Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Vivo V70 – a stílus érték?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
-
Mobilarena
Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steady74
addikt
válasz
kgymac
üzenetére
Ilyen táppal hajtom jelenleg.
Az elmélete megvolt/megvan, bár felületesen, hogy a 11 és s 12b között mi a különbség. Ebből a fajta 2811-esből a 720led-es szalagból van sok itthon és minden oké velük. Ahogy írtam szerintem itt gyártási hiba lehet, hiszen a leírásuk szerint az összes 720led/m szalag 5cm-es vágási pontokkal rendelkezik, a 630 led/m pedig vagy 7,1 vagy 10 cm. A 24V-os 10cm, ilyen kellett volna nekem, a 12V-os meg 7,1 cm. Itt lesz a gond szerintem mert a szalagom 24 V 630 led és 7,1cm vágási pontok vannak.
-
kgymac
őstag
válasz
Steady74
üzenetére
Én még jelenleg csak infót gyűjtök, elkerülendő a problémákat.
A chipben különbözik a kettő, a WS2812B a leddel van egybeépítve, míg a WS2811 külön chip a szalagon (már ha megbízható forrás ez). A 2811-es chip maga 12V-os, a 2812B 5V-os. Megfelelő előtét áramkörökkel ez biztosítható, de akár lehet, kínában megoldották, h nagyobb tápról is menjen mindkettő.
Ha az smd chipeken a WS2811.. felirat van, akkor a típus adott. Ha nem, lehet 5V-os táp is akár.
Mindkettőnek azonos a bekötése V+, data, gnd, a leírásod alapján valami protokol problémára gondoltam, de úgy tűnik, mindkettőnél azonos. Gondolom, be kell állítani a vezérlőn, mit kötsz rá.
Egy tápot mérnék mindkét szalaggal, valamint áramfelvételt is. Hátha leesik és akkor mégsem annyira szupi az a táp. -
Steady74
addikt
válasz
kgymac
üzenetére
hú hát most összezavartál
valóban a megnevezésben ott a 2812B, de a leírásban meg ezt írja:
Specification:
Input Voltage: DC12V, DC24V.
IC Type: FCOB RGB WS2811 IC.Ami gyanús, hogy a vágási pontok 7,1cm-re vannak egymástól. A rendelésem DC24V 630 Black PCB, 5m megjelölésű, elvileg 10 cm-re kellene lennie a vágási helyeknek a leírás szerint. Ezért írtam, hogy a szalag nem 24 hanem 12 voltos lehet... kerítek egy 12V-os tápot holnap és megnézem azzal. WLED beállítását tekintve, ha nem nézem a betápot, amit fizikalig a kontrollerbe kötök mindegy, hogy 2811 vagy 2812B a szalag, a kontroller kezeli.

-
Steady74
addikt
válasz
koala69
üzenetére
A gyári kontrollerbe 24V-ot kell adjak, gondolom megfelelő alkatrészekkel intézi amit kell a fesz-szel csinálnia, a szalag 24V-os. Most vagy a szalag nem 24V-os hanem 12 és szar a feliratozás és a csomagolás címkézése vagy nem tudom mi, mert találtam egy 50 centis, ugyancsak 24V-os WS2811-es szalagot, csak az 720 led/m es és 12mm széles (nem jó a lépcsőhöz), azzal szépen, egyenletesen világít mindkét kontrollerrel.
-
stairmaster
tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
Köszönöm! Akkor rendelek amit mondtál.
-
Steady74
addikt
Tanácsot kérnék. Tesztelésre, leendő projekteket miatt vettem két wled vezérlőt itthonról, hogy ne kelljen várni, ezt és ezt rendeltem, aliról pedig ezt a ledszalagot vettem (24V 630l/m. BTF -től sok ledszalagot vettem már, eddig mind jó volt, de most nem tudom, hogy mi lehet a baj. Az egyik ledvezérlővel kicsit, a másikkal sokkal jobban villog a ledszalag, nem ad egyenletes fényt. A 08-as végű, ESP2866-os vezrlővel kb 10 mp-ként, a másikkal pedig folyamatosan villog, színt vált, nem lehet homogén színre beállítani a szalagot. A tápegység stabil 24,2V-ot ad, azzal nincs gond. Hogyan tudom megállípítani, hogy esetleg a ledszalag a sz@r és nem a vezérlők? Köszönöm!
-
mezis
félisten
válasz
LouiS22
üzenetére
"...továbbra sem értem, hogy te miért ne tehetnél rá bármilyen olvasót..."
A korábban villanyóráknál elterjedt mágneses fékezés bizonyára nem működne, de félnek a FÉNYnyomástól. Azzal fékezhetnéd a kis pörgő kereket...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
csemberlen
üzenetére
Cserélni sem kell, mágneskerekes a gázóra, de a DÉGÁZ a jeladó-fészken keresztül haladó dróttal plombál, ezért csak velük egyeztetve lehet gyári jeladót behelyezni - és még ehhez is hivatalos tervet (az említett kamarai tag tervezővel készíttetve) kellene beadni feléjük, akkor fontolnák meg az engedélyezést...
-
Degeczi
nagyúr
válasz
LouiS22
üzenetére
Nekem pl. műanyag vízóraakna van, amiben középre tették a mérőt, így la:
Kérdeztem a szolgáltatót (Alföldvíz), lehetne-e a költségemre is, de egy impulzus jeladós típusra cseréljék? Olyat nem.
OK, akkor csak 10 centivel korábban kötnék-e be a sajátjukat, mert úgy már utánaférne egy másik amit én vennék (a házban egyrészt sehogy nem férne el a beérkező csőnél annyira zsúfolt környéken jön be, másrészt persze amúgyis szeretném rögtön az elején mérni, hogy saját telken történt szakadást is mérjen). "Olyat sem szabad, az aknában csak a mi szolgáltatói óránk lehet!"
Anyátok... Még rosszabb, mint a DÉGÁZ, ahol "csak" kamarai tag tervezővel kellene beadatni tervet a gázórán lévő gyári csatlakozásba gyári jeladó behelyezésére, törpefeszültségű eszközzel kezelésére...
-
xeo98
csendes tag
Sziasztok!
Van egy analog Hikvision DVR-em, aminek az élőképét Frigate-val nézem, de ez nem tud visszajátszást. Van arra mód, hogy hozzáférjek a DVR-en rögzített felvételekhez?
-
fo_di
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
azért nem rakhatsz rá, mert az óra a vízmű tulajdona, és a hiteles mérést csak akkor szavatolják, ha nincs rajta semmi, ezért így döntöttek (akkor is, ha valóságban nem kéne így lenni feltétlen, mint a repülőn a telefonozásnak)
ha tenni akarsz jeladót, de nem engedik, akkor a vízóra mögé közvetlen teszel egy saját nem hitelesített mérőt, azzal azt csinálsz, amit akarsz -
LouiS22
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Én sem azt írtam, hogy te érvelsz (érvelésük volt a szóhasználatom, az nem rád vonatkozik
).De azt továbbra sem értem, hogy te miért ne tehetnél rá bármilyen olvasót és mi történik, ha rárakod (semmi, az óra fizikailag nem sérül attól, hogy rákerül egy jeladó. FEl kell rá pattintani, vagy csavarni).
A kép becsatolásod sajna nem sikerült

-
Damateo
aktív tag
Üdv!
Nemrégen telepítettem egy Home Assistantot.
Szeretném két meglévő klímámat vezérelni vele. Aux Delta2 és RCOOL Solo2, mindkettő wifin van az AC Freedom app segítségéével.
MQTT broker telepítve konfigurálva. Próbáltam a következő integrációt [link] , sajnos nem működik. Hash érték nem egyezik a hiba, ha jól emlékszem. Délután tudok pontos infót küldeni.
Érdemes ezzel az integrációval tovább próbálkozni vagy jobb lenne egy IR vezérlő? -
csemberlen
őstag
Rákérdeztem az árra, 45-50 Ft-ért akarnák feltenni. Gázórát ingyen lecserélték, csak az érzékelőt kellett nekem megvenni, és engedték, hogy rátegyem azzal az irásos feltétellel, hogy ha ők akarnának rátenni saját jeladót, hogy megkaják az adatokat akkor ki kell költöznöm.
-
csemberlen
őstag
válasz
LouiS22
üzenetére
Én nem érvelek, hanem próbálom betartani amit irnak. Ezt küldték:
Bekötési vízmérő jeladózási igényével kapcsolatosan az alábbiakról tájékoztatom:
A bekötési vízmérők jeladózása-szolgáltatást forráshiány miatt ideiglenesen felfüggesztettük.
Várhatóan 2024. májustól újra indítjuk szolgáltatásunkat, ezért felvesszük adatait és amint elérhető a szolgáltatás keresni fogjuk.
Felhívom továbbá szíves figyelmét, hogy a Fővárosi Vízművek tulajdonában lévő bekötési vízmérők jeladózását kizárólag Társaságunk-, vagy az általa megbízott szakember végezheti.
Szíves megértését köszönöm!
Üdvözlettel
-
LouiS22
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Az érvelésük egyébként annál a pontnál bicsaklik meg, hogy pl. a villanyóra sem a te tulajdonod, ellenben nem problémáznak a legtöbb helyen, ha a saját P1 mérődet bedugod az "ő" órájukba.
Ennélfogva érthetetlen, hogy ha felraknak neked egy impluzusadós vízórát (brutális 8000 forint körüli összegért már te is megvehetnéd egyébként, nagy tételben még ennél is olcsóbb lehet), akkor arra miért ne tehetnél fel bármilyen homemade, vagy akár a gyártó saját impulzuskiolvasóját. Ez miért fáj a szolglátatónak? Azért, mert az "övék"? Akkor hozzá sem érhetek?
Milyen órát szerelnek egyébként (típus)? -
LouiS22
veterán
válasz
BlackJack21
üzenetére
ettől még az óra mögé szerintem rakhatsz bármit, ezkenek az idiótáknak csak az a fontos, hogy a plomba sértetlen legyen az órán.
-
LouiS22
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
Mégis milyen törvény tiltja azt ,hogy a saját aknádban, birtokon belül a szolgáltató órája után ne csinálhass bármit és ne tehess be oda egy bármilyen második órát?
-
-
4D4M
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
De mi konkrétan? Hogy nem tehetsz egy második órát az aknába?
-
ojb
tag
Érdekes ez a vízmérő mizéria .
Lassan kezd a gázóráshoz hasonlítani.
Az Alföld Víz szolgáltatási területén pl kérésre minden fenntartás nélkül "távleolvasásra előkésztett" órát adtak és egyáltalán nem akadékoskodtak, hogy mit is akarok vele kezdeni. Ritka pozitív és segítőkész hozzáállásuk volt az egész kéréshez már kettő esetben is.
Nem értem, hogy miért is nem lehet országosan egységes álláspontot kialaktani és megkövetelni a szolgáltatóktól...
@ csemberlen Biztos, hogy a Vízművek tulajdona az a vízóra Te esetedben is?
A fent említett szolgáltató esetében nekem kell megvennem az órát
vagy a szolgáltatótól vagy a szolgáltató által elfogadott hitelesítettet, amit majd Ők felszerelnek.
Természetesen annyiért mint, ha Tőlük venném meg szereléssel együtt.
(Csere esetében a leszereltet pedig ingyen felajánlhatom Nekik...
)Viszont ebben az esetben lehet hitelesített jeladósat is felszereltetni.
-
4D4M
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Tudom, viszont azt nem tehetem az aknába
~
Ezt mi akadályozza? -
LouiS22
veterán
válasz
csemberlen
üzenetére
A mellékvízmérőre viszont azt szerelsz, amit akarsz.
-
4D4M
senior tag
válasz
csemberlen
üzenetére
Ez a locsolómérőre megy, azt meg én vettem, szóval bekaphatják (:
Ami a főmérőt illeti rosszabb a helyzet: beszüntették a jeladót fogadni képes típusok felszerelését és nem is lehetséges ilyet kérni (Pannon-víz).
Ezért oda be fogok tenni egy második mérőt, amin eleve van egy reed relés jeladó. (van elég nyomás, amit elhasználjak rajta) -
4D4M
senior tag
Megtetszett ez a CC2530 alapú vízmérőleolvasás ZB vonalon, összeraktam az asztalon és szépen működik.

Ha erre akarnám rárakni még a gázmérőt is, akkor annak a reed reléjét szabad direktben a GND és egy input közé tenni?Így lenne beállítva a CC2530 FW-je: (P12-re megy a víz. P11-re a gázmérő menne)

Amúgy ennyi a HA része:
configuration.yaml:counter:vizmero_locsolo:name: Vízmérő locsolóicon: mdi:waterinitial: 5305step: 1template:sensor:- name: "Vízmérő locsolómérő m3"unique_id: vizmero_locsolo_m3state: "{{ states('counter.water_meter')|float(0) / 1000.0 }}"unit_of_measurement: m³state_class: total_increasingdevice_class: waterautomations.yaml:
- id: 'watermetercounter'alias: "Vízmérő locsoló"trigger:platform: stateentity_id: switch.vizmero_erzekelo_l1to: 'on'action:service: counter.incrementtarget:entity_id: counter.vizmero_locsolo#zigbee #vízmérő #cc2530 #gázmérő #vízóra
-
mezis
félisten
Üdv.!
Samsung okosomon volt egy Xioami MI Home applikációm. Rövidebb ideig használtam, majd most kb egy év után ismét szükségem lenne rá. Ha használható lenne....
(Galaxy A01, Android 12)Eltávolítás, újra indítás, újra telepítés megtörtént, az MI Home applikáció végtelen ciklusban csak a bejelentkezési ablakot dobja fel. Akkor is, ha másik e-mail címmel újabb fiókot hozok létre.
e-mail cím, PSW rendben, mert PC-n be tudok jelentkezni a
https://account.xiaomi.com/fe/service/login/password oldalon.Nagyon megharagudott a Xioami a Samsungra?

-
llacee
őstag
válasz
Jolida
üzenetére
Azthiszem meg van a hiba.
Nekem kizárólag a hatásos betáplálás és vételezésre van szükségem.
Homeassistant-ot nem használok csak nodered és domoticz.
Egy mqtt sort szúrtam bele és úgy látom az nem tetszik neki, mert, ha ez nincs a kódban akkor stabil.
mqtt:
broker: 192.168.100.100
username: slimmelezer
password: !secret mqtt_password
Pedig nekem mqtt kéne
és igy működik is csak nem stabil. -
LouiS22
veterán
válasz
Steady74
üzenetére
Nem használom, így nem tudok nyilatkozni (vélhetően valamelyest könnyebb lehet a moddal, ha már elkészítette valaki, akkor okkal tette), de egyébként egyáltalán nem ördöngösség magadnak fordítani a binárist. Leírva csúnyább, mint valójában a folyamat, szóval én arra bátorítalak, hogy tégy vele egy próbát. A legrosszabb, ami történhet, hogy nem sikerül elsőre, a hibáidból meg tanulhatsz

-
Steady74
addikt
Beltéri lépcsővilágítást szeretnék építeni WLED vezérléssel HA alatt. Sok minden nem tiszta a WLED használatával (presetek, szegmensek vezérlése) de szeretnék kísérletezni. Olvastam, hogy a WLED usermodok között van Staircase módot, de elakadtam az usermod telepítésénél. Ez alapján mentem volna végig, de már felakadtam, hogy kéri a usermods_list.cpp file módosítását kéri, és ezt a file-t a letöltött mappában nem is találom.
Csináltatok már lépcsős projektet? Ha igen mivel? Ardunio-val sem jutottam előrébb, ott a gyári vezérlőimet nem tudtam hozzáadni a letöltött programhoz, szóval egyelőre egy helyben állok.
Köszi minden segítséget.
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Ez mennyire normális hibaüzenet a Slimmelezernél?
Nagyjából 1 óra után ki is fagy az egész:
-
Steady74
addikt
válasz
BrandonXXV
üzenetére
a kisdobos ahol tud segít
-
válasz
BrandonXXV
üzenetére
shellyshop.hu, de nincs minden. Viszont ócó az, ami van.
-
Steady74
addikt
válasz
BrandonXXV
üzenetére
Szerintem innen, bár alapvetően ahol a legolcsóbb.
-
BrandonXXV
aktív tag
Ha Shelly eszközöket szeretnék beszerezni, akkor azt honnan érdemes/ajánlott megtenni?
-
BlackJack21
tag
válasz
stairmaster
üzenetére
Sajnos nem, TRETAKT , 19. oldal.
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Ezek közül melyik ajánlott termék? Mindenképpen ethernet kábelen szeretném összekötni a szerverrel amin a HA fut a nagy távolság miatt. Xiaomi ble hőmérőkhöz szeretném használni őket.
Előre is köszi a segítséget. -
sambenez
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Van openvpn kliens arra is.
-
tobias40
veterán
válasz
ViZion
üzenetére
Ok,köszönöm,az elméletet nagyjából értem de hogy gyakorlatban mit hogy kell a vpn-ben is majd beállítani,az majd kiderül holnap.("hogy lássam a belső hálót")
A routeremben minden eszközről lehet tiltani a netet egyesével,tehát ez a része rendben van,a vpn-t meg majd kisilabizálom.
De tényleg nem akarok itt offolni tovább,még a végén kikapok a modiktól...

Majd megyek a vpn és az asus topicba... -
válasz
tobias40
üzenetére
A VPN-t úgy képzeld el, mintha egy második internetkapcsolat lenne. Szal a WAN felé tiltod a kamerákat, elvágod a nettől. De a VPN kapcsolaton át Te fogod látni. Ehhez az kell, h legyen a hálózatodhoz VPN elérés (ez van, ha jól olvastam) és az be legyen konfigolva, h lásd a belső hálót. És akinek a kamerákat megosztottad, annak is hozzá kell férnie VPN-hez.
Kamerát letiltani a tűzfalban/routerben kellene. Tailscale VPN-el ingyenesen roppant egyszerűen megoldható a kapcsolat több felhasználó között, amit Te írtál azt sajnos nem ismerem. -
noorbertt
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Ha te se éred el távolról, akkor más se fogja. Esetleg a kamera beállításnal is adhatsz valami 0.0.0.0. jellegű DNS beállítást is és kb megtettél mindent amit tudsz nagyobb hálózati tudás nélkül.
Én kb ennyit tudtam segíteni, saját projekteket sem bírok kivitelezni annyira nincs időm
-
tobias40
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Igen,CMS a progi amiről használom a win-es laptopon és a droidos telefonon és tableten is...
Nincs a programmal semmi bajom csak mivel gondolom ez a "gyári alkalmazás" tehát nem annyira megbízható,de lehet ezt rosszul gondolom.
Ha nem így van akkor maradhat a CMS mert ezt már megszoktam.
Kikapcsoltam a netet itthon,mobilnetről rámentem xMeye app-al amit azon használok és nem érem el a kamerákat.(nyilván ez is a felhőn keresztül kapcsolódott eddig ha távolról akartam elérni a kamerákat)
Tehát most már csak egy vpn servert kell beállítanom itthonra és azon kapcsolódnom pl a CMS vagy a XMEYE app-al és így meg vagyok a kínai serverek kikerülésével?
Igen a családtagoknál majd vmit ki kell találnom de azt majd megoldom mert + 1 személyről van szó aki használja néha a kamerákat...)
Ha ez itt nagyon off akkor folytathatjuk PÜ-ben is,de lehet más is akarja majd így üzemeltetni a saját otthoni kameráit....)
-
noorbertt
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
CMS gondolom az amivel elered a kamerát, ha nincs net tutira akkor mobilon 3g, 4g próbáld elérni. Ha nem sikerült és csak wifin éred el akkor jó vagy, onnantól kelleni fog egy vpn elérés és annyi. Wireguard jó irány.
Szerintem pont hogy hálózati téma mintsem smarthome

Amúgy említetted hogy családtagoknak is kellene elérés, lehet ez lesz a szívás ha vpn elérést kell biztosítani nekik. ( Ez nem jó, nem működik, mi ez az app? Letörlöm és társai
vagy épp olyan adblockert használ valaki ami vpn alapú...)"Most akarok komolyabb rendszert venni" Ha szabad ajánlani, akkor Annke AliExpress rendelessel akár.
-
tobias40
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Asus ExpertWiFi EBM68 mesh rendszerem van.(működik benne egyidőben a vpn server és a kliens is ha jól tudom)
Most kipróbáltam hogy ha lekapcsolom az internet elérést akkor is van élő kép a CMS progiban,ez nem tudom jó-e így.(gondolom igen)
A Proton Vpn-t azért említettem hogy van ez is ha ezzel megoldható csak az amit szeretnék.(hálózatos topicból küldtek ide de az asus fórumban is megkérdeztem már ha jól emlékszem
) -
stairmaster
tag
válasz
BlackJack21
üzenetére
akkor nem értem minek mondta, direkt rákérdeztem telefonról szeretném távolról vezérelni a konnektort, így magába lehet-e ha ezt megveszem a válasz az volt igen.
De akkor vissza viszem. Akkor gondolom ez a változat se működik. [link] ezt a két fajtát vettem, azt mondta ez újabb design, a másik kifutó...
-
BlackJack21
tag
válasz
stairmaster
üzenetére
Az IKEA-s cuccok zigbee-sek, így mindenképpen kell egy (Dirigera) hub vagy zigbee koordinátor, ha wifin keresztül szeretnéd vezérelni. Lokálisan lehet egy kapcsolóval bondolni, így hub nélkül lehet a dugaljat vezérelni. Ha nincs más eszközöd és nem is tervezel a jövőben többet beüzemelni, én visszavinném és rendelnék egy Shelly plug-ot vagy más egyéb (pl tuya-s) dugaljat.
-
noorbertt
őstag
-
stairmaster
tag
Sziasztok!
[link] ezt a fajta okos konnektort rá lehet kötni wifire, hogy távolról tudjam ki be kapcsolni a bedugott eszközt? A boltban azt mondták igen, de most úgy nézem, hogy nem.
...és úgy is tudja ezt a funkciót, hogy nem kell, hozzá semmi plusz kiegészítő.
Köszönöm!
-
noorbertt
őstag
válasz
tobias40
üzenetére
Milyen routered van? Érdemes lenne keresni egy specifikus forum topikot neki és ott elindulni vagy akár az zinterneten megkeresni hogy az adott routerrel megoldható e a dolog.
Amúgy elveszed tőle a netet / WAN elérést és csak Lanon marad elérhető.
Utána a VPN eléri távolról hiszen az is az egyik lényege hogy távolról hozzáférhető legyen a LAN-on lévő cucc .Szerk nem értem miért ide lettél küldve
Proton vpn Nem erre való, saját VPN kellene neked. -
tobias40
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
Nem attól fogják nézni hogy gagyi vagy profi ,a másik az hogy engem zavar ez a tudat.
Csodálkoznék ha másokat nem zavarna hogy megfigyelhetik az akaratán kívűl,de lehet egyedül vagyok ezzel...Azért vettem még régen ilyet hogy lássam hogy kell-e ez nekem,tudom-e használni és bevált a működése.
Most akarok komolyabb rendszert venni de a lényegi kérdésen nem változtat mert azok is a felhőn keresztül nézhetőek a gyári appokkal,gyári beállításokkal.
Ezért kérdeztem hogy hogyan lehet ezt elkerülni.... -
jézusom
addikt
válasz
tobias40
üzenetére
Miből gondolod, hogy bárkit érdekel a rendszered, főleg hogy már megbocsáss, de elég gagyi minőség. Senki nem fogja nézegetni. De az emberek 99% nak jó a gyári p2p megoldás. Régen voltak ilyen hÍrek, igen, de ezekre szokott jönni patch, vagy éppen a gyári jelszót használják, nyilván hogy úgy látják.
Az a baj, hogy eléggé egyedül vagy ezzel a problémával
Irj, ha sikerült!
[link] -
tobias40
veterán
válasz
jézusom
üzenetére
A felhőt azért nem szeretném mert most már fontos lenne számomra hogy ne lássa a fél világ a kameráimat.
Eddig nem foglalkoztam vele mert nem tulajdonítottam neki figyelmet.
Hogyan lehet számolni kódot?
Vagy ti hogyan kezdenétek "újra" ezzel a kamera rendszerrel hogy csak én lássam és a családtagjaim a kamerákat??
-
-
tobias40
veterán
válasz
zsamiatt
üzenetére
Http-n elérem a bejelentkező oldalt de nem tudok belépni mert nem emlékszem az adatokra,6-8 év beállítottam a rendszert és azóta csak a CMS mentéséből telepítettem minden eszközömre a CMS progit és így használtam a rendszert.
Szégyellem de lusta voltam vele foglalkozni...
Most prógáltatok belépési adatokat a böngészőben,hátha beugrik a un:pw...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Van egyszerű megoldás hogy vhonnan kiolvassam a belépési adatokat?(a böngészőben nem jó adat van elmentve,volt amikor változtattam az alapon és nem mentettem el) -
tobias40
veterán
válasz
its_grandpa
üzenetére
Bocsánat,nem voltam pontos...
H.View 4CH CCTV System 720P HDMI AHD CCTV DVR 4PCS 1.0 MP ilyen rendszerem van.
Ha jól tudom ez egy analóg rendszer,eddig a CMS progival használtam a felhőn kersztül
Hogyan tudom meg hogy tud-e lokálba működni?Olvasom az ajánlott linket...
-
its_grandpa
tag
válasz
tobias40
üzenetére
Az NVR típusa segítség lett volna, pontosabban a hálózati konfig lehetőségek.
1. Az NVR http(s) portját eléred a WAN-ból VPN-en keresztül.
2. A LAN-ban egy külön VLAN-ba teszed a NVR-t és a kamerákat + VPN (more security).Ha csatlakoztál már a kínai felhőhöz, akkor ezt elolvasod [link] (ha nem, akkor is
) -
tobias40
veterán
Hi,ide lettem irányítva!
"Hi!
Hogyan tudom legegyszerűbben megoldani azt hogyaz otthoni NVR-es kamera rendszeremet ne a kínai servereken át lássam?(tehát én és a családom lássuk csak)
Milyen kliens kell hozzá és mit kell beállítanom?
Van egy Asus ExpertWiFi EBM68-rendszerem itthon,tehát a vpn is megoldás lehet mert van Proton vpn előfizetés is.
Az lenne a legjobb megoldás ha távolról és helyi hálón is uanazon beállításokkal,programmal tudnám ezt megoldani de majd megírjátok milyen lehetőségeim vannak.
"Hátha itt tud vki segíteni...
-
Rosep
senior tag
Megakadt a szemem ezen a fűtőtesten. Szerintetek be lehetne ezt varázsolni HA alá? Elvileg Tuya-s eszköz.
-
Jolida
tag
válasz
ftamas0201
üzenetére
Kösz.
-
ftamas0201
senior tag
válasz
Jolida
üzenetére
...Ugyan nem mai a történet de gondoltam jelzem, hogy a most kijött Operációs rendszer frissítés (12.1 HA OS) és a 2024.3.1 frissítés írja most az említett táblákat. Még csak fél órája fut, szóval még nem kiabálom el, de nagyon úgy néz ki hogy nem nálam volt a probléma. Igaz minden egyes frissítésnél egy fél napot elcsesztem a beállítások bogarászásával, de nem jutottam akkor előrébb, most gondoltam frissítem az új OS verzióra és akkor felteszem hozzá a core-t is, remélem működni is fog a továbbiakban is

Github és a HA fórumja nem hozott szerencsét, nem jött semmi válasz erre a panaszra egyik helyen sem. -
G.I.JOE
senior tag
Sziasztok,
van több, sonoff dongle-hoz kapcsolódó, víz érzékelőm, amikből az egyik sokszor elveszti a kapcsolatot, vélhetően mert 2 hűtő és egy mikró és egy főzőlap van a mosogató alatti érzékelő és a vevő között.
Van egy, érzékelőhöz közeli, zigbee konnektor. Megpróbáltam ezen az eszközön keresztül hozzáadni (ZHA), de mindig megáll ott, hogy "Eszköz megtalálva, Lekérdezés indítása".Van valami ötletetek, hogy mi lehet a gond?
-
Degeczi
nagyúr
Nem ismerem, de nyilván előre telepített HAOS van rajta, az pedig eleve egy docker futtató célkörnyezet. Így a kérdés az, amit szeretnél futtatni, elérhető-e HA Addon-ként, mert akkor sima ügy. Ha nem, így mindenképp saját dockert kell összerakni, akkor pedig egyértelműen inkább egy minipc, ahogy Airlac is javasolja.
-
Szerintem 100€ magasságában inkább valami kicsi minipc-t, pl. Dell Optiplex 3060/5060/7060 vagy újabb (Lenovo-nak, HP-nek is van hasonló), ezek vannak i3/i5 T-s procival (35W TDP), van bennük 1x M.2 NVMe/SATA slot meg beléjük lehet +1db 2.5" SSD/HDD-t tenni, ezen remekül fut a HassOS natívan, vagy akár Proxmox és VM-ként (USB eszközöket tovább tudod adni neki pl. Zigbee adapter etc). Ezek mellett remekül futhat még más VM és konténerek is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Tomason TN16 Bright Silver 8x18/ET40 - Hankook Ventus Prime4 225/55 R18 DOT 0624 + TPMS+felni kupak
- Vadonatúj, bontatlan AOVOPRO V1MAX PRO elektromos roller 500 Watt, 1 év gari
- HomeAssistant Center - spórolj pénzt automatizálással!
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- 27% - Cooler Master MasterLiquid PL360 Flux 360mm White vízhűtés!
- HP EliteBook 640 G9 - i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- ÚJRA! 256GB NVMe SSD, 1 év gar - 2230 méret
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple iPhone 13 Pro Max 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
valóban a megnevezésben ott a 2812B, de a leírásban meg ezt írja:

).

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)