vele. Ettől függetlenül szinte biztosan igazad van és nem tuti az OWRT. Nekem speciel nagy csalódás volt. Sokan használják, elterjedt, de max azon a két három routeren, azzal az a specifikus beállítással megy jól.
-
-
-
attilav2
őstag
Arch (artix) linuxot használok ami nem kompatibilis a padavan forgatási környezettel, ezért qemu vm-be rakott 18.04-es Ubuntut használtam padavan forgatásra.
Debian szerű rendszereknél az lsb_release -r paranccsal próbáld meg kiíratni a disztró verzióját. -
attilav2
őstag
Milyen verziójú debian alatt forgatsz mahtab-ot ?
Nekem ma sikerült egyes fejlesztői csomagok forrásból való frissebbre cserélése után xubuntu 18.04 alatt leforgatni a mai legfrissebb commit állapotot, ezúttal ntfs-3g -vel lefordult.(korábban ez sose jött össze mahtab-nál) Próbáltam transmissionnal is, de hibára futott, de nem a transmission volt a nyűgje látszólag, tippre még egy fejlesztői csomagot frissebbre cseréltem, azóta nem sikerült megismételnem a sikeres forgatást. Felrakok egy új VM-et azzal a debian verzióval amit használsz, hátha úgy sikerül -
madrac
senior tag
Megy Xiaomi R3GV2 router-en az Alexey fele Padavan repobol forditott firmware. Kiegeszitve a repot az altaluk megadott board specifikus allomanyokkal. Most azert megkonnyebultem.
Az oroszok altal feltett scriptekkel eloszor uboot-ot frissitettem, majd ma feltettem vele az altalam forgatott firmet. Angol nyelvu forumokon ugye leginkabb azt olvasni, hogy erre a tipusra csak hardveres iroval lehet ratenni masik firmwaret.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest