- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Új Trónok Harca telefon érkezik
- Magisk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Fotók, videók mobillal
Hirdetés
Aktív témák
-
bnss
veterán
-
-
Racecam
nagyúr
válasz
Bubu79 #29039 üzenetére
Én is fél ötkor kelek, ha reggelre megyek és ha szezon van, vagyis nyár, amikor "gyűjtögetem" a napokat, hogy szabi nélkül el tudjak menni mondjuk két hétre valahová, akkor 5-6 nappalt nyomok le egymás után 12 órában. Na, az tényleg halál, bár a harmadiktól kezdve beindul az automatizmus és zombiként jövök-megyek mindenfelé.
-
rarri
senior tag
válasz
Bubu79 #29017 üzenetére
Kolobok ,magazint ????
ehhez már egy üveg pia kell !
[de csak egy kicsi van...]
-
RoyalFlush
őstag
válasz
Bubu79 #28362 üzenetére
Sub Zero és Reptile a Mortal Kombatból.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Bubu79 #28155 üzenetére
Azok a számok tényleg csak a gyenge idegzetüeknek vannak.
Az utolső sorra reagálva: Pontosan.szerk.: Azóta már más az utolsó sor.
Amúgy nem tudom, hogy feltűnt-e, de a kettőnk vitája az a tipikus parttalan fajta. Úgyse fogjuk egymást meggyőzni. Bár felőlem még próbálkozhatsz.
Nem is gondoltam volna, hogy egy egyszerű kérdésből (áramra sötétedő fólia) ide jukadunk ki.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Bubu79 #28149 üzenetére
Igen kérlek, köpködj rájuk. A közbiztonságot nem tudják rendben tartani, a legegyszerűbb kiállni az út szélére és lefilmezni az egyszerű polgárokat. Szép.
Természetesen tisztelet a kivételnek!
Szerk.: Tehát van a kamerásember és a detektív? Nem kéne esetleg több nyomozót kiképezni, mert filmet forgatni mindenki tud.
-
dulifiO
aktív tag
válasz
Bubu79 #28124 üzenetére
Azóta újabb ötlet született. Van forgalmazója is.Ebbe beleköthetnek? Ugyanakkora, mint egy normál rendszámtartó.
-
zolynet
veterán
válasz
Bubu79 #28077 üzenetére
hétvégén eszembe jut hogy összedobjak állványt, na neee, figyeld a mottóm:
Aminek nyele van azzal dógozni kell!!!
a másik meg az a pince dolgog, hát ha 1x eljutok én odáig, most agyaslok h hogy legyen az első lakásom ... áááh mindig csak viccelődtökladybug: ~2évente én is teljes konfigcserét szoktam, ami most sztem elmarad....utóbbi 6hónapban jó ha 3x be volt kapcsolva, nincs helye az albiban
-
kételkedem
addikt
válasz
Bubu79 #27894 üzenetére
A korábbi vezetőt a mókolások miatt zavarták el. Vezető ment, mindenki más maradt. A mókolás folytatódik.
A kocsit még a régi vezető idejében vettük. A felszereltségbe gyárilag 14" kerék szerepel, magnós rádió. Ő váltig állította, hogy 15" kerék lesz és cd-s rádió. Mikor megjött az autó, természetesen nekem volt igazam. Aztmondja a főnök: Látod milyen jól jártál? A 15" gumi sokkal többe kerül!
-
kételkedem
addikt
válasz
Bubu79 #27887 üzenetére
Sikerült a Ford Focusomba beletekerni a hétvégén a 100.000. km-t. Szervizelni kell. Erre több lehetőség is van:
1; elviszem a márkaszervízbe, ott van hozzá alaktrész, megcsinálják
2; felhívom a márkaszervízben dolgozó szerelőt, ő megcsinálja saját zsebbe munkaidőben a márkaszervízben
3; neten megrendelek hozzá mindent, a légkondi szűrőjén és az üzemanyagszűrőn kívül ki tudok cserélni mindent
4; neten megrendelek mindent, elviszem egy szerelőhöz, hagy gyakoroljon
Tanácstalan vagyok. Már nem garis az autó, így az 1. pont sokat veszít a bájából. -
tildy
nagyúr
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79 #27782 üzenetére
Látom elkerülte a te figyelmed is :
"Úgyhogy hidd el, igenis sok múlik az embereken, és ahogy itt a prohardveren is el tudunk beszélgetni szakmai témákról is akár a saját szakzsargonjával (pl. vcore) , ugyanúgy ahogy itt megfér a fáradt gőz, ott is megvan ez a része is a beszélgetéseknek."
Magyarán nemcsak speciális nyelvezet megy."egészen pontosan fejlődni lehet angol nyelverületen úgy, hogy az ember egy rakás saját magához hasonlatos emberrel beszélget, akik lehet, hogy éppannyira törik az adott nyelvet, mint ő maga."
Erről beszélek én is , de ehhez nem kell angol nyelvterületen lenni. Lehet akár simán levelezni , skypeolni külföldiekkel, úgy, hogy az országból ki nem teszed a lábad. Egy a lényeg: rendszeres és változatos kell legyen. Aki akarja, el tudja érni ezt játékon keresztül is, hiszen valamennyire megismeri a másikat, vannak, akik később évekig jó haverok lesznek.Itt is sokan vannak, akik szakmai topikokkal kerültek ide, mégis el tudnak a világ egyéb dolgairól is beszélgetni. Így van ez ott is. Ennyi.
tim82: magyar anyanyelvű , magyarnak született emberekre értettem főképp a nyelvtanórás dolgot , de persze kivetíthető külföldiekre is. Mert bandus hozzászólásából azt vettem ki, hogy nem beszélhet jól egy nyelvet az, aki nem tanult nyelvtant.
-
7
addikt
válasz
Bubu79 #27775 üzenetére
Javarészt egyetértek veled, de minimálisan tényleg segíthet (amellett pedig még többet árthat) a nyelv elsajátításában: ha más nem, konyhanyelven meg lehet tanulni belőle beszélni, vagy legalábbis a hatására képes lehet valaki megérteni alapvető dolgokat, és activityvel kombinálva meg is tudja majd értetni magát, ha arra kerül a sor.
Mindemellett én sem hiszek benne, hogy akár csak egy középszintű nyelvtudást össze lehessen hozni mindösszesen annyiból, hogy online játszik valaki. Akkor már inkább a filmek, rajzfilmek, de azok is csak tudatosan válogatva.
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79 #27775 üzenetére
Nem közben, hanem előtte és utána
Múltkor épp az egyik svéd mondogatta, mennyire nem csipázza a bevándorlókat, kiselőadást tartott róla, stb, stb.
Pár perccel később, meg hogy melyik a legélhetőbb külföldi város , ahova kivándorolhatna? Nevettünk rajta nem kicsitEz szerinted mióta wow szleng?
Úgyhogy hidd el, igenis sok múlik az embereken, és ahogy itt aprohardveren is el tudunk bezsélgetni szakmai témákról is akár a saját szakzsargonjával (pl. vcore) , ugyanúgy ahogy itt megfér a fáradt gőz, ott is megvan ez a része is a beszélgetéseknek.
De élj csak a saját kis világodban, hogy az egész nem jó semmire, fejlődésre meg aztán semmiképp.yetike: filmek is nagyon jók nyelvtanulásra, de egy probléma van vele: egyirányú kommunikáció.
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79 #27772 üzenetére
Telefonálni meg nem szoktál külföldre
Ventrillon meg biztos az automata válaszol azoknak akik játszanakAmúgymeg attól még , hogy előfordul, nem kell feltétlen rövidítéseket használnod. Nézd meg a prohardveren hányan írnak h-t a hogy helyett, vagy vok-ot vagyok helyett. Vannak ilyenek kétség nem fér hozzá, de se te, se én, se bolond, se yeti, se a többiek nem használják , ezen nem változtat az sem, hogy Kiskunröcsögei Péter (elnézést a kiskunröcsögei péter nevezetű egyénektől) szlengesen tud csak beszélni, írni , és hülye rövidítéseket használ.
bár látom téged meggyőzni az említett program bizonyos használatának hasznosságáról kb olyan, mint sajtreszelővel .... -
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79 #27767 üzenetére
Miért is?
3 olyan szót írtam, amit esetleg nem érthet normál halandó.
Ebből 1 egy program neve.
1 magyarul is ugyanúgy van
1 szorulhat esetleg magyarázatra.
bocsDe komolyan te wowozol , vagy játszol egyéb olyan játékot, amelyben valós időben, szövegesen kell kommunikálnod külföldiekkel ??? Vagy csak partszélről szólsz be?
Igen elismerem , hogy vannak olyan szövegek is sokszor , amitől nem fejlődik a nyelv, amit nem lehet használni hétköznapi életben . Ezt nem tagadom. Viszont amellett bármikor kiállok, hogy idegen nyelvi kommunikáció, ha gyakori, akármilyen formában is , de viszi előrébb az embert.
-
tildy
nagyúr
válasz
Bubu79 #27762 üzenetére
Ne haragudj, de angolul taktikát megbeszélni egy arénánál azért .... Még ha van benne szleng is.
Nomeg aztán mikor sima normál beszélgetés megy, mindenféléről, pl. svédekkel meg törökökkel pl...Mindezek mellett tudom milyen érthetetlen és egyéb helyeken nem használható szövegelések is vannak egy kívűlállónak. A fenti angollal kapcsolatos mondandóm egyébként minden multi játékra , amelyben szükséges a szóbeli kapcsolattartás (pl. SC, vagy lövöldözős gamek) igaz lehet, nem kell ehhez wow.
Az előző hozzászólásomra: Guild -céhet jelentene magyarul, de hülyén hangzik így, wowban meg tudja mindenki , mi az a guild.
Aréna: magyarul is van ilyen .
Ventrilo : "A Ventrilo: (www.ventrilo.com) egy hang kommunikációs szoftver, ahol több játékostársaddal tudsz mikrofonon keresztül beszélgetni."jóhogy már nem szólod le azt aki azt mondja explorert használ, vagy outlookot
Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Változatos hardverbokréta
- BestBuy topik
- DOOM - The Dark Ages
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Yettel topik
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- E-roller topik
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola G86 5G Dark Blue Használt, karcmentes állapotban 8 GB RAM / 256 GB tárhely
- Lenovo ThinkPad X13 Yoga i5-10310U 16GB RAM 512GB SSD 13.3 FHD Touch 2in1
- REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40A9 docking station
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3059
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest