Új hozzászólás Aktív témák

• Hmmm1

aktív tag

válasz Gicz #82333 üzenetére

Tetszik ez a írás, ill. kíváncsi leszek Vhiktor videójára ha lesz a témában. Szerintem nagyon kellene már erről valami.

Kicsit túl van tolva az egész HDR mizéria azt gondolom, illetve hogy sötétít, azt én is érztem vagy jóval másabb. Ergo többet érhet nem is használni az egészet.

Kicsit olyan érzésem, mint az RTX Nvidia effekt... akkora egy bullshit, hogy kb semmi értelme, cserébe rohadt magas a hardverigénye, és ahhoz képest szinte semmit nem tesz hozzá a grafikához. Vajmi jelentéktelennek gondolom.

HDR-el is az a bajom, hogy ezeréve reklámozzák a formátumot, közben a gyártók tök szarul/kevésbé használják ki... Az hogy 2 órás filmben, van egy ici pici HDR-es jelenet az lófas*. Nincs értelme. Ergo ha a gyártói oldalról hiányos, hanyag, kevés a információ, akkor miről beszélünk?

A legtöbb ember, sokáig én sem tudtam, hogy meta információkról beszélünk, lehet akármiylen jó tv-d, ha a videó anyagban alig van meta adat... de már oda lehet írni, hogy HDR.

Arról nem is beszélve, hogy a legoccsóbb tv-n, meg nem is látsz sokat a HDR-ből hiába tudja, mert ugye nem árt ha jó a max fényerő is, meg ilyenek.

Elég parasztvakítás ez szerintem. A DV-nél több whao faktort érzek és jobban átjön, hogy hozzátesz a látványhoz.

Új hozzászólás Aktív témák