-
Mobilarena
Okos Otthon összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
HUNited
őstag
válasz
Snoop-y #59668 üzenetére
A szakmámból adódóan azért erre elég jó képességem van (azt hiszem), bár tény hogy öregszem és kezdem észrevenni hogy már nem tesz annyira boldoggá a tanulás (egész életem a tanulásról szólt). Amúgy nem akarok expert lenni a témában
Nem tudom miért vagytok ennyire ellene a YT tanulásnak, szerintem szuper dolog hogy így lehet átadni aa tudást másoknak. Vannak akik ebből élnek. Anno nagyon sok éve én is csináltam oktatóvideót régi Symbianos "okos"telefonok hackeléséről és nyilván akkor az még nagyon réteg téma volt, de mégis az hozott össze egy többezres közösséget, az volt a kiindulópont. Az is igaz hogy akkor még a YT sem létezett, de ha létezett is nem volt túl ismert
A lényeg a videós formátumon van. Én vizuális típus vagyok.
-
Krilehor
tag
válasz
Snoop-y #59583 üzenetére
Szerintetek az Aqara T1 (no neutral) relé megbízható és biztonságos relének számít lámpakapcsolók mögé (persze a megadott teljesítményértékek betartásával)? Ha jól olvasom ennek is CE certje van csak.
Amúgy visszanéztem a régi képeket a házról és már a Sonoff ZBMini L2 beszerelés előtt is kormos volt a kapcsoló, valószínű a beszereléskor volt a villanyszerelő ügyetlen, nem a relé égette meg.
-
Krilehor
tag
válasz
Snoop-y #59583 üzenetére
Úgy tudtam ennek a Sonoffnak van CE certje ami EU-ban elfogadott, (tudom UL komolyabb) így azt gondoltam ez nem a kínai dzsunka kategória. Ennek fényében akkor milyen okos reléket ajánlotok villanykapcsoló mögé aminek nem kell 0 és bypass modul nélkül mennek a kisebb teljesítményű LED lámpák is?
Fórumokban Shellyről is olvasok panaszokat, hogy eldurranak. -
WunderKinder
aktív tag
válasz
Snoop-y #59494 üzenetére
Kerti szivattyúaknának és medence gépészetnek a betápját. A szivattyút csak télire szoktam lekapcsolni, de a medencét mindig ha használatban van. Most ilyen forgókapcsoló van előttük és ez után van kötve sima okosrelé. De főleg a medencénél kényelmesebb lenne, ha telefonról tudnám kapcsolni nem kellene mindig elzarándokolni a kapcsolóhoz.
#59493 vampire17: Azt hiszem a Sonoff 4CH Pro R3 lesz a kompromisszumos megoldás, bár a kapcsoló mögé ez sem fér be, de legalább megy offline.
-
alcapone386
őstag
válasz
Snoop-y #59450 üzenetére
Igen, ezért építettem ki minden áramkört csillagpontosan
Villanyszerelő vagyok, és "gyakorlás képp" a sajátommal kezdem az okosotthon tanulást
Szimpatikusabb számomra a szerelvénydoboz mögé épített switch, mivel így bontás nélkül okosítható minden is
Rendeltem már kalapsines kismegszakító kinézetű switch-et is, de a 3kw-os műhelyfűtés kifogott rajta. Persze 63A volt ráírva, de hagyjuk is...
Egyenlőre ott tartok, hogy veszek pár márkát és letesztelem, melyik mit bír. Persze másnak aliról rendelt cuccot nemigazán építhetek be, de sajátnál szivesen kísérletezek.
-
DrojDtroll
veterán
-
JMP
kezdő
válasz
Snoop-y #59352 üzenetére
Akkor miért írod, hogy nem jó? Milyennek kéne lennie? Komolyan érdekelne, ha csak HA -ra használod, mert minek használnék mindet egy vason hiszen szeparálva talán biztonságosabb, akkor miért nem elég egy ilyen vas? Nem kötözködésből kérdem csak érdekelne mert több mint 3000 entitás van a renszerbe és nem látok vele problémát egyelőre. Csak ha váltok akkor miben gondolkodjak.
Rakható falra egyébként, másik házba is rakhatod, ezek miatt kérdezem. -
Strezi
őstag
válasz
Snoop-y #59330 üzenetére
Én hasonló képességű de régebbi konfiggal belefutottam abba a hibába, hogy a HASSOS-t nem lehetett feltenni nem UEFIs biossal.
Felment egy windows és alá VM-ben van. Mondjuk nem bánom, így sokkal hordozhatóbb végülis. Nomeg, valahogy a virtuál gépes backupban jobban bízom mint a HA sajátjában. Egyszer próbáltam a HA CL-jáből visszaállítani, de reménytelenül elbuktam -
Degeczi
nagyúr
válasz
Snoop-y #59290 üzenetére
Triggerelhetsz HA indításra, csak az nem óv meg az éjjel visszatért áram miatt kivilágosodó lakástól, hiszen sokkal hamarabb indulnak el a lámpák mint a HA, ezért mindenképp last state a legpraktikusabb, ha van ilyen opció.
Vagy pl. MQTT alapú vezérlés is kiválthatja ezt, retain módban beküldve a lámpa topikjába a parancsokat, így az induláskor megkapja onnan, mi az elvárt állapota.
-
Pistivi
tag
válasz
Snoop-y #59274 üzenetére
Szia az enyém így működik :
data_path: /config/zigbee2mqtt
socat:
enabled: false
master: pty,raw,echo=0,link=/tmp/ttyZ2M,mode=777
slave: tcp-listen:8485,keepalive,nodelay,reuseaddr,keepidle=1,keepintvl=1,keepcnt=5
options: "-d -d"
log: false
mqtt: {}
serial:
port: tcp://192.168.50.143:6638
baudrate: 115200
adapter: zstack
user: S**********e
password: s******************k
disable_led: false
advanced:
transmit_power: 20 -
szat8
tag
válasz
Snoop-y #59218 üzenetére
Ó, ez egy régebbi darab...
RT-AC65P, a gyári firmware-rel. Szerintem nem tud ilyesmit, de lehet tévedek.@odrif: Láttam, hogy van ez a Cloudflare meg a Tailscale, de valahogy azok bonyolultabbnak tűntek az én nagyon kezdetlegesen egyszerű kis rendszeremhez.
De lehet csak túlságosan láma vagyok a témában. -
ViZion
félisten
válasz
Snoop-y #58872 üzenetére
nem ártana egy skicc, hogy hogyan is néz ki most a vezetékelés. Leginkább a fázis-nulla érdekes és a lámpa helye.
Ha kapcsolókat nyomógombra cseréled, akkor viszonylag egyszerű a megoldás, feltéve, hogy a fázis, nulla és a lámpához menő vezeték jó helyen van. Ha a kapcsolók maradnak, akkor is megoldható, csak ez a vezetékeléstől függ.#58876: értelem szerűen L a fázis, N a nulla, button-ra kötöd a kapcsolót. Ahol a lámpa van, oda meg a lámpa kanócát is bekötöd. Automatizmusba feltétel/trigger: ha valamelyik zb bigyó kapcsoló állapota változik (vagyis nem ki-be állapotot néz, hanem bármiről bármire változik) akkor kapcsolja be a lámpát.
-
pch
senior tag
válasz
Snoop-y #58870 üzenetére
A két szélső alternatív a középső meg kereszt. Sajna csak 3 eszközzel oldható meg.
Van olyan ami ugye két kapcoslót tud fogadni (ezzel elvileg megoldható lenne 2 eszközzel is) viszont nem lesz jó, mert csillár kapcsolónak fogja nézni. Bár hekkeléssel áthidalható a problem, de én inkább 3 kapcsolót raknék. A középen lévő 4 száll az jobbra balra 2 száll. A végeken meg ez egyiknél ott a fázis. Ez annyiban rossz, hogy nullát csak úgy tudsz, hogy a lámpánál beraksz egy söntöt. Ekkor az ahol a sönt van onnan indítva végig tudod vinni. Viszont mindenhova nulla nélküli kapcsoló (vagy aktort) kell szerelni, és nagyon vigyázni középen mit mivel kötsz össze.
Ha kell lerajzolom... -
Cyberbeni
addikt
válasz
Snoop-y #58868 üzenetére
Ahol eddig a fázis ment be, az a "kapcsoló" egyik fele. Ami meg eddig a lámpához ment, az a másik fele. Nyilván amikor ezek máshol vannak, akkor még kell pluszba vezetékezni, hogy az egy okos eszköznél találkozzanak, de más különbség nincs az 1 kapcsoló okosításához képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Hobby elektronika
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Brave
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- AliExpress tapasztalatok
- RAM topik
- További aktív témák...
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Eladó ÚJ, BONTATLAN Samsung Galaxy A05s 4/64GB ezüst / 12 hónap jótállással!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Turbózd fel géped a jövő RAM-jával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged