- Külföldi SIM-ek itthon
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Nem nyílnak a Foldok?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
vampire17
addikt
-
gorbep
senior tag
Tartok tőle a Midea AC Lan HACS integráció ezzel elveszett. A fejlesztője hónapok óta feléje se néz, pedig régóta lehetett tudni, hogy 2025-től gond lesz... kár érte
Az eszköz felismerés simán ment? Melyik régiót állítottad be?
Honnan veszi a kulcsokat? - mert a Midea AC Lan belépett a Midea fiókba és kiimportálta beállításokat... erre ez a leírás nem tér ki. A manuális beállításnál meg kellenének a tokenek és a kulcsok is...Gondolom a régi integrációt előbb le kell szedni....
Szerk: bár törpölök rajta, hogy inkább hagyom a core frissítéseket.... úgy látom a HA is a Microfos irányába halad...
-
Petikeje
tag
Hello,
Pont szerdán szerelem fel egy bvf cp1 tuyas futopanelt. Előtte soha nem volt tuya eszközöm vagy fiókom. Regisztráltam tuya appban, felvettem az eszközt, regisztráltam fejlesztői accountot. Ez alapján a videó alapján telepítettem a localtuyat: [link] . Érzékelte az eszközt, de csak a tuya appban lévő user azonosítót(?) - valami generált karaktersor - kellett megadni, fejlesztői account alatt lévő infókat nem kért. Appot töröltem telefonról, felhasználói fiókot és fejlesztői fiókot nem töröltem. Működik gond nélkül. -
faki_
senior tag
Logikusan átgondolva, szinte biztos, hogy kell a Tuya fiók, hiszen onnan vesz mindent, ha ott törlök valamit vagy új eszköz van, akkor frissül HA-ban is. Ellenben a telefonos alkalmazás valószínűleg nem szükséges. Ha nélkülözni akarod későbbiekben a teljes fiókot, akkor a localtuya lesz a barátod, ami kicsit macerásabb, pl. ahogy ViZion írta, az érzékelőket neked kell hozzáadni.
-
Degeczi
nagyúr
Én is szoktam hülyeséget írni, ettől még nem vagyok hülye, te sem.
A netkapcsolattal nagyságrendnyivel könnyebben adódik probléma, kimaradás, mint egy bevált, passzív hűtésű okosotthon vezérlő géppel, ami helyben folyamatosan teszi a dolgát - már ha nem felhős módszerrel vannak beintegrálva az eszközök.
-
ViZion
félisten
azért itt kb.2 hetente előkerül a zigbee téma és az alis koordinátorok, a gyártók hubjait nem szokták/szoktuk ajánlani, pont azért, mert arra vagy tudsz csatlakozni, vagy nem, fw cserélni lehet, vagy nem...
De mindenképpen a zb a legegyszerűbb. Eszközökön még nem kellett fw cserélnem, h működjön.Ha a Home Assistant vagy a szerver megáll, attól még a kritikus rendszerek (fűtés, víz, stb.) működnek, a mozgásérzékelős ledek nem. Ha sw hiba, akkor percek alatt fent a mentés (minap a router frissítéssel volt baj, nem volt időm keresgélni, mentés vissza és két nap múlva megcsináltam). HW hiba más tészta nyilván, egy alaplap csere nem 2 perc. De nincs terhelve, jól szellőzik, ennek mennie kell. de bánat esetén is tudok vmi gépet szerezni átmeneti servernek.
-
zseko
veterán
Köszi. Hát, kezdőként és hozzá nem értőként én jelenleg azt látom, hogy a ZigBee egyszerű-nagyszerűsége félig-meddig átverés. Nyilván működik, de egy kezdőt, mint például én, nagyon elvisz a málnásba. Én azt vártam tőle az olvasottak alapján - naivan - hogy ha veszek két random eszközt ami zigbee-s (egy random zigbee-t tudó hubot, mert az ugye kell, és egy random zigbee-s akármit), az működik egymással, mivel ugyanazt a 'nyelvet' használják, de eddig csak azt látom hogy a gyártók miatt szándékosan nem, csak mókolással, és akkor jársz a legjobban/legegyszerűbben, ha ugyanattól a gyártótól veszel mindent mert nekik ez a jó és ezt akarják, így meg kb. okafogyott. Oké hogy megoldható, de ez így - szvsz - messze van attól amire vagy ahogy reklámozzák. Így most akkor milyen hubot merjek venni, ha HA alatt használnám leginkább? Például az írt SLZB-06M akkor most jó, vagy sem? Működik ZigBee hubként, működik routerbe dugva lan kábelen, elérem HA alól lan/wifin keresztül, tudom vele kezelni a ZigBee-s cuccokat (gondolom azért kellene egy firmware csere a Sonoff/Xiaomi/stb cuccokon, mert miért ne), vagy sem?
Kis mókolás, firmware csere nem gond, de ne kelljen már config file-okat na meg a netet túrni órákig, hogy infót lehessen találni, és több tíz tucat sornyi kódot módosítani jobbra-balra hogy működésre lehessen bírni valamit, régen szerettem, de már nincs sok türelmem ilyenekbe rengeteg időt beletolni.
Szétnézek mik a lehetőségek és lehet maradok valamelyik - Sonoff/Tuya - vonalon az elérhető eszközvariációktól függően (Tapo-val járnék talán a legegyszerűbben lévén már van pár cucc és már be is van állítva HA alá, de ár/értékben sem tartom jónak, és nincs is minden), vagy elengedem az egészet; amúgy sem okosotthont akarok, csak 'okosítottat', vagy mondhatjuk úgy is hogy 'feljavítottat': fogyasztás követés (havi több száz kWh, és most már érdekelne hogy hova - az már ki is derült, hogy érdemes lenne a hűtőládát lecserélni), kinti-benti hőmérséklet kijelzés, időjárás előrejelzés, mindez egy egyszerű felületen, egyszerűen áttekinthetően, informatívan, pl. egy tablet a nappaliban vagy a folyosón a falra felszerelve, mert az olyan 'fancy'
Persze lennének még plusz ötleteim, de kb. felesleges megvalósítanom: rajtam kívül senkit nem érdekel és senki nem használná.Na, most hogy kicsit kidühöngtem magam, megyek vissza keresgélni
-
4D4M
senior tag
Nem lehetetlen megcsinálni úgy a rendszert, hogy a lényeges dolgok autonóm módon vagy manuálisan tovább működjenek. Ha nem sikerült, akkor hardverhibára lehet készenlétben tartani egy hideg tartalékot mindenből a géphez, amivel 5 perc alatt
meg lehet javítani
mindent. Talán az egyetlen, ami nem 5 perc, az a coordinátor hardverhibája lenne.#54265 zseko:
ZigBee "hub"-ra kértél javaslatot. A linkelt oldalon pedig megtaláltad A ZigBee "hub"-okat, amik garantáltan kiválóan működnek Z2M társaságában. Ami a legelterjedtebb kapcsolati módot testesíti meg a HA és a ZigBee eszközök között. -
migabi24
nagyúr
Na ez jó mert ezt azonnal tudom cáfolni, 10+db eszközöm van, hőmérők, kapunyitó, redőnyvezerlő, okoskonnektor, okosizzók, kamera, nyitásérzékelő, termosztát, mind wifis 2 éve megy a rendszer hiba nélkül, ja és a fele cucc az udvaron van, ezt csak a wifi térerő miatt, soha nem volt semmilyen anomália, pedig rengeteg autómatizmus megy napi szinten, ezt csak azért írom le, hogy ne csak a negatívokat olvassák az idetévedők, én olyanra hibára gondoltam, hogy a sokat emlegetett szerver összeomlás történt-e valaha?
-
Nálam is iOS van (iPhone 12 Pro):
1. kép
2. kép Alul További beállítások
3. kép Katt a Zigbee Csatornák-ra
4. kép -
kuntics
aktív tag
Ez az [aqara kamera] elvileg homekit kompatibilis, plusz hubként is funkcionál, így hozzá tudnék csapni egy ajtószenzort. Tud menteni videót icloudba megfelelő előfizetés esetén, így talán megúszhatom a kínai leskelődést is. Van vkinek tapasztalata aqara+apple homekittel kapcsolatban? Vagy esetleg ezzel a kamerával?
-
its_grandpa
tag
>> Csak a pontosság kedvéért, ..
Ezt ugye most direkt csináljátok Degeczivel ?
Én forintban nézem az Alit. Ez a cucc 3.194.- Huf és 712 a szállítás. Free shipping 3.500.- felett van.
Én belinkelem a E03070-es érzékelőt 1.953.- erre te belinkeled a E0387-et ami 3.493.-.
Korrekt, mit ne mondjak
A szállítási idő, garancia meg nem is kérdés ugye ? -
vampire17
addikt
Igy van , ez a magyar "valtozat" ebben van paratartalmom mero!
Az sem elhanyagolhato szempont, hogy errol a tipusrol (mivel lenyegeben megegyezik a degoo meg a blitzwolf merokkel) tudott volt, h ismeri az rfxtrx. Egy mas tipusnal lehetett volna kodolasi gond. Akkor meg nem 900 Ft sprolok, hanem 2000 Ft ot bukok...
-
Kroni1
veterán
Köszi a tippet! Feltettem én is a SonoffLAN-t, a lámpa kapcsolókat, reléimet és az RF Brigde-emet látja szépen, lehet átteszem az automatizálást az ewelinkről a HA alá.
Habár azt nem tudom pontosan, hogy most akkor a gyári FW-vel rendelkező Sonoff eszközöket ugyanúgy az ewelink szervereken keresztül vezérlem-e, vagy a HA alatt tudnak LAN módban menni?
(30+ eszközöm van, valahogy nincs kedvem tasmotát flashelni mindegyikre..)A Zigbee bridge-et nem látja a Sonoff integráció, ezért feltettem a Tasmotát a ZBBridge-emre, beállítottam a ZHA módot neki, hozzáadtam a Szenzorokat HA-hoz, és meg is csináltam a szükséges automatizálásokat, első próbára ezek tökéletesen működnek!
-
ojb
tag
"Ezek szerint van olyan Tuya kompatibilis gateway, amely kezelné a Sonoff ZigBee eszközöket?"
Nincs sőt az IKA-s eszközöket sem kezeli...
Nem is kell neki kezelnie.
Miért is kezelné más gyártó eszközeit (a sajátjai mellett) akik nem fizetnek neki.
A ZigBee valóban szabványos és nem is az eszközök, (szenzorok) hanem a GW akadályozza meg pl a SonOff csatlakozását a Tuya platformhoz. -
faki_
senior tag
Hátha valakit érdekel: az alábbi Tuya (és HomeKit) kompatibilis ZigBee gateway nem tudja kezelni rendben a Sonoff ZigBee-s cuccait: [link] (Ethernet portos verzió, gyártó ismeretlen, egy szám van rajta: ZN375100-01, a Tuya app NEO Gateway néven ismeri fel).
SNZB-04 és ZBMINI: nem látja egyiket sem,
SNZB-01: dupla kapcsolónak ismeri fel, állapotváltozásokat nem érzékeli, használhatatlan,
SNZB-02: felismeri, fogadja, megjeleníti az adatokat, de az előzőek tükrében már ugyan mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Válságba taszíthatja Oregon államot az Intel leépítése
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Xbox Series X|S
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Diablo IV
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi belépő szinten
- Forrmell.enn
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16GB) Kingston FURY Beast RGB 6000MHz DDR5 CL30 memória 27% 3 év garancia
- Bomba ár! HP ProBook 450 G10 - i5-1335U I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest