- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Huawei Mate 9 - Mate evangéliuma
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatpingvin
addikt
ez egy példa volt amit írtam, nem pedig egy kizárólagos megoldás. MCU-val is nyilvánvalóan lehet realtime jelfeldolgozást csinálni, ezt viszont limitálni fogja az input interfész mintavételi frekije. példa: Arduinoval nem fogsz mondjuk PCIe buszon jelalakot vizsgálni RF frontend nélkül, mert az ADC a buszórajel frekvenciájára se tud felmenni, nem hogy ott még legyen akkora felbontása hogy jelalakot láss. nyilván tudnék realisztikusabb példát mondani de most ez jutott eszembe, kéretik nem megkövezni.
-
fatpingvin
addikt
ezt mondtam én is. I2C nyilván nem egy villám, szóval realtime és főleg szűretlen nagy sávszélt igénylő adatátvitelre nem alkalmas. viszont arra oké, hogy ha van egy mondjuk DAC+preprocessing frontended FPGA-n, ami feldolgozza és szűri a jelfolyamot, az így preprocesselt adatfolyamot már I2C-n is el tudja mesélni egy MCU-nak ami csinál vele akármit (leginkább USB-n küldi mondjuk egy host gép felé, vagy amit akarsz)
én erről beszéltem, nem másról. -
fatpingvin
addikt
nyilván, elég sok helyre a 10F200 is bőven elég, viszont már vannak olyan MCU-k amik alulról közelítik a GHz frekitartományt (pl a CVItek CV1800B-ben van egy MCU-nak beállított C906-os mag, 700 MHz-en, nyilván ez egy SoC része de diszkrétben is vannak már hasonlók)
Reggie0: ahová komoly realtime jelfeldolgozás kell ott jellemzőbbek az FPGA-k. vagy a konkrét céláramkörök, a MCU csak ezeket böködi.
I2C buszon pár tíz MHz max sebességgel meg tudod beszélni egy FPGA-val hogy milyen adatokra van szükséged egy GHz-es jelfolyamból, nyilván a megfelelő RF frontend elektronika mögött -
fatpingvin
addikt
ha szeretnél róla olvasni, parancsolj, olyasvalakitől aki nem csak ilyen gémelős bencseket tud lepörgetni hanem azért valamennyire érti is hogy miről van szó
-
fatpingvin
addikt
válasz
SindaNarmo #39 üzenetére
a környezetemben jópáran vannak akik nagyrészt már csak a zsebkomputert használják. én se értem hogy lehet így élni, de láthatólag működik...
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
válasz
SindaNarmo #27 üzenetére
smartphone, értelemszerűen.
amit írsz azt meg megértem viszont eltérő felhasználói rutinok. néha én is jobban szeretem inkább a kisebb képernyőt nézni, hiába van az íróasztalon egy 80 centis 2K-s, előfordul hogy inkább az x230-as builtinjét használom.
-
fatpingvin
addikt
-
fatpingvin
addikt
ne csináljunk úgy mintha ez az ISA érdeme lenne. a piac formatív éveiben egy cég ügyesen lobbizott és rátelepedett, olyan licenszfeltételekkel amik gyakorlatilag a legelejétől megszüntették a versenyt. így nyilván akármilyen bullshitet át tudtak vinni.
arról nem is beszélve hogy ez az úgynevezett univerzális kompatibilitás is valójábvan csak a kötelezően beépített inicializáló firmware és lényegében bootloader (BIOS/UEFI) jelenlétének köszönhető.
ha megnézed mondjuk hogy milyen drasztikusan különbözik mondjuk egy Ryzen és egy Skylake processzor early inicializációja, látszik hogy ott se jobb a helyzet. de egy gyártón belül is generációk között elég nagy a különbség (érdemes mondjuk a coreboot doksikat tanulmányozni az Ivy Bridge és a Haswell közti különbségek terén, két totál különböző proci) -
fatpingvin
addikt
igazán nagy kár hogy ez megtörtént. éppen időszerű lenne hogy az x86 elsüllyedjen a számítástechnika történetének emésztőgödrében ahol már régóta a helye lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 7 5700X processzor eladó /Garanciás/
- Ryzen 9 7900X /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 9 7900 /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 5700X3D /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- Ryzen 7 8700G /// Bontatlan // Üzletből, számlával és Garanciával!
- AKCIÓ - 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest