- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Venu 3 - testnevelés óra
- Samsung Galaxy A14 és A14 5G - a kisebbik rossz
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
vampire17
addikt
válasz Primary92 #6419 üzenetére
GlusterFS-t hasznal arra, hogy file clustert csinaljon Pi-bol. Nem rossz elgondolas, viszont szerintem egy torrent alapu backup megoldas lehet jobb lenne... pl https://www.resilio.com/ + rclone
Valami felhobe (pl google drive, 15 GB ingyenes, az boven eleg) mehet a szinkron.
Esetleg egy Odroid Cloudshell 2 sem rossz megoldas.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Primary92 #38189 üzenetére
Szia,
nálam Siemens Logo! -k vannak.
Az összes világítás, redőnyök és elszívó ventillátor arról megy.
A programját 2 hét alatt összehoztam a nulláról. (értsd: nem is hallottam előtte ilyesmiről)
A Logo-k LAN-on összeköthetők, egymást vezérelhetik.
Nálam több épület van, kültér, stb., gond nélkül tudok egyikről a másikra "átvezérelni".
4 éve megy, 0 hibával.
A http://www.frickelzeugs.de/ oldalon egy német srác megoldotta a hozzáférést.
Az megy nálam egy pi-n, onnan node-red forgatja mqtt-be, HA-n belül.
Amikor összeborul a HA, vagy bármi gond van, a "mezei" működés még mindig hibátlan.
Olcsó nem volt, de nem bántam meg.
24V-os rendszer, a kapcsolókban csak 24V van.
Ha láttál már hölgy családtagokat vizes kézzel konyhában-fürdőben villanykapcsoló körül matatni, akkor megérted, hogy miért érzek egy kis megkönnyebbülést a törpefesz rendszer miatt.[ Szerkesztve ]
-
ojb
tag
-
tag
-
tag
válasz Primary92 #38315 üzenetére
Nem egy rakétatudomány egyik sem.
végülis csak lámpát kapcsolunk, nem 5 tengelyes mozgást kell számolni.
pedig azt is tudnászekrényről csak annyi, hogy bármennyire túlméretezed, biztos, hogy kicsi lesz fél éven belül.
nálam a házban egy 72 modulos volt a vezérlés, 54 modulos az erőátvitel.
aztán jöttek a nagy kötődobozok, aztán még jöttek és még jöttek.
sosincs vége -
tag
-
LouiS22
veterán
válasz Primary92 #39280 üzenetére
Itt is igaz a minél több, annál jobb . És persze definiálni kellene a kompromisszumot is, mert szubjektív fogalom. De ha egy icipicit visszaolvasol (nem kell sokat), akkor látni fogod, pont tegnap kérdezett valaki konkrét speckóra és kapott rá választ tőlem is, meg később egy kollégától is.
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Primary92 #39280 üzenetére
A kompromisszumok közé manapság már erősen beletartozik a fogyasztás is, hiszen egy 24/7 folyamatosan üzemelő eszközről van szó, ahol nagyon nem mindegy, h mondjuk tizenpár W a teljesítményfölvétele, vagy annak többszöröse.
Ezért népszerűek pl. a HP T620-hoz hasonló minigépek, kis fogyasztással, nem drágán is megfelelő teljesítmény nyújtanak erre a célra. -
LouiS22
veterán
válasz Primary92 #39284 üzenetére
Ahogy Degeczi is írta, egy minigéppel jobban járhatsz, és ha már minigép, akkor egy NUC is jó alternatíva lehet. Ami pedig a fogyasztást illeti, saját adatokkal:
1. NUC i5 24 óra alatt 0,14 kwh
2. Synology DS416play 24 óra alatt 0,54 kwh.Első ránézésre elhanyagolhatónak mondanád a különbséget, de egy hónap alatt már látható lesz a különbség
Mielőtt kérdezel, nézd meg az 1. számú hozzászólást, vagy használd a keresőt, azért van!
-
Degeczi
nagyúr
válasz Primary92 #43381 üzenetére
Nem muszáj: a fejlesztői eszközök alatt van kimondottan "manuálisan konfigurált mqtt" újraolvasás...
Az viszont nem világos, h mivel van gondod. A config az indentálást leszámítva jónak tűnik (de ha az ilyen, akkor told a name n betűje alá az utána következő sorokat is)[ Szerkesztve ]
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz Primary92 #43383 üzenetére
Ja, már az elsőre is akartam kérdezni, h ez ugye több üzenet - de ha egyetlen, akkor nem csoda: ez így nem szabályos JSON!
A mostani módosításoddal már az, ezért fogadja el.
A villanyóráknak külön topikja legyen, így mindegy mennyi van, azon belül egyhez már jó a mostani módszered.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Primary92 #43386 üzenetére
Persze, ezért is jó a yaml config, pár copy-paste és search&replace-el pillanatok alatt létre lehet hozni sok hasonló szenzort.
Egy szenzornak egy állapota van. Saját integrálást írva lehet olyat csinálni, h több tulajdonság alatt is megjelenjen több minden, de ilyen célra nincs értelme, ezeket amúgyis (pl. statisztika miatt) jobb külön entitásként kezelni.[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Primary92 #43529 üzenetére
Mert rossz névre hivakozol: a szenzornak
sensor.autotolto_uzemmod
nevet adtál, nemsensor.tolto_uzemmod
-ot... (a unique_id nem entitásnév)Ezt rögtön látod, ha a fejlesztői eszközök / állapot alatt végignézed milyen szenzorjaid vannak, ill. minden hasonlót mindig a fejlesztői eszközök / sablon alatt érdemes kipróbálni, az erre van!
Ott is látod, h ha beírsz egy{{ is_state('sensor.tolto_uzemmod','65') }}
-ot, az False eredményt ad majd, hiszen nincs ilyen szenzorod.Amúgy ettől eltekintve jó.
[ Szerkesztve ]
-
jézusom
addikt
válasz Primary92 #52608 üzenetére
Asfora redőny kapcsolót tudom ajánlani. De minden redőny 2*2 állásos nyomó. Láttam én is ilyen közép gombos redőny kapcsolót de nem tudom értelmezni.
Azt tudom, hogy a mixvilles neocross egy ótvar minőség, először azt vettem, de lecseréltem inkább asforára.
Egyébként alin is van, ha nem kell minden féle kapcsoló egy családból akkor jók. -
tag
válasz Primary92 #52608 üzenetére
régebbi hozzászólásra válaszolok, de hátha még aktuális.
A szlovén TEM-nek a Modul kapcsolócsaládja jó erre.
Nálam az egész ház ilyennel van, szintén PLC-re kötve.
Van 2x7 modulos szerelvény, konnektorral, nyomógombokkal, még csúnyának sem mondanám.
6 éve megy, nem volt gond vele. Ill. 1-2 led megdöglött, de az külön cserélhető. -
4D4M
aktív tag
válasz Primary92 #53755 üzenetére
A PLC-vel ki fog beszélgetni? Valamilyen nyomógombok? Vagy HA? Vagy egyéb? Ha jól tippelem, akkor a PLC adottság, mert amugy nem hiszem, hogy eszébe jutna valakinek. A dedikált teljesitmenymérős redőnyös relék rendelkeznek pár extra funkcióval, nézd át, hogy ezeket a PLC-vel össze tudod,-e hozni.
...mit teszel ma, ami holnap is számít ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest