- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Mobil flották
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- One mobilszolgáltatások
- A HMD visszalép az USA piacáról
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
ClayMore
aktív tag
benézted. megesik.
Cicero: végre nem megyek neki minden második lámpaoszlopnak a hölgyemények miatt
amúgy pár éve egynek tényleg nekimentem.
tbs: igen igen! én is néztem! imádom! must have! nézd meg mikor játszódik a film. mindjárt rá is jössz h nem késtek vele
30 leszek lassan úgyhogy pont az a célcsoport vagyok aki imádta a filmet anno.
-
7
addikt
Nem tudom, ez kell-e neked, de például a http://who.is oldalon meg lehet találni az adott domain regisztrálójának adatait.
-
tildy
nagyúr
krumplit, meg aprobb rantott dolgokat, de ilyen fagyasztottat. Hazilag panirozott csirkedcombot, meg hasonlot nem, mert porog benne az a lapat.
Isteni jora sul, mi sokszor fuszerezzuk is, es tneyleg eleg bele egy kanal olaj. Cserebe viszont 20 perc, fel oraig teker.
Na bakker citromos gosser. Tudtam, tudtam tudtam! PErsze hogy itt nem kapni... Veszek is egy cidert erre a nagy durcara.... -
ClayMore
aktív tag
1, megnézed a cég aktuális negyedéves jelentését
2, meglesed röviden a konkurenciát, és felméred h a cég, esetleg anya vállalat milyen pozícióban van a piacukon
3, átolvasod azokat a szakszavakat angolul(amin az interjú lesz) amik az Ő profiljukból következnek
4, összeállítasz egy listát h miért választanád szívesen:
-a céget
-az adott telephelyet, gyárat
-szakterületet
-a meghirdetett pozit
a lényeg h a te múltadat úgy finomhangold h ők azt hallják amit hallani akarnak az adott pozíciónál. ezt minden alkalommal érdemes eljátszani. hisz mást várnak egy minőségügyistől mint egy környezetmérnöktől, stbmivel ázsiai cégekhez ritkán járok a sok sok standard BS-emet át kell írnom, h ázsiai mentalitáshoz passzoljon. jelen lesz a koreai hr es és a koreai műszaki vezető.
pl.:legjobb képességeid, hol akarsz fejlődni, jövőre nézve a terveid. bla-bla+vasalnom kell
ha eszek ami jól esik akkor simán megvagyok 95-100 kg. tanulás, melókeresés mellett meg nem nagyon van már időm és energiám mozogni.
+ hétfőn modulzáró vizsgám van(munkavédelmi technikusi esti)
a gomba és hal érdekes kombó, nem fáj utána a hasid? én most rakott kelt tolok.
mod: a fritőzbe öntsél colát és hagyd benne fél napig.
-
lujó55
addikt
-
-
ClayMore
aktív tag
a magasabb átlagbérek és erősebb infrastrukturális és szociális háló ára. 2 évet bírtam bp-en
extrém birkaterelés!
elképesztően jó! ok samsung pénzelte, és reklámot csinált belőle, de ezek a pásztorok+ b. colliek tudnak!Tope: nincs válság. amikor az volt 5 hónap alatt találtam melót!!!! az nagyon sok egy több nyelves mérnöknél 30 alatt.
most ment nem egész 1,5 hónap alatt.
az gyártó iparban (építőipar sicc) nincs. mármint válság. -
ClayMore
aktív tag
Ejnye. nap közben két pogatsche estefelé meg a rendes ebédnek való.
pont ma döntöttem h ideje visszafognom magam és kicsit megint mocorogni, mert nem jó irányba tolódik a BMI-m.hubertus? csak mert az ihatóbb mint a pálinka
claritin: semmit nem ért még gyerekkoromban sem.
allegra: szemem viszket és orrom is folyik, de a napi 30-40 db zsepi a napi 120-130hoz képest managelhető. természetesen mind kopogósra telerakva 1,5 fújástól (ez pontos J? mik vannak...).
orrcseppek, sprayk, sólámpa, napi többszöri sex és más plöm-plöm megoldások semmit sem értek. sem régen, sem mavényre kapható gyógyszerek megint semmit se értek.
-
-
Pisztillus
senior tag
Óvatosan kell kezelni az ilyeneket, nem vitás. Enyhébb esetben a széntablettát vagy a Bolus adstringens-t ajánlom, ez utóbbi egy kicsit fertőtlenít is. Durvább esetben kell az Imodium (vagy generikumai, pl. Lopedium). Ha viszont túllőttünk a célon (székrekedés), akkor meg Laevolac-lactulose, ez egy fel nem szívódó cukoralkohol, amly sok vizet köt meg, és felpuhítja a székletet. Hasonló módon segít a magas rosttartalmú étel is.
Hasmenésnél figyelni kell a folyadékpótlásra is, célszerű a szokottnál többet fogyasztani. (Ilyenkor jó az ásványvíz, mert az az ionokat is pótolja.)
Egészségügyi félóránkat hallották...
-
-
Nézd meg az apróim között, egyedi egérpadok készítése. Igen, egy 60-as mesterember vállalta el a feladatot, nem tudom milyen üvegből dolgozik, de nagyon tud valamit. Hétvégén megyek az egérpadomért, más is rendelt már tőle, elég jól csúszik, ha kell, ha nem sima tejüvegből megcsinálja, stb.
-
ClayMore
aktív tag
pedig láttam már olyant akinek a bútorlap is kihívás volt, nem h abba még csavar és talp
már látom a jövőt szééépen teljesítménynek olyan 100% ot ad meg a közmunkás foglalkoztató, amit nem lehet elérni. máris a minimálbér töredékéért dolgoztál
Tothgera: hőkezelt üveg? azok baromira jól bírják.
ja azok jók! -
Dehogy egy vastagabb üveget nehéz lenne letörni, én most üveg egérpadot csináltatok magamnak, 300*250mm-es lesz, a mester csinál nagyobbat is és én is ágyból szeretek netezni így majd a lapi alá is csináltatok egyet.
ClayMore: Biztosan, savmartat és tejüveget szokott hozatni ilyenekhez.
-
-
Apollyon
Korrektor
"Már első héten mondta a kisfőnök vigyázzak a többiekre, mert beköpnek..."
Nah ez gyönyörű, milyen sok "jófej" összegyűlt egy helyen. Amúgy ilyen mért van? Nincs jobb dolguk az életben? Mért jó mással kicseszni? Az előző munkahelyemen is voltak ilyenek. Ők alapjáraton tipikus szar emberek.
-
kételkedem
addikt
Munkahelyre a munka egyszerűsítésére csináltam néhány nagyon alap excell táblát. Kollégák már az első néhány használat után szóltak, hogy "a program valamiért elromlott!".
A hiba annyi volt csak, hogy a számított adatot tartalmazó cellákat is feltöltötték számokkal, aztán elmentették. -
kételkedem
addikt
2001-es veterán gép, még sosem volt szétszedve. Tegnap annak ellenére villogtatta az alacsony töltésre figyelmeztető ledet, hogy be volt dugva a töltője. Random újra indult, olykor semmi mást sem volt hajlandó csinálni, mint újra indulni. Hardveresen pár éve változtattam rajta utoljára, mikor kapott +256 mega memóriát. Szoftveresen is kb 2 éve történt az utolsó változás, mikor újra raktam rajta az xp-t.
Kiokoskodtam, hogy biztosan az akksi ment végleg tönkre benne és az állítja le a gépet. Hanyatt fektettem, és sorra lecsavaroztam a fedeleket, amiket találtam. Merevlemez, memória, alaplapi elem és slussz, semmi más!. Azt gondoltam, hogy szét kell szerelni, csak úgy férek hozzá a telephez. Mikor pötyögtem be a hozzászólást, akkor láttam egy kis elmozdítható reteszt, amit eltolva ki tudtam húzni a gép oldalából az akksit! 430 grammos, floppy meghajtó méreténél kisebb telep van benne!
Bekapcsoltam és negyed órája hibátlanul fut a prime95!
Ma egész nap stressz tesztelem -
ClayMore
aktív tag
a korábbi meló helyemen ez így ment:
1, nekem mint átlag usernek IT bajom van
2, a problémát megpróbálom megoldani
3, nyitok egy rendszerben ticket-et
-mi a probléma
-mennyire fontos megoldani4, a ticketet megnézi az IT mókus majd eldönti h mit kezd vele.
A, megoldja
B, továbbítja a főnökömnek aki eldönti h NEKEM ez valóban fontos-e, hogy meg legyen oldva
ha igen visszadobja h igen oldjátok meg.5, az IT-sok az alapján kapják a teljesítményértékelésüket, h mennyi súlyozott ticketet oldottak meg/utasítottak el/ toltak ki határidőben (nem fontos bibiknél)
súlyozás->probléma fontossága*megoldásra szánt idő asszem
Alapszabály->ticket nélkül a IT-sok meg sem hallgatják a problémát- még szép
így pontosan tudja a főnök h ki mikor milyen user-error gyanús hülyeséggel terhelte fölöslegesen a mókuskákat. amikor meg ment a nyafi, h nézd meg mennyi HÜLYESÉGGEL kell foglalkoznom a munkám helyett akkor egyből lehetett tudni h vetítés megy vagy valóban le van terhelve fölöslegesen az IT-s mókus.
sztem ez a rendszer mind a két irányban korrekt. lehet h bürokratikus, időigényes a ticket töltögetés, de több a win mint a loss.
-
ClayMore
aktív tag
hibaüzenetek arra valók h azokat megoldjuk. jobb mint ha van hiba, de nincs hibaüzenet!
re-instal-> ez benne van a pakliban, de még mindig jobb mint a törlés és más program választása.
adójóváírás->nem 5 m.-ig jár?
allergiás még van itt rajtam kívül? annyira jó lenne rokon lelkeket találni. alapíthatnánk egy anoním allergiások klubbot.
tildy: ne hallgass rájuk, nincs meleg. 40 alatt van
-
tildy
nagyúr
Szerintem adojovairas lesz az, nem?Evi 2.7 millaig jar.
[link]ToBeY :ezek szerint megint meg lehet odahaza foni, 30 fok feletti a homerseklet. Ha egesz evben, de legalabbis a nyar minden napjan ilyet akarsz, ajanlom Portugaliat. Amig 1 hetig ott voltunk, osszesen 5 csepp eso esett, az is ejszaka, egyebkent egetett a nap es 35-40 fok volt vegig. Egy hetig jo, nyaralasra jo, de orulok, hogy megint elvezhetem az itthoni idojarast.
-
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
Voltam benne, tudom milyen. Tudom milyen mocsok rossz egyedul is.
Az tul egyszeru lenne amit te akarsz, hogy ha lenne jobb. Tud lenni jobb, de ahhoz az embernek ossze kell kapnia magat. Mert csak ugy jon. Olbe pottyanva nem.Azt mondom inkabb egyedul, mint egy kozel sem jo kapcsolatban. Nem er annyit az idom es az eletem, hogy olyanokra fecsereljem, akik nem erdemlik meg.
-
kételkedem
addikt
legegysejtűbb melósunkkal elkezdett beszélgetni, nem tudom mit mondott neki ez a szobanövény, de fogta magát és elment haza.
A szobanövény ismer téged? A párodról tudja, hogy ő a párod?
Nem az lett volna a normális, ha bemegy a melóhelyedre a párod és nem talál, akkor rád csörög telefonon, hogy merre vagy?
Nem biztos, hogy te vagy a hibás, nem biztos, hogy a körülmények vagy a haverok hibásak. Lehet, hogy a párod a hibás.
-
kételkedem
addikt
Lehet, hogy ideje lenne váltani valaki másra?
Nem tudom, csak kérdezem!
Hétvégére ki kellene találni valami kirándulást, vagy strandolást, vagy valami egyéb nyárbúcsúztató elfoglaltságot!
A Szlovák Paradicsom remek hely ilyenkor, de picit messze van, mem akarok annyit autózni.
-
Esetedben a nagy köbcentisnél eltérő a levegőszűrő, a blokk oldala, sebességmérő tovább van skálázva, persze össze lehetne keverni egy 50-es levegőssel, de azért látszik a hűtőventilátor rácsán is hogy ez egy 100-as Minarelli, rakják ezt mindenbe ami olasz és mozog. Továbbá erősebb a hangja, alvázszámból, motorszámból rá lehet jönni, esetleg ránéz a blokk méretére, ami kétszer akkora mint egy 50-esé és már le is buktál. De egy hozzáértő hang alapján belövi, ügyetlenebbek csak a deklire és a légszűrőre néznek. Tehát én vizes 50-est ajánlanék, fater is olyannal járogat, akkor 20-30km-t letol vele. Jól bírja a strapát, ő persze 40-50km/h körül eljár vele, ha én megyek akkor a 40km/h kétszerese is lazán megvan, de egy átlag 70km/h-val kimegy a világból. Persze azért ajánlom hogy vizes 50-est nézegess mert ezek nem főnek meg a nyári nagy melegben, nem karcolja meg a henger falát, netán nem ragad meg a dugó benne, az NRG Powerben pedig olyan félig felmegy a vízhőfokmérő, amikor az aszfalt már olvad, és én kereszteződésben már meggyulladok (40C+), ez meg vígan ketyeg és nem is melegszik tovább. Nem tusom milyen magas vagy és hány kg, de ez az F12 elég kicsi testű gép, én valami nagyobbat néznék, esetleg Gilera Runner, az Piaggio blokkos mint a miénk?
...Ezentúl inkább privátban, nem akarom teleszemetelni a topicot...
-
A.korl.-hoz jöhetne egy rendszámos műszakis robogó. Igen, az 50-es ként hajtott gépek manapság már nem igazán kivitelezhetőek, tudok is és hallok is olyat akit úgy megbüntettek miatta hogy a motor árának többszörösét hajtották be rajta. Egy normális F12-est nézegess, lehetőleg vizest, azok jobban bírják, viszont 100k körül nem találsz olyan szuper állapotú gépet. Faternak is ennyiért akartunk venni, végül a kezdeti ár 3*-áért vettünk motort, igaz picit jobbat, de neki évekig elég lesz.
-
Gyere a robogós topicba! Amúgy pedig egy normális F12-est nézegess, nagyon jó kis Minaraelli blokkal vannak (50-es vizest), ha egy jót kifogsz, akkor örök élet. Ha B kategóriás jogosítványod van, (értsd. nincs meg nagy motorra) akkor ne vegyél 50ccm-től nagyobbat, mert nem csak a jogsidat vehetik el és megbüntetnek pár százezere, hanem még biztosítási csalással és hamís papírokkal is vádolhatnak, akkor ugye irány a bíróság.
A Speedfight kiesik, Morini blokk, féloldalú lengőkar, a szerelők nem szeretik, drága javítani az elejét. F12-öket ajánlom, de a 100-as levegős, ha nincs meg nagygépre akkor ne vedd meg. Illetve 200 ezer foint körül érdemes szánni a projekre, mert az alatt, csak kókány olaszból hozott roncsokat kapsz, amit a kereskedő kívülről helyrepofoz és egy nyarat sem bírnak ki.
Ilyesmit nézegess inkább, az agyonmatricázottakat kerüld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Gamer PC - Ryzen 7 5700X / RTX 5060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 240GB + 1TB SSD / 650W
- Kingston FURY Beast 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz KF432C16BB/32
- iPhone 13 Midnight -128gb-90% akku- 2026.10. garancia
- Újszerű Asus Vivobook S 15 S5507 -15,7 2.8K OLED X Elite X1E - 32GB DDR5 - 1TB - Win11 - 1 év gari
- Szép! DELL PRECISION 7740 Tervező Vágó Laptop -60% 17,3" XEON E-2286M 32/1TB RTX 5000 16GB! UHD 4K
- Fedezd fel az NVIDIA világát! Kamatmentes rèszletre is!
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Apple iPhone 13 Pro , 128GB , Kártyafüggetlen
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest