- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
krx21
nagyúr
A másik, hogy esetleg a hdr kiadások is más színvilággal lehetnek elkészítve. (pl; avatar)
Tehát a lemez (film) is ugyan az legyen, csak mondjuk ne hdr-ként legyen elindítva. Ha az egyik világosabb mint a másik, korregálni kell. Amit megláthatsz, az az hogy ilyenkor a TV vagy a lejátszó a 10bites színeket lekonvertálja 8-ra. Egy jó TV-n ez sem nagyon lehet észrevenni amúgy... Illetve a csúcs fényeket másképp kezeli a TV. -
Batyops
aktív tag
Kepmodositot amugy sem hasznalok jatek modban szoval nem az lesz a gond. Persze lehet csak a ps4 viselkedik igy. Ha pc-t kotnek ra lehet jok lennenek a szinek. Na mindegy is hajtom siman jatek modban+jatek hdr modban persze ha a jatek is hdr-es akkor automatikusan erre is valt at. A lenyeg hogy jatekkonzolnak cimkezem fel a bemenetet es ugy klapol minden a szinek brutal jok igy es az input lag is jonk kell hogy legyen. Amugy tegnap eleg sokat szoszoltem ezzel es a Pc modban sem volt kepjavito bekapcsolva mint jatekkonzol modban sot a pc modban meg alapbol 65 on volt a szinmelyseg is a jatekkonzol modban pedig 50-en es meg igy is durvan jobb volt. Daneel_hu koszi szepen hogy probaltal segiteni. Es ugy mindenkinek aki hozzaszolt a problemahoz! Mindenesetre aki alacsony input lagot akar jateknal es konzolra koti annak azt tudom tanacsolni hogy ne cimkezze fel a bemenetet pc-re ha 4k hdr modba jatszik mert a szinek ott nem olyan jok. Viszont hdr nelkul meg nincs vele gond ha 4k ha full hd. Legalabbis en maradok a bemenetnel a jatekkonzolnal mert igy fasza teljesen. Bocsi hogy kicsit hosszura sikeredet
-
Ijk
nagyúr
Az is lehet. Az a jó az ilyenekben hogy az ember nézegeti a teszteket, értékeléseket és biztos belefut legalább egy ilyenbe.
Azt tudom hogy régebbi szériáknak volt near black problémájuk, amit állítólag az ideieknél már nagyrészt kiküszöböltek. A legbiztosabb kipróbálni amit megvesznek, vagy szépen visszaküldeni cserére ha ilyenbe futnak. Lcd-nél kész lottó mennyire felhősödő darabot fogsz ki, láttam Sony csúcs készüléket olyan felhősödéssel hogy azonnal küldtem is volna vissza.
Mondjuk amit teszteltek 910-es az is jóval kisebb bandingot produkált: [link]
Szóval valószínűleg hibás panel. -
Ijk
nagyúr
Nekem viszonylag fényérzékeny a szemem, ezért nem is megyek kalibrált fényerőnél feljebb egyetlen kijelzőmnél sem. Kalibrált fényerő 100-140cd/m2, általában 120-ra szokták.
Mondjuk HDR-re már kíváncsi vagyok mit produkál gyakorlatban, azt még nem láttam, így eddig az igény sem fogalmazódott meg bennem a szükségét illetően. -
dgyuri0123
nagyúr
"kifejezetten alacsony fényerejű TV-hez vagy szokva"
Ezt nem mondanám. Jelenleg, film/tévénézéskor is be van kapcsolva nálam egy külső fényforrás, mert annyira erős tud lenni a képtartalmak közötti fényerő változás, hogy zavar a "kis" lámpa fénye nélkül, ami némileg tompítja ezt a villogást (nem a 100Hz-es képernyő vibrálásról beszélek).
Tehát, nem felfelé hiányzik (nekem) bármi, hanem lefelé. Azaz, a fekete szintből hiányzik az a plusz, (0cd) amitől áll leejtős lenne a kép. És attól, hogy olednél, "alul" 0cd a fényerő, ez még tovább növeli a kontraszt érzetet, pedig ugyanúgy kb. 100-120cd a fényerőd (optimális beállítások mellett). Nem tudom érthető-e, amit mondok?
-
dgyuri0123
nagyúr
A jelenlegi 50ST60-as plazmámon 93 cd/m2 a kalibrált érték pl. náluk. Így sem érzed soknak a 300cd-t?
Én igen...
És itt jön az, hogy 120cd körül bőven elegendő a fényerő minden, nem napsütötte szobában, csak a fos LCD ekkora fényerőnél (szám szerint) igen gyenge kontrasztot tud előállítani. (kb. 700:1 )
-
Madwe
nagyúr
Nem tudom, hogy kezeli e softveresen, de max majd 3 év múlva, amikor esik 5% a max fényerő (ez napi 10h hajtva és 100%on lenne mondjuk ha lineárisan esik) akkor majd felemelem 25ről 30ra az oled lightot
Igen, a fényerőnövekedésnek a hdr s a kontrasztverseny a fő oka, lévén a feketével nem tudnak mit kezdeni, a kontrasztos képhez s szebb kontrasztszámokhoz baromi magas fényerő kell
Részemről már amit most tud a c6 az is sok néha, pl full fekete képen csak kevés fehér felirat, kb könnyezek instant
Az meg h 4000nit lesz majd a referencia, meg h az a valós mert a nap is milyen fényesen süt már, pont nem érdekel, részemről a tonemapping erre jó kompromisszum, nem ég ki a szemem, cserébe vmennyire levágja a fényes jeleneteket
-
dgyuri0123
nagyúr
Nem vitaindítónak szánom, de épp PH-s teszteket olvasgatok (csak úgy) qled lcd-ről és azt írják, 300cd-nál már bántó a fényerő, még napsütötte szobában is. És hol van ez 1000cd-tól, vagy 4000-től? Ergo, semmi gyakorlati haszna nincs az 1000nitnek, hacsak nem kerti partis filmnézés közben, déli napsütésben.
-
Ijk
nagyúr
Persze hogy eletszerubb, független tesztoldal nem az OLED gyenge pontjait fogja nagyítóval keresgélni. Samsung bevet mindent a saját QLED-je érdekében, ráadásul egy olyan agresszív marketinges cégtől egy ilyen teszt már nem is meglepő. Samsung mindig is szerette másik cég termékeinek gyengeseget kiemelni. Pl. Polarizált szűrős kártyával mutogattak 20 centirol hogy az LG passzív 3d-je felezi a felbontast.
-
Ijk
nagyúr
Marketing, de attól még igaz. Különben meg beperelhetik a Samsungot hitelrontasert.
Kár lenne tagadni hogy az oled ilyen extrém helyzetben IR-t produkal.
Majd az LG meg csinál egy kontraszt, kephomogenitas tesztet ahol majd a QLED vérzik el.
Egyébként amikor plazma után ranezek a VA paneles monitorom sotetulo sarkaira, inhomogen kontrasztjara, szineire, biztos nem vennék QLED tv-t. -
Piftuka
veterán
Valóban. Éppen azért nem működött a BFI. ("Egyéni" módban már működik. Kapásból csökken a fényerő.)
"Biztos sötét szobában nézted?"
Amennyiben a fény tökéletes hiányát "sötétnek" nevezzük, akkor igen.
De tudod mit? Maradjunk annál, amit az imént Ijk-nak írtam.Ha rám hallgat, mindenki azt hisz, amit akar.
Peace!
-
Piftuka
veterán
Nem használok BFI-t. A Motionflow jellemzően "Normál" módban üzemel. (3,2 beállítás mellett.) Szerencsére a homogenitás ebben a panelben példátlan, avagy példás.
Most már tényleg feltöltök pár képet (szürke, fehér, fekete, és színes hátterekkel) a SONY topic-ba róla.
A GT50 kontrasztja pedig egy érezhető hajszállal gyengébb volt, mint az én tévém esetében. A fekete szint is, pedig sokat állítgattam. A színvilága nem tetszett "természetes" módban, és azt finomítva sem. Élénk módban pedig természetellenesebb volt, mint a legtöbb "színező" LCD. A fehér pedig inkább sárga volt minden módban. Ezt kifejezetten zavarónak találtam. Ráadásul jelentkezett a zavaró "dithernoise" is. (Ha jó kifejezést használok a tapasztalt képhibára.)
Mozgásban nyilván tökéletes volt, és természetesen a betekintési szögére sem volt panasz. Minden egyéb tekintetben az én tévémet találtam, illetve találtuk jobbnak.
Mondom... a házimozi rajongó cimborám is ledöbbent, mert a SONY W809C próbája előtt elég szkeptikus volt. Főleg a mozgásmegjelenítés kapcsán. Rengeteg Forma1-et és focit néz, azért nem akarta az egyébként "kinőtt" plazma tévét lecserélni eddig.
Most viszont megnyugodott, mert látta, hogy mozgásban is jó tud lenni az LCD.
-
Ijk
nagyúr
Mint mondtam távolabb bármikor ülhetsz, közelebb meg már nem tudsz mondjuk egy 55"-os-hoz ha 40-60° közötti látószöget szeretnél. Kivéve persze ha garzonlakásod van.
Én még nem találkoztam olyannal aki kisebbre cserélte a tv-jét mert túl nagy volt. a meglévő.Panasonic-nak valamivel jobb a BFI-je, de csodát nem lehet tenni a 120Hz-es panelekkel, eléggé be van szűkítve a mozgástér. Sajnos az LG soha nem volt a toppon tv gyártásban, ez meg is látszik hogy sem OLED-nél sem LCD-nél nincs interpoláción kívül megoldásuk a mozgóképfelbontásra.
-
index31
tag
Én 48' -ról váltottam 65'-ra és meg
tudom erősíteni, hogy a nagyobb méret az egyik legsarkallatosabb szempont tv vásárlásnál. Olyan részleteket kapok el a régebben visszanézett filmekből, hogy jééé ez mindíg ott volt ? Ugyanis eddig észre sem vettem. Én a 65' 1,5-2m ről nézem ha tehetem de már nem mennék vissza 65'-ről . A másik 48'-os szegény már szinte be sincs kapcsolva. -
ottofon
csendes tag
Segítsetek. Ha az alábbi igényeim vannak akkor az EF950V már megfelel nekem?
55", OLED, Sík képernyő
UHD
HDR
3d
Melyik az a modell ami esetleg újabb és mindezt tudja? Másik kérdés hogy az LG oled tévéken nekem kell mindig állítanom hogy nappal vagy este nézek tv -t vagy van valami fényérzékelő? Mert ez utóbbit nem.látom a specifikációk között. -
Madwe
nagyúr
Ez így nem igaz sajnos. Valóban a HLG támogatás az, ami jelenleg hiányzik a B6ról, s C s felette már bent van. S valóban HLG-t használ a YT hdrhez. Azonban ennek ellenére se megy a YT HDR ezeken a tvken (még?) Szóval egyelőre sokat még nem jelent a HLG támogatás, remélem idővel YT is megkapja, illetve realtekre is megírják.
-
index31
tag
Az én 65KS8000-mat SD anyagoknál 13-as fényerőn használom BFI-vel megtámogatva. HDR-nél 20 -ason a fényerő de itt is megy a BFI tehát sötétebb a kép. A nem lenne ilyen fényerőm ( HDR Peak 10% Window 1473 cd/m2 ) akkor nem tudnám használni a BFI-t sem.
Szó mi a szó nekem kiváló kontrasztos VA-panelem van de nem érhet fel egy OLED kontrasztjával ez tény, viszont nincs ABL ami lekorlátozna.
Azonban kárpótol a BFI-is mozgás, a YouTube HDR, a True RGB a 65'-os méret ami sokat számít, monitornak is használhatom , jön rá a Dynamic HDR10 .
Ha most valaki azt mondaná, hogy cseréljük el egy 55'-os B6 OLED-ra én nem adnám pedig rá voltam állva a B6-ra .
-
lezuvius
őstag
Az senkinek nem jutott eszebe, hogy az entry level itt a sajat kategoriajaban ertendo? Vannak HD tv-t, azokon belul is van Gaba meg Smart Samsung es igy tovabb a 4K Oled katig, amin belul a B6 a legkisebb tudasu, igy ezzel indul ez a csoport... Iden is van B7 az alapszint es van a csucsok csucsan a W7, A1 es meg EZ1000 is...
-
Pro Koryak
addikt
A 3510-ben én is ezt írtam, aztán mégis lehurrogtál. Akkor hogy is van ez
Amúgy az oled tv piac egy teljesen új szegmens, tehát itt is lesz belépő kategóriás tv, ha tetszik ha nem.
Tök mindegy, hogy mennyibe kerül.
Amúgy sem csak azért kerül ennyibe, mert kifogástalan minden tekintetben, hanem mert még újdonság. -
törölt tag
Ezt ők nem értik meg, vagy csak megjátsszák, bár nem túl hitelesen. Arra már nincs válasz, hogy egy RR-nél és a másiknál mi a belépőszint.
Pro Koryak Így van, tényleg lehet itt mondani mindenféle baromságot, bár sok értelme nincs, de te tudod.
Nem egyeztem bele semmibe, hanem tényként mondtam. Látom, csak a kötekedés megy, normális válasz helyett meg terelés. Hogy ez miért jó neked? Te is meg akarod téríteni az OLED tulajokat, hogy térjenek át a Samsungra. A gyártásminőségről és szellemiségről szóló rizsa, az nem válasz a kérdésemre.
Vannak a tv gyártóknak belépő és csúcsmodelljei, utóbbi a Pana és a Sonynál is az OLED tévék. Ez van, és ezek se belépő modellek náluk, ez így világos?
Látszik nem érted! A célodat tényleg nem értem, de te sem.
-
Piftuka
veterán
Attól függetlenül, az LG 2016-os, viszonylag szűk OLED tévé palettájáról az volt a belépő szintű "4K HDR" modell.
Szerintem inkább a 2017-es modellek kritikája - ahogyan arról már sokszor beszéltünk itt is -, hogy nem jelentettek igazi "vizuális forradalmat" a tavalyi modellekhez képest. (Leszámítva talán a SONY A1-et, és a Panasonic csúcsmodelljét.)
-
Madwe
nagyúr
Hát ha abból indulok ki, h eddig volt egy bugos félkész spotify app, ami a spotify connectet meg playlisteket se támogatta, erre nem hogy frissítették volna, hanem konkrétan kiszedték a webshopból s mostmár le se lehet tölteni (ok ez spotify sara) a googletől se várnék sok jót
-
Piftuka
veterán
"Bár még mindig egy akciós B6 a legjobb ár/teljesítményben..."
Ez így igaz, bár furcsa módon a 65 colos méretben már a C6V jobban megéri. Kikerültek ugyanis az utolsó (?) 65B6J-k a Media Markt-ba.... Fura, mert nagyon sokáig egyáltalán nem is volt ilyen nekik készleten. (Még a webáruházban sem láttam hónapok óta.)
Talán az LG a raktáraiból az utolsó példányokat kiszállította. Bárhogy is... az ára 1.000.000 forint körül van, és annyiért a C6V, vagy az E6V (az sem sokkal drágább) jobb vétel.
Azt egyébként sajnálom, hogy a legtöbb helyen elfogytak a 2016-os, 3D-s LG OLED-ek, 65 colos méretben! A 3D miatt mindenképpen ilyet akartam venni, de egyetértek azzal, hogy ennyit egy tévé nem ér.
Persze nagy kérdés, hogy ha esetleg marad még 1-1 példány az év végéig, akkor milyen áron fogják adni őket!?
-
Piftuka
veterán
Óh, rengeteg ilyen felvételt megnéztem már! (Jó tesztelgetni velük a "kis" SONY 55W809C-t.
)
Majd fokozatosan "csepegtetem" itt a topic-ban, mint Junior11 a teszteket...
Az aktuális kedvenceim:
[4K TV] 10 INCREDIBLE 4K (UHD TV) Videos 2017
--> Páratlan felvételek, nagyszerű fényképezés. A témák is remekül lettek összeválogatva. El tudom képzelni, hogy egy prémium 4K tévén, teljes "színpompában" milyen szép lehet az eredeti felvétel! Mert ez a "múvi" már a Full HD tévémmel is gyönyörű. (A "tűzzsonglőrös" felvétel pedig OLED demonstrációnak is tökéletes lehet.)GoPro HERO5 + Karma: The Launch in 4K
--> Hatványozottan igaz, hogy professzionális az összeállítás. A rendező és az operatőr (mert nem csak GoPro felvételek vannak a filmben, sőt...) csillagos ötöst érdemel.Te pedig légy szíves, szólj, ha találsz letölthető változatban is ilyen felvételeket!
-
Joshi
titán
65"-os 1,7 milliós készülék elvileg tudja?
Én sehol nem látok utalást a Sony A1-nél hogy támogatná a Dolby Visiont.
Egyébként az LG 65B6 már közel 1 milla, nem lenne rossz év végén egy ~800ezres akció, mert lehet hogy rácuppannék.
ui.: még a Sony A1-ről. Mintha lenne benne BFI vagy ez kamu?
-
Ijk
nagyúr
A CRT után.
Az a baj hogy ezeket a tv-ket nem lehet kis manufaktúrákban gyártani mint mondjuk az audio eszközöket. Mert például mind CRT-re mind plazmára lenne rétegigény, amire mondjuk nem éri meg évi több százezres tömeggyártást építeni, mert elmenne tíz-húszezer darab. -
Ijk
nagyúr
Igen, mert 60Hz-en villogtat a bfi. 72Hz-tol már nem annyira zavaro, de ahhoz viszont 144Hz-es panel kellene. Ugyanis a Sony nem tett mást mint szoftveresen a 120Hz-es panelt megfelezte fekete kepkockakkal. Ami miatt a 24p nem lesz juddermentes, tehát még messze vagyunk a josagtol, 30/60p-s tartalomhoz jó, sötét szobába, aki el tudja viselni a 60Hz-et. Én jól toleralom a vibralast, de lehet hogy hosszútávon nekem is kényelmetlen lenne.
Marad a plazma mint referencia továbbra is. -
Piftuka
veterán
"A BFI-t be kellett volna kapcsolnod, hogy megnézzük mennyire használható! Az a TV pont abban különleges, hogy van benne bfi."
Ejj, srácok! Hát hányszor írjam le, hogy bekapcsoltam?
A "Motionflow" a SONY tévéken, ami a BFI-t aktiválja.
Azt bekapcsoltam. Igaz, a beállításaival nem sokat "játszottam", de majd alkalmasint, ha ismét eljutok az áruházba, letesztelem a sport adásokkal az is.
-
Piftuka
veterán
Igen, tudom, hogy ebben is ugyanaz az LG panel van. Mégis... "Élénk" módban, ott, a fényes áruházi környezetben is volt több jelenet, amikor úgy éreztem, hogy "kiégeti a szememet". Egyértelműen sok volt a fényerő.
Hasonlót az LG tesztelése során csak a "HDR Chess" demo alatt éreztem pár világosabb jelenetnél.
A Motionflow kapcsán írtam, hogy teljesen egyezik a menü a korábbi, újabb SONY tévék menüjével (pl. W sorozat), így valószínűleg van benne BFI.
A hatását a beépített lejátszó/szoftver hiányosságai miatt nem lehetett lemérni.
Az M4 HD-n viszont a kosármeccset úgy néztem, hogy bekapcsolt állapotban volt a "Motionflow". Nekem mégis "röcögősnek" tűnt a kép egy kicsit.
No, de majd valaki vesz egy ilyen tévét, és beszámol az otthoni tapasztalatokról!
-
Piftuka
veterán
"Én meg azt mondom, hogy egy jó akciós B6 verhetetlen ár/érték most. A 2017-es modellek a tesztek szerint szinte ugyan azok..."
Maximálisan egyetértek veled! Annyival több a 2017-es modellek ára, és olyan kis mértékben különböznek a tavalyi készülékektől, hogy én nem látom értelmét azok közül választani.
-
Piftuka
veterán
"Te most végül milyen TV-t vettél, vagy még mindig a keresgélés megy?"
Már nem megy.
Pontosabban, már megtaláltam, amit szeretnék. Az LG C6V, vagy E6V típusok közül szeretném megvenni valamelyiket.
De még várok, hogy átessenek pár leárazáson. Júniusban jön - elvileg - az idei összes újdonság a boltokba. Muszáj lesz "kipörgetniük" a készleteket.
Az már világosan látszik, hogy az év eleji "jaj, elfogy minden 3D-s TV a boltokból az év elején, mert minden gyártó kihátrált a technológia mögül" pánik mindenki részéről alaptalan volt.
Sőt... a Panasonic volt olyan rendes, hogy még a 2017-es DX sorozat felső-közép kategóriás tagjai is megkapták a 3D lejátszás képességét!
Szóval a legrosszabb esetben is még minimum ~2 évig biztosan beszerezhető lesz valamilyen 3D-s tévé újonnan.
Ráadásul "Dunát lehet rekeszteni" még a 3D-s, nagy képernyős tévékkel egy tucatnyi áruházban és webáruházban. Az említett OLED modellek sem fogynak, mert drágák. Nagyon drágák.
Majd változik ez...
(Részemről keresgélés csak annyiban megy, mivel immár rég óta nincsen saját tévém, akarok venni valami olcsóbb LED-es modellt legalább ~40-42 colos méretben, amit addig használok, amíg meg nem veszem az "álomtévét".)
-
Ijk
nagyúr
Úgy fest Sony A1-nél van valami.
-
Strezi
őstag
Na, még kiderül hogy én nézek sokat TV-t
Forma 1-et szoktam böngészőben meg tavaly pár focimeccset.Tuti, hogy tetszőleges részeit tudja a képnek sötétíteni (nem kicsinyíteni). Még gondolkodtam is rajta, hogyan is csinálhatják pontosan... Az egész képernyős fényerőcsökkentés is csak ennek egy formája, ha az egész képernyőtartalom változatlan hosszú ideig.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G5 32 144Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra - Ultra White - Használt, karcmentes
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest