Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Fényképeken az újra lilába boruló Xperia 1 VII
- Korábban érkezhetnek az új hajlítható Samsungok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Megjelent a OnePlus 13T
-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
4D4M
senior tag
A távirányítózás nyilván egy zsákutca. Nincs ember, akinek ez a mindennapokban egy használható felállást eredmenyezne. De lámpagyártóként nem nagyon van más járatos út. Csak például amit az ikea csinál, hogy lecseréled a kapcsolódat is.
Mindenesetre nekünk, akik HA alapon megyünk egyelőre nagy áldás ez a kenyszerpalya meg a ZigBee. -
dragon1993
őstag
Talán működhet, de nem ajánlott.
Lekapcsoláskor kiesik a zigbee hálózatról, felkapcsoláskor se azonnal kapcsolódik vissza, mivel ezek a lámpák mesh hálózatot csinálnak, így ki be lépteted ezeket az elemeket belőle valószínű instabil lesz tőle a zigbee hálózatod.Kérdés mi a use-case?
Egyszer belövöd a fényerőt, letiltod a hálózatról és hagyományos lámpának tervezd használni? -
Yocee
aktív tag
OTGW: Kiforrottabb, robosztusabb hardver. Saját szoftverrel. Bejövő Opentherm adat monitorozására is alkalmas, és manipulálásra is a kimenet felé. Például ha a szobatermosztát így modulálna, akkor az otgw tud ezen változtatni. Extrább Openthermes termosztát esetén képes visszaírni a változtatott értéket a termosztátba, hogy a felhasználói felületen is ez látszódjon.
OT Adapter: önmagában nem képes a Master az OT jel fogadására. 2 esp-vel, egy Master és egy Slave shielddel lehetséges, de szerintem úgy macera. Saját Arduino szoftverésvel sok mindenre képes, van már lcd kijelzős változata is. Van Tasmota, és végre ESPHome támogatás is. Tasmotás változattal futottam lukra, egyszer csak megfordult a ki/be logika.
ESPHome változattal egy nagyszerű monitoring, és beavatkozó eszköz. Natívan beül a Home Assistantba, tud termosztát is lenni bármilyen hőmérővel. Bármibe be tudsz avakozni, HMV készítés, 2 zónás fűtés vezérlés, és hűtés is akár. Pár hozzászólással feljebb a kép alatt vannak még képernyőmentések, csak direkt nem akartam beilleszteni, csak linkelni. Nézd meg! -
Yocee
aktív tag
A Th611 Rf ből van itt egy tesztre vett az asztalomon. Az OTGW kompatibilitási táblázatba fel is töltöttem, mit tud (semmit kb). Wifiset még nem láttam Alin.
Diyless féle biztos jó, de külső hőt magától nem tud. A külső hőmérséklet érzékelővel jársz a legjobban, amit a kazánba dugsz.
20 éves műanyag redőnyt motorizáltam. Amíg nem törtek el az öregedés miatt, nem volt gond. Tavaly cseréltem le alura. Sokkal halkabbak.
-
JMP
kezdő
Szai!
Ez: https://www.homewizard.com/ -
Yocee
aktív tag
Ez ha jól látom a HA OTGW saját integrációja.
Két dolgot próbálj meg.
Tedd fel az OTmonitort windowsra, és futtasd egy napig. Ha azon szépen jönnek az adatok, akkor a HA Api megoldása szarakszik. Láttam már olyat, főleg mikor a SAT integracióval játszottam.Beállíthatsz MQTT kapcsolatot is az OTGW nek, néha az stabilabb mint az Api-s megoldás.
-
ViZion
félisten
Nálunk a puffer a konyha mögötti kamrában van. Az a router és az ESP között mittomén 8 m és két fal, az ESP-hez közelebb van egy régi mikró. Bekapcsolják, az ESP elveszti a jelet. Nem jó, de nem is tragikus.
A firmware-ban nem tudod állítani, h ilyenkor delay és reconnect legyen?
Van, ami úgy van beállítva, h ha ugrik a wifi, akkor AP-t hozzon létre, tehát végleg leszakad a neki szánt helyről. Nem ismerem amit használsz, csak tipp. -
Yocee
aktív tag
Nekem egy nagyon régi OTGW van, vampire17 tudja milyen espvel, szerintem az is wemos mini, és annak is gyenge a jele, bár nem szakad ennyire meg. Tedd egy kicsit távolabb a kazántól, hosszabb kábellel.
Ha felrakod az OTmonitort windowsra, és a logot beküldöd az otgw weboldalára, bekerül az adatbázisba, és látod, milyen funkciókat tud a termosztát.
-
tibbike01
őstag
Új háznál oke, főleg, amit te építesz, de egy 44 lakásos társasházban 1 lakás lesz az enyém és nem úgy van, hogy majd én megmondom, hogy 0-ás vezetéket és melyített kötődobozt szeretnék mindenhová. 2-szer mehetek be az építkezésre "oszt csókolom".
4D4M: igen az elektromos redőnyt szeretném okosítani, a Zigbee Tuya vonalon.
ViZion: jópár cikket elvolvastam már, az összefoglalóban lévő is, megnéztem pár youtube videót is, Varga Csongor videóit is. Kb perfektül tudok angolul is, de mégsem jönnek át az infók nagyrésze. Nagyon általánosságban van szó a dolgokról, kb sosem esik ki belőle az, amire kíváncsi vagyok.
Ha tudsz olyan cikket, videót, ahol pontosan leírják az okosrelé bekötését, működését a 0-ás vezeték előnyét, akkor linkeld be kérlek.
-
Fagyi
aktív tag
1.: Attól függ mire programozod, mivel csak shelly-k kapcsolására használható. Rendes kapcsolóként nem ajánlott használni! Egyébként magában nyomógomb (csengő) kapcsolóként, N101 vagy N105, "említhető". 106 a váltókapcsoló, az is megoldható, de csak relével, egy vagy kettő kell hozzá!
2.: Smartwise/Sonoff-ba nincs. -
LouiS22
veterán
Ahogy a kolléga is írta, szopni fogsz a driverekkel.
Értem, hogy van otthon egy NAS-od és mindent is azon akarsz futtatni. Ha folyton b..ni akarsz, akkor jó úton jársz, ha meg veszel egy dedikált, csak a HA-t futtattó célhardvert, nyugodtan alszol és élsz.
Nem foglak lebeszélni róla, csak majd ne gyere sírni, hogy jaj, ez se megy, az se megy, amaz se megy és segítsünk
-
zsamiatt
őstag
VM-be fel tudod tenni a HA-t. Viszont az adapterek szoftveres támogatását keresgélni kell. Én sima synoból is kiszedtem az adaptereket mert elégé körülményes volt driverrel ellátni.
Inkább vegyél egy pi zero 2-t. Arra mehet a zigbee adapter. Illetve Brutusz is van benne. Azt pedig már belőhető HA alá mqtt-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- ÚJ LENOVO ThinkPad P16s Gen 2 - 16" WUXGA IPS Érintő - Ryzen 7 PRO 7840U - 32GB - 1TB -3 év garancia
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozával,12 honap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest