Hirdetés
- Yettel topik
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Motorola Moto G06 Power – nagyfater új zakót vett
- Milyen okostelefont vegyek?
- One mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Vivo X300 Ultra - tárcsázz, ha van rá keret!
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
koala69
tag
válasz
vtechun
üzenetére
szia, ha a HA-ba mar integralta, es a kerdesed arra vonatkozik, hogy az Energy -ben is megjelenjenek az adatok, akkor a valasz, igen, megjelenitheto, de kell egy kis valtoztatas a HA config-ban:
homeassistant:
customize_glob:
sensor.*_consumption:
last_reset: '1970-01-01T00:00:00+00:00'
device_class: energy
state_class: measurement--mint elozekben irtak itt - koszonet erte - ezt kell beillesztened, termeszetesen a " _consumption " ki kell cserelned arra., ami a sonoff adataiban megtalalhato karakter sor. Utana meg fog jelenni az Energy- oldalon, mint hozzaadhato sensor.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
nszero
üzenetére
Hiába változtatható a kódolás, ha pl. a Lidis csengő
- nem vmi speciális protokollt használ, hanem más eszközök által is alkalmazottat
- elemcsere után magától tanuló módba áll 2 percre
- törölni nem lehet egyszer megtanult kódot...Így pedig valóban levélnehezék lesz belőle, ha mondjuk a szomszédban (vagy nálad) van pl. 433 MHz-es mozgásérzékelő, és egy elemcsere után után annak a jelét is megtanulja, kitörölhetetlenül...
-
nszero
csendes tag
válasz
vampire17
üzenetére
A meglévő rf433 as csengőt le kellet szerelnem. Allandóan megszólalt. A szomszédoké rázavart. Pedig direkt olyat vettem amin lehetett változtatni a kódolást. Ezért szeretnék wifis megoldást vagy egyéb megbízhatóbb eszközt. Pl wifis nyomógombal vezérelni két wifis eszközt.
-
LouiS22
veterán
válasz
vtechun
üzenetére
Az ismerősnek nincs internete, vagy nem tud kérdezni?
Miért kell ehhez hírnök? 
"hekkelnie" biztosan nem kell, az ugyanis egészen mást jelent. De ha az intergráció nem támogatja (nem lehet hozzáadni az Energy tabon eszközként), akkor muszáj lesz kicsit elmélyednie ebben: [link] és ebben: [link]
Más kérdés, hogy milyen hatalmas megállapításokat akar tenni a grafikon nézegetéséből. Picit azt érzem, hogy "csak mert van ilyen és ő nézni akarja" esete van ismét.

-
tototos
addikt
Sziasztok!
Nem teljesen okos otthon kérdés. Van egy Immergas kazán amihez egy on-off termosztát van kötve. Ezen kívül idén bekötésre került egy külső hőmérséklet érzékelő. 11 fokozatban lehet állítani a külső hőmérséklethez képest az előre menőt. Ami meglepő a számomra hogy már a 3-as állásban is 60 fokos víz van -2,5 foknál. Ha jól tudom egy kondenzációs kazán 60 fok felett már nem igazán működik hatékonyan. A mellékelt skála normális vagy az olcsó húsnak híg a leve és rossz kazánt választottunk?
-
tboy72
aktív tag
Helló Mindenki!
Vettem egy DAHUA IMOU IP kamera IPC-T22A kamerát. A saját felhős appjával szépen megy de sehogy nem tudom a HA alá betenni. Az Onvif Device Manager megtalálja, de bármit akarok megnézni vele http errort ír.
Próbáltam mindenféle felhasználónév / jelszó párost, de sehogy sem lehet elérni.
Az NVR-hez sem tudom hozzáadni sehogy. Megismeri hogy Onvif kamera, de ott is jelszó - flhasználónév hibát ír.
Esetleg, ha valakinek van ilyen kamerája, megosztaná, hogyan sikerült?
Köszönöm szépen! -
vtechun
veterán
sziasztok!
Ismerős akarja grafikonon nézegetni a klímájának a fogyasztását. Sonoff fogyasztásmérős reléje van.
Be is kötötte.
Kérdésem az lenne, hogy ezt lehet egyszerűen integrálni HA-ba, hogy szépen mutassa az energy panelon is a dolgokat? Vagy hekkelni kell, hogy a fogyasztási adatok átjöjjenek? Hekkelni biztos nem fog. Köszi!
-
zambozoli
aktív tag
Sziasztok!
valaki használ HA alatt Onkyo AV erősítőt.
A bemenet vezérlés nem úgy működik, mit ahogy kellene. TV-ről megy LAN-ra, LAN-ról USB-re, de TV-re nem tudom visszarakni a forrást.
Config:media_player:
- platform: onkyo
host: 192.168.1.111
name: Onkyo TX-NR636
sources:
tv-cd: "TV/CD"
tuner: "TUNER"
network: "LAN"
usb: "USB"
Kifelejtettem valamit? -
nszero
csendes tag
Hello. Szeretnék egy olyan kapu csengőt ami két helyen jelez. Lehetőleg függetlenül működjön, ne keljen külön központ. Kerülném az esetleges forrasztást. Üzletben kapható eszközökből szeretném összeállítani.
-
koala69
tag
a 16GB-os kartya ha nincs rajta hiba, eleg egy hassio-nek - ettol fuggetlenul, ha teheted, probald ki egy masikkal, hogy ezt a lehetoseget ki tudd zarni. Nekem a tappal volt sok gondom, legalabb 5V/2A-es legyen, bar ez nalam instabilitast okozott, de ki tudja, lehet a supervisor /dokker kezelese stb / eseten nagyobb aramot vesz fel a Pi.
Egy Pi3B+ teljesitmenye elegendo a HA-hez, nekem is mukodik ilyen, hibatlanul. Viszont a kartyara kenyes, es bar irtad, hogy hasznalsz ssd-t - meg uj, jobb minosegu, tobb eszkozben bevalt kartyanal is elo fog fordulni, hogy az adatbazis file megserul, es elvesznek az elozmenyek - pl szenzorok adatai. -
Sipi-
őstag
Teljesen új vagyok a HomeAssistant-hoz. Felraktam egy rPi 3-asra, 16 GB-os kártyára. Elindult, adtam neki IP-t is, de a Supervisor menüpont nem működik csak restart (táp ki-be) után néhány percig. Egy ilyenkor nyomtam adatátmozgatást egy usb-n rákötött ssd-re, de utána sem bírja sokáig.
Mi lehet a probléma? Gyenge az rPi3, vagy a kártya haldoklik?
(nem új a kártya már) -
-
amargo
addikt
válasz
vampire17
üzenetére
Android 11-re is fel lehet rakni a cert-et. Letöltöd a generált root CA-t és ráböksz, majd feljön, hogy hova akarod installálni.
Viszont amit küldtél report-os linkeket, azokat gondolom a tado app-on keresztül láttad.
Én most csak rákerestem, de a legutolsónak a v2-es API tűnik, amit már mások felderítettek:
[link] , [link] , [link]Az említett energy-savings-report.tado.com host-ra csak a Te kérdéseiddel kapcsolatban találkoztam.
-
jézusom
addikt
válasz
Degeczi
üzenetére
Aztaku
Ez működik 
Kicsit kacifántos azért. Nem eszközt kell kapcsolni, hanem mediaplayer on entitást, és utána ahhoz lehet kiválasztani eszközt, vagy mondjuk esetemben zónát is
nem úgy van hogy akkor most bekacsolom az erősitőt, hanem mediaplayert és utána hogy melyiket eszközileg konkrétan 
-
magyarl
tag
Hali!
Gondoltam megosztom milyen frankó megoldást találtam.
Feladat: PC ébresztése és altatása Home AssistantbólWake-On-LAN:
Az ébresztés az egyszerűbb feladat, a HA is natívan támogatja.
Nemrég került fel egy frankó videó róla: [link]
Sajnos az altatásra nem ad megoldást, az RPC parancs csak kikapcsolásra jó (ha jól tudom).Sleep-On-LAN
Pöpec kis Github projekt [link], a lényege: a PC-n futtatni kell egy kis exe-t, ami a WoL parancsokat figyeli. Nagyon ötletes megoldás, hogy az ébresztéshez való MAC cím fordítottjára aktiválódik az altatás. Ennek hatalmas előnye, hogy nem kell más módszert kialakítani a vezérlésnél, ugyan az a szabványos WoL eljárás alkalmazható, csak a reverz MAC címmel.
Az Installation utasításoknál az NSSM telepítési módszert javasolja, így az exe mint egy automatikusan induló, elrejtett háttérfolyamatként működhet.
Ne felejtsük el a Windows tűzfalon kiengedni, hogy megfelelően működhessen.Home Assistant példa
/config/configuration.yaml:switch:- platform: wake_on_lanmac: 12:B4:51:C3:9F:3Fname: "My-PC"turn_off:service: wake_on_lan.send_magic_packetdata:mac: 3F:9F:C3:51:B4:12Ezt aztán kitehetjük Dashboard-ra egy gombként, ami be-kikapcsolásra, ébreszti-altatja gépünket.

-
jézusom
addikt
Hali! Az létezik, hogy HA-ban csinálok egy mentés visszaállÍtást, és oké vissza tölt mindent, de a tasmota eszközeim nem elérhetőek? Elvileg full backup volt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
koala69
üzenetére
Igen, a template sensor akkor értékelődik ki újra, amikor a kifejezésben szereplő bármelyik entitás megváltozott.
Ha a kifejezést beírod a fejlesztői eszközök / sablon alatt, ott jó?
Néha tud hülye dolgokat csinálni a Jinja, érdemes zárójelezni mindent, tehát pl. a szorzás előtti, már float-ra alakított szakaszt is külön.Szerk: ja, így világos
Valóban könnyen átsiklik fölötte az ember, de erre is jó a sablontesztelő, azt mindig érdemes használni egy új template létrehozása után. -
zsamiatt
őstag
probált már valaki LG mosógépet cloud mentesíteni? Találtam az LG oldalán forráskódot, benne van az MQTT.
-
koala69
tag
segitseget szeretnek kerni --- hogy jol gondolom-e, ha egy teljesitmeny meros ajzatra kapcsol eskozok fogyasztasat szeretnem kovetni?
BW Sp6 ESPHome --- ez folyamatosan W-ban kuldi az aktualis fogyasztast, amit kWh-ra alakitok:
- platform: integration
source: sensor.computer_watt
name: peti_computer_consumption
unit_prefix: k
round: 3
method: leftebbol szeretnek havi osszesitest utility meter-el:
utility_meter:peti_computer_monthly_consumption:
source: sensor.peti_computer_consumption
cycle: monthlyes egyenlore csak ezt az erteket szeretnem megszorozni 45-el, mint tarifaval:
- platform: template
sensors:
monthly_peti_electricity_cost:
friendly_name: "Monthly Peti Electricity Cost"
unit_of_measurement: 'HUF'
icon_template: mdi:currency-eur
value_template: "{{ (states('peti_computer_monthly_consumption') | float * 45 ) }}"A kerdesem az lenne --- a leirtak alapjan megkapnam az ajzatra kapcsolt eszkoz havi fogyasztasat, es koltseget?
Koszonom a segitseget!
-
vampire17
addikt
válasz
amargo
üzenetére
Volt egy proxy progi, ami tudott olyat, hogy monitorozta a rajta atmeno adatokat. ha trusted cert-het folraktad androidra es beallitottad proxynak, akkor lehetett latni az ssl -t is. Ki is probaltam, de android 11-re nem tudtam folrakni a certet...
Viszont par honapja probaltam es elfelejtettem a nevet...
Most lehet megneznem, emulatorral...meglett, ez volt az!
-
gahor72
aktív tag
válasz
nemethsza
üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy a 2 gangos lonsonho wifis kapcsoló mind a két körére kötött fogyasztóhoz kell bypass. Persze csak 1db van a dobozban.
Nálam egy régebbi "csavart" energia takarékos izzó volt bent, de random újra indult a kapcsoló. kicseréltem egy modern led izzóra úgy ok. -
radio11
tag
válasz
nemethsza
üzenetére
Tulajdonképpen az történik, hogy a Shelly-n és a bypasson keresztül folyamatosan megy valami kis áram, ez táplálja a Shelly-t. Ha hagyományos izzó lenne akkor nem kéne bypass, de a LED izzóban egy tápegység van, az nem tudja átengedni azt a kis áramot, hanem időnként felgyűlik a kondenzátor(ok)ban és attól villog a led.
-
vampire17
addikt
válasz
jézusom
üzenetére
Nem ertem.... Milyen entitasokat general az erosito integraciod? ha van switch akkor azzal fel tudod kapcsolni. De nem ertem mit akarsz az eszkozzel az automatizacioban......
Bypass-t hova tetted? Sajnos nekem az a tapasztalat, hogy van olyan LED-es izzo, amin a bypass sem segit.... En vegul masfajta Izzot vettem, azota jo.
-
nemethsza
tag
Sziasztok,
fürdőben kicseréltem a hagyományos kapcsolót egy 0 nélküli Lonsonhora. A fényforrás egy ehhez hasonló (csak példa), 13W-os. Amint a kismegszakítót visszakapcsoltam, a led egyből villogni kezdett :-(
Betettem egy bypasst, de semmi nem változott.
Mit szúrok el?
Thx! -
amargo
addikt
válasz
vampire17
üzenetére
Tehát gondolom https csatornán menne és már nézi (mondjuk fura lenne, ha nem), hogy trusted legyen a kapcsolat, ezt viszont sokan lefelejtik a fejlesztők közül, de ha erre is figyeltek, akkor a wireshark se nagyon segít ezen, hiszen az ssl-nek pont az a feladata, hogy 3. fél ne tudja lehalhatni a csatornát beleegyezés nélkül.
-
-
-
vampire17
addikt
válasz
canniball
üzenetére
Torold eloszor az integraciot majd add hozza ujra.
Add hozza ujra es valaszd a cloud alaput.. DE! Amikor valasztani kell eszkozt (exclude/include) mond, hogy az osszes cuccod legyen exclude. Igy hozzaadtad a cloud integraciot, DE nincs beallitva semmi. Innentol elerhetlo lesz mar az API token megszerzos funkco. Ha megvan a key, siman csak ujra hozzaadod ugyanazt az inegraciot (a felhoset nem kell torolni!) de most a tokenest valaszd ki. Megadod az IP-t es a keyt es kesz. Ezek utan a cloud-os hozzaadast torolheted (vagy meg is tarthatod, kesobbi hasznalatra) -
jézusom
addikt
Sziasztok!
HA-hoz van valami blockly alternativa? Nekem egyszerű dolgok kellenek csak, mondjuk egy wifi kapcsoloval egy lámpát felkapcsolni. Sajnos nodered-hez nincs ilyen leÍrás, legalábbis nálam nem működik semmi variáció. Blckly meg domoticz alatt simán ment minden féle leÍrás nélkül... -
vtechun
veterán
Sziasztok!
Broadlink Pro-t használ valaki RF-re HA-ban? Próbáltam volna megtanítani neki a kapunyitót, aztán folyamatosan ezt dobta:
No radiofrequency found within 30.0 seconds
a logba. Van valami trükkje? Ezt a videót vettem alapul: Integrate BroadLink universal remote with Home Assistant
-
code1005
senior tag
Sziasztok,
vettem egy gosund 111, 211 és egy sp1 konnektort. Hogy tudnék ezekre egyszerűen tasmota-t felrakni? Lehetőleg ota-n keresztül, nem szertném szétszedni. Nem nagyon találtam leírást, peddig anno már egy blitzwolf-ot megcsináltam így.
Köszi!
-
vkp
aktív tag
Első tapasztalatok... teljes menürendszert átdolgozták, oldalsávról bekerült menübe a supervisor, minden át lett csoportosítva.
Másik érdekes jelenség, Androidon használom a gyári mobilappot, klónozva 2 példányban 2 HA-hoz. Az egyiknél az összes entities kártyán található switch amikor rábökök, hogy kapcsoljon, akkor nem kapcsol, hanem felugrik az adott entitás ablaka, amiben még egyszer ott van a kapcsoló meg az előzmények. Mobilapp leszedés-felrakás után is ugyanez. Viszont böngészőből nézve nincs ez a probléma. -
LógaGéza
veterán
válasz
noorbertt
üzenetére
Persze: [link]
Kicsit hacky, lehet van már erre jobb módszer is, de működik. Ez egy 1gangos Lonsonho kapcssolón van, annyit csinál, hogy átadja a HA-ba a click.type-ot, ott pedig az automatizáció figyeli, hogy mit kapott, és az alapján cselekszik.
Ha több gangosat szeretnél, akkor csak annyi, hogy a # 1st button alatti részt duplázod, és átírsz minden 1-es 2-esre
-
zsamiatt
őstag
akit esetleg érdekel Blizwolf shp15 zigbee plug:
kb 3700ftra jön ki db
[link] -
vkp
aktív tag
Megérkezett a 2021.12.0b0.... hát lesz változás nem kevés...
-
amargo
addikt
válasz
vampire17
üzenetére
Tado-m nincs, wireshark-ot szoktam használni. Viszont itt szerintem egyszerűbb (gyanítom http-n kommunikál), ha akár egy postman vagy fiddler-t felraksz a desktop-ra. Ott nyitsz egy proxy-t (tűzfalat is neki!) és a telefonodon beállítod, hogy azon a proxy-n keresztül menjen a forgalom. fake https-t is tudsz a láncba rakni, így látod azt a forgalmat is.
-
Hejhoo2011
csendes tag
Rcool klimát belehet tenni HA alá?
(Ha lehet nem mqtt) -
Rosep
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy ilyen érzékelőt.
Meg tudja valaki mondani mi ez az On_off kapcsoló? Mit lehet vele kezdeni? -
koala69
tag
tudna abban vki segiteni, hogy ha van egy SP6-os Blitzwolf ajzatom, esphome-al, ami pillanatnyi es napi fogyasztast mer -- mit kell tennem, hogy az energy -nel, mint individual device-t hozza tudjam adni? koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A lapcsalád Alapelvei itt is betartandók!
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch
- HP ProDesk 600 G4 USDT,Pentium Gold G5400T,8GB DDR4,256GB M2 SSD,WIN11
- 266 - Lenovo ThinkBook 16 (G6 ABP) - AMD Ryzen 5 7430U, no GPU
- 2019 MacBook Air Retina 13" i5 8GB 128GB Rose Gold
- Lenovo T470s 14" FHD, i5 6300U, 8GB RAM, 256GB SSD, 2db akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Miért kell ehhez hírnök?