- Yettel topik
- Magyarított Android alkalmazások
- Hónap végén érkezik a Xiaomi Band 10, ára is van
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Google Pixel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-Rolika-
senior tag
-
-Rolika-
senior tag
válasz
bobalazs #375 üzenetére
örök hála. Szuperül működik. Ez a része
Jelen pillanatban az a helyzet, hogy ha be van kapcsolva a 3 monitor és a TV, akkor szuper az OBS.link
Amint csak a 3 monitor van bekapcsolva, onnantól ugyanaz a helyzet, mint volt
link
Feladom. Ha videót akarok felvenni, akkor be lesz kapcsolva a tv is. Ha pedig a tv-t használom, akkor ki lesz kapcsolva a 3 monitor. Egyszerűen vicc az egész. -
-Rolika-
senior tag
válasz
bobalazs #373 üzenetére
link
Na nekem az kellene, hogy vagy a 3-1-2 legyen bekapcsolva vagy a 4(tv) tehát ha a 4 van bekapcsolva, mert mondjuk filmeznék, 4K-van játszanék, akkor a 3-2-1-et kapcsolja ki.
Ezt a win+p-vel nem tudom megcsinálni vagy tévedek?
Ez mondjuk itt már off. Ha esetleg tudod, hogy melyik topicban kellene utána kérdezni, akkor nem is zavarkolódnék itt. -
-Rolika-
senior tag
válasz
bobalazs #365 üzenetére
Holnap megpróbálom mégegyszer. Sajnos ez a beállítások megmaradnak dolog nem állja meg a helyét. Lásd a mait. Úgy állítottam be, mint ahogy a videón is van, de gép restart után mind a 3 a bal oldalit mutatta.
Ha holnap sem tudom össz hozni, akkor lehet felteszek egy friss win11-et.biker: sorroundot már egy ideje nem használok. Simezéshez szuper, de ha már COD-ozni akarok, akkor nem frankó.
-
-
-
-Rolika-
senior tag
válasz
bobalazs #359 üzenetére
Hozzáadhatok én bármennyi Display Capture-t, akkor is csak a bal oldali monitort veszi.
Ha winben kikapcsolom a 2 oldalsót és elindítom az OBS-t, akkor okés, amíg újra nem indítom a gépet.
Annyi még, hogy az Nvidia surround ki van kapcsolva. Az ha be van kapcsolva, akkor minden frankó, de utána is működött sokáig.
Már komolyan rendszer újratelepítésen gondolkodom vagy frissítek win11-re. -
zodo
nagyúr
válasz
bobalazs #337 üzenetére
"hogy az fn gomb alatti kombókat nem engedi"
Nem, nem engedi mert ki sem próbáltam mert alapesetben ha OBS ablaka van felül akkor működik bármilyen kombinációval a felvétel és leállítás.
Amint előtérbe kerül a böngésző ablak már inaktív a gyorsbillentyű még mielőtt teljes képernyőre váltanék.
Kutattam a neten mi lehet a probléma Mac-en pl. több jogosultságot is meg kell adni, nem csak az OBS-nek hogy használhatók legyenek a gyorsbillentyűk.
Megtettem de a helyzet változatlan.
Apple Notebook topikban kaptam videós segítséget a beállításokról is ami nálam is ugyanaz csak a segítőnél külső monitoron készült a felvétel.
Igaz ő nem használ gyorsbillentyűt sem de működik a teljes képernyős felvétel.Kíváncsiságból leszedtem Win-re is az OBS-t és probléma nélkül működik a gyorsbillentyű vezérelt, teljes képernyős felvétel és leállítás.
Ezek szerint a valami egyéb Mac vs OBS probléma az én gépemen.
Alkalomadtán megnézem külső monitor is hátha összejön. -
zodo
nagyúr
válasz
bobalazs #332 üzenetére
Youtube pl. koncertfelvételek vagy Twitch játékmenet videók.
Időközben eljutottam odáig hogy macOS képernyőfelvétel és előnézeti képen jobb klikk, átalakítás - képernyőhöz igazítás.Működik a felvétel teljes képernyős módban is.
Viszont a hotkey rész nem.
Próbáltam Shift + . vagy F ugyanezeket Control + . és F de kizárólag az alkalmazás felvétel indítás gombbal tudom el és megállítani a felvételt.
Ok előtt az alkalmazás gombot is nyomtam a hotkey megadás után, kiléptem és vissza de az sem segített.
Erre van ötlet miért nem működnek ezek vagy szabály hogy milyen billentyű kombinációt lehet megadni?Szerk: Rendszerbeállítás, Adatvédelem és biztonság, bemenet figyelés alatt is adtam jogot az OBS-nek de semmi változás.
-
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #327 üzenetére
de pont azért a kijelző van kijelölve, nem egy egy app, mert az problémás lehet
Azért a használj egy forrást problémás
[link]
Fent nagyban az LG képernyő, alul sorban egy URL forrás (widget), egy futó szöveg, mellette egy kamera, mellette a második kijelző, mellette egy url forrás overlay, jobb fent overlay, bal fent itt nem látszik overlay
1:04:30-nál visszaváltottam introra, hogy ha állítom a stream elementset, akkor ne lássák a kulcsokat, 1:08:09-nél visszaváltok a stream layoutra, ekkor is veszi a képernyőt, de nem a játékot ami futott, hanem maradt a desktopon. Vagyis nem ez a tartalom volt a képernyőn, amit felvett! és kifejezetten az LG képernyő van forrásnak beállítva
annyi látszik, hogy visszaléptem leállítani a yt lejátszást, és onnan úgy maradt.Ilyet akkor tudna csinálni ha egy alkalmazást vennék fel, és nem egy fizikai képernyőt. alul a kamerás képen látszik, hogy a nagy képernyőn megy a játék.
-
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #325 üzenetére
De én is, konkréten az LG xyz eszköz van kijelölve, nem az app, ezért furcsállom
a többi kis elem az második kijelző, meg egyéb források. ÉS mikor visszaváltottam az introra, majd onnan stream layoutra, akkor nem a képernyőt vette fel, amin fut a játék, hanem a desktopot -
Ice&Lime
veterán
válasz
bobalazs #318 üzenetére
A vlc-ben és a win media playerben is ugyan úgy laggolgat, és mindig ugyanott mindkettő egyformán.
A "HAGS"-ot nem tudom kapcsolni, nincsen. Olyasmit találtam, hogy az újabb radeon kártyáknál nem lehet ezt tiltani, mert már nem használják, (nem régi kártya, legújabb driver) talán ezért vagy nem tudom akkor miért.
Az instant replay ki volt kapcsolva.
Már annyi mindent próbálgattam obs-ben, hogy szerintem többet nem is tudnák ott állítani már.
A registry-ben sincs benne a GraphicsDrivers-nél a HwSchMode.
Még mindig ugyanaz van sajnos. -
-
klimokrisz
tag
válasz
bobalazs #304 üzenetére
A Streamlabs -ban volt ilyen lehetőség ott a telefonra tudtam kitenni a vezérlőt.
Csak már nem szeretném használni a Streamlabs-t hanem inkább a OBS Studio-t.
És mivel van egy HONOR Pad 8 Tabletem arra gondoltam hátha a OBS Studio-nak is van egy hasonló "távirányitó" funkciója. Én azt hittem ez a funkció már benne van a OBS Studio-ban, de ezek szerint ilyen nincsen. -
Ablakos
őstag
válasz
bobalazs #297 üzenetére
A mellékelt kép alapján most vettem észre, hogy lehet speciális módban több mindent változtatni.
Így beállítható a kívánt bitráta.
Még egy kérdés: a felvétel alatt csak reménykedem, hogy valóban elindult, megy a felvétel. Van lehetőség a képernyőre (a játék ablakra overlay) kirakni ikont, hogy lássam a működést?
-
rsanya87
tag
válasz
bobalazs #293 üzenetére
Ott a hiba leírva. Azt hiszi, hogy 1920x1082 a felbontásom.
1920x1080 vászon és kimenet, AMD HW AV1 decoder, CBR 10000bit/sec beállítás, youtube platform.
Ha static a kép, tehát állok a karakterrel, akkor 3-5000bit/s az adatátvitel, abban a pillanatban ha megmozdulok felszalad 20-30000bit/s közé a bitrate és megakad a stream, és bedobja ezt a hibaüzenetet. Ha H.265-öt használok, akkor semmi baja nincs, de AV1-et szeretnék mert annak jobb a minősége, mellesleg windows újratelepítés előtt tökéletesen működött ugyanezekkel a beállításokkal -
rsanya87
tag
válasz
bobalazs #283 üzenetére
50" LG tv-n tolom 60hz, szóval max a v-sync van, azt tudnám kikapcsolni. Ezt megnézem majd.
Amúgy a játékban van 80-90 fps-em raid alatt csak ugye ennyinél már "szétesik" a kép ha gyorsan mozgatom a kamerát (emiatt van vsync on). Max még megprobálom bekapcsolni a frame generationt is, hátha úgy jobb lesz az eredmény -
tylerddd
veterán
-
tylerddd
veterán
válasz
bobalazs #268 üzenetére
Köszönöm, de én ebben nem látom a kérdésemre a választ. Azt, hogy csak a webböngészőt vegye, azt meg tudom oldani. De hogy egy konkért tabot, azt nem. Bármit csinálok a böngészőben, azt veszi. Én a böngészővel szeretnék mást is csinálni.
OK, vágom! Két külön böngészőt kell nyitnom és úgy forrást választani. Bár ez a leírásban szerintem nincs. -
-
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #247 üzenetére
Köszi, igazából "sok minden" változott egyszerre, és nem volt közte teszt
3070ti >> 3080ti
az adott játék (DR2.0) eddig 2560x1080-ban ment most 3144x1440 dldsr, eddig ez az egy játék nem bírta ezt, 60fps se volt meg
obs 29 > 30
szóval hirtelen ennyi változás, és a 4-5 inputból egy akad, akkor azért nekiállok gondolkozni, hogy ehh?
na mindenesetre kiraktam a simhubos sysmonitorra az obs fps-drop-miss-cpu számokat is, meglátom ma este raceroomban mit hoz, játék közben a DR2 se akadt, csak mikor visszanéztem, akkor néztem ezmiaszar??? -
biker
nagyúr
válasz
bobalazs #243 üzenetére
Köszi, nem twitchelek, csak YT, meg recording. De most hogy mondod, eddig 30.000bps volt levettem 20.000-re lehet ettől több a drop?
Illetve van lényegi különbség a render missed frame és a skipped frame közt? melyiket érdemes figyelni és melyiket mivel lehet csökkenteni?
-
lanszelot
addikt
válasz
bobalazs #232 üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
Úgy nem működött.
Jobb klikk a preview képen és windowed projector preview.
Ekkor új ablakba nyílik és úgy állítom ahogy akarom.
Akár másodlagos kijelzőre is áthúzhatom.Viszont a hangját nem hallom a játéknak.
Felveszi a hangot tökéletesen, csak mikor játszom nem hallom. -
törölt tag
válasz
bobalazs #211 üzenetére
Igen, közben rájöttem én is, ez a szokásos avc1 - vp09 kódolás, illetve nem vagyok nagy csatorna sok feliratkozóval és megtekintéssel, ezért a rosszabb minőséget kapom.
De ami fura, hogy a sima 1080p@25 videóim mókusokkal meg kutyával azok jó minőségűek, csak a gameplay videók nem. -
törölt tag
válasz
bobalazs #204 üzenetére
Nem HDR. Abba akartam, de elfelejtettem bekapcsolni azt az opciót.
Sima FHD lett 18000kbps rátával, ezért csodálkozom, hogy nem lett jó minőség. Mások tűéles videót csinálnak FHD-ban, nálam meg maszatos.Ezt a guide-ot megtaláltam én is.
Most ahogy nézem a Look-ahead be van pipálva náluk, megpróbálom majd azt is. -
-
Moho.Jojo
csendes tag
válasz
bobalazs #151 üzenetére
bobalazs.
Igen. A geforce experience full. Az szép kép, és a hang is ugyan az.. De. Youtubera streamelek a héten. Heti kétszer. Kell a Streamlabs funkciói, így sajnos ezzel a programmal kell beállítást találnom.
"game capture, és full screen application vagy direkt a játék exéje beállítva "
Ezt pontosan hogy érted? -
-
Dolphine
addikt
válasz
bobalazs #117 üzenetére
Köszönöm!
A másik pedig, hogy olyan is van hogy jó a felvétel csak a visszajátszásnál a lejátszó szoftver miatt látszik rossznak! - Lehet, hogy igazad lesz. Ha Windows Playerben nézem vissza az anyagot, bárhova tekerek semmi gond, viszont, hogyha az MPC-HC-vel nézek bele a kész felvételbe és tekerek, akkor ott van egy kis szünet.
Mondjuk a vágás az a SONY Vegassal történik. Készítettem egy próbát, mindjárt megnézem, hogy milyen a végeredmény. -
Dolphine
addikt
válasz
bobalazs #111 üzenetére
Az alapszitu a következő:
Tanár vagyok. Az asztali gépen PDF látható azt görgetem (pl. érettségi feladatsor), a bal alsó sarokban webkamera (jelen esetben SJCam SJ6 Legend) kép. Eddig 30 FPS használtam a kész videóhoz, viszont a görgetés nem szép, a webcam képe viszont folyamatos, nem volt framedropp. 60FPS-nél a webcam képénél várható framedropp? -
-
-
rsanya87
tag
Nekem az lenne a lényeg, hogy a stream legyen jó minőségű. Tehát ha veszek használtan egy gtx1050 2gb-os kártyát, és az nvenc new profillal 8000bittel tolom kifelé a 1060p60fps-t, ugyanaz lesz e a minősége a streamnek (a nézőknek) mintha egy 1060 6gb-al vagy 1070-1080-al csinálnám ugyanezt. Ugye nem mindegy, hogy 20k-ért veszek egy kártyát, vagy 100-ért. Ami még fontos, dedikált streampc-ről menne a stream, tehát nem azon játszom.
Remélem most már így leírtam minden infót -
Adebayor
aktív tag
köszi. bár akkor tényleg nem értem, hogy egy 16 követős embernél miért tudok változtatni, akár 480P-re is. Nekem meg van 13 követőm. nem sokkal kevesebb.
Egyébként főleg azért stream-elek, hogy öreg koromra visszanézzemBár nyilván jó ha nézi valaki. Kicsit zavart, hogy aki nézi legalább állítani tudjon a minőségen. Hátha egy szar gépről nézné, és az már nem bírja el a 1080-at. Na mindegy. Ez van.
-
Léc
tag
Köszönöm.
Meg fogom nézni majd délután meló után.
Volt hogy feltoltam én is a bit rate-t 5-6000-ig de akkor meg nem adott streamet csak valami hibaüzenet jelent meg twitch-en mikor megnéztem telefonon hogy milyen a stream élőben. Azon gondolkodtam hogy kipróbálom a Twitch prime 7 day trialt hátha azzal jobb lesz, de akkor megpróbálom ezeket a beállításokat előtte, aztán leírom a tapasztaltakat.
Még egyszer köszi.
-
Heroes fan
őstag
A 7-es van fent mivel ez a hülye szervizes lebutította holott csak a tápot kéne kicserélnie hogy működjön a gép rendesen a win 10-el.
Volt nálunk Berke Ricsi is ő is nagy gamer, és mondta, hogy a táphiba lesz és az fogja vissza a videókártya teljesítményét is, gondolom akkor a progikat is, mivel össze vissza működnek hol megy hol nem kiszámíthatatlan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Formula-1
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen légkondit a lakásba?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged