- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- 2.1-es Bose sztereó hangrendszer a Redmi K90 Pro Maxban
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei P40 Pro - kilökték a célegyenesben
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Persze, azt meg fpga is alig bokodi. De ezek mar szelsoseges cutting-edge alkalmazasok, nem az atlag.
-
fatpingvin
addikt
ez egy példa volt amit írtam, nem pedig egy kizárólagos megoldás. MCU-val is nyilvánvalóan lehet realtime jelfeldolgozást csinálni, ezt viszont limitálni fogja az input interfész mintavételi frekije. példa: Arduinoval nem fogsz mondjuk PCIe buszon jelalakot vizsgálni RF frontend nélkül, mert az ADC a buszórajel frekvenciájára se tud felmenni, nem hogy ott még legyen akkora felbontása hogy jelalakot láss. nyilván tudnék realisztikusabb példát mondani de most ez jutott eszembe, kéretik nem megkövezni.
-
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Nem ezt mondtad
De mint mondtam, mikrovezerlon nem csak I2C busz van, tehat hibas erveles azt allitanod, hogy mivel az I2C lassu ezert mikrovezerlovel nem lehet realtime komolyabban szurni.Amugy ertem amit mondasz, csak pusztan nem igaz a teves kovetkeztetes miatt.
Masfelol a realtime ertlemezese sem ugy van ahogy sejteted, ugyanis az nem azt jelenti, hogy abszolut rovid ido alatt vegez, hanem annyit, hogy azt hogy alkalmazastol fuggoen, de garantaltan zart intervallumon belul. Azaz pl. a lakasfutes vezerlesnel(nagy tehetetlensegu, lassu rendszer) ha 1 masodperc alatt garantaltan eloall az eredmeny az is real-timenak szamit, erre egy 10 megas 8 bites mikrovezerlo is eleg lehet.
-
fatpingvin
addikt
ezt mondtam én is. I2C nyilván nem egy villám, szóval realtime és főleg szűretlen nagy sávszélt igénylő adatátvitelre nem alkalmas. viszont arra oké, hogy ha van egy mondjuk DAC+preprocessing frontended FPGA-n, ami feldolgozza és szűri a jelfolyamot, az így preprocesselt adatfolyamot már I2C-n is el tudja mesélni egy MCU-nak ami csinál vele akármit (leginkább USB-n küldi mondjuk egy host gép felé, vagy amit akarsz)
én erről beszéltem, nem másról. -
Reggie0
félisten
válasz
fatpingvin
üzenetére
Dehogynem. Az I2C, ha akarod se tud gyors lenni. Az egy felsokat mikrovezerlot nem tud etetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Autós topik
- Synology NAS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Lexus, Toyota topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Óra topik
- OLED monitor topic
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600 / RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- HIBÁTLAN iPhone SE 2020 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2025, 100% akkumulátor
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Apple iPhone 16e 128 GB Black Apple Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- BESZÁMÍTÁS! Asrock B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080 8GB Zalman T4 PLUS ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

De mint mondtam, mikrovezerlon nem csak I2C busz van, tehat hibas erveles azt allitanod, hogy mivel az I2C lassu ezert mikrovezerlovel nem lehet realtime komolyabban szurni.