- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- A HyperOS 3-ra helyezi a fókuszt a Xiaomi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
lovi27
addikt
válasz
Nagymelák #8839 üzenetére
Az egy Digi cím.
Lehet vele van a baj. Eddig is úgy tűnt az interneteddel van valami. Én is a Diginél vagyok, de nálam semmi gond. Próbáld meg a routert újraindítani.Még azt nézzétek meg a GUI-ban a Network / Interfaces fülön a Method-nál az IPv4 mire van állítva? Vagy megpróbálni az omv-firstaid paranccsal újra konfigurálni a hálózati csatolót (az első pont). Türelemmel kell lenni, kicsit sokára válaszol.
-
divan
őstag
válasz
Nagymelák #8831 üzenetére
Én péntek reggel telepítettem, akkor még az
apt update
, és aapt -y full-upgrade
is rendben lefutott, akkor még tudtam telepíteni is. Feltettem a Let's Encryptet is, Transmissiont is, Flashmemorty plugint is ment minden rendesen.Aztán egyszer valami megállt, azóta semmi. -
lovi27
addikt
válasz
Nagymelák #8826 üzenetére
Legközelebb a hosszú sorokat a Programkód vagy a Monospace opció közé tedd, mert akkor nem töri meg a sort és nem lesz becsapós.
Az eleje meg a vége ugyanaz, kivéve, hogy nálam magyar szerverre van állítva.
A középső security viszont eltér:
deb http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-free
deb-src http://security.debian.org/debian-security stretch/updates main contrib non-freeA vastag betűkkel írt rész hiányzik nálad az org/ után:
org/debian-security -
-
lovi27
addikt
válasz
Nagymelák #7369 üzenetére
Nincs végrehajtás gomb. Mikor bejön a menü és kiírja, hogy milyen programok telepítéseit választhatod, először csak nyomd meg az 1-est és várj, míg a LAMP szerver települ. Majd újraindítod a setup.sh-t és a megfelelő gomb választásával ugyanígy tudod telepíteni a többit is.
-
LeslieG Jr.
őstag
válasz
Nagymelák #7358 üzenetére
A lényeg. Először töltsd le. Csomagold ki egy tetszőleges könyvtárba még a Windows alatt. Amint ez megvan a NAS-ra másold át szépen az egész könyvtárat a root könyvtárba a WinSCP programmal(ezzel a legegyszerűbb) például install könyvtárba. SSH-val rácsatlakozol szépen.
Amint ez megvan belépsz az install könyvtárba. Nyitsz egy terminál ablakot és valami ilyesmit kell hogy láss:
root@xyz:~#
ide beirod hogy: cd install
ez fog megjelenni:
root@xyz:~/install#
írd be a következőket:
root@xyz:~/install# chmod +x setup.sh # ezzel futási jogot adsz a setup.sh fájlnak
indítani meg így tudod:
root@xyz:~/install# ./setup.sh # a setup.sh indítása
utána már egyértelmű lesz. Ki kell választanod hogy mit akarsz feltelepíteni. Érdemes a LAMP szerverrel kezdeni mert az kell a Nextcloud-hoz is.
-
vadkörte
addikt
válasz
Nagymelák #7026 üzenetére
Állíts le minden szolgáltatást, ami használja (SMB/CIFS, miniDLNA, Plex, NFS, stb...) Szüntesd meg az összes olyan megosztást, ami hozzá van kötve. Töröld a megosztott mappákat. (CSAK A MAPPÁKAT!)
Ez után elvileg le tudod választani, ha nem valami egzotikus file-rendszerre formáztad és nem egy RAID tömb része, akár egy külső gépben is ki lehet próbálni és le lehet menteni a tartalmát. Aztán töröld a partícióját, a formázást én az OMV-vel végezném, visszahelyezés után.
lovi27:
Nem bírtam magammal és két VM sikeres upgrade-je után - az egyikről még a nem használt kerneleket is leirtottam - frissíteni KELLETT az éles rendszert is. Na mi fo****a el magát? Igen, az éles rendszer. Igazából nem szállt el, csak elfogyott alóla a tárhely és nem tudta befejezni az upgrade-et.
A takarítás helyett inkább szűz telepítést csináltam.
Még nem minden 100%-os, az extra csomagot csak restart után volt hajlandó telepíteni és volt még pár anomália.
A legtöbbet az SMB-val szívtam. Képtelen voltam a megosztásokat elérni, se linux (manjaro), de Android, se Win(10) alól. Egy pihentető alvás után világosodtam meg. Nem volt engedélyezve a szolgáltatás...
Jó lesz ez.Ötlet azoknak, akik a rendszerlemezre a rendszer mellé adat partíciót is akarnak:
Eddig USB-s live linux-ot szoktunk javasolni. Az OMV extras telepítése után az OMV extras-ban a Kernel, vagy Rendszermag fülön telepíthető egy live GParted. (meg a SystemRescueCD és a CloneZilla)
Ujraindítás után ebbe kell bebootolni és egy igen puritán GUI betöltődése után az átméretezés elvégezhet. (persze ésszel!) -
3szli
tag
válasz
Nagymelák #6535 üzenetére
uhh ez nem hangzik jól (már eddig csak szenvedtem a nassal)
nem gondoltam volna hogy ez nagy beállitást igényelne már töltött le csak nem jó helyre...
és akkor mit ajánlasz a Transmission nem teszi fel és ez a 2 app volt amiben a leírásában szerepelt a "torrent" szócska -
lovi27
addikt
válasz
Nagymelák #6507 üzenetére
"..minden jól működik..." hálózati adattároló hálózati kártya nélkül?
Ha a sérült nem okoz működési zavart, vagy sikerül teljesen tiltani a linux jól kezeli az új hardver elemeket. Csak arra figyelj, hogy az újat a linux támogassa - legyen hozzá driver. Ha automatikusan nem konfigurálná, manuálisan az omv-firstaid parancs első menüpontjában lehet megtenni közvetlenül a NAS gépen. Nem kell az egészet elölről kezdeni.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Nagymelák #6446 üzenetére
Milyen meghajtóra próbáltad feltenni?
Olvastam egy olyat, hogy az NVME meghajtók a 3.3-as kerneltől kezdve vannak natívan támogatva, ebben pedig régebbi van, és ez okozhat problémát. Bár a meghajtót felismeri rendesen, később hasal el, ez a fura.
Ezt olvastam most, a srácnak hasonló gondja volt.
Mégsem volt annyira jó ötlet ez az M2-es SSD, ráadásul melegszik is, mint a fene.
-
lovi27
addikt
válasz
Nagymelák #6382 üzenetére
Szia!
Az újabb kiadások se stabilitásban, se megbízhatóságban nem nyújtanak többet, mint a régiek, mivel azokkal sem volt ebből a szempontból semmi gond. Csak szolgáltatásban és az új kiadású hardverekhez illeszkedésben hoznak újdonságot. Ha nem változott a hardvered és nem volt vele gondod, és csak ugyanannyi szolgáltatást (plugint) akarsz használni mint eddig, akkor az újabb kiadás sem fog neked többet nyújtani.
A v3-ra nem jellemző amit írsz, valami egyedi hiba lehetett, de ha a v4 hibátlanul működött nálad, akkor várd meg amíg elkészülnek hozzá a pluginok is és akkor gondold meg újra a váltást. Nem hiszem, hogy túl sokat kell már várni.
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Honor MagicBook 16 Ryzen 5 5600H 16GB 256GB FHD 144Hz
- Villámgyors teljesítmény és 10 év nyugalom!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest