- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Egy óra, két rendszer
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hunter2
addikt
miért írja ki hogy frissítsek flash playert ha a legfrissebb van fent?
-
cousin333
addikt
válasz __Zs__ #13695 üzenetére
A szabályoknál van egy beállítás, hogy csak az újonnan érkezett levelekre alkalmazza azokat. Innen kivetted a pipát? Néha lassan is gondolkodik, esetleg be kell zárni a nézetet és újra megnyitni.
Az általad leírt művelet viszont felesleges, illetve 2 módon is kiváltható. Az egyik a Partnerek panel, ahol elvileg megjelennek azon e-mail címek, ahonnan levelet kaptál (vagy ahova küldtél). Itt át tudod írni a neveket, ha akarod (akihez nincs név, ott névnek is az e-mail címet használja). Ha ezeket elrendezted, akkor az adott partnerre kattintva automatikusan megkapod a tőle kapott és a neki küldött levelek listáját.
A másik lehetőség, ha valaki fontos ember, akkor a kapott levélben rákattintasz a feladóra, majd a megjelenő menüben a Partner követése opcióra. Ekkor a címkék fölött Követett partnerek címszóval megjelenik az adott ember neve, amire kattintva az adott partnerrel való levelezésedet láthatod.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Ayg0
senior tag
válasz cousin333 #13678 üzenetére
cousin333, hunfatal: köszönöm a tippeket, de más volt a gond. eszembe jutott, hogy még 11.01-nél felraktam az adblockot ami a böngésző frissítése után tiltott boldog-boldogtalant, ha kellett, ha nem. amint elpateroltam, azonnal megy pl a korábban linkelt oldal is.
azért kösz mégegyszer!
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
__Zs__
tag
Szervusztok!
Előljáróban: alapszintű felhasználója vagyok az OperaMail-nek, tehát bocs', ha túl egyszerű a kérdés.
Miért van az, hogy ha létrehozok egy Label-t arra a célra, hogy összes levél valakitől ill. összes levél ugyanennek a személynek ("From header" contains or "To Header" contains) és utána megváltoztatom ugyanezen label tulajdonságaiban a keresendő szöveget (amit "contains"), akkor hozza az új találatokat, de a régit is? És ez igaz akárhány keresett szövegre visszamenőleg. Mintha az összes korábbi rule aktív lenne, pedig csak az eredeti kettő van, mindig a keresendő szöveget felülírva.
Kipróbáltam úgy is, hogy kitöröltem maguakt a rule-okat, és újakat létrehozva írtam be az új szövetek, de a jelenség akkor sem változott!Üdv': __Zs__
-
audi100td
nagyúr
üdv,
linux alatt hogy lehet lementeni az összes beallitast? lehetöleg a jelszavakat is
-
Dictator^
veterán
11.11: mitől lehet az, hogy néha elcsúszik 1-1 dolog?
pl most a youtube video kis méretben, annyira arrébb csúszott, hogy nem tudom kinagyítani.mod: youtube videónál jól nyilik meg, pörgetés után csúszik el.
ma valami indexes oldalon kerestem szövegre, a keresett szöveg után, az oldal kb lefelezödött, a jobb oldalát átrakta balra, a bal oldal meg fehér kép lett.
ötlet?
[ Szerkesztve ]
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
nagyúr
válasz lordjancso #13691 üzenetére
Nálam minden böngészőnél gond volt, hogy az ORIGO oldalán a kommentek nem jelentek meg, ez csak a tűzfal kikapcsolás oldotta meg.
Attól még vírusvédelem aktív."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
nagyúr
válasz lordjancso #13689 üzenetére
Avast vírusirtó részén kívül minden más összetevőt kapcsolj ki és úgy próbáld meg.
Nálam a NOD tűzfalát kellet kikapcsolni.
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
lordjancso
senior tag
válasz lordjancso #13676 üzenetére
Még mindig semmi ötlet?
Avast van a gépemen. Az nem foghatja meg az oldal betöltését? Mondjuk semmi hibaüzenet vagy figyelmeztetés sehonnan...Rip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
hekkerman
tag
csáó
azt be lehet állítani, hogy mondjuk egy bizonyos mértékben nagyítsa az oldalakat a böngésző? mert tv-ről mindig ctrl+görgővel nagyítom ki, de sose jegyzi meg. erre van valahol menüpont? próbáltam betűméretet állítani, de ahhoz meg nem igazodnak az oldalak, szóval, az nem járható út.
Köszi.
-
Penge_4
veterán
válasz karldergroße #13683 üzenetére
Csavarkulcs ikon a kiegészítők lapon (Ctrl+Shift+E) -> Preferences -> alul Blacklist mellé beszerkeszted az oldalt.
-
Penge_4
veterán
válasz karldergroße #13680 üzenetére
HyperTranslate összeakad a WYSIWYG szerkesztőkkel, mivel úgy működik, hogy minden meglátogatott oldalon legalul behívja a Google Translate fordítóját egy rejtett iframeben (Shift+G paranccsal meg is nézheted).
De már a beállításaiban megadhatsz kivételeket, szóval nem kell a content scriptet szerkeszteni manuálisan.
-
nagyúr
válasz karldergroße #13680 üzenetére
Ezt nekem is csinálja néhány oldalon. (Opera11.11)
-
cousin333
addikt
Az lehet egy bug is, hogy nem mutatja az adott oldalon amit letiltott.
Ctrl + F12, Haladó, Tartalom, Letiltott tartalmak részt megnyitod, és megnézed, hogy van-e ott olyan elem, ami egyezhet az aloldalak URL-jével.
Esetleg megkeresed az urlfilter.ini fájlt, és a tartalmát bemásolod ide.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Ayg0
senior tag
üdv
nemrég frissített az opera 11.11-re és azóta rendre beleszaladok néhány oldalba, amit letilt a böngésző. ilyenkor jobb klikk > tartalom letiltása... > szerkesztés szekcióhoz irányít, de nincs mit feloldalni, mert nem tiltottam semmit ami oda tartozna. pl itt ez az oldal. mainsite bejön, ezen belül bármelyik menüpontra kattintok, tiltja a megjelenő tartalmat.
ötlet valakinek?
[ Szerkesztve ]
"A Celeron egy olyan gyár ami az Intelnek készít olcsó, megbízható processzorokat, ezért felesleges a Pentiumokért plussz pénzt fizetni."
-
lordjancso
senior tag
Sziasztok!
Már jó ideje csinálja ezt az Operám (most 11.11 van), de jópár verzió óta tettenérhető nálam ez a probléma.
Leginkáb akkor, ha egy űrlapot submitolok (email küldésnél például), a gomb megnyomása után összeomlik az egész oldal, mintha nem tudna csatlakozni a szerverhez. A bevitt adatok visszaszerzésében még a vissza gomb sem segít minden esetben, tehát többször előfordult, hogy írtam egy kilóméteres levelet, el szerettem volna küldeni, meghalt, majd oda az egész begépelt szövegem (újabban minden küldés előtt ctrl + c...).
De tutira nem az email szolgáltatómnál van a hiba, mert ezt akármelyik oldalon megcsinálja. Lehet az az origó, vagy egy általam fejlesztett kisebb weboldal is.
Találkozott már valaki ezzel a jelenséggel?
Üdv
JRip and cut and mutilate the innocent, his friends, and again and again and on and on.
-
Воланд
titán
Kis helpet kérnék.
Másnál is összecsúszik ebben a kommentben a programkóddal formázott rész?"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Clemi
veterán
Sziasztok!
Jelentkezett másnál is az a hiba, az Opera Next legújabb verzióiban (11.50.1027 amit most használok), hogy a gyorshívó tartalmát nem szinkronizálja? Bármit csinálok vele, egyszerűen üres az ablak, pedig a 11.11-ben ott van az összes weboldal, amit betettem a gyorshívóba.
[ Szerkesztve ]
-
olivera88
veterán
Az Opera Dragonfly mire használható? Mit lehet vele kezdeni?
LG Velvet 5G Android 11 - Windows 10 Pro x64 & Debian 11 Bullseye - WoWS unsinkable_sam_
-
cousin333
addikt
Új előzetes érkezett az Opera Next "csatornára": Opera 11.50.1027.
"We spared no expense"
-
fatal`
titán
válasz ErosenZold #13662 üzenetére
Nem privát módban böngészel? Bár a beállításokat attól még megkéne jegyeznie. Pucold ki a profilmappát és állítsd be újra.
[ Szerkesztve ]
-
Laybee
őstag
Hogy lehet a levelezőbe beállítani, hogy jelenítse meg a mailben a képeket? Köszi előre is.
-
ErosenZold
senior tag
Meg bolondult a 11.11 es Operám :/
Elfelejti a beállításokat meg törli a sütiket is, pedig eddig tökjó volt
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
audi100td
nagyúr
Sziasztok,
a ertesitesi ikont nem lehet valahogy kikapcsolni ubuntu alatt?
-
Akybron
aktív tag
Valaki mondja már meg, hogy ha egyszer kijavítanak egy hibát, később miért rakják újra vissza?
Konkrétan YouTube videólejátszáskor nem állítja le a feleslegessé vált streameket.
Pl. felbontást váltok 360-ról 480 sorosra, tölti tovább a 360-ast is. Rájövök, hogy nem is tetszik ez a film, de jobb oldalt látok valamit, ami érdekel. Klikk rá, így már 3 stream jön.
Átváltom ezt is 480-ra, ezzel éppen 4 letöltés folyik párhuzamosan. Beletekerek a film közepébe (A letöltési csík még az elején van csak), akkor indul az 5. stream.A Videón jobb klikk Stop Download sem hatja meg
Ez a hiba 11.11-es verzióval jelent meg újra, régebben ha jól emlékszem a 9-es szériában volt ilyen.
Ha sikerül a fenti akciót 10 perces full HD filmekkel eljátszami, akkor el lehet képzelni, milyen jót tesz a nem túl sok sávszélességemnek.
[ Szerkesztve ]
73&DX HA5OJN
-
St3venson
tag
válasz Dluinet #13655 üzenetére
Az a gond, hogy ez egy független intéző, ami megnyílik, ha átmegyek abba a könyvtárba, ahová menteni szeretném, az intézőben sehol sincs olyan ablak/mező, hogy mentés. Ez csak egy intéző, nincs alul mentési lehetőség. Ha ujra rákattintok a linkre akkor egy újabbat nyit meg a users mappában, de ott sincs mentési lehetőség.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
St3venson
tag
Hali!
Egy kis segítségre lenne szükségem, ha le akarok tölteni egy filet a netről, az eddigi felugró ablak, hogy futtatás, mentés vhova eltünt, helyette megnyit egy intézőt. Gondolom,hogy a megoldást a beállítások között kell keresni, de nem találok semmit, és uninstallozni nem akarok.
Előre is köszönöm.
Üdv
-
용 Bob
senior tag
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
용 Bob
senior tag
válasz erdoke #13637 üzenetére
Így, hogy láttam most a chroomot "élőben", mert rákényszerültem, én is elgondolkoztam rajta erősen. A bajom annyi vele, hogy iszonyatosan buta az Operához képest, valamint nem nagyon tudnék visszaszokni a számtalan kényelmi funkció miatt.
[ Szerkesztve ]
MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
용 Bob
senior tag
válasz cousin333 #13635 üzenetére
Re-install megoldotta szerencsére.
Az opera turbónak akkor látom értelmét, ha kis sávszél áll rendelkezésre és úgy akarod gyorsítani, mondjuk fél megás neted van.
Nekem 60 vagyis 6 megás, azaz 6 Mbyte/s netem van, ha ezen szaggat, mint atom, akkor nyilván az opera turbo sem fog sokat tolni rajta.MSI B350M mortar; R5 3600X; AC Liquid Freezer 240; MSI Gtx 1660ti ventus xs OC 6g ; Corsair LPX 16GB 3200@3200 / CL16; Phanteks enthoo pro m; Logitech G203 // Beyer Dynamic DT 770 Pro; Korg DS-DAC-100m
-
erdoke
titán
Mostanában rendszeresen kiírja, hogy lassú a netem, és engedélyezzem a Turbót. 120 Mbites netem van, és magyar oldalaknál is csinálja, amik egy villanás alatt töltődtek be.
Kezd telemenni a hócipőm az Operával is, lassan átállok IE9-re, ha így folytatják.A legjobb aláírás a héten
-
fatal`
titán
válasz ErosenZold #13634 üzenetére
Nem tudom, nálam is előfordult néha.
-
ErosenZold
senior tag
Az miért van hogy az Opera 11.11 néha nem akarja betölteni a bővítményeket? (Gmail, IMDB, Adblock). Pontosabban letiltja azokat, és nekem kell manuálisan engedélyezni
Eladó "gamer" pc + monitor olcsón! http://href.hu/x/g6jk
-
dqdb
nagyúr
Másnál is jelentkezik az a hiba az 1016-os buildben, hogy a Cttrl+szám nem az adott indexű gyorshívót nyitja meg, hanem az eggyel utána következőt? Két gépen is ugyanez a helyzet, de mindkettő ugyanabba az Opera Link profilba dolgozik, szóval lehet, hogy csak nálam létező probléma.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
용 Bob
senior tag
Üdv topic!
Újra raktam a rendszert, friss operával persze, a gondom pedig a következő:
Iszonyatosan lassú az opera, egyes oldalakat be sem hoz, de legtöbbször erőlködik, hogy
behozzon egy adott oldalt. Ránézésre teljesen random csinálja ezt, viszont nem lehet így böngészni vele.GChromot feltettem, hogy megnézzem én készülékemben van-e a hiba, de GC-al villámgyors minden oldal. Most is csak így tudtam megírni ezt a hozzászólást, mert Operában szintén fagy a hozzászólás ablak.
Beépülő pluginokat feltettem, java, flash, shockwave, de ennek ellenére semmi hatásuk.
Ötlet valaki?
-
Penge_4
veterán
válasz Sk8erPeter #13626 üzenetére
"Azért nem olyan nagyon egyszerű megoldani azt, hogy minden felbontáson, mindenféle zoomolási opció esetén jól mutasson az adott weboldal."
Azért remélem érzed a különbséget a "csak 1024-ben normális" és a "szabványos felbontásokon normális" között. Mert jelenleg csak az első teljesül. Én meg úgy gondoltam, hogy
1024 kap saját változatot.
1366-tól 1680-ig kap egy újabb változatot (hogy a dobozokban ne csússzon el semmi).
1680-tól felfelé pedig egy újabb skála.Nem, valóban nem tudom, éppen ezért magyarázd el, hogy mivel több, mint a következő:
1. Feature check (Multi Column megléte)
1/a Ha létezik, akkor JavaScript 1 lép működésbe.
1/b Ha nem létezik, akkor JavaScript 2 lép működésbe.2. Ha felbontás kisebb, mint 1024, akkor CSS 1.
- Ha felbontás nagyobb, mint 1366, de 1680-tól kisebb, akkor CSS 2.
- Ha felbontás nagyobb, mint 1680, akkor CSS 3.Ami meg nem támogatja a Multi Column Layout-ot az kapja a szabványos 1024-re optimalizált változatot (mint most kapja az összes).
Mi ebben a nehéz? Ezért van a HTML5 meg a CSS3, hogy használjuk, előbb-utóbb úgyis át kell majd állni.
"ha egy buzinagy TV-re kipakolod a képet, akkor ha egy fotelben ülsz, elfogadható távolságban a TV-től, hogy ne verje ki a szemedet közvetlen közelről"
Most akkor fullHD monitorról, vagy fullHD tévéről van szó? Mert a kettő nem ugyanaz. Egyébként meg épp az ilyesmire találták ki a Readablity-t és társait. Én erre személy szerint UserCSS-t használok, megadom, hogy
body {
background-color: #aaa;
}
p {
font-size: 28px;
font-family: "Helvetica World";
}
a {
font-size: 28px;
}
h1 {
font-size: 36px;
}Ez általában egységes, a többit meg oldalspecifikusan. Van egy IncludeCSS nevű kiegészítő is, ami Local Storage alapon működik. Ahhoz nem kell frissítgetni a stíluslapokat módosításonként.
"Legyenek nagyobbak az egyes dobozok, vagy rendezgethesd át tetszésed szerint, vagy mire gondolsz?"
Minden egyéni preferenciának megfelelni nem egyszerű. De egyébként erre találták ki (vagyis nem, de erre is jó) az "Akadálymentes változat" néven futó alternatívát, ami hatalmas betűket csinál és kontrasztos megjelenést. Erre volt userCSS próbálkozás is Operánál, de mint mondtam, a globális megoldások nem éppen a legjobb hatásfokkal működnek.
"Hát őszintén gratulálok, hogy rájöttek, hogy valami újulást a felhasználók meg a jó pénzeket fizető támogatók, hirdetők is szeretnének látni."
Mondjuk ha a konkurenciát nézzük a PH még mindig kiemelkedő. A HWSW nem rossz, de az alapja vBulletin fórum, a RIOS legalább saját fejlesztés. Ott van az SG, arról inkább ne is beszéljünk. A többi meg (techline, etc.) említésre sem méltó. A Geeks.hu is statikus, csak ott a cikkek kevésbé bulvárosak.
Szóval ez van, a példa azt mutatja, hogy az átlagolvasó rétegnek megfelel, pár törzsfórumozóért meg nem fognak ekkorákat fejleszteni, elvégre ők tudják megérné-e a plusz munka.
"A Facebookos AJAX-os hozzászólás-küldés megírása sem olyan nagy ördöngösség... ahogy a többi sem, csak ráfordított idő kérdése."
Azért Parcinak kevesebb nulla van a bankszámláján, mint a Zuckerberg gyereknek.
Gondolom a motiváció is kisebb."ezek közül néhányat ingyen is megcsinálnék, csak hogy haladjon már valamerre ez a nyomorult fórum."
Sokan vagyunk így, ez az egyetlen mozgatórugója (a céges támogatásokon túl) a nyílt forráskódú projekteknek is. De fizetést nem az egész világtól fogsz kapni "x összeg egy helyesírási hibáért", "y összeg egy fórumos fejlesztésért" és "z összeg egy AJAX implementációért" alapon, hanem egy adott cégtől, ahol az idő vasfoga megöli a kreativitást.
"Hát azért jobban afelé haladnak, mint pár évvel ezelőtt."
Legutóbb a PORT.hu-ból lett dinamikus helyett fix 1024-es változat. Meg volt még pár, aminél a designváltás dinamikusról fixre váltást is eredményezett. Ha jól tudom eredetileg az IWIW is dinamikusnak indult.
-
nagyúr
A nagyításban mi a nehéz? Mindent egyformán nagyítson, arányosan és kész.
De tök jó megoldás még a választható betűméret, mint az origos cikkeknél."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
cousin333
addikt
válasz scott_free #13618 üzenetére
A másodikra: jobbra fent a kuka gombra kattintva előhozhatod a letiltott felugrókat.
"We spared no expense"
-
fatal`
titán
Nekem tetszik a mostani design, nincs evvel gond. Az egyetlen probléma az, hogy nem mutatja, hova hány hsz érkezett. Ez még az SG-n is megvan oldva. Ott a felületet szeretem, de maga a közösség borzalom.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Penge_4 #13623 üzenetére
"SVG-t szinte sehol nem használnak"
Nyilván megvan az oka: a nyögvenyelős beépíthetősége és a támogatottság hiánya egyes böngészőknél. Nem fognak azzal szarakodni, hogy egyik-másik böngésző kedvéért egyszer svg-t, egyszer meg png-t jelenítsenek meg."De ez inkább az inkompetens webfejlesztők sara"
Azért nem olyan nagyon egyszerű megoldani azt, hogy minden felbontáson, mindenféle zoomolási opció esetén jól mutasson az adott weboldal. Rengeteg állítgatás, kísérletezés szükséges hozzá, hogy megfelelő helyre tologassa az egyes elemeket a különféle megjelenési módoknál, szóval azért nem olyan nagyon egyszerű, mint ahogy szerintem feltételezed."Amúgy meg a nagy felbontás nem azért van, hogy ugyanazt nézd nagyobb méretben, hanem azért, hogy többet láss a képből és a gyakran használt elemeket is látható helyre pakold."
Na várj, ezalatt most mit értesz?
Vegyük példának a PH! oldalait: ha egy buzinagy TV-re kipakolod a képet, akkor ha egy fotelben ülsz, elfogadható távolságban a TV-től, hogy ne verje ki a szemedet közvetlen közelről, nagyon valószínű, hogy lószart sem fogsz látni a fórumos hsz.-ekből, és ez valóban elég zavaró, ezért kénytelen vagy rázoomolni. Tehát arányaiban szerintem nem "nagyobb méretben" látod a képet. De hogy kellene átalakulnia az ekkora felbontáson a fórumnak, hogy megfelelő legyen? Legyenek nagyobbak az egyes dobozok, vagy rendezgethesd át tetszésed szerint, vagy mire gondolsz?Amúgy azzal egyetértek (már ha ezt is szeretted volna, de lehet, hogy ezt már csak hozzáértettem), hogy az manapság már azért könnyen megoldható lenne, hogy pl. bejelentkezést követően az oldal a saját ízlésed szerint jelenjen meg, ahogy Te rendezted be. Mondok példát: ott a jQuery UI Sortable pluginje, iszonyat jól meg van csinálva az API-ja, nagyon könnyű vele lekérdezgetni az értékeket, hogy mit konkrétan hova pakolt, húzott át a júzer, stb., így Prohardvernél is meg lehetne oldani, hogy pl. az egyes elemek ("Legfrissebb anyagok", "Szakmai témák", "Opciók", "További opciók", "Kedvenceim", "Itt szóltam hozzá" dobozok, stb.) áthúzogatását, átrendezését követően történjen egy AJAX-kérés, ami elküldi az adott doboz új pozícióját a szerver felé, így az tárolható lenne adatbázisban. Tehát amikor az adott felhasználó az oldalak közt navigál, akkor eme pozíció alapján jelennének meg az egyes elemek. Ráadásul ezt nem is kellene feltétlenül minden egyes oldalletöltéskor külön lekérni, hanem mondjuk tárolhatók lennének a pozíciók session változóban, vagyis adott session erejéig - PHP esetén - a globális $_SESSION tömbből lennének lekérdezhetők a pozíciók, ami úgyis azonnali választ ad, tehát ez nem is okozna plusz terhelést a szerverek felé. Esetleges menüátrendezéskor meg nem csak adatbázisba lennének mentve az új pozícióértékek, hanem az egyes vonatkozó session-változókat is ennek megfelelően módosítanák szerver oldalon.
Áhh, mondjuk ez már eléggé OFF topic, de valahogy annyira zavar, hogy ezeket nem oldják meg, valahogy a PH! egész felülete is egy mozdulatlan statikus pocsolya lett, sehova nem fejlődik, nem modernizálják, csak néha nagy hűhó keretében egy-másfél-két-három-több évente kitalálnak valami új dizájnt, aztán előadják a nagyhalált, hogy márpedig ezzel ők mennyit dolgoztak, szívtak, mekkora munkájuk van benne, éjt nappallá téve kőkeményen melóztak rajta, és hogy hát hűha, még a színek megfelelő egymáshoz igazítása is óriási meló, ha valaki nem tudná, sőt, még közben aszkéta módjára ostorozták is magukat, és akkor nekünk meg le kell sz×pnunk magunkat örömünkben, hogy mekkora melót végeztek (nagyjából ez volt a legutóbbi témamódosításnál, emlékszem a mártírkodó házigazda-hozzászólásokra az erről szóló hír fórumában). Hát őszintén gratulálok, hogy rájöttek, hogy valami újulást a felhasználók meg a jó pénzeket fizető támogatók, hirdetők is szeretnének látni.
És akkor ez csak egy egyszerű témaváltoztatás (szerintük ez maga a passió). De hogy némi AJAX-szal is támogatott felhasználóifelület-modernizáció? A hozzászólások írásának ésszerűsítése? Ugyan már, hova is gondolok, ez itt Magyarország.
A Facebookos AJAX-os hozzászólás-küldés megírása sem olyan nagy ördöngösség... ahogy a többi sem, csak ráfordított idő kérdése. Jaja, az pénz, de lehet, hogy ez még több pénzt hozna. Persze tudom, "nem éri meg a befektetés".
Komolyan mondom, ha beleláthatnék az adatbázisukba, hogy mégis konkrétan milyen query-ket kellene írni, ezek közül néhányat ingyen is megcsinálnék, csak hogy haladjon már valamerre ez a nyomorult fórum.Bocs, a végére sikerült Prohardver-fikázás irányába elvinnem a témát.
"A weboldalak pedig nem igazán a dinamikus elrendezés felé haladnak."
Hát azért jobban afelé haladnak, mint pár évvel ezelőtt."De például itt a PH!-n sem értem miből tartana JS-sel lekérdezni a felbontást és szükség esetén a "legfrissebb anyagok" doboz mellé pakolni még egy sávot (nem pedig alá), illetve a másik oldalon a "kedvenceim" mellett lenne az "itt szóltam hozzá", nem pedig alatta."
Na ez viszont már eléggé egyéni ízlés kérdése. Pl. nekem egyáltalán nem tetszene, ha így nézne ki. Elég furcsa is lenne, mivel adott esetben tök különböző magasságúak lehetnének ezek a dobozok (attól függően, mennyi belepakolt tartalom van).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
-
Penge_4
veterán
"Nem hiszem hogy valaki fullhd-ban nem hasznalna zoomot."
Pedig sokan vannak. Például én (igaz, nem fullHD) is inkább bekapcsolom az oldalsávot állandóra a másik oldalra meg a fülsávot (ami azért is jó, mivel sok fület tartok nyitva egyszerre), minthogy zoomoljam az oldalt. Mivel SVG-t szinte sehol nem használnak, a zoomolásnál minden apró kép pixelesedik, ami ocsmány.
Amellett a scrollozással is néhány oldalon probléma van zoom mellett.
De ez inkább az inkompetens webfejlesztők sara, mint a böngészőfejlesztőké, mivel szabványok nélkül nem lehet globális, 100%-os megoldást találni arra, hogy sehol ne rontsa el az oldalt a zoom, semmilyen böngészőben. A leggyakrabban előforduló probléma a horizontális görgetősáv indokolatlan megjelenése.
Amúgy meg a nagy felbontás nem azért van, hogy ugyanazt nézd nagyobb méretben, hanem azért, hogy többet láss a képből és a gyakran használt elemeket is látható helyre pakold.
Ezt jelenleg egyedül az Opera nyújtja és a Firefox kiegészítőkkel. A többi böngésző tényleg csak zoomolással, vagy nem teljes méretű ablakkal alkalmas widescreen monitoron történő böngészésre. Ennek ellenére pedig ők büszkélkednek a legjobban a helyspórolással. Ja, megspórolnak defaultban 30-40 pixelt vertikálisan (ha valakinek annyira hiányzik, akkor ott a pivot mód), ami a többivel szintén elérhető volt már ezer éve, csak nem defaultban, a horizontális látóteret meg még lehetőséged sincs semmivel kitölteni.
A weboldalak pedig nem igazán a dinamikus elrendezés felé haladnak. Pedig most már lenne rá lehetőségük, ott van például a Multi Column Layout, amivel orvosolható a korábbi "akadály", avagy hogy a userek nem szeretnek széles szövegeket olvasni.
De például itt a PH!-n sem értem miből tartana JS-sel lekérdezni a felbontást és szükség esetén a "legfrissebb anyagok" doboz mellé pakolni még egy sávot (nem pedig alá), illetve a másik oldalon a "kedvenceim" mellett lenne az "itt szóltam hozzá", nem pedig alatta.
-
stfx
aktív tag
válasz Dluinet #13620 üzenetére
Nekem Win 7 alatt csinalja, de van egy portable 11.50-os operam es abban jol mukodik a zoom.
Tuti vmi beallitasi gond, mert ha jol emlekszem a 11.10-esbe meg jol mukodott majd elkezdtem rarakni a betakat es rossz lett. Utanna hiaba raktam vissza a 11.10-est clean installal akkor se volt jo. Meg gondolom rengetegen hasznaljak defaultba a zoomot, es ha mindenkinel rossz lenne mar kijavitottak volna. Nem hiszem hogy valaki fullhd-ban nem hasznalna zoomot. -
fatal`
titán
- Pont helyett CTR+F
- Figyelmeztetés ideje azt hiszem állítható a beállításokban -
nagyúr
1. A pont helyett a Ctrl+F-t nyomd meg és nincs probléma.
2. F12> W > Felugrók
-
scott_free
senior tag
2 gyors kérdés:
- ha megnyomom a pontot, akkor ugye előjön a szövegben keresés sávja, viszont egy pár másodperc múlva el is tűnik. ezt mivel lehet visszahozni? (ha megnyomom újra a pontot, akkor kitörli az aktuális keresést)- ehhez hasonló problémám van a "felugró ablak engedélyezése" figyelmeztetéssel, ami a jobb alsó sarokban jön elő, de szintén pár mp után eltűnik. ugyanaz a kérdésem: mivel lehet újra előhozni az oldal ismételt betöltése nélkül?
#stfx: nálam jó, próbáld meg a flasht újratenni.
[ Szerkesztve ]
-
stfx
aktív tag
Ha tudna valaki opera guru segiteni azt nagyon megkoszonnem, mert eleg reg ota van egy problemam amit sehogy sem tudok megoldani. A problema hogy en alapbol 150%-os nagyitassal hasznalom az operat (nincs fit to width bekapcsolva) es egy csomo oldal foleg ahol van valami beagyazott video rosszul jelenik meg 150%-os nagyitassal. Ha visszarakom 100%-ra, akkor teljesen jok az oldalak.
Amiket idaig probaltam:
opera 11.10 , 11.11final, kozbe betak is voltak, es most a 11.50 beta is ezt csinalja.
Csinaltam mar clean installt is ( a prog files meg a Users konyvtarba is uninstall utan toroltem minden opera cuccott) egyedul a wand-ot meg a speeddial.init masoltam vissza, de a hiba ugyanugy megmaradt.
Legegyszerubb pelda ra a subba.blog.hu[igy] nez ki nalam. -
novkolt
csendes tag
Vissza tettem a 11.10-et es minden jo.
8 eve hasznalok Operat de az ilyen szivasok megkerdojelezik a dontesemet. -
fatal`
titán
válasz ErosenZold #13612 üzenetére
Igen, a beépített updater lassúcska.
(#13611) novkolt: Elsőnek frissíts flash playert, ha nem segít, akkor tiszta Opera profil. Nálam nincs ilyen probléma.
[ Szerkesztve ]
-
novkolt
csendes tag
Sziasztok,
Opera frissult az uj verziora es azota a kovetkezo problema van:
Youtube-on nezek videot, bezarom a fulet de a video letoltese tovabb folytatodik. A teljes savszelesseget elfoglalja mind addig mig be nem zarom az Operat.
Van e erre valami megoldas vagy ez egy uj Opera hiba?
Nagyon koszonom a segitseget!
Zsolt -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz kovacsla #13604 üzenetére
Most próbáltam, nálam nem omlik össze! Jól működik, látom a demóoldalt "bejelentkezés" után.
Ja, és próbálgattam is az oldalt egy darabig, szóval nem léptem ki egyből, nem tapasztaltam vele problémát.Lehet, hogy tényleg szűz profilllal kellene indítanod, esetleg valami pluginnel is lehetnek gondok.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- One mobilszolgáltatások
- A HyperOS 2.0 egyik legnagyobb vizuális újdonsága!
- Okos Otthon / Smart Home
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- További aktív témák...
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest