- Prohardver app (nem hivatalos)
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Légies iPhone halvány színei
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- 8300 mAh, maradhat?
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rendben, Te vagy Terézanya, vagy az Év Mártírja-díjra pályázol. - Köszönöm, szarkazmust nem kértem.
És igen, befejeztem (= nem láttam semmi értelmét, hogy folytassam). - ...és-el nem kezdünk mondatot. Továbbá a menekülés nem old meg semmit, utolsó szó jogát szintén nem fogadom el, a magánvélemény meg jöhet pü-be.
Az is egy "mentalitás", a saját kommunikációdért/stílusodért nem vállalni a felelősséget... (Érdekes, hogy nem először és nem csak tőlem futsz ebbe bele itt.) - Bizony hogy vállaltam, tudom milyen vagyok, csak eléggé félre lett értve a dolog. Ha más újjal mutogat, te is csoportosulsz? Mert most ez zajlott le. Pusztán vádaskodás, semmi több. Mert ha azt Írom "A", akkor már mondatokat látnak a szavak mögé, és itt a tipikus rosszindulat bújt meg. De én lesz@rom, nekem mindegy ki hogy fogja fel, ha egy nénit átsegítek az úton, az segítségként is fel lehet fogni, vagy úgy is hogy el akartam lopni a táskáját (csak nehogy ebből is az jöjjön le hogy itt szítom a tüzet, vagy épp rejtett, mondatközi írással PH-s Ku Klux Klan gyülekezőt tervezgetek).
-
nem, ez már a második alkalom volt, amikor itt jártak, a papír szerint. a harmadik meg már fizetős. szóval először biztosan tehettek ki ilyet, amit a tulajnak kellett volna lerendezni, vagy legalább felhívni rá a figyelmünket, hogy esetleg valamikor jöhetnek.
na mindegy, keresünk majd egy időpontot, amikro valamelyikünk itthon van, az extra kiszállási díj befizetését meg hátha sikerül megúsznunk.
-
...emberbaráti szempontokhoz hosszá szólva: Pár napja találkoztam egy régi osztálytársammal. Nagyjából 2-3 évente összefutunk. Eléggé el volt keseredve, mondta hogy anyagilag nagyon-nagy csőd van. Esetleg tudok-e neki adni egy kis pénzt? Természetesen adtam egy kisebb bevásárlásnyira valót. Tudom hogy sohasem fogja megadni, de lehet hogy ezzel nagyon sokat segítettem neki. De hát ki hogy látja... belém lehet rúgni a stílusom miatt, de ha én megjegyzem hogy lehetne másképp is, nem kell a reklámoknak bedőlni, akkor máris én támadok és más pénzügyeivel foglalkozom. Azt még hozzáfűzöm hogy nekem ingyen se kéne amit ő vett, a féltékenység vagy irigység szikrája sincs bennem. A másik "tipikus magyar mentalitás" pedig a vádolás és vádaskodás, jelen esetben megbélyegzés. Köszönöm szépen, ennyit akartam. Aki pedig a végére odaírja hogy: ...befejeztem... az el is küldheti privibe, nem kell posztolni hogy övé legyen az utolsó szó, és ne ejtsek még szót tipikus mentalitásokról.
-
Érdekes következtetés vontál le. Erről az jut eszembe, mikor anno középiskolában kellett verset elemezni, és egy szó vagy mondatrész mögé igazi nagy eseményeket, vagy filozófiai megoldásokat képzeltünk. Őszintén... leszarom hogy mit vesz a pénzéből, csak feleslegesen veszi meg. Engem az zavar hogy veri a pénzt, és közben lehet hogy ép kajára nem lesz. Továbbá, csak megemlíteném hogy kp.-ra vette.
-
fokukac
nagyúr
jabizony.
és a legszebb az volt, hogy a kölykök úgy trécseltek rajta a 60-80 forintos percdíjakkal, hogy öröm volt nézni. kajára meg nem volt pénzük...Nekem csak az az egy dolog, ami szembeötlő, hogy amúgy válság van, meg az emberek többsége rinyál, hogy milyen rossz neki, de a villamoson már mindenki okostelefont nyomogat, meg ebookolvasózik; olyan kütyükre van pénz, amiket 10 éve elképzelni se tudtunk volna, a hagyományos kütyük meg (számítógép-alkatrészek, monitorok) töredékébe kerülnek, mint 10 éve, és a teljesítményük, a méretük, a felbontásuk sokszorosa a korábbiaknak...
ilyen értelemben véve sose éltünk még ilyen jól...
Kár, hogy sokaknak viszont tényleg nincs munkájuk, meg kajára se pénzük.
Fehérholló: mindig csak károgsz...
Csak nehogy kiénekeljék a szádból a sajtot..!
-
fokukac
nagyúr
Bájdövéj, midnenkinek olyan telefonja lehet, amilyet csak akar
Amúgy ez tényleg csak annak tükrében különösen érdekes, hogy állítólag a magyar átlagfizetés az nettó 130 ezer Ft, az iphone 5, meg a nexus 4 független listaára meg mennyi, 180 ezer?
Szeretném, ha mindenkinek telne rá.
Ui. Az ár-érték arány, az számít...
megjegyzem, az első telefonom egy 3210-es volt, amit azt hiszem 49 ezer akkori magyar forintért vettem 1999-ben. Reálértékben az is több, mint ma 100k.Utólag meg mégis, kit érdekel, hogy sok volt?
-
-
Khm. ember!? 100k-s telefon? Egy 10 ezres Nokia nem tenné meg? Így meg naponta lemerül, és van egy téglányi kijelző, meg egy csomó felesleges extra.
#33147 Viszlát: Egyszerűen tettszik neki, jobb mint egy férfi ember képét/portfólióját bámulni egész nap. Így legalább tettszik neki. Nálam pl. az első avatarom egész más volt mint a mostani, de a mostaninak van egy számomra közel álló személyhez is köze, akit sajnos tragikus módon elvesztettem.
ui.: Konkrétan kire gondoltál, mikor megfogalmazódott benned a kérdés?
-
concret_hp
addikt
-
NoLF
veterán
Gondolom azok értékelik túl akik szeretik. Mert azert szeretik amilyen, es ez minden egyes filmjen (de csak sima forgatókönyven is) visszatükröződik eleg rendesen, konkrétan tarantinoiuzmusnak hívják. Ő a tipikus ha nem tetszik, ne nézd tipusú szemlélettel es tonnányi tehetséggel rendelkező rendező, s ezt természetesen nem minden ember tudja bevenni. Ő konkrétan szó szerint monda, hogy ő megosztani akarja az embereket, s szerény véleményem szerint ez maradéktalanul sikerult mar az első forgatókönyve es filmje óta.
-
tildy
nagyúr
-
-
Mawyx
őstag
Én se tapasztaltam ilyet, pedig évek óta vaterázok.
Segítsetek már, azt mondja a skype, hogy ugyanúgy tudom használni, mint a messengert, de nekem rohadtul nem megy. A partnerek sincsenek benne a skype-ban egyáltalán. Fb ismerősöket lehetne belevinni, de nem azt akarom. Msn azonosítóval be tudok lépni, ennyi.
-
tildy
nagyúr
Tegnap lattam egy reszt belole, de osszehasonlitva az Utopiaval, nagyon nem a 1/3-2/3-os aránnyal dolgoznak.
Erdekes amugy latni a brit sorozatokat, multkor neztunk egy sci-fi-t is, most meg az Utopiat, piszokmod oda tudja kotni az embert a tv ele. Valamit nagyon tudnak.
-
Viszlát
addikt
Én sem úgy értettem, hogy nem működik, csak nem olcsóbb. Exnél vannak az excel táblák sajna, de hidd el, minden költséget vezettem kínos alapossággal. Árban nem voltunk beljebb a végelszámolásnál, hiába esővízzel locsoltunk csak, nem használtunk vegyszereket, hanem mindent mi magunk gyártottunk ami a kártevők irtásához kellett.
Persze én végig azt mondtam, hogy még így is megéri, mert olyan paradicsomot eszek, aminek az illatát 3-4 méterről is érezni és sorolhatnám. De azért jó érzés lett volna ha egy kicsit olcsóbb.
(Persze ha az ember kiszámolja, hogy ha azt a munkaóra mennyiséget amit kapával a kezemben töltöttem, valami fizető munkával töltöm, akkor az megint más tészta.)
Szerk: én most kizárólag a kiskertről beszélek, tehát zöldségek. Állattartással nem foglalkoztam.
-
Viszlát
addikt
Amikor még Pesten dolgoztam és hétvégente hazamentem néha szülőkhöz, mindig tele csomagtartóval tettem, édesanyám leadta a rendelést, 15-20%-ot is meg lehetett spórolni azzal, hogy a főváros környéki áruházakban vásároltam be neki húst, tejterméket, tésztát, stb.
Műszaki cikkekről meg inkább ne is beszéljünk.
-
BlacKSouL
addikt
OK. Kíváncsi leszek ott mikor jut vissza hozzám
Olyan se nagyon fordult még elő, hogy műszaki kémia zh előtt céges laptopról ingyen netezek a teremből, na már most ezen is túl vagyok.
Persze, hogy ma esett a nagy hó, mikor utaznom kell. Persze, hogy mára jöttek üzleti partnerek, olyan témában, amiről én tudnám a legtöbbet, de én nem vagyok ott. Persze, hogy amikor reggel segítenék a kollégáknak, a hálózati kommunikációm feladja a küzdelmet. Persze, hogy a partnerek közül rosszul lesz az egyik, és mire odaérnek hozzánk, már a mentők is jöhetnek hozzánk. Persze, hogy az a kollégám megy be bekísérni a kórházba, aki a második legtöbbet tudja a témáról. Persze hogy két japán marad ott tárgyalni.
Ez egy ilyen nap. Ebből még a kémia zh a legmegnyugtatóbb, minimum az esélytelenek, de remélhetőleg az esélyesek nyugalmával. -
bobsys
veterán
jo a cikk
feleseg 174 dollaros laptopja 1 honapja doglott be igy megkapta az en regi Dell laptopomat. Core Duo (T2410) 2GHz, 4gb ram meg SSD es teljesen jo mindennapi internet es szovegszerkesztesre. Van mar vagy 4 eves a cucc (kemeny $250 vettem ket eve) a bovites tavaly a +2gb ram es az SSd volt. -
NoLF
veterán
természetesen ugyanaz, ugyanolyan paraméterekkel, s egyre több csíkkal a kijelzőn
anyum mondta hogy 2002ben vették év vége felé, az első windows rendszerfájlok és mappák pedig 2003. 03.17-i kelettel jöttek létre.
2006 óta nekem sincs asztali gépem, de sajna a jól bevált asusom feladta a harcot a sok-sok beleöntött ilyen-olyan állagú folyadék hatására, s mivel már nem volt értelme javíttatni, inkább megörököltem ezt az őskövületet amit nagyon szeretek csak már borzasztó kevés minden szempontból.
ki is néztem egy ilyet használtan 300 fontért.
-
-
a táblázatban amit kaptam. konkrétan ilyen tételek szerepelnek:
étkezési jegy, önsegélyező pénztár, önkéntes egészségpénztár, önkéntes nyugdíjpénztár, és választható béren kívüli juttatások. arra rákérdeztem, hogy az első 4 tétel kerete nem a vbkj keretet csökkenti, azaz ezen felül járnak.:@
erre is rákérdeztem, csak ilyen pénztári juttatások + áramdíj kedvezmény jár 3-6 havi munkaviszony után, a többi az elejétől. -
FehérHolló
veterán
dmg-re valószínűleg igen.
Mindenki kapott szabadságot tegnapra, mára és az ünnepek közöttre. Még az is, aki már ellőtte az összeset (plusz még pár fizetési nélkülit is). Meg a próbaidős kollégák is.
Egyedül ülök az irodában, mert kedden felmondtam, és most mosolyszünet van. Pedig még abban is megállapodtunk, hogy egy hónap helyett hármat maradok még, hogy befejeződjön a jelenlegi projekt... -
Lortech
addikt
Pöcökegér vs. touchpad erősen gép, megszokás és egyénfüggő. Az öreg Dellemen a touchpad alapból nagyon sima volt, de mostmár egészen tükörsimára köpott, nyomni egyáltalán nem kell, leheletfinom érintéssel is egyenletesen mozog, gyors, pontos és hangtalan. Sokszor elképednek rajta kollégák, akik látják (vagy pont hogy nem látják
), milyen sebességgel dolgozok vele.
Végre hazaértem a messzi Ámerikából. 9 óra a rohadt kényelmetlen A330-on, a belső sor belső üléseinek egyikén, egy alapból hosszú munkanap után. Előttem mögöttem lévő 3 sorba összesűrítve csecsemők, kisgyerekek, szegények végigbömbölték az utat, egy arab kisfiú végigrúgdosta a háttámlám és kétszer a fejemre is mászott
.
Majdnem eret vágtam, pedig elég jól bírom az utazást, a gyereksírást, zajt, kényelmetlen üléseket, nulla helyet.
Online checkinkor csak néztem, hogy helyválasztás azonos kategórián belül 40$.. De utólag már nem is tűnt olyan drágának. -
fokukac
nagyúr
van, aminél símán viszi, és van, aminél szaggat.
továbbá van olyan, hogy összehúzom a képet kicsire, úgy símán viszi, ha kirakom fullscreen-re, akkor meg szaggat.
beraktam pivotba a hd monitort, és úgy görget lefele, hogy a jobb fele spétben van a bal feléhez képest. szóval igen, az integrált videókártya a ludas.amúgy úgy gondoltam, hogy a régi gép belsejét átszerelem az orsi gépébe, és egyszer lehetne végre új gépem, ami négyszer olyan gyors, mint eddig...
-
BlacKSouL
addikt
A dzsipszidí az az össznépi segélyalap.
Gyakorlatilag minden amiből a végén segélyt, lakhatási támogatást, családi pótlékot, meg más egyebet ki lehet fizetni 'szocpolitilag' a jól szavazó kiccsaládok részire.
Azaz minden amit te mások helyett kifizetsz. Plazmatévé, esmerci, audikúhét, nyócszobáslakás, húszkilós nyakfuksz meg effélék.Erre mifelénk például rendkívül magas a dzsipszidí, mert 10 milliósnál nagyobb értékű autóból csak és kizárólag egyféle etnikum száll ki, és nem arabok, nem kínaiak, pedig errefelé van arab orvos, és kínai kajáldás nem is kevés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a politizálás!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" i7-11850H 64/1TB RTX A2000 4GB UHD 4K
- Acer Nitro V 16 AI Gamer Laptop! Ryzen 7 260/RTX 5070/32gb DDR5/2TB SSD/2560x1600/180hz/Beszámítok!
- Szép Dell Precision 5560 Slim Tervező Vágó Laptop -70% 15,6" Xeon W-11955M 64/1TB RTX A2000 4GB FHD+
- AOC CQ27G2S Monitor (2K/VA/165hz)
- Samsung C27F396FHR Monitor
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- QNAP TS-870U-RP 8 lemezes Rack NAS
- AKCIÓ! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest