Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Nagyot léphet előre az Oppo Find X10 kameraképességek tekintetében
- Felturbózott energiaszelettel érkezik a OnePlus 16
- Google Pixel topik
- OnePlus: Settle Down, nem megyünk sehova
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Kicsinálja az S26 Ultra a fóliagyártókat
-
Mobilarena
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
Én a képtesztekhez összefűztem MP4-be a két réteget az ISO/mappastruktúrából. A HD hangot Emby-vel is bukod, ha a TV-n játszod le és az nem tud eARC-on HD hangot kiküldeni...
Csináltam közben képeket ~1000 helyett ~4000 nit maxCLL-es anyaggal is: Fansatic Beasts 2 (3241 a static metadata, de a madVR van, ahol kicsivel 4000 felett mér).
sötét: DV , HDR10 , HDR10+DTM
világos: DV , HDR10 , HDR10+DTMA sötét jelenet most is nagyon hasonló DV és normál HDR10 közt, a DTM viszont szerintem ormótlanul túltolja a fényt.
A nagyon fényes jelenet viszont tényleg jobban hasonlít, ha HDR10-hez bekapcsoljuk a DTM-et. Szubjektíven nekem is jobban tetszik egy kicsit így a DV, vagy a DTM.
-> Ezért mondom azt, hogy szívesen használnám a DTM-et, ha nem rontaná el a sötét jeleneteket. De nekem ránézésre összességében többet árt, mint használ. ~1000 csúcs esetén mindenképp csak árt a DTM, ~4000 nit esetén pedig 50/50, de nekem inkább vesszenek el a részletek a hébe-hóba feltűnő lángokban, mint hogy minden gyengén világított jelenet fel legyen dinamikus kontraszttal húzva világosra.
Ezt pedig nem tudom miért nem fotóztam le neked @chros (nézd meg otthon magadnak), de mikor bekapcsoltam madVR-ban a tonemapping funkciót 700 nit real peak beállítással (hogy lássam a képkocka méréseket a jelenet kiválasztásához), és be volt még kapcsolva a TV-n a DTM is (úgy maradt az előző fotó után), az szerintem szubjektíven ritka sz@rul nézett ki (feleslegesen visszafogott világosságú és "egybemosott" volt) a fénysárkányos jelenetnél (én nem is vártam semmi jót, nem is direkt néztem, csak emlékszem, hogy így használod).
Új hozzászólás Aktív témák
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Autós topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- Projektor topic
- Kuponkunyeráló
- EAFC 26
- További aktív témák...
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- HIBÁTLAN iPhone 16 128GB Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4423, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! HP ProBook 430 G6 - i5-8265U I 8GB I 128SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Vhiktor