- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 17 - alap
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Royal Philharmonic Orchestra játssza a Samsung új csengőhangját
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Matt89
üzenetére
Szia!
Én kétféleképpen is próbáltam.
Bluray filmből van egy szép gyűjteményem de amin utoljára néztem ez a Mátrix- Fetámadások. Két lejátszóm van, egy asztali Pana ami mindent támogat és a Ps5 ami csak HDR-t,de amúgy nagyon jó minőségben játszik le Bluray-t.
Letöltött virágbolti verziónál a képernyő beállításnál Shiedlben lehet aktiválni külön csak a HDR-t vagy a Dolby Visiont azonos anyaggal azonos lejátszóval úgy tudod tesztelni én is így tettem.
Nincs egetverően nagy különbség, de nekem számít.
A világos részek részletesebbek DV-n és a sötét egyes árnyalataiban lévő tárgyak. Szerintem függ attól hogy van kalibrálva a statikus HDR adott filmnél.Pl. a régebbi felújított anyagokban ,nem látok szinte semmi különbséget a DV és a HDR között.
De pl. Mátrixban a mesterséges világban, a lenyugvó napsütés bevilágítja a helyet, a kávézót, ahol találkozni szoktak. Ott nagyon látható az eltérés.
Az asztalon árnyékban lévő lévő tárgyakon ,a háttérben álló embereken a HDR nél egybe függ a DV anyagnál szinte asztalonként más az árnyékhatás. Érdemes új filmeknél ezt próbálgatni, mit pl a Mátrix, TopGun, James Bond.
Más filmet nem vettem mostanában.
A sárga és apiros és árnyalatai valamiért DV anyagoknál sokkal teltebbek szebbek, ez nem tudom miért van és a fehér is érdekesebb, árnyaltabb.
A streming felület meg nem ad látványos eltérést sajnos, pár apróság azért van ott is, de messze elmarad egy Bluray anyagtól.
Talán az Új Gyűrűk ura ami megközelítette azt így ránézésre a Prime kínálatában de valószínűleg lemezen az is messze jobb lesz.
Ott ha jól tudom viszont van HDR10+,de a Tv-m hiába tudja, a DV-t indítja el így nem tudok rászűrni.
Ha gondolod megpróbálhatok csinálni pár képet erről, de teló plusz feltöltés ide nem tudom mennyire fogja vissza adni.
Új hozzászólás Aktív témák
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Micro Four Thirds
- Formula-1
- MasterDeeJay: Asus Q170M-C coffeetime mod!
- Autós topik
- Horgász topik
- total90: SSD és HDD árak 2026-ban – most kell vásárolni, vagy várni 2028-ig?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3760
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Ryzen5 4650U Refurbished - Garancia
- Dell Optiplex MT / SFF , 3050, 3060, 3070, 5070, 7060, 5090/ 7.-8.-9.-10. gen/ SZÁMLA- GARANCIA
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Vhiktor