- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Android szakmai topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 FE - később
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shader
aktív tag
-
-
Shader
aktív tag
Akkor gyak. arról van szó, hogy az elektromos jel (szív összerándulás) megjelenésétől (a villanófény+alsó ECG lapkákon) a felső lapkán tartott ujjbegyre megérkező jelig tartó időből (egy nyomáshullám terjedési sebessége) számol vérnyomást (PPG). Ahogy írod, ez sok tényezőtől függ. Az érfalak rugalmasságától a külső légnyomásig sok minden. (Ha másra nem is, de pont az érrendszer minőségére ad infót).
Én több napos szórakozás után 2 ECG lapkás (BP) karkötővel sem tudtam 10-20%-nál jobb pontosságot elérni. Állandó pulzusszám esetén még csak-csak... -
anrb
aktív tag
válasz
Macika66 #6686 üzenetére
Sziasztok!
Párezer hozzászólással korábban már megcáfoltam egy szkeptikus fórumtag állítását, hogy nem létezik vérnyomásmérésre képes (okos)óra.
Nem csak oszcillometrikus megoldások léteznek (pl. a várva-várt Omron HeartGuide), hanem pl. ott van a Pulse Transit Time alapú becslés is. Itt az EKG hullám R csúcsától a pulzus az optikai szenzoron, a photoplethysmogram-on való megjelenéséig tartó idő alapján egy függvény alapján becsülik meg a vérnyomást. A becslés pontossága nagyon sok fiziológiás paramétertől függ (ezért is szükséges az eszköz kalibrációja, valamint a viselője pontos fizikai paramétereinek (pl. nem, kor, magasság, testsúly) megadása.
A PTT alapú vérnyomás becslés nem újdonság, hiszen a Casio már 1993-ban adott ki ez alapján működő órát. Az utóbbi pár évben terjedtek el tucatszám az ilyen elven működő eszközök, a 20 dolláros kínai kacattól, a klinikai validációval rendelkező méregdrága orvosi eszközökig (pl. Somnomedics).A vérnyomásmérő és annak az orvosi eszköznek való megfeleltetése két különböző dolog.
Ez utóbbi - nagyon helyesen - egy igen költséges és időigényes (klinikai validációt magában foglaló) folyamat a világ nagy részén. A magas költség mellé (kütyük esetén rövid életciklusú, nem túl nagy példányszámban eladott termékekről beszélünk) társul a megbízhatósággal kapcsolatos felelősség is, amit az eszköz használatából adódóan kellene vállalni a gyártónak. Ez IT cégeknél vörös posztó. Még az Omron HeartGuide, valamint az Apple Watch sem kapta meg a megfelelő FDA approval-t. Az Asus a Vivowatch BP-vel nem is erőltette a dolgot; a Huami az Amazfit Health Band 1/1S-sel nagyon helyesen nem is hozta fel a vérnyomásmérést, csak a HRV-t. A kínaiaktól ilyet szerintem ne is várjatok.Tudtommal egyébként létezik validált hagyományos, oszcillometrikus csuklós vérnyomásmérő, csak nem szeretik azokat használni, mert könnyű velük hibásan mérni.
-
Shader
aktív tag
válasz
tillatrilla #6689 üzenetére
Sportra biztos jó....
Az a helyzet, hogy a kütyükhöz "adott" app "milyensége" legalább olyan fontos a választáskor, mint magáé a vasé.
Sajnos a kínaiak legtöbbször kritikán aluli tróger appokat raknak össze, ráadásul egy app "lenne" való több, totál eltérő featuret tartalmazó watch-hoz.
Pl. Wiiwatch2, Funfit, FundoPro, WearHeart.....Hiába a jól megmért adathalmaz, ha nincs mivel kiértékelni.
A natív androidot futtató órákon meg épp hogy kezelhetők az ismert "nagy" fitness alkalmazások. Pl. Strava, Nike+, Runtastic.... Többnyire nem férnek hozzá az óra hardvereihez (GPS,HR) így hiányos lesz a sport adatok.
Ebben utólérhetetlen pl. egy Apple , Samu vagy Garmin....
HA sportra kell nézz utána ennek is.... -
keszo
őstag
-
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Mennyire ajánlott,illetve használható a linken lévő óra?
[link]
Köszi előre is a válaszokat! -
-
Macika66
őstag
Bocsánat, LESZ!
Még nem sikerült forgalomba hozni. Érdemes odafigyelve olvasni.Az első próbálkozás a ProjectZero 2016-ban elbukott. 2017-ben mutatták be a ProjectZero 2.0 prototípusát, 2018 márciusában már odáig jutott, hogy az FDA-s engedélyezést várta.
És azóta sem írták, hogy megkapta volna.De ha meg is kapja, akkor is egy megbízhatatlan szerkezet lesz, leginkább játékra jó, hiszen egyetlen csuklón mérő vérnyomásmérő sem mutat pontos értéket, csak ha szívmagasságban tartja az ember a csuklóját, mozdulatlanul.
Emiatt nem hiszem, hogy meg fogja kapni az engedélyt, mert egy okosóránál SZERINTEM az lenne az elvárás, hogy sportolás, úszás, falmászás és az összes többi sporttevékenység közben mérje a vérnyomást. Ami pedig lehetetlen.
Ja, és ne felejtse el senki, hogy a ProjectZero 2.0-nál is a szíjba van építve egy felfújható mandzsetta. Amit egy – az órába épített – parányi kompresszor fúj fel. El nem tudom képzelni, hogyan oldható meg a méltán elvárható 36-48 óra egy töltéssel.
És legvégül az ára. Ha jól emlékszem 400 € körül ígérték a helyi adóterhek nélkül...
-
Shader
aktív tag
válasz
rita7107 #6673 üzenetére
A vérnyomás mérésen és a 100% vízállóságon kívül a többi nem kamu.
Valami olyasmit csinálnak a kínaiak, hogy beállítod a vérnyomás értéket egy adott pulzushoz. (Ha olyan app-ot írtak hozzá, aminél van valamiféle kalibrálhatóság). Onnantól gyak. a pulzusszámhoz számol valamiféle vérnyomás értéket. (Valami egyszerű szorzószámmal szoroz/oszt oszt annyi.)(Szerintem.)
Az ECG/PPG már inkább reálisabb...A vízállóság...érdekesen fogják fel..vízben többnyire megállnak, aztán ha szerencséje van az embernek, pár nap után kiszárad. Nekem több karpántom is ezt teszi...
van amelyik meg tényleg vízálló. Most egy Microwear H7-et megúsztattam mosdóban és műkszik.
-
beci
őstag
Sziasztok.
Van itt aki Ticwatch E-t vagy S-t használ iphone teloval? -
LógaGéza
veterán
Üdv!
Keresnék egy normálisabb okos órát. A lényeg az lenne, hogy rendes, analóg óra kinézete legyen, bírja a strapát, viszont rezegjen ha hívnak. Több funkció nem nagyon érdekel.
Merrefele nézelődjek?
Köszönöm! -
-
rita7107
aktív tag
Akkor ez is csak kamu?
Microwear X2?
Funkciók:
Multi-Sport Funkció
Pulzusmérés
Vérnyomás mérés (Hgmm)
Véroxigénszint mérés
Lépésszámláló
Elégetett kalóriák
Megtett távolság
Pontos idő kijelzés
Alvásminőség figyelő
Rezgő Hívás/SMS jelzés
Értesítések (folyadékbevitel, gyógyszer bevétele, találkozó, stb…)
Elvesztés figyelmeztetés
Készülék keresési funkció
Ébresztés
100% Vízálló (IP68 Tanusítvány) -
Shader
aktív tag
válasz
rita7107 #6669 üzenetére
Én hazai tesztekben nem olvastam, hogy tudna vérnyomást mérni. ECG-t igen.
Kapott hátul 2 ECG lapkát (röhej, de a 20$-os kínai karkötőkben is van. Én méricskéztem ilyennel...nem tudom kamu-e...), elviekben talán még mérheti is.
Az Omronnak van BP órája. ProjectZero néven. -
rita7107
aktív tag
Nekem is van egy kérdésem:
Feltételek:
- Okosóra
- Pulzus mérés 7/24 vagy előre beállított idő de max 1 óránként
- Vérnyomás mérés 7/24 vagy előre beállított idő de max 1 óránként
- Teljesen fémmentes
- Hívás, SMS, Üzenet, Ébresztő
- Android -
macikos
addikt
Köszönöm!
Nem tudom mi lehet a baj, az is lehet, hogy szoftveres a probléma.
Ugyanis ha egyfolytában használom, nyomkodom az órát, wifivel, teljes fényerőn meg minden, akkor 2-3 órát simán bír.
Viszont tegnap is este 100%-kal vettem le a töltőről, erre reggel 30%-on volt.Standbyban merül le, pedig éjszakára a Wifit és a GPS-t is kikapcsoltam, alkalmazásokat is kilőttem, SIM meg nincs benne.
Valami frissítés megy a háttérben vagy mitől merülne le egy éjszaka alatt?
-
Shader
aktív tag
Megérkezett a Microwear H7.
Tapasztalatok:
Gyors.
Nem akad.
Végre elegendő tárhely.
Végre elegendő akkuidő. Pontos számot nem tudok mondani, mert sokat nyomeckoltam, telepítettem.
Wifivel, nagy pontosságú GPS-el mondjuk...7-10 óra....(nekem megfelelő).
Valami fém ház, fém csat, kellemes hordhatóság.
Nem nagy, azt hittem képekről, hogy brutál nagy lesz, de nem.
Sajnos a kijelző, bár tűéles kisebb, mint a round társaié.
Sportra nagyon jó. Full kiértékelhető (FunDo Pro- val).
Multitask sport mód futtatható.
Az email értesítéseket sajnos nem tudtam popura varázsolni. (Hang és rezgés megjön, popup nem....).
Beépített barométer. Oooo. Ebből fakadóan relatív magasságot is számol és télleg pontosan. Leteszteltem pincétől emeletekig....
Az időjárás frissít, de valami kínai Sulayyil helyet ad meg (hiába kérhető le a pontos tartózkodási hely).
Nano SIM csavaros beillesztés. 4G háló oké.
Mosdóban megúsztatva, vízálló. -
Shader
aktív tag
válasz
macikos #6655 üzenetére
Én szedtem szét többször is oled kijelző hiba/csere miatt.
Simán leforrasztható róla az akku egy jó forrasszal (műszerész kolléga segítségével sikerült és vissza is rakni).
A buktató a történetben, hogy nagy óvatosan kell a belsejét szétnyitni, mert egy nagyon finom vékony szalagkábelell csatlakozik az alaplapra a kijelző. Ha ez lepattan, nagyon óvatosan ujjbeggyel vagy valami műanyaggal kell visszanyomni, a csatijába mert pixelhibás lesz az oled (vagy kinyiffan) (27$).
Ha nincs vesztenivalód, próbáld meg. Kinyitod, nézd körbe azzal nem okozol benne kárt. (Igazából tök igénytelen cucc, csak ez a szar kábel a gyenge pontja. -
Jabby
őstag
válasz
aradebil2 #6656 üzenetére
Helyette fele áron inkább venném az Alfawise B7 Pro-t.
Itt egy teszt magyarul róla. -
aradebil2
senior tag
Sziasztok,
muter szeretne az Avontól (!) okosórát venni, kérlek segítsetek lebeszélni rólaNagyjából 10 ezerért tudna egy ilyet szerezni:
https://avononline.avon.hu/termek/309-636-57955/divatkiegeszito/fitness/akantha-uniszex-fitneszora
Neten nem találtam róla infot, gondolom vmi átnevezett kínai cucc lehet. Tudnátok esetleg hasonló típusokat mutatni bejáratott márkákból? Köszi szépen! -
macikos
addikt
Sziasztok!
Microwear H1-ben milyen akksi lehet? Van róla szétszerelés valahol vagy valakinek személyes tapasztalat?
Én nem találtam semmilyen infót róla.
Ki kellene cserélni, mert 40%-nál kikapcsol. -
atike
nagyúr
válasz
Samanbacsii #6652 üzenetére
-
Macika66
őstag
Mobilfizetésnél NEM használható a trusted device. Szóval emiatt nem érdemes órát keresgélned.
Még az arcos feloldást sem fogadja el a rendszer, csak az ujjlenyomatot. De ez így van jó, hiszen a PIN-kódot helyettesíti...Amúgy nem az óra tudja ezt, hanem a telefon.
Meg lehet csinálni bármilyen párosított BT-eszközzel, rögtön az első párosítás után felajánlja a lehetőséget...
Új hozzászólás Aktív témák
- Hardcore café
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Találd ki: miről, hogyan készült a kép?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- SSD kibeszélő
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Watch4
- Apple Watch Series SE 2024 40mm Stairlight ÚJ BONTATLAN Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Gara
- Apple watch Series 10 46mm Rose Gold GPS bontatlan! 1 év Apple jótállás
- Apple Watch 7 45mm Cellular Használt/1 hónap gar./Akku 84%/p4253
- Apple Watch Nike S6 44mm Space Gray LTE, ajándék új szíjakkal, üvegfóliával és ütésálló tokkal!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- BANKMENTES KAMATMENTES ASUS Vivobook 15 X1504ZA-BQ856W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest