-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz
Strezi #59294 üzenetére
esetleg a smart autotune thermostat jo meg erre:
https://github.com/Alexwijn/SAT
OpenTherm gateway el eleg vagany
En nem tennek egy ilyen komplex dolgot alapertelmezette HA-ban. A legtobb olcso termosztat kb ugy mukodik mint a HA alapertelmezett. Ha tobb kell, mint latod, van opcio rendesen
-
4D4M
senior tag
válasz
Strezi #59297 üzenetére
Jah, ok, nem láttam. Azt hittem valami kerülőúton vagy.
Mármint alapnak kellene lennie a HA-ban? Rétegigény ez szerintem. Bár nagy valószínűséggel jellemzően nem a műszaki analfabéták jutnak túl akár egy HA telepítésén, de hogyan tennéd ezt emészthetővé anélkül, hogy a szabályozási körök működésének háttértudásával fel nem vértezed a usert? -
4D4M
senior tag
válasz
Strezi #59294 üzenetére
Azért azt gondolom sejted, hogy nem te vagy az első, aki ezzel a problémával szembesül (:
PID szabályozás (vagy ESP alapon) a járatos út ezen az ösvényen. -
ViZion
félisten
válasz
Strezi #59242 üzenetére
ESPHome + Dallas
Ez olcsó, viszonylag pontosak még gyárilag is. 12 bit felbontás helyett alacsonyabbal használva szerintem jó idők érhetők el. Neten volt vmi project, ahol párhuzamosan több 1Wire szenzor volt, egymás után futottak a mérések. -
válasz
Strezi #59214 üzenetére
már leszereltem a kazán csöveiről, és nem is érem el az entitásokat, de nagyon részletes. Ott nincs olyan, hogy csak akkor küld update-et a szenzor, ha változik a hőmérséklet, vagy bármi más érték. Ha hétvégén lesz időm, össze rakom és a szobával megmutatom, ha nem küld más
-
ViZion
félisten
válasz
Strezi #59032 üzenetére
ki szoktam kapcsolni, nem azt nézem, h wifis-e. Ami nekem felesleges, azt nem akarom eltárolni sem. Pl. feszültséget mér egy halom kütyü, aminél nem érdekes, ott tiltottam. Inverter és a Glances minden sz#rt küld, aminek nagy része max debugra lenne jó, de arra is van más, szal. kikapcs a 70%-a...
-
gorbep
senior tag
válasz
Strezi #58293 üzenetére
Akár külön-külön is hozzáadhatja az energy Dasboard hoz... de egy segéd entitás, ami összegzi a 3 energiát, az 3 kattintás, fél perc...
Nem is állította senki, hogy nem integrál, nem tudom ezt honnan vetted... a kollégának erre válaszoltam:
Az EM3 (gen1) nem tudja ezt, nincs ilyen entitás alapból.a Home Assistant Riemann integrálja sajna elég fos, nagy az összegződő aritmetikai hiba... ha azzal számolsz néha 5-10% relatívot is téved, főleg ha a tartomány alján vannak az értékek.
-
atesss
addikt
válasz
Strezi #54161 üzenetére
Áh, igen, pont ilyesmire gondoltam.
Mondjuk én Shelly Plus Unit látok most: [link]
És ez ha jól értem tudna kapcsolni egy nagyobbfajta relét is közvetlen (mármint DC12V tekercsűt) ?Azon gondolkoztam még hogy lehetne használni DS18B20 (vagy annak variánsai) szenzort is, sőt ilyen szerintem van is elfekvőben.
Azoknak kb. meddig lehetne toldani a kábelét ? És milyen kábel, UTP vagy FTP ugye oké neki ?
HA-ban (vagy más hasonló rendszerben, még igazából nem is tudom biztosan mit fogok használni) ugye ennek a szenzornak van template ? -
ojb
tag
válasz
Strezi #53951 üzenetére
Ahogyan nagyjából néztem a leírást lokálisan is tud "automatizációt" létrehozni és tudja vezérelni a rákötött nagy-áramú jelfogót.
Én lehet ennek néznék utána és nem felhőn keresztül automatizálnék...
Amennyiben beküldi a Tuya szerverre a fesz. adatot (és szinte 100%, hogy igen), akkor biztosan tudsz automatizációt is létrehozni fesz. alapon.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Diablo IV
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Whisky topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Napelem
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Gyeon Q2 autó kerámia bevonatok TOP Áron! + ajándék
- Eladó autós gyerekülések, Römer és Peg-Pérego márkák
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest