Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Bemutatkozott a Redmi 13 4G
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Torda: Így lehet fillérekből prémium okosotthon rendszert építeni 2025-ben
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 11 – Vörösboros marhaszelet
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendben.
A szomorú az, hogy egyszer már volt egy hibátlan V5 5500 karim.
Anyagi okok miatt kellett eladnom. Most, hogy van stabil és normálisan fizető állásom, most meg nem adja el senki.
Mindegy, ráérek, csak kicsit idegesítő, hogy 7-8 évvel ezelőtt itt volt a kezemben... -
Sziasztok!
2000Mhz-es Northwood P4-hez feltétlenül rézmagos hűtő kell?
Esetleg jó az ALU is?
Nem akarom húzni.Köszi!

-
Sziasztok!
Van egy Abit BD7-III alaplapom (i845).
A Bios-ban nem lehet rajta állítani a proci feszültségét. Felraktam a legújabb BIOS-t, mert az újítások a következők:
1. Support Celeron D CPU.
2. Calibrate CPU voltage.
3. BIOS compile date: 08/23/2004
Most már szépen megy benne a cerka D, de a provi fesz állítás azóta sincs sehol...
Hülye vagyok és nem találom a BIOS-ban, vagy a ''Calibrate CPU voltage'' nem ezt jelenti??? Esetleg valahogy elő lehet csalni???
Köszi!!!
[Szerkesztve] -
Halihó!
Épp egy via csiszetes lappal és egy 1.6-os willamette procival szenvedtem, mert bekapcsolt a CPU Throttling, pedig az evereszt 33 fokot ír ki rá. Rágyüttem, hogy az evereszt félremért, mert nem létezik, hogy egy gyors restart után a bios-ban rögtön 66 fokos legyen a procc.
Ezek a vilamet procik így fűtenek? A hűtőm is sz*r, azt tudom, de ezt nem hittem vóna. -
Sziasztok!
Áthídaló megoldásként vettem egy 1.6-os Willamette procit egy Via chipsetes Mercury lappal. Kipróbáltam everest alatt a stabilitástesztet, és 1-2 másodperc múlva bekapcsol a CPU Throttling, pedig a proci az Everest szerint 31-35 fokos.
Ez mi?
Köszi a segítséget! -
Specciewperf9-el csináltam, de mivel a bencsmárkok eredményei számomra nem mondanak semmit, ezért a PH tesztekben szereplő 3dsMAX, Winrar, és videotömörítést próbáltam ki, ugyanolyan feltételekkel.
Az eredmény az lett, hogy 4.4GHz-en, a 805D-vel egy szinten teljesített, persze kb 5-7%-os eltérésekkel. videotömörítésnél, és winrar esetében gyorsabb volt, mint a 805D alapon, de 3DSMAX alatt lemaradt tőle 3-8%-al renderelő motortól függően. A default Scanline renderer esetén 8%-os lemaradást tapasztaltam. -
Próbálta már valaki 805D tuningot ASUS P5P800se lapban?
Állítólag mennie kéne 4G-ig, de gyakorlati tapasztalatokat szeretnék.
Köszi! -
Nekem is szokott szaggatni a Doom3 4.4GHz-es Prescottal...
Lehet, hogy nem kéne közben renderelnem???

[Szerkesztve] -
A vízhűtés topicban már lehúzták, hogy fölösleges hőcsővel variálni a vizet, de én hiszek a klímaszerelőnek.
Persze, meg fogom építeni, de nem mostanában. kb fél évig még tervezem, mert nem valami összetákolt roncsot akarok, hanem egy megbízható, esztétikus, hangtalan és kiemelkedő teljesítményű komlett vízhűtést extrém tuninghoz.
A tesztpéldányok elött még egy sor elméleti és gyártástechnikai dolgot kell megoldani.
Lesz neki topicja, és árulni is akarom, mert van rá ismerősöm, aki profin tudná gyártani.
De ne OFFoljuk tovább.
Elteszem magam holnapra, azaz mára.
[Szerkesztve] -
Viccen kívül: tervezek valami egyedi vizes megoldást, de valszeg nem a szobai radiátor lesz a nyerő, hanem egy hatalmas vörösrész borda, valami bevonattal (nikkel?), mert a vörösréz erősen korrodál, de legalább jól vezeti a meleget. Azt is tervezem, hogy nem a bordában fog végigkígyózni a víz, hanem egy viszonyleg kicsi rézkockában, ami hőcsövekkel csatlakozik a nagyobb réz tömbhöz. Klíma szakértő haverom szerint, ez gyorsabb hőleadást biztosít, mint a hagyományos megoldás, és ehhez hozzájön, hogy a procinál is hőcsöves blokk lesz, akkor már nagyon fincsi lesz a dolog. Ez a hőcsöves megoldás alig jobb a sima víznél, de a hő ingadozásra gyorsabban reagál. Ez jól jön a Core2 procik tunigjánál, mert azok állítólag bekapcsoláskor nagyon izzanak, ha megemeljük a feszt.
[Szerkesztve] -
Meggyőződtem róla, hogy nem éri meg a Core2-höz képest.
Bár, a mai gázárak mellett jól jön egy ilyen proci...
Csinálok egy egyedi vízhűtést, és a szobai radiátorba vezetem be a vizet...
Na, még egy kérdés, bár nem pontosan ide tartozik: a 875-ös chip támogatja a PAT-ot. ezt továbbvitték a 9xx-es lapok, vagy elhagyták?? Ha igen, akkor melyik vitte tovább, és melyik nem?
LeC: igen, jó 5let.
[Szerkesztve] -
Na, akkor nekiállok keresni. De nekem főleg +dsMAx teszt kellene, vagy valami videjó konvertálós, mert ezekre akarom használni. Tulajdonképpen arra vagyok kiváncsi, hogy a HT számít-e annyit, mint a Core2 előnye a PentiumEE-hez képest.
No, ha találtam tesztet, belinkelem mindenki okulására.
MOD: [link]
Mod2: [link]
[Szerkesztve] -
Köszi!
Lehet, hogy hülye kérdés, de vajon megéri pár hónap múlva egy ilyenbe beruházni? Addigra gondolom lejjebb megy az ára a 4 magos procik miatt.
3DSMAX-ra kéne, és megakadt a szemem a HT támogatáson. Tudtok valami tesztről, ahol a Core2-vel össze van hasonlítva? Itt a PH-n csak a 950-essel mérték össze, abban meg nincs HT.
Köszi, és nézem a belinkelt témát is.
-
Az nem semmi!

955/965 procit tuningolt már valaki? Meddig bírja? Egyáltalán van olyan alaplap, ami 130W feletti fogyasztást kibír? Milyen egy ilyen proci gyári hűtője?
Felmerült bennem, hogy core2 helyett pár hónap múlva veszek egy 965ös procit a HT miatt, de aztán megláttam a 130W-os fogyasztást...
[Szerkesztve] -
A lapom: Albatron PX875P Pro 2.0.
PH teszt szerint a legjobb s478-as tuning lap.
A procim meg G1 steppinges. Állítólag ritkaság.
Feladok egy aprót, hogy árazzák be, és ha tudok váltani 805D-re, akkor váltok, mert szerintem árban az sem fog a mostani cuccaim alá menni. Bár ki tudja...
Köszi a segítséget.
-
Engem azért foglalkoztat, mert 4545MHz-en is van, hogy 15 óráig renderel a gép.

Azon törtem a fejem, hogy vajon ha használtan 15-16k-ért veszek egy 775-ös lapot 805D-hez, akkor az is jobban tartja az árát, mint a mostani s478-as lapom?? És szerinted AGP-s lapot, vagy PCI-E-s lapot vegyek? Mindenképpen lecserélem a Core 2 miatt, csak kivi vagyok, melyiken bukok többet...
Aztán már nem nyaggatlak többet...
-
Akkor tudnám kihozni 0-ra, ha valami olcsóbb lapot vennék, ami nem tudja a core2-t. Addig akarok várni a core2 vásárlással, amíg le nem megy az ára, és a hozzá szükséges lapoknak is.
Core2 redi lapba nem látom értelmét most befektetni, mert még elég húzós áron vannak, és ez még fog csökkenni gondolom.
Tehát marad a 805D+olcsó lap, vagy a 4.5GHz Prescott + tuninglapom.
A kérdés, hogy a 4 magos procik megjelenéséig (mert gondolom akkor fog lemenni a Core2 ára) melyik tartja jobban az árát (a lapokat is beleszámítva). De ezt már megválaszoltad.
Lehet, hogy belevágok a cserébe.
Köszi szépen a választ!
-
#1189 hsz??

-
Szerintetek, mi a jobb megoldás?
Venni mostanában egy tuning 805D procit, vagy várni egy kicsit, míg lemegy az E6300 ára?
Jelenleg egy 4.5GHz-ig húzható s478-as Prescott procim van egy fasza lappal. Ráfizetés nélkül tudnék 805D-t + lapot venni.
Oké, hogy gyorsabb a 805D, de vajon melyik tartja jobban az értékét? a s478-as tuning prescott + lap, vagy a 805D +lap?
(Mindenképpen Core2-re akarok váltani rövid/közép távon.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köcccc!
Vagy lehet, hogy ismétlem ismétlem magam magam??

[Szerkesztve] -
válasz
westlake
üzenetére
Igen, erre én is gondoltam, de azért kivi lennék, hogy megy-e.

Ha milliomos lennék, és nem érdekelne, hogy bukom ratja, akkor kipróbálnám...
Egyébként csak annyi lenne vele a gond, hogy nem tud a régi lap olyan kis feszültséget adni neki, vagy a szabályozhatósággal is lennének gondok?
Ha jól tudom, akkor van erre egy átalakító, nem? Itt a PH-n is teszteltek régi 479-es proccokat s478-as lapban. [link] Ha az csak annyit csinál, hogy azz az egy lábat ''átköti'' + beállítja a feszültséget, akkor a 478 lábú Core Duo procinál már csak a feszültségállítás lehet gond. De mivel a s478-as lapok is tudnak 1.4V-ot, ez felfogható tuningnak is, és emelhetjük a proci órajelét... Már csak a fesz szabályozás kérdése nyitott, meg az a kérdés, hogy hol tévedek.

[Szerkesztve] -
Szerintetek, mi a jobb megoldás?
Venni mostanában egy tuning 805D procit, vagy várni egy kicsit, míg lemegy az E6300 ára?
Jelenleg egy 4.5GHz-ig húzható s478-as Prescott procim van egy fasza lappal. Ráfizetés nélkül tudnék 805D-t + lapot venni.
Oké, hogy gyorsabb a 805D, de vajon melyik tartja jobban az értékét?
(Mindenképpen Core2-re akarok váltani rövid/közép távon.)![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Köcccc!
-
válasz
robyeger
üzenetére
Azért ruházok be AGP-be, mert csak 3dsMAX-ra kell, és GF4Ti karit használok SoftQuadro-val. Ha meg kinövöm a GF4-et, akkor még ott van az Quadro FX3000, ami AGP-s. Mire azt is kinövöm, addigra az Intel kihoz egy új foglalatot.

Mellesleg ha ezt a lapot veszem, akkor semmit sem kell ráköltenem a mostani gépemre, ami szintén AGP-s, és sokkal gyorsabb lesz a gépem.
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Van valakinek arról tapasztalata, hogy ASUS P5P800 SE lapban meddig lehet húzni egy 805-ös proccot?? A 4GHz elképzelhető, vagy bilibe lóg a kezem??
Másik kérdés: Az EMT64 utasításkészlet kihasználásához kell valami speckó vinfos, mert hallottam valami 64bit edition-ről. Nekem sima XP Home SP1 van, de ráraktam az SP2-t. Ezzel nem lesz kihasználva a 64 bites utasításkészlet, vagy a progik maguktól is tudják használni???
Köszi!!
[Szerkesztve] -
válasz
Remington
üzenetére
Hát játékban nem akkora...

De 3DSMAx alatt egy quadrosított Ti4200 min. 30%-al lenyomja a 6600GT-t. És akkor még a Ti4600/4800-ról nem is beszéltünk...[link]
Egyébként köszi az infót. Várom a haver tesztjeit a húzott 805-tel specviewperf-ben, és akkor meglátom, hogy érdemes-e beruházni...
Köszi a válaszokat mindenkinek!!
[Szerkesztve] -
Melyikben menne tovább egy 805? És melyik milyen árban van akár használtan?
Asrock ConRoe865PE, vagy ASUS p5nd2?
Azért kérdezem, hogy tudjam érdemes-e PCI-E-re váltani. Nem lenne ez akkora baj, ha nem a GF4Ti lenne az utolsó kártya, amiből Quadro-t lehet csinálni ingyé... Ugyanehez a teljesítményhez MAX alatt egy 7600GT-as kéne minimum. Az meg drága, és úgysem játszom. -
Sziasztok!
Milyen lapot ajánlotok 805-ös procc tuningoláshoz?
Létezik ilyen AGP-s lap?
ui.: Nem szükséges semmi csicsa, se RAID, se szuper Audio, se sata, se Firewire, se semmi. Legyen rajta 2 USB, azt jóvan.
Köszi!
[Szerkesztve] -
Tudom, hogy nehéz ilyet találni, de ha minden igaz van egy jó alany... Erről majd, ha meglesz...

Azért gondolkodtom el azon, hogy érdemes-e kicserélni a komplett rendszert, mert AGP-s a kártyám (GF4+SoftQuadro) és Ha 775-ben gondolkodnék, akkor kéne szerezni egy PCI-E karit, ami vagy nem gyors MAX alatt, vagy sokba kerül... nem is beszélve az alaplap, és a RAM cseréjéről, és a ráfizetésekről. Meg akkor a tápomat is ki kell cserélnem 24 tűsre... Szóval ezért kérdeztem, hogy akkora-e a teljesítmény különbség, hogy mindez megérje...
Egyébként a játék teljesítmény nem izgat, csak a 3DsMAX8.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
válasz
Remington
üzenetére
Nézegettem PH-s teszteket, és azt szűrtem le belőlük, hogy a 3.8-on járatott 805 kb. akkora teljesítménnyel bír, mint egy 4500MHz-re húzott s478-as Prescott. (a haver tesztjeivel hasonlítottam össze)
E szerint a teljesítmény többletet csak az jelentheti, hogy a 805-öt 3.8 fölé is lehet húzni.
Ez a megállapítás kicsit sántít, mivel a haver 8-as MAX-al próbálta, a PH-s tesztben meg 7-est használtak. Gondolom van különbség a két verzió között a többmagos procik kihasználásában... -
Sziasztok!
Mennyivel lehet gyorsabb 3DS MAX 8 alatt egy nagyon jól húzható 805-ös proci max. tuningal járatva, amit léggel el lehet érni (Coolink U8 120, vagy Scythe Ninja + 12cm venti), mint egy - szintén nagyon jó húzható - s478-as Prescott proci, ami ugyanezzel a hűtővel megy?
Vagyis 805 vs. s478 Prescott...
Sejtem, hogy sok a különbség, de kérdés, hogy megéri-e a csere: (RAM, VGA, Alaplap, stb...)
A kérdés azért ilyen ködös, mert még nincs meg a hűtőm, és nem tudom, hogy mennyit tud a s478-as procim...
Köszi!
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Milyen progival lehet megnézni a procim sSpec Number-jét, vagy CPUID String-jét? Az utóbbira ír valamit az Everest, de az meg van toldva pár 0-val. Az ugyanaz??
Másik kérdés, hogy a procin lévő számok, és kódok mit jelentenek? Úgy értem, azok alapján meg lehet állapítani pl. a stepping-et?
Köcce!
[Szerkesztve] -
Szia!
Kipróbáltam, hogy ha a proci alapon megy, és a ram szorzóját 2.5-re állítom, akkor nem megy 500-on... De ha a procit felhúzom addig, hogy 250 legyen az fsb, akkor meg viszi a ram az 500-at... Ez mitől van?
A BIOS-ban a köv memória állítási lehetőségek vannak:
- 1.33x
- 1.6x
- 2x
- 2.5x Turbo
- 2x Turbo
Mi lehet a Turbo???? -
válasz
robyeger
üzenetére
A memóriák feszültségét hol tudom ellenőrizni? Egyébként úgy tudom, hogy az én lapom nem tud automatikus fesz emelést...
Én is nagyon várom, hogy végre kezeim közé kaphassam a procit...
Őszinteén megmondom, hogy a Costa Rica-i gyártmány miatt kissé pesszimista vagyok, és ha alapfeszen nem produkál valami bíztatót, akkor nem szedem le a kupakját, inkább keresek tovább. Tudsz valami infót a kupaktalanításról? Link, leírás, tapasztalat? Az érdekelne leginkább, hogy a proci mennyire sérülékeny kupak nélkül, és hogy hogy kell leszedni úgy, hogy ne tegyek kárt benne? Valami oldószer kéne, hogy a ragasztó elengedje, nem? Gondolom, nem csavarhúzóval kell lefeszíteni...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Dánke sőn!
-
válasz
robyeger
üzenetére
Hol írtam, hogy feszt akarok emelni a memórián? Egyébként azóta már kipróbáltam, és megy 500-on a RAM fesz emelés nélkül. Az időzítéseket a leglassabbra kellett venni, és tökéletes.
A 4GHz+lég kombóban mindössze az alapján bízom, mert ha egyes példányok 3.8-at visznek alapfeszen, akkor elképzelhetőnek tartom, hogy 0.1V emeléssel meglesz a 4G.
Ennyi emelést még a mostani hűtőm is bír, egy 3GHz-es Prescott esetében, amit így 3.7-re sikerült húzni. Alapon max. 3.4-et vitt...
Ha mégsem sikerül 0.1V emeléssel, akkor kipróbálom a 0.2V fesz emelést, és a kupaktalanítást, de erről még szeretnék részletesebben tájékozódni, mielött belevágok. És lehetőségnek még mindig ott van a hűtőm tovább polírozása. A gyárihoz képest most is 3-4 fokkal jobb a hűtőm, mivel asszem 1000-es polírpapír+üveglap+víz segítségével felpolíroztam. Ez után még ott van a profi csiszológép, amivel ennél sokkal simább, és egyenesebb lehet a felület. Haveromnak ez (a 2000-es polírpapír után) további 4 fokot jelentett.
Szóval ezek a terveim. Persze felmerül a kérdés, hogy mi van, ha alapon közel sem megy 3.8-at a proci, és emiatt dől az egész... Akkor tovább keresek. Egyébként ezért kérdeztem hogy mik a tapasztalatok a costa Rica-i példányokkal kapcsolatban...
Üdv: Bici
-
válasz
robyeger
üzenetére
Szia!
Igen, evvel tisztában vagyok, de én (AMD-n nevelkedtem) jobban szeretem az 1:1-es FSB : DRAM arányt, vagyis a szinkron üzemmódot. Állítólag az Intel cumók nem annyira érzékenyek erre, mint az AMD-k, de biztos, ami biztos... Az 500MHz-et úgy gondoltam elérni, hogy az FSB 250MHz. Ez ugyebár egy 3.2-es proci esetén 4GHz...
Ez a nagy célom! Remélem összejön. 
Köszi a válaszokat! Ma délután eljön az igazság pillanata...![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
[Szerkesztve] -
válasz
robyeger
üzenetére
Igen, az 5:4-et tudja. Viszont tapasztalataim szerint renderelésnél többet számít a memória sebessége - főleg az advenced lighting-nél - mint az FSB értéke. Annyira úgysem tudnám emelni az FSB-t, hogy a memória 500MHz-en ketyegjen, de még a közelében sem... De ki fogom próbálni, mert kivi vagyok, meddig megy a proci. Bár, ha a 4G-t sem fogja vinni stabilan, akkor nem is kell lejjebb vennem a FSB
RAM arányt...
Bárcsak ehhez kéne folyamondnom...
Mégeccer köcce! 
-
válasz
robyeger
üzenetére
Okés, ezzel én is tisztában vagyok. Mégis sokszor elhangzik, hogy a Malay-okkal nehéz versenyezni. Csak általános tapasztalatokra voltam kíváncsi...
Egyébként pont videokódolásra, és renderelésre akarom használni a munkám miatt. Játékokban amúgy is a GF4Ti4800se@4800 + Softquadro szabja meg a határt...
A lapom vissza tudja venni a szorzót 14-re, de a RAMjaim miatt nem szeretném... 500-at még viszik, de az 572-t már tuti nem bírnák.
Köszi azért a választ!
-
Sziasztok!
Mi a tapasztalat az E0-ás s478-as 3.2-es Prescott magos Costa Rica-i P4-ek tuning képességeivel kapcsolatban? Egy Albatron PX875P Pro 2.0 lapban lesz.
Tudom, hogy a Malay-ok nem ritkán alapon 3.8-at mennek, a Philippines-iek 3.6 körül, de a Costa Rica-iakról semmit sem tudok...
[Szerkesztve] -
Sziasztok!
Néhány hozzászólással ezelött írtam, hogy nem megy az E0-s Prescott még 3750MHz-et sem stabilan 0.2V emeléssel sem.
Már majdnem biztos vagyok benne, hogy a tápom volt a hibás...
Azóta vettem egy telekondis NW-t, ami nálam is megy fesz emelés nélkül 3600-at.
Ez szupi, főleg azért, mert nem kell min. 7-8 ronygyot költenem egy rendes tápra, plusz egy nagyobb hűtőre...
A kérdés a köv.:
Épp megy a prime95... még sosem hsználtam ezelött ezt a progit, és nemtom, vajon jól állítottam be. simán felraktam, és az options menüből kiválasztottam a ''Torture test'' menüpontot. Ott beállítottam, valami olyasmit, hogy max. hő, és max fogyasztás. Gondolom ez izzasztja legjobban a procit.
Jól csináltam? Ezzel lehet kipróbálni, hogy stabil-e? Mit fogok látni, ha netán téveszt?
A windows task manager-ben csak 50% körül van a prime95.exe procihasználata. Ez OK?
Köszi!!
Ja, azt elfelejtettem, hogy kb. 5-6 perce mehet a progi, és a CPU az Everest szerint 64 fokos.
És a tápom is hallhatóan magasabb fordulatszámra kapcsolt...
Normális ez?? Gondolom igen... Remélem!!
[Szerkesztve] -
Hát, skaccok, akkor vagy a tápom gyenge, vagy az alaplappal van gáz, vagy egy extra sz@r E0-s procit fogtam ki...

Ti mit hallottatok az Albatron PX875P Pro 2.0 lapról? Én direkt azért vettem ilyet, mert itt a PH-n az egyik tesztben a p4c-t ezzel lehetett a legtovább nyúzni.
Mit javasoltok? Ebbe a lapba milyen procit vegyek? Telekondis NW, vagy 2000-es Mobil P4? (itt a PH-n hírdeti valaki)
Telekondis NW-hez elég lesz a 340Wos HP táp?
Kösz! -
Sziasztok!
Egy gyors válaszra lenne szükségem:
Mi a különbség a Mobil Pentium4 és a Pentium M között?
Azt tudom, hogy a Mobil P4-ben 512kb L2 Cache van a Pentium M-ben 1-2 MB.
Milyen magra épülnek?
Mennyi a sebességkülönbség egymáshoz, és egy asztali P4-hez viszonyítva?
(a Pentium M és a prescott viszonyát kb.-ra vágom, de a Mobil P4-et nem tudom hova tenni...)
Főleg a sebesség érdekel.
Köszi szépen!
[Szerkesztve] -
Ezt nem hiszem el!!!

Mégegyszer kipróbáltam ugyanúhy, mint az elöbb, és most egyszer sem ment végig az aquamark...
Ez mitől van?
Pedig nem gyenge a hűtőm...
Asszem szerzek egy ''telekondis'' NW-t...
túl sok kiadás lenne új táp, netán új hűtő, vagy akár új alaplap...
Lehet az alaplap hibája, hogy a megemelt VCore nem elég magas?
Köszi! -
válasz
robyeger
üzenetére
Hali!
Újra próbálkoztam:
A különbség az, hogy mindkét ventit bekapcsoltam a bordán.
Az eredmény:
hőmérséklet Aquamark után közvetlenül: 57C
És a másodikat is simán viszi.
De az 1.52V szerintem kevés ahhoz képest, hogy 2 tizedet emeltem. 1.385-öt ír a BIOS alapfesznek. Akkor nem 1.585-nek kéne lennie? Nem ettől nem megy 3750 fölé?? -
Kipróbáltam a köv értékekkel:
proci: 3750MHz (250x15)
proci fesz: +0.2V
memória : 3-3-3-8 (ezt írta az Everest)
Az Aquamark3 egyszer végigment, utána everest-el megnéztem az állást:
proci: 67C
Vcore: 1.52V - Ez nem kevés??
Másodszorra már nem ment végig az AquaMark: elkezdte csíkozni a képet, aztán visszajött az XP, de csak félig, és lefagyott.
Ja, és amikor az XP bootolt, volt egy három másodperces szünet, a bejelentkezés után, ami eddig nem volt...
A 67C a sok, vagy az 1.52V a kevés? -
A hűtéssel nincs gond, mivel a házam nyitva van mindig, és a procin egy elég nagy borda van, aminek a két oldalán egy-egy venti.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
egyébként 39-43 fokos a procim 3GHz-en 26-27 fokos szobában. Szerintem ez elég jó érték, mondjuk hangja is van rendesen...
De akkor úgy néz ki mindenképpen kell egy új táp...
És cserélhetem ki a házat is, mert a HP házba nem megy bele semmi más táp, csak úgy ha szétfaragom...
Köszi a segítséget! -
Sziasztok!
Nemrég vettem egy 3GHz-es, E0 steppinges, s478-as, Prescott magos P4-et.
Örültem, hogy hú, de jót fogok tuningolni...
Erre:
alapfeszen max. 3330
+0.1V-on max. 2540
+0.2V-on max. 3600
Létezik, hogy a hűtő gyengesége miatt nem jut el addig, hogy elinduljon az XP?
De alapfeszen akkor is tovább kéne bírnia, nem?
Az alaplapom is elég jó: Albatron PX875P Pro 2.0 - a legújabb BIOS-al.
??? -
Sziasztok!
Milyen progival lehet megnézni a procim CPUid-jét? Hogy tudjam, hogy E0ás-e.
Én a 3.3-as wcpuid-vel próbálkoztam, de az elég régi, és azt írja az elején ki, hogy ''Unknown CPUID data''.
Mit használjak helyette? ÉS HONNAN LEHET LETÖLTENI????
Köszi! -
Sziasztok!
Hogy lehet a gyári szám alapján mgállapítani egy s478-as Prescott magos prociról, hogy e0 steppinges-e és hogy vissza lehet-e venni a szorzóját 14-re?
Mitől függ még, hogy 4G-ig elmegy-e a proci? (Azon kívül, hogy laptól, és máktól..
)
Kösssz!!
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Fotók, videók mobillal
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hobby elektronika
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen autót vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Karácsonykor nyerte meg a Honor az üzemidőcsatát
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Eladó megkímélt Samsung Galaxy A13 4/64GB / 12 hó jótállás
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090 - 3 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 7700 XT 12GB Lian Li Lancool 217 fehér CM 700W
- Razer Barracuda X Chroma Black gamer Fejhallgató
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Ilyen is van??? 

![[kép] [kép]](http://bici.tar.hu/everest.jpg)