- Fókuszban a One UI 8 és a biztonság
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Xiaomi 12 - az izmos 12
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
torma1981 #4424 üzenetére
Nincs azzal semmi baj, hogy "minden évben" megvetetik az "újdonságokat" a néppel, pörög a gazdaság, a gyártók ptofitálnak, jönnek az új fejlesztések/ficsőrök .... teljesen rendben van ez .... mert akinek van türelme kivárni, az a "mások által elköltött" sok-sok pénznek köszönhetően tud majd egy igazán "rendes" TV-t venni addigra, amire a szabvány is igéri BT"2020" ....
-
freemail.hu
csendes tag
válasz
torma1981 #4304 üzenetére
Vásárlás után mikre kell tesztelni , mármint hogy milyen hibák lehetnek , és azokat kiszűrni ? Milyen tesztprogramokat, tesztvideokat kell lefuttatni ? A "gyerek" hibákat kiszűrni ?
Led tvéknél hogy volt a felhősődés halott pixel ilyenekre gondolok ! Olednél nem tudom mikre kell figyelni !Kerestek már azóta ??
-
majorbe
csendes tag
válasz
torma1981 #4155 üzenetére
Jaja azért a HD is jó😋. Most nézem a film +HD-n a Felaldozhatokat. Jó ki sötét jelenetekkel tele film. Lehet élvezni.😋Ilyennek kellene lennie a minimum tv adás minőségnek.( persze basz.tom a beallitasokat egyfolytában.🤡Pl bekapcsoltam a sátáni tru motiont elénk módban
-
Piftuka
veterán
válasz
torma1981 #4017 üzenetére
Ígérem, hogy szólok.
Viszont nem olvastál figyelmesen! Nem azt mondtam, hogy "ha 500.000 forint lesz az ára", hanem azt, hogy "ha 500.000 forinthoz lesz közelebb". Mert jelenleg az 1 millió forinthoz van közelebb az ára a legolcsóbb helyen is.
Szóval jó lesz, ha intenzívebben indul el az ellentétes irányba!
-
krx21
nagyúr
válasz
torma1981 #2617 üzenetére
Én azon játszok. És hát be nem ülnék ez után semmilyen TN vagy IPS paneles fakó képű monitor elé...
(#2618) Nemir Ombe: Ha a HC gamer kifejezés az e-sport-ot jelenti, ahol minél gyorsabban kell pozicionálni egy cél keresztel, mindezt verseny szerűen, ott tényleg csak a input lag számít. [link]
De nálam ez a játék tényleges meggyilkolása. Én a minőségi kaland játékokat szeretem, kiváló kép és hang kíséretében... -
Ijk
nagyúr
válasz
DELL OLED monitor volt tavaly bemutatva de aztán soha nem került piacra, elkaszálták.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Már önmagában TV-t venni 700e -1M környékén (vagy feljebb) is elég "luxus" .... aki meg HC gamer nem valószínű, hogy bármilyen TV-n is fog játszani .... monitor meg valószínüleg azért nincs oled-ből, mert 55"-os monitort elég ritkán vesznek az emberek, ennél kisebb panelt meg nem gyártanak oled-ben ....
-
Partizan182
senior tag
válasz
torma1981 #2614 üzenetére
Gondolom te sem egy asztali geprol irod reggel 7:15-kor a hszt, netezni mar egy ideje mindenki budin/agyban fetrengve szokott az aktualis mobil eszkozen.
Kutatómunkához meg nagyon nem kell az Oled, oda mindegy a képminőség. Ha az egykori plazma analógjaként fogod fel az Oledet akkor jársz jó helyen.
(Btb, én spec fő pc kijelzőnek ezt használom, semmi gond nincs vele - abl netezésnél hullamindegy, filmnél/játéknál nem jön elő),
-
Ijk
nagyúr
válasz
torma1981 #2565 üzenetére
Mert jelenleg a tartalmat egy átlagfelhasználó számárára 1%-ban sem teszik ki az UHD. Nincs tartalom, legtöbben tv műsorokat néznek leginkább, BD film alig van 4k-ban, streamből a Netflixnek van pár sorozata.
55"-os UHD tv-hez legalább 1,5m-re kell ülni hogy igazán lásd az UHD előnyét, 2m-en túl egyre inkább eltűnik a FHD és UHD közti különbség.
Az emberek 99%-nak soha nem lesz szüksége 4k-ra, de megkockáztatom hogy a FHD-t is jelenleg a pár százalék hc házimozison kívül senki nem használja ki. Legtöbben még mindig olyan bitrátát néznek túlnyomó részt hogy egy nagybitrátájú 720p sem nézne ki sokkal rosszabbul.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
torma1981 #2565 üzenetére
A játék (talán) megfelelő indok lehet, de megfelelő 4K (nem online agyontömörített, lemezen előre felkonvertált vagy 4K demo) tartalom egylőre annyi létezik, amit a 2 kezeden meg tudsz számolni .... azokhoz meg jelenleg minek ....!!??
A "jövőbiztosság" miatt sem érdemes a 4K-ra hivatkozni, hogy csak azt "kifizetődő" már venni (persze ha nem kapsz mást, akkor nincs opció), mert idén is vezetnek be még jópár olyan a 4K-val kapcsolatos "extrát" amit a régebbi 4K TV-k (nagy eséllyel) nem fognak megkapni ....
(#2567) Joshi :
De elmélet, mert ha nem mindegyik tipusban/modellben a "hibát" keresnéd, akkor már rég vettél volna egyet .... de mindig van valami "hiba" ami miatt nem veszel/vennél, vagy túl hajlított vagy túl kicsi vagy túl drága .... igy egy "elméleti" oled tulajdonos vagy, aki "elméleteket gyárt" arra, hogy miért is nem vesz oled tv-t, bár szeretne ....
-
Ijk
nagyúr
válasz
torma1981 #2208 üzenetére
Mire lesz széles körben 4k addigra ezt az OLED-et akarja lecserélni majd nagyobbra. 55"-ban amúgy sincs sok értelme a 4k-nak, 65" alá nem adnám, de inkább 75 minimum. Az meg nem kis pénz még LCD-ben sem.
Most vehetne hozzá méregdrágán lejátszót, meg pár tucat UHD filmet 10k/db áron, 99,9%-ban pedig még 1-2 évig nézn rajta a FHD tartalmat.Joshi: Hibátlan természetesen nincs, de lehetne sokkal jobb, bizony ez egy erős visszatartó erő, főleg ha plazmád volt. Meg az ár is elég visszatartó erő. 2010-ben 140-ért vettem HD-ready 42" plazmát, 2013-ban 270-ért FHD 50" plazmát, és most nagyon hezitáltam egy 65"-os UHD LCD-n, de az is 700k környéke és képminőségben szinte csak visszalépés lenne. Azért az ár ugrás elég beszédes annak ellenére hogy nagyobb méretű.
-
Piftuka
veterán
válasz
torma1981 #2187 üzenetére
Köszönöm, Neked is a hozzászólást!
És no offense, de most így - miután megvásároltam egy másik készüléket - ezzel mire menjek?
Tipikusan az általad említett, gyakorlati, felhasználói tapasztalatokat vártam, az elmúlt hetekben, amióta itt (és az LCD topic-ban) gyakorlatilag napi szinten beszélgettünk, többek között az általad birtokolt típus előnyeit és hátrányait is ecsetelve. Miért nem akkor írtad le ezt?
Egyébként mindegy, mert a 60-as túl sokba került volna, az 55-ös pedig egy árban volt az OLED-del, és a "sötétben" mozizás miatt billent a mérleg az EG910v javára.
Ettől függetlenül, tényleg nem értem ezt...
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
torma1981 #2155 üzenetére
A 4K panelen kívül jelenleg sem "fejlesztenek" érdemben, csak évről évre új szoftveres ficsörök és újabb verziós csatlakozók kerülnek a TV-kbe .... ezzel meg "csak" annyi gond, hogy majd évek múlva ha egy filmre rákerül valami "újdonság" (jobb hdr, jobb színmegjelenítés, vagy akármi) akkor lehet a TV-t cserélni, ha ezeket látni akarod, mert a régebbiekbe nem valószínü, hogy beleteszik még ha lehetne is (lásd: Sony hdr képes sw frissítéssel).... ha nem akarod látni, akkor tárgytalan .... a "8K-t" meg sem említettem ez ügyben ....
Joshi:
Mint korábban írtam .... mire spórolsz, "világvégére".... !!??
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 500m2 nyomat
- Thinkpad X230 legenda: i7 CPU, IPS kijelző, 12 GB, dupla SSD, magyar villbill, webcam, fingerprint
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- 15" Workstation: Lenovo Thinkpad P1 gen2 // P52s // P15 gen1 // FHD, 4K oled touch
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest