- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- A kínai gyártók 3D arcazonosítással kísérleteznek
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kommy
veterán
válasz
ViZion #60158 üzenetére
Még csak most tervezgetem méregetem a kismegszakító szekrényt. De teljesen igazad van ebben, ráadásul nagyon szépet ugrik az áruk egy méret felett.
ZB hálóm van így is, tényleg ez tűnik nekem is legjobb megoldásnak.
Ha jól jártam utánna a SONOFF ZBMINI Extreme Zigbee meg is felelne a kritériumoknak. -
ViZion
félisten
-
LouiS22
veterán
A logban kell lennie egy sornak, ahol a Tuya saját, egyedi eszközazonosítóját továbbítja (de most jobban belegondolva ez a Tuya developer webes felületen is megtalálható, ehhez persze társítani kell tuyához az eszközt). Valami ilyesmit kell keresned: _TZ3000_gjnozsaz (ez csak példa, a valódi lényeg a _ után van). Ha ezt a szakaszt helyettesíted egy meglévő water leak szenzor external konverterébe, jó eséllyel menni fog az eszköz. A Z2M issue trackerben rengeteg kész konverter van berakva.
-
spst
csendes tag
válasz
LouiS22 #60172 üzenetére
Igen, legalábbis tanítottak rá, bár a szövegértelmezés manapság nehézkes a sok helyesírási hiba és a pongyola fogalmazás miatt. Engem még arra tanítottak, hogy egyértelmű legyen amit leírok és megismételhető. Na, ez manapság nem működik...
A problémám az, hogy az érzékelő dobozán és az eszközben sem találok egyértelmű jelölést a típusra és annak adataira. Nem tudom éltre kelteni, így nem tudok információt kiolvasni belőle.
-
LouiS22
veterán
Nincs olyan zigbee eszköz, amit ne lehetne Z2M-mel illeszteni. Ha nem ismeri fel és (még) nem támogatott, akkor external converterrel kell picit szórakozni. Jó eséllyel mindössze az eszköz fingerprintet kell megfeleltetni, erre találsz példákat a z2m issue trackerben is. Nagyjából 10 perces meló megoldani - ijesztőbb leírva, mint amit valójában tenned kell
-
spst
csendes tag
Tudna valaki ajánlani a fenti Tuya helyett olyan vízszivárgás érzékelőt, melyhez nem kell app, hanem közvetlenül csatlakozik a Zigbee vagy WiFi hálózathoz és kompatibilis a HA-val?
A régebbi Tuya TS0207 ilyen volt, több mint két éve működik nekem egy ilyen a gázórával, de már nem beszerezhető.
Köszönöm
-
kicsi kecske
tag
Sziasztok.
Az újabb dreame robotporszívók közül sikerült már valaminek OHba integrálni?
X40 Ultra lenne az alany.
Eloszor is ehhez már a Dreamehome app kell, és a token kinyeressel is bajaim vannak 😅
Nyilván natív binding még nincs..
Ha fele mqqt workaroundot inkább nem lépném meg -
ViZion
félisten
válasz
enginev3.0 #60160 üzenetére
Tordai Tibi a Te embered, a hobbielektronika topikból. Nagyjából mindene IS napelem, átkapcsolás, meg spéci akkuk, stb... Nem mondom, h megszállott, de az
(a jó értelemben).
-
migabi24
nagyúr
Ma egész napos áramszünet van, igazi pokol ez egy okos otthon tulajnak
-
ViZion
félisten
Ez sok mindentől függ. Azt mondom, h én mit tennék: a lámpák kis fogyasztók, a dobozba a kapcsolók mögé raknék mini ZB reléket. És kész a lakásban a ZB háló.
Nagyobb fogyasztókat a szekrénybe raknám. Ha a kapcsolók bigyóit is oda rakod, akkor kimatekoltad, h mekkora kismegszakító szekrény kellene? Elfér? Akarod, h minden egy helyen legyen? Van előnye, ha nem tervezel ZB hálót és ha pl. vezetékes kapcsolat a terv a kütyük és a HA vagy AP között. Másrészt a pici ZB relé ócó, a din sínesek drágábbak. Ha van 15 kapcsoló, akkor lehet már nem mindegy az extra píz (nagyobb doboz és a sínes cuccok felára). Szerintem. -
Kommy
veterán
Sziasztok!
Mit ajánlanátok lámpák felokosításához? Újra lesz húzva az egész lakás (új nyomvonalak) és akkor már úgy tervezném, hogy a lámpák is kapcsolhatóak legyenek HA alól is.
Ha lehetséges a lakáselosztóba kerülnének az okosítások, hacsak meg nem győztök ennek ellenkezőjéről.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
dbius
veterán
-
4D4M
senior tag
Biztos én vagyok láma meg még sose kerestem, de most szükségem lenne 2G only / SMS only sim kártyára és semmit nem találtam csak ilyen nyomkövetős sz.rokat. Milyen néven fut ez? Vagy halandóknak nem árulják?
-
-
spst
csendes tag
Szervusztok!
Rendeltem és ma megérkezett a Tuya Zigbee Water Leak Sensor, hogy nyitásérzékelőt csináljak belőle. Sajnos a HA Zigbee2MQTT nem látja az érzékelőt. Van valami trükkje, hogy lássam és használjam a HA alatt?
Köszönöm a segítséget -
BlackJack21
tag
válasz
vampire17 #60126 üzenetére
Pont a hétvégén én is ezt hergeltem.
A feladat, az az, hogy a gyerekek kaptak ajándékba 3db BT fülest, de még nincs nekik telefon, amire csatlakoztathatnák. Természetesen mindegyiknek azonnal és egyszerre kellene. Így a mi telóink is kiesnek.
Emiatt kezdtem olyan megoldások keresésébe, amivel az egy forrás több BT eszköz média lejátszás megvalósítható. A LMS - Squeezelite(box) látszott a legalkalmasabbnak.
Egy RPi 4B - lett a próbadarab( ez volt itthon), arra ment a piCorePlayer, ezen keresztül a BT fülesre van továbbítva a stream. A második próbálkozásra már ment minden hibátlanul. Kell még egy-két dolgot megoldani( csoportba fogás, szinkronizálás).
A HA-ban is teljesen jól működik (eddig két lejátszó).
Ami meglepő, hogy alig igényel tárhelyet, szerintem egy 128MB-os SD-ről bőven elfutna az egész.
A tesztek és a próba után ESP32 S3-ra fogom költöztetni a BT "átjátszást". Remélem azzal sem lesz különösebb probléma.
Későbbi célként pedig a multiroom audio is felmerült, immár minimális erőforrásigénnyel. -
toty
újonc
Szia!
a slimmelezer config-od mennyire titkos?
Összeraktam egy configot a te ill. ti infóitok alapján, illetve a neten fellelhető információkbó, és jön is valami adat, de nem teljesen az amit szeretnék.
Az össz értékek a fogyasztás és termelés oldalon még talán jók is, de a fázisonkénti termelés és fogyasztást nem tudom kiolvasni.power_delivered_l1: name: "Power Consumed Phase 1" accuracy_decimals: 3 power_delivered_l2: name: "Power Consumed Phase 2" accuracy_decimals: 3 power_delivered_l3: name: "Power Consumed Phase 3" accuracy_decimals: 3 power_returned_l1: name: "Power Produced Phase 1" accuracy_decimals: 3 power_returned_l2: name: "Power Produced Phase 2" accuracy_decimals: 3 power_returned_l3: name: "Power Produced Phase 3" accuracy_decimals: 3
Egész konkréten ezekre nem jön adat.
Neked sikerült fázisonkénti adatot gyűjteni?
Köszönöm! -
-
vampire17
addikt
nem kell kidobni, kb "5 ft-os" alkatresszel javithatok es kovetkezo 5 evet birnak. Nekem bot kezem van, de egy ismerosom mar a 6-ik shellymben csereli a kondit
https://www.youtube.com/watch?v=NrQVhfKCeTo
Amugy az erosaramu oldalt nem is kellett meg cserelni, haver azt mondja, a gyenge aram szall el (azert nem tudnak bebootolni)
-
GIJoe
addikt
Üdv, srácok én most értem el abba a fázisba, hogy hullanak el 5 év után sorban a shelly 2.5 vezérlők, tudna valaki ajánlani valami stabilabb azonos vagy jobb tudásút?
(Shellyt persze)
-
gya/352
tag
válasz
vampire17 #60126 üzenetére
Ha jól emlékszem említve volt hogy családi használat miatt távirányító is kellene hozzá. Gondolom ez akkor elmarad.
Egyébként korábban én is kisérleteztem többféle netrádió megoldással. Volt DIY esp32+VS1053 DAC, késöbb egy olcsó Android TV okositót használtam erre a célra. -
vampire17
addikt
válasz
gya/352 #60114 üzenetére
koszi azert!
Igazabol adtal ezzel ötletet es megis elmentem DiY iranyba
volt itthon meg regrol egy Pi3 (Kodinak hasznaltam osidokkel ezelott) es csinaltam belole piCorePlayer -t. tokeletes lesz , kb ugyanazt tudja, mint amit linkeltel is Music Assistant-al siman megy Squeezelite protokol-al.
-
Janaboy
veterán
válasz
dragon1993 #60123 üzenetére
Alapvetően semmi gond, nekem azt nehezebb lenne beszerezni (így drágább lenne).
Illetve amúgy néztem ezekről tesztet és az Ikeasról mondtak vmi negatívat, de már nem tudom mi volt az. -
Janaboy
veterán
Sziasztok!
Már rég nem írtam ide, de nem találtam olyan sok infót erről a témáról itt.
Szóval kerestem relatív olcsó és HA-ba könnyen integrálható (lehetőleg hosszú elem élettartammal bíró) víz szivárgás érzékelőt.Némi keresgélés után a választásom a Sonoff SNZB-05P lett.
Ennek van egy olyan érdekessége, hogy lehet rátenni egy usb kábelnek kinéző cuccot, ami szintén tud vizet érzékelni (egy szövetes valami - bár ez a hátránya is, hogy kicsit lassabban szárad meg), de önmagában is tud érzékelni.Az illesztés HA-ba nagyon egyszerű volt, Zigbee hubbal párosítottam, utána pedig írtam rá egy automatizációt, hogy küldjön Telegram értesítést ha gáz van.
Aliexpressről relatív olcsón beszerezhető az eszköz:
Az önálló verzió (kábel nélküli) ~8-9 USD (ez valszeg lett volna olcsóbban is ha jó ciklusban kapom el)
A kábellel kombinált verzió: ~10-11 USDNekem már pár cseppet ráfröcskölve is érzékelt. Szóval eddig jónak tűnik.
-
Colin111
csendes tag
Üdv, kis gondom akadt motoros redőny vezérlőkkel, a hajam dobtam el majdnem...
A lakásban lévő vezérlők rendben működnek, áramszünet után nem csinálnak semmit, maradnak a redőnyök az áramszünet előtti állásban.
Viszont a szuterénben lévő vezérlő (mind wifi-s + kapcsolós), ha visszatér az elektromos szolgáltatás, akkor teljesen nyitott állásba viszi a motort.
(pár hete volt egy több órás eon karbantartás, akkor derült ki, épp otthon voltunk...)
Ideiglenes megfordítottam a motor bekötését, így mindig teljesen zárt állapotba megy.
Tegnap kipróbáltam, hogy megcserélem egy fenti vezérlővel a lentit, de a helyzet nem változott, a fenti nem csinál semmit, a lenti elmegy nyitott végállásba (app szerint is).
Próbáltam az app-ban a Default/Reverse módot is, de az sem oldotta meg a problémát.
Kérdésem, találkozott-e már valaki ilyen anomáliával illetve, lehetséges-e hogy a gyengébb WiFi kapcsolat okozza ezt a viselkedést?
Előre is köszönök minden építő tanácsot. Colin -
agoka07
senior tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni: egy Shelly Plus 1PM relét használtam egy 2 kW-os bojler fűtőszál vezérlésére, de sajnos a relé leolvadt. Valószínűleg a terhelés vagy a hosszú üzemidő nem tetszett neki. Tapasztalat szerint van rá alternatíva ami elbírná ezt a terhelést? -
gya/352
tag
válasz
vampire17 #60106 üzenetére
Szia! Bocsi, hogy nem jeleztem vissza. Sajnos nem jutottam többre, mint korábban. Az általad megadott url-t lejátsza, fel is tudom programozni programhelyre a távirányítón, de ha onnan indítom, nem megy a lejátszás. Más rádióadókkal amik a kütyü által támogatott platformokon megtalálhatóak (vTuner, TuneIn) nincs gond, azokkal működik programozottan is, így a négy tesó közül a BDPST Rock, meg a Danubius rögzíthető lesz programhelyre a távirányítón. A Juventust ezeken a platfomokon nem lehet megtalálni az új nevén sem. A juventust úgy néz ki csal a mobil appból tudod elindítani, vagy HA integrációból.
-
spst
csendes tag
válasz
LouiS22 #60111 üzenetére
Elég szomorú, hogy ilyen előfordulhat. Egyrészt a biztonság, másrészt a hekkelés oldaláról...
Hekkeléshez értenek (?), de ha 85 Celsiusra állították a meleg vizet, akkor legalább tudhatnák, hogy 60 fok felett elpusztul a legionella és gyakorlatilag sterilizálják a rendszert... -
LouiS22
veterán
Bizonyára láttátok már, de ha nem: [link]
Érdemes átnézni a konfigokat még akkor is, ha úgy gondoljuk, hogy nem hibáztunk (lásd a listán a "civil" áldozatok). -
biker
nagyúr
Kezdek agyvérzést kapni, és sehogy nem találom a választ. annak a nyomorult play gombnak körben kéknek kell maradnia ha fut a script vagy normális hogy megnyomás után pár mp-el visszavált szürkére? a bal oldali togle switch mutatja az aktív állapotot?
gondom, egy shelly pm-re akasztott blu motion szenzor, amitől annyit szeretnék elérni, hogy minden mozgáskor hívjon meg egy url-t ahol mentem a mozgásokat végtelen naplóba, de nem lehet
A kib... pm action csak a saját eventjeire enged actiont tenni, pl feszültség vagy telejesítmény. ha meg scriptet írok rá, még a saját gyári könyvtárából sem hajlandó működni, nem hívogatja az url-t mozgáskor.tudok rátenni riasztót, akkor üvölt a telefonom, kösz nem, meg tudok push üzenetet, amit a chatgpt szerint nem lehet, mégis tudok. de az nem logol. az összes chatgpt generált kód ugyanez, vagy hibás kód, vagy jó a kód szintaktikailag, de nem jön hívás soha a szerverre
csak a konfig részt idézem, az open libraryből a blu motion scriptet használnám
/******************* START CHANGE HERE *******************/
let CONFIG = {
// When set to true, debug messages will be logged to the console
debug: true,
// When set to true the scan will be active, otherwise it will be passive.
// Active scan means the scanner will ping back the Bluetooth device to receive all its data, but it will drain the battery faster
active: false,
// When `allowedMacAddresses` is set to null, evets from every bluetooth device are accepted.
// allowedMacAddresses: null,
allowedMacAddresses: [
"3c:2e:f5:a9:fe:71", // events only from these mac addresses are allowed.
"11:22:33:45:5a:bc",
],
/**
* Called when motion is reported from the filtered Shelly BLU Motion devices.
* @param {Boolean} motion true, when there is a motion, false otherwise.
* @param {Object} eventData Object, containing all parameters received from the Shelly BLU Motion device. Example: {"encryption":false,"BTHome_version":2,"pid":16,"battery":100,"illuminance":109,"motion":1,"button":1,"rssi":-53,"address":"aa:bc:12:34:56:78"}
*/
motionHandler: function (motion, eventData) {
let lastMotion = 0;
let MIN_INTERVAL = 30; // másodperc
if (motion === true) {
let now = Shelly.getComponentStatus("sys").unixtime;
if (now - lastMotion >= MIN_INTERVAL) {
lastMotion = now;
let msg = "Mozgás észlelve - " + eventData.address + ", RSSI: " + eventData.rssi;
let url = "https://********.hu/********.php?msg=" + encodeURIComponent(msg);
print("Mozgás logolása:", url);
HTTP.get(url, function(res, err) {
if (err) print("Hiba logolás közben:", JSON.stringify(err));
else print("Logolva a szerverre:", res.code);
});
} else {
print("Mozgás érzékelve, de túl hamar az előző után – kihagyva.");
}
}
},
/**
* Called when packet from filtered Shelly BLU Motion devices is received.
* @param {Object} eventData Object, containing all parameters received from the Shelly BLU Motion device. Example: {"encryption":false,"BTHome_version":2,"pid":16,"battery":100,"illuminance":109,"motion":1,"button":1,"rssi":-53,"address":"aa:bc:12:34:56:78"}
*/
onStatusUpdate: function (eventData) {
// Do nothing at the moment.
}
};
/******************* STOP CHANGE HERE *******************/
-
ab81
csendes tag
sziasztok,
update a "távleolvasásra felkészített" Maddalena vízórák kapcsán, ha valakit érdekel: Itt találtam Maddalena SJ PLUS órához gyári reed relét (aka impulzus jeladó) 3100Ft + ÁFÁ-ért, ami pontosan bemegy az óra jobb felső sarkában kialakított részbe. Ezt egy ESP32-re rákötve (egyik vége GND, másik valamelyik GPIO), ESPHome-mal pulse_counter szenzor módban (pullup resistort be kell kapcsolni) működik is a mérés: -
Volt automatikus Samba mentésem a NAS-ra így egy kattintásal vissza tudtam állni szerencsére.
Köszönöm mindenkinek. -
faki_
senior tag
Többször kínlódtam hasonlóval, meguntam és mivel egyébként is újraraktam a HA-t, áttértem a ZHA-ra, minden eszközöm működik vele. Kicsit macerásabb volt a hőmérők értékeit korrigálni (segéd entitás létrehozása), de ezt csak egyszer kellet megcsinálni. Más hátrányát nem érzékeltem, probléma nélkül működik.
-
LouiS22
veterán
Mondjuk egy legalább fél évvel ezelőtti verzióról frissítés előtt én biztosan olvastam volna relese logot. A changelogot egyébként most is látod az addonnál. Szinte biztos vagyok abban, hogy a 2.0-ra frissítéssel (január 3.) érkező változások lesznek.
Itt érdemes kezdeni és haladni időben előre: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen autót vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Renault, Dacia topik
- Synology routerek
- EA Sports WRC '23
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Új! Számla + 1-3ÉV Gari! Áfás! Gamer PC - Számítógép! R5 9600X / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD M.2
- Samsung S23 Ultra 256GB Állapot: 10/10 6 Hónap Jótállás!
- 24" Eizo FlexScan EV2146W, 1920X1200 szép, hibátlan nélkül
- PS5 konzolod megvásároljuk: Budapest, Kecskemét, Szeged, Debrecen vagy akár GLS futárt küldünk!
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest