- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Foreo FAQ 202 – LED it be!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Hetekig bírják töltő nélkül a Huawei sportórái
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #105 üzenetére
Persze, azt meg fpga is alig bokodi. De ezek mar szelsoseges cutting-edge alkalmazasok, nem az atlag.
-
fatpingvin
addikt
ez egy példa volt amit írtam, nem pedig egy kizárólagos megoldás. MCU-val is nyilvánvalóan lehet realtime jelfeldolgozást csinálni, ezt viszont limitálni fogja az input interfész mintavételi frekije. példa: Arduinoval nem fogsz mondjuk PCIe buszon jelalakot vizsgálni RF frontend nélkül, mert az ADC a buszórajel frekvenciájára se tud felmenni, nem hogy ott még legyen akkora felbontása hogy jelalakot láss. nyilván tudnék realisztikusabb példát mondani de most ez jutott eszembe, kéretik nem megkövezni.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #103 üzenetére
Nem ezt mondtad
De mint mondtam, mikrovezerlon nem csak I2C busz van, tehat hibas erveles azt allitanod, hogy mivel az I2C lassu ezert mikrovezerlovel nem lehet realtime komolyabban szurni.
Amugy ertem amit mondasz, csak pusztan nem igaz a teves kovetkeztetes miatt.
Masfelol a realtime ertlemezese sem ugy van ahogy sejteted, ugyanis az nem azt jelenti, hogy abszolut rovid ido alatt vegez, hanem annyit, hogy azt hogy alkalmazastol fuggoen, de garantaltan zart intervallumon belul. Azaz pl. a lakasfutes vezerlesnel(nagy tehetetlensegu, lassu rendszer) ha 1 masodperc alatt garantaltan eloall az eredmeny az is real-timenak szamit, erre egy 10 megas 8 bites mikrovezerlo is eleg lehet.
-
fatpingvin
addikt
ezt mondtam én is. I2C nyilván nem egy villám, szóval realtime és főleg szűretlen nagy sávszélt igénylő adatátvitelre nem alkalmas. viszont arra oké, hogy ha van egy mondjuk DAC+preprocessing frontended FPGA-n, ami feldolgozza és szűri a jelfolyamot, az így preprocesselt adatfolyamot már I2C-n is el tudja mesélni egy MCU-nak ami csinál vele akármit (leginkább USB-n küldi mondjuk egy host gép felé, vagy amit akarsz)
én erről beszéltem, nem másról. -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin #101 üzenetére
Dehogynem. Az I2C, ha akarod se tud gyors lenni. Az egy felsokat mikrovezerlot nem tud etetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Borderlands 4
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Eredeti játékok OFF topik
- Xbox Series X|S
- Korrektnek látszó, ésszel árazott egeret dobott piacra a Corsair
- TCL LCD és LED TV-k
- Harmincadik születésnapja alkalmából megújult az AIDA64
- További aktív témák...
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- Samsung Galaxy S20 FE 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3133, 95% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest