-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97422 üzenetére
Oké, de pont azt írtad le, hogy a fekete kezdett el világítani és a többi olvasó / OLED TV-n gondolkodó számára úgy éreztem alapvetően fontos, hogy tisztázzuk, hogy semmi sem történik a valós feketével. Near black az más, de nem ezt írtad.
A din-tónus áthelyezés kizárólag a fekete feletti árnyalatokat skálázza fel fényességben.
Ez kb pont olyan eljárás a TV részéről, mint amit te csinálsz a Dolby Vision config fájllal- megmondod, hogy meddig tart a videoanyag - hová tegye a csúcsfényeket.
HDR esetén annyi a különbség, hogy a TV ezt magától megteszi pro kontra, azaz pl egy 4000 nites csúcsfényes anyag nem lesz kiégve mert lehúzza a megjeleníthető értékekre, míg egy sötét HDR anyagot, pl 400 niteset fel fog skálázni.
Pont a G4 széria nagy újítása, hogy HDR esetén már menüből lehet állítgatni a tónus ábrázolást, hol vágjon, bár asszem a cut-off jelleggörbét nem lehet állítani, mármint hogy soft vagy hard clipping, csak azt, hogy hol vágjon. Mondjuk ez sem rossz azért!
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97403 üzenetére
Teszteltem most itthon egy rakat hdr demoval a dinamikus tónus áthelyezés opciót (YouTube forrással) és nálam a fekete az fekete maradt. Teljesen mindegy melyik képi módot néztem, sehol sincs az amit írsz (mármint hogy elkezd a fekete helyén világítani) - nálam még csak nem is dereng.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97407 üzenetére
Ne legyél előítéletes, mivel minden fotóm Dolby Vision tartalom volt teljességgel kizárt - ugyanis ott mint te is tudod nincs erre lehetőség.
Na mondj egy jelenetet konkrétan, megnézem. Mert nekem nem csinálja azt amit írsz, egyszerűen fényesebb lesz a közép tónustól felfelé.
Egyébként egy korábbi posztomban írtam hogy nálam a hdr filmmakerben megy kikapcsolt dtá-val.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97403 üzenetére
Tehát te azt mondod, hogy ha pl youtube-ról nézel egy HDR gradációs görbe kalibráló ábrát, abból is a near black greyscale-t pl, akkor a referencia fekete nálad módosul aszerint, hogy a dinamikus tónusáthelyezés aktív vagy sem?
amit linkeltem annél a 64-es érték elkezd villogni tónus áthelyezéssel???
Akkor ott nagyon nagy a baj... ha meg nem kezd el villogni, marad a 68-as az első villogó mező akkor megy olyan anyagot néztél ahol nem nullás volt a fekete és ez nem a TV vagy a dinamikus tónusáthelyezés hibája.
-
T.Peter
őstag
válasz
szkutyi #97318 üzenetére
Az lg earth video mar igazolja hogy nincs gond a dovi tools mereseivel.
Az amugy szomoru hogy az oldalon 4 dv video van, abbol 2 bl+el es azokat mar nem jatsza le a g3, csak a c9. Nem ertem miert kell olyan feature-t kivenni amit egyszer mar beleraktak, foleg olyan tipusbol ami meg dragabb is. Errol tudtam eddig is, vetel elott is, csak gondoltam megjegyzem. -
T.Peter
őstag
válasz
szkutyi #97304 üzenetére
Megneztem g3-on hdr-ben mkv-bol es dv-ben ts-bol. A media info 9xx nits-et ir mindket esetben, a dovi tools pedig a 3xx nits-et adta (mindket esetben megint) amit szkutyi is mutatott. Szemre pedig biztosan nem 300 nits feletti, se hdr, se dv modban. Nincs prime-om, onnan inditva nem tudom milyen.
Dune part one (single layer, mp4) eseten pl a mediainfo mutat kevesebbet (7xx nits) es a dovi tools tobbet (9xx nits, a film kozepe kornyeken).
Megneztem az avatar sorozatot is (netflix es a release), ott a mediainfo 2xx nits-et ir, a dovi tools 9xx nits-et (a legelejen, ami kb a netflix logo, utana 2xx nits). Osszehasonlitva pedig nem lattam kulonbseget. A tuz az elejen levo harc kozben eleg vilagos, de sotet szobaban 60 cm-rol nezve a felvillano majdnem fullscreen feher is tud eros lenni, hiaba csak ~230 nits koruli a g3 100% window mellett.
Szoval ezek alapjan azt kb kizarnam, hogy a release es a stream kozott lenne kulonbseg, viszont a mediainfo es/vagy a dovi tools lehet nem pontos, mert a netflix logo sem volt annyira vilagos mint amennyire szamitanek a 9xx nits alapjan. En nem ertek hozza, de az biztos, hogy ezeket jobb lenne referencia monitorral kimerni, ami 1% es 100% mellett is tud 1000 nits-et es mutatja a histogram-ot. En szemre csak tippelni tudok. -
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #97300 üzenetére
A 01.részben ~47 perc ajtónyitás és ~66. perc atomrobbanás HDR10+-ban szerintem megvan 900 nit. Sima HDR10-ben nálad nem jó? (pl. hasonlítsd össze a strange 1-el /trinity 1080p HDR/, ahol látszik hogy valóban ~500 nit a max.). Kb. olyan a különbség a kettő között, mint Tyrone89 példájánál.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97268 üzenetére
Természetesen!
Arra viszont jó hogy ha csúcsfényes jeleneteket hasonlítasz össze és belemérsz a rögzített expós jpg-be akkor azért látni hogy melyik csúcsfény hová lett ábrázolva.
A baj ott kezdődik hogy nálam az Apple tv dolby vision filmjének a csúcsfényei sötétebbek mint a 35-ös sdr csúcs fény, legyünk őszinték ez egyszerűen technikailag hibás. Nézd a képek tetején a pipetta RGB értékeket.
Dolby Vision Amazon Prime
Dolby Vision Apple TV:
35 OLED pixel fényerő SDR:
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97265 üzenetére
Én is csináltam egy pici összehasonlítást.
Fallout s01e01 két jelenet, illetve Apple TV Sugar s01e01
Mindhárom kép gyári Dolby Vision mozi módban van fotózva, a kamerát rögzített expozíciós adatokkal használtam.
Összehasonlításnak van egy negyedik kép is a prime főmenüje, ez filmmaker SDR- 35 oled pixel fényerő.
Az apple-el tényleg valami retkes nagy gond van...
-
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #97237 üzenetére
Megnéztem, ez HDR10+ -ban is egy jó közepesre masterelt film (persze film grain nagyon kellett rá):
Fallout.S01E01.2160p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.Atmos.DV.HDR.H.265.HUN.ENG-PTHD.mkv
Kép
Sáv száma : 1
Formátum : HEVC
Formátum/adatok : High Efficiency Video Coding
Formátum profil : Main 10@L5@Main
HDR format : Dolby Vision, Version 1.0, dvhe.08.06, BL+RPU, HDR10 compatible / SMPTE ST 2094 App 4, Version 1, HDR10+ Profile B compatible / SMPTE ST 2086, HDR10 compatible
Kódek azonosító : V_MPEGH/ISO/HEVC
Időtartam : 1 óra
Adatsebesség : 14,0 Mb/s
Szélesség : 3 840 képpont
Magasság : 2 160 képpont
Képarány : 16:9
Képkockasebességi mód : állandó
Képkockasebesség : 24,000 FPS
Color space : YUV
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 10 bit
Bit/(képpont*képkocka) : 0.070
Adatfolyam mérete : 7,32 GiB (92%)
Nyelv : angol (US)
Default : igen
Forced : nem
Color range : Limited
Color primaries : BT.2020
Transfer characteristics : PQ
Matrix coefficients : BT.2020 non-constant
Mastering display color primaries : Display P3
Mastering display luminance : min: 0.0001 cd/m2, max: 1000 cd/m2
Maximum Content Light Level : 943 cd/m2
Maximum Frame-Average Light Level : 255 cd/m2Nálam is olyan S90C-n, mint S95B-n. A fotókból annyi látszik, hogy a Samsung-ok színfényereje jóval nagyobb, ezért a gyengébb HDR anyagnál is nézhetőbb.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97212 üzenetére
Most nyugodtam meg igazából - mármint az alapján amit írsz...
Ugyanis ha hiszed ha nem postod előtt elkezdtem nézni (iszonyat vártam ezt a sorit) és számam tátva néztem, hogy konkrétan bevakultam... Egyből áttettem Dolby Vision "mozi" módba és iszonyatosan tetszik.
Ezt csak azért írom, mert ugyan ez a DV mozi mód nézhetetlen az Apple TV appban - tehát ott valami nagyon nagyon komoly hiba van.
Lehet ez is csak 400 nit, de nekem ez bőven elég - el sem tudom képzelni milyen lenne az 1500 nit - szerintem ghoullá változnék
itt is az elején amikor robbannak a bombák, rendesen hátra hőkölök olyan fénye van.
Ennek megfelelően akkor viszont Viktorral nem lesz más tennivaló mint rendesen hagyományosan kalibrálni a mozi módot, illetve hellyel-közzel színhelyesre (luminanciát nem nézve) húzgálni az élénk módot - lehetőleg átnevezve AppleTV-re - mert arra kell. Botrány, hogy ilyen eszközökhöz kell nyúlni, de hát ez van.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97186 üzenetére
Ezt még meg is tudnám bocsájtani - kamu - oké, legyen kamu. De tolja belé hátulról rossz lyukba a zsiráf: az már azért mégiscsak botrány, hogy SDR képi világnál sokkal sötétebb HDR élményt kapok?! Mindezt 1.7M-ért - én még ennyit perkáztam ki érte.. És csak azért mert valami gyíkgyökér nem tudja beállítani, hogy hol prezentálja a TV DV-ben az amúgy kotta SDR anyagot.. Mi ez?? Nézem az előzeteseket, tök jó SDR cucc, fényes, gyönyörű. Rányomok, hogy na, nézzük! És indul a low-key, low contrast, low brightness, faded shit darkness
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97175 üzenetére
Pontosan, és sajnos itt jön képbe hogy stílusosan mondjam az a jelenség hogy az Apple tv (app) alatti tartalmak közül nagyon sok rettenetesen alacsony max fényerőre van beállítva ránézésre (tudom ilyet nem mondunk) kb 100 nit. Ehhez képest van nyilván minden egyéb tónus, szóval az egész egy élvezhetetlen sötét katyvasz.
Ez nem a tv hibája és nem is reális hogy ezt "kalibrációval" meg lehet oldani, de szerintem valami hellyel-közzel élvezhető csalós EOTF görbés profilt lehet csinálni, ahol csak a luminencia van feltolva ellenben a szín tegelyeken (a*b*) nincs lehetőleg delta.
-
szkutyi
addikt
válasz
szkutyi #97144 üzenetére
Itt a magyarázat! Ehhez persze kell a kalibralas, az azzal kinyert config file...de "átbaszva" mar közel sem lessz helyes!
"To do this, you can manually edit the DV config text file created above before you upload it, to trick the TV in to being a bit brighter in this mode. Go in to the two DV text files created and saved on your PC and edit your ‘Tmax’ figure in both (the max brightness for the screen) to something lower than the actual peak. For instance if the Tmax is 700 nits, you could edit this to 500, 400 or even lower. When you upload the DV file to the TV it will trick it in to thinking the max brightness is lower than it is, altering the PQ curve accordingly. Don’t worry this won’t limit your actual peak brightness output, it will still reach 700 nits, but it will make the DV mode brighter overall including in darker scenes."
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #97081 üzenetére
Ez érdekes nagyon!
Nálam iszonyatos különbség van a Dolby vision mozi és a vivid között.
Itt van két jelenet, mind a négy felvétel tökéletesen ugyan azokkal a rögzített expozíciós adatokkal készült, tehát wb/záridő/ISO/rekesz érték, hogy lehessen látni a különbséget.
Ami érdekes és egyben beszédes is, mi használunk govee-t, azaz utólagos ambilightot. A leghelyesebb módnak mondott Dolby Vision mozi gyakorlatilag annyira sötét hogy nem is látja ő se a képi tartalmat, ez látszik a falra vetített színeken.
Másik nagyon beszédes dolog : előzetesek. Ezek ugye SDR-ben mennek az Apple tv esetén, nem vált be DV-be mint pl a netflix. Nálunk filmmaker SDR van használatban 30-as OLED pixel fényerővel. Az így megtekintett előzetes jeleneteit amikor megnézem a tényleges tartalomban immáron DV üzemmódban, kb fele! olyan fényes ha a leghelyesebb mozi módot használom, mint amilyen 30as pixel fényerővel az SDR előzetesben láttam.
A fotókon a vivid mód 60-as oled fényerővel látható, ez tökéletesen elegendő nekem. Színtelítettség 45, wb:meleg50, összes javító funkció off.
A dolby vision mozi természetesen gyári alapállapotban megy oled pixel fényerő 100, semmihez nem nyúltam kivéve sharpness 0, gyári asszem 10.
Íme :
-
junkpod
veterán
válasz
szkutyi #96959 üzenetére
Kevésbé értem, hogy ha nincs saját velemenyed és tapasztalatod akkor mire alapozod a minőség iteleteidet. Még saját magadnak sem sajat velemeny és tapasztalat útján valasztottal TV -t. Biztos vagyok benne hogy Vhiktor ért annyira a tv -khez, hogy nem kell neki szócső.
Véleménye mindenkinek van a saját tv -je alapján, de másik tipusokrol közvetlen tapasztalatok hiányában, csak olvasott és megtekintett tesztek alapján szerintem nem érdemes minősítést fogalmazni. -
válasz
szkutyi #96961 üzenetére
"egy panel vezérlés , van egy OP rendszer stb"
oprendszerben a Philips legjobbak között van és mozgásmegjelenítésben is. Panelvezérlés mit takar szerinted amiben a Philips roszabb mint az LG G3? mert leírsz valamit de nincs mögötte semmi ? Csak egy szó amit hallottál valakitől?
A Philips oprendszer a legjobb Androidos oprendszer a Tv piacon a 900 széria pedig az egyik legjobb mozgásmegjelenítést tudja nyújtani a piacon.
Vanna hátrányai ,kevésbé jól kalibrálható pl vagy a 2 db HDMI 2.1 port és drága
és az LG G3 szerintem valószínűleg jobb TV, de a nagy különbségre lennék kíváncsi amiről Vhiktor ír...
És tényleg engedjük el egymást mert attól nem leszel szakértő -meg én sem- mert vettél egy OLED tv-t.
De az ,hogy kijelentő módban le mered írni hogy nem elíthető a többi márkával egy szinten az nálam egyenlő a fórum Troll fogalmával, ott is foglak kezelni.
Feltehetem a kérdést, ami te nekem, ki vagy te hogy az én kommentemre Vhiktor-t türelmét kéred számon? Ez gyerekes és egyben kimeríti a nyalás fogalmát. Pont. -
válasz
szkutyi #96959 üzenetére
Ennek örülök ha elengeded.
Én felhasználó vagyok nincs szükségem privát beszélgetésekre. Én is tudok neked privátot küldeni ha akarod többek között attól aki itt kalibrálta nekem,de az sem lenne túl etikus itt pár emberrel szemben.
Nincs miért visszafognia magát, Személyes sértést írtam volna neki? Miért nyalizol amúgy neki vagy bárkinek itt? Vhiktor véleményét is elfogdaom, én nem láttam még 908-at de kérdést intéztem hozzá, hogy a tesztek miért mutatnak mást mint amit ő mond.
TechN7ne: komolyan vesz valaki ebben a topikban szerinted? -
válasz
szkutyi #96955 üzenetére
Miért ne lenne?
Azt sem tudod miről beszélsz. "A TV összeségében" lol engedjük el ezt a baromságot.
Az egyik legjobb mozgásmegjekenítése van a Philipsnek és felskálázása, megbízható, jó Tv-k.
Én nem Philips fanatikus vagyok mint a kollega fentebb a Sonyra de ekkora baromságokat hasra ütésre ne beszélj már.
Én egy C2-t hazsnálom monitornak a Philips 706 mellett. Jobb a Philips, most mondom neked mozgásban és felskálázásban, operációs rendszerben, Fényerőben minimálisan jobb a C2 kb ennyi.Malfroy:
Itt vannak a tesztek. [link] [link] Színfényerő? mindkét TV MLA panel. 1000 nites HDRmasternél tartalomnál a Philipset hozták ki jobbnak kisebbnél az Lg-t . Minimális eltérések vannak. -
PlayMax
nagyúr
válasz
szkutyi #96923 üzenetére
Ezek az adatok ,gyakorlatban meg élőben világos környezetben ember legyen a talpán aki megmondja ,hogy melyik a jobb és miben.
Vloszinűleg a demo videó sokat add valóban ,viszont az összes márka saját “demo” videójával üzemel ,így simán össze lehet őket mérni.
Biztosan elfogultnak hallatszik és nekem van gond a látásommal + mindenkinek aki élőben meglesi ezeket a készülékeket és nem a neten olvassák az adatokat ,de a A80L minőségét simán odarakom egy G3 mellé.
És most lehet ezen továbbra is nevetni ,dobálózni a panel minőséggel ,fényerőkkel és a Hz magasságával. -
bghistvan
senior tag
válasz
szkutyi #96897 üzenetére
Értem....
Reddit-en van pár említés a 71 és 73 verziót illetően az alábbi anomáliákról..... YouTube error, fényerő gyengülés, menü belassulás, kép laggolás, hdmi arc probléma külső eszköz vezérlésnél,ezért is voltam kíváncsi arra, hogy neked milyen verzió van alatta.Én még nem frissítettem, szerintem nem is fogom, amíg nem tapasztalok semmi problémát, lekopogom eddig semmi probléma vele.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #96725 üzenetére
"A hír igaz. De nem Jerevánban, hanem Tbilisziben. Nem Moszkvicsokat, hanem Volgákat. És nem osztogatnak, hanem fosztogatnak."
Na, szóval az van, hogy privátban küldtem a kollégának egy sötét DV mentő beállítást - amit nagyon megszeretett. Nem official - és nem is helyes (tehát még véletlenül sem helyettesít semmiféle műszeres cuccot/settinget) - cserébe lehet vele gyönyörűen nézni, viszonylag értelmes túlzásokkal sötét Dolby Vision contentet - ha már az élet úgy hozra..
-
ricsip
addikt
-
Tyrone89
aktív tag
válasz
szkutyi #96702 üzenetére
Szerintem alapból így lett masterelve valamiért. Nolan filmjei HDR szempontból furák nekem. Valahogy minden annyira túl világosított vagy nem is tudom mi a jó kifejezés. Szerintem az Interstellarban sem fekete a fekete hanem inkább szürke. A Sunshine c filmből(ami nem Nolan film és nincs 4K HDR-ben) láttam olyan verziót ahol normális volt a fekete szint de láttam olyat is ahol az általad említett emelkedett fekete volt. Hogy ez 2 fajta master lett volna..nem tudom.
-
válasz
szkutyi #96692 üzenetére
A hossza miatt akkora méretű amúgy eléggé átlagos sztem.Most ránéztem , nem látok különösebben gondot a feketékkel,de holnap majd jobban meglesem, bár elég volt egyszer végigszenvednem a moziban..
Ha jól tudom nincs Dolby Vision, csak sima HDR lemezen. Sőt utómunkás a HDR is rajt, nem abban lett rögzítve.
-
Bandeee82
tag
válasz
szkutyi #96673 üzenetére
Mire gondolsz? Tv szoftver verzió, vagy melyik film volt az?
Software 03.30.73, de a korábbiaknál is ment és az összes filmnél is ment a DV eddig, legutóbb az új The Abyss SE kiadás, nCore-on mkv-ban megtalálható. Legalábbis a Tv azt írta ki, hogy Dolby Vision, és nem HDR. -
jesszjessz
tag
válasz
szkutyi #96671 üzenetére
Köszi az infót!
Eddig egy mezei belépőszintű tv volt itthon, úgyhogy nem érintettek az ilyen hdr/dovi dolgok.
TechN7ne: úgy volt, hogy tesóm megnézi még aznap este, így nem akartam várni a 2 seedes 50 gigás változatra. Meg eddig sima mkv volt a fő formátum, ez az 1000+ fájlos rls azt sem tudom hogy működik...
-
jesszjessz
tag
válasz
szkutyi #96622 üzenetére
Ez gyakorlatban mit jelent? Pár napja a következő rls-t leszedtem: Resident.Evil.Vendetta.2017.HUN.UHD.BluRay.1080p.DDP7.1.DoVi.x265-HADE
és fura is volt, mert indításnál a sarokban HDR-T írt ki. Nem néztem bele, mert csak gyors beállítások miatt kellett volna, viszont akkor ilyenkor mi van? -
Quadgame94
őstag
válasz
szkutyi #96609 üzenetére
G3 még itt lesz jövőre is az tuti. Szépen a C4 felett lesz árban ősszel, de pont annyival, hogy inkább érdemes majd azt venni. Mármint G3-at.
Konteó: A G4 gyatrán fog fogyni, mert drága nagyon és alig jobb mint a G3. Ezért a legyártott G3-at eladják G4 néven kicsit felpimpelve
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #96595 üzenetére
Oly annyira, hogy a 1402-es fw-vel a TV eARC-ja a Samsung soundbar-okat (más gyártóét is) pár perc múlva eldobja. Nálam a telekom boxot dobta TV bekapcs. után 2 sec múlva a sima HDMI csat. (PC-t pl. nem). Más kérdés, hogy véletlenül jöttem rá, hogy a factory reset-en túlmenően érthetetlen módon a kézi pixelfrissítés stabilizálja. OK, hogy 1,6 GB a tizenOS, de jó lenne a kevesebb hiba.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #96526 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy nem így működik maga a fényképészet, márpedig a filmnél is van faszi aki elvileg ezért felel. (más is de főleg ő).
Szóval a két kép között a neked tetsző egy full alulexponált hibás kép. Miért az és miért nem a világos ahol elvileg kiégtek a részletek?
A válsz rettenetesen kézenfekvő, ha ismerjük a kompozíciós és a helyes fénymérés szabályait.
Ugyanis fényt a témára mérünk és még véletlenül sem a háttérben lévő csúcsfényekre.
Ebben a jelenetben Strange doktor pofájára kell fényt mérni és azt kell helyesen kiexponáltan megjeleníteni és ez csak a világos kép esetében teljesül. Sorry!
-
alaves
addikt
válasz
szkutyi #96532 üzenetére
Nem tudom jelenleg streamen milyen, de annál a rilíznél a strange 1 rossz, hasonlónak kellene lennie azért, mint strange 2-nek, ami jó. A C1-en először azt hittem, hogy nem is váltott képmódot.
Az egésszel annyi lett volna a mondanivalóm, hogy minek a hdr, ha korlátozom a csúcsfényerőt a példában lévő 500 nitre. -
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #96526 üzenetére
Este néztem c3at azthiszem sdr volt..na mondom felveszem 60ra a fenyerőt...de minek is?hát 30on tökéletes, sőt néha sok is.....
Pontosan! Jól írod! Én is ezt érzem / látom.
És akkor most kérlek képzeld el mit érzek amikor pl apple TV Siló című sorozat ami Dolby Vision HDR, kb mindenhol sötétebb mint egy 30-as oled pixel fényerős SDR adás. Na ez a botrány és az elfogadhatatlan.
-
hunspikey
őstag
válasz
szkutyi #96526 üzenetére
Ezt ne mondd, mert lehet, hogy csak a fényképezőgép szenzorát koppantotta ki és a valóságban ott volt! Fotóból nem lehet levonni semmilyen következtetést arra vonatkozólag, hogy a valóságban az emberi szemnek mi jelent meg és mi nem - ezt többször beszéltük is. Egyszerűen annál a szimpla oknál fogva, hogy a fényképezőgépek szenzorai nagyon limitált fényátfogással rendelkeznek, és a bemutatott fotók rögzített expoziciós pamaréterrel készültek több mint valószínűen - így be lehet mutatni, hogy mennyivel lett fényesebb (nagyjából) de azt nem, hogy mi látszott és mi nem. Ehhez expozició sorozatot kellett volna csinálni 1-2 blendénként és összefűzni őket egy HDR képes fotóalkalmazással...
EDIT: ha jól figyelsz Viktor leírja, 1000 nitre tette a kijelző képességi limitet, ami akár meg is jeleníthető.. egy G3-nak mindenképp, tehát nincs elvesző részlet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- BMW topik
- Hobby elektronika
- Azonnali notebookos kérdések órája
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Dell Latitude 5495 - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Radeon I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest