Hirdetés
- Yettel topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Új hozzászólás Aktív témák
-
concret_hp
addikt
az álláshirdetésekben miért nincs benne, hogy a kritériumok hány %ának kell megfelelni?
már ahol 100%-ban leírják az épp távozó kollega paramétereit 
-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
ja kb. de mivel úgysem ér nyakig a meló (én pl. egész jól megtanultam csocsózni
) így pont ráérnek ilyenekkel sz@rakodni. meg persze ha nem a nyáron kezdek és a 3 havi próbaidőre nem jár semmi, akkor még akár 3 heti fizum is lehetett volna.de örülnék ha ez lenne a legviccesebb sztori az utóbbi fél évből

-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
hogy on is legyek, nekem múlkor közölték, hogy kapok bónuszt, ami nagyságrendileg az éves fizetésem 1%-a
és közölték, hogy fizetésemelés idénre amúgy nincs
vicces dolgok vannak 
-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
ez jupiszi volt? nekem annyi a megoldás, hogy le van limitálva a torrent mondjuk a sávszél 3/4ére és úgy nincs ilyesmi (bár ha nincs limitálva, akkor sem használhatatlan, de érezhetően lagzik minden)
-
concret_hp
addikt
szerintetek az mennyire abszurd, hogy a melóhelyemen keresnek még olyan embereket, mint én, de nekem meg 2 hónapja nem adnak munkát? (jó kb. heti átlag fél napnyit)

-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
hát nemtom mostanában ha elkezd folyni valahova a pénz az államkincstárból ami így józan ésszel irreálisnak tűnik, az érdekes mód mindig kiderül, hogy valakié vagy valakinek a valakiéjé (így kell ezt írni?
)
azt hogy konkrétan kiről van szó nyilván nem tudom és nem is érdekel. de a simliskedés az sajnos már tényleg túl nyilvánvaló 
nem közvetlen közelről, de azért belátható távolságról követem / követtem, hogy hogyan tette tönkre vitya fogorvosa az ország legjobb triatlon rendezvényét, csak mert kerestek egy kis pénzt (és az állam is!) ők meg nem

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
hát szerintem nem érte meg a vesződséget akkor sem

-
concret_hp
addikt
valaki mondja már meg, hogy az olyan fejvadász hova tűnik, aki 3 levélváltás után írja, hogy küldjek egy telszámot, hogy egyeztessünk időpontot, amire <1 óra alatt replyzek és 2 hét alatt nem hív fel?
nem élem meg olyan nagy veszteségként, mert azért bőven voltak kételyeim, de ha már energiát fektet abba, hogy be tudjanak hívni, akkor miért tűnik el, amikor már csak az időpontot kéne egyeztetni? 
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
-
concret_hp
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
ja a másik fele lemaradt, hogy a 13kg / 2 hét az mégis hogyan?
van olyan pörgető szer amitől nem érzed, hogy éhes vagy? 
1kg zsír az ugyebár 9000kcal, ha azt mondjuk, hogy a fele zsírból ment + egy 50% hatásfokkal dolgozik a szervezet, még az is elég sok
-
concret_hp
addikt
mondjuk ha tudod, hogy amúgy hárpia lennél tőle, akkor inkább ez, azért ezzel együtt lehet élni.
valószínűleg barátnőm sem venne annyiért bringát, amennyiért vettem, nálunk az a "probléma", hogy jelentősen több zsetont sikerült összelapátolnom a 20as éveimben, így a cashflow-k nagyjábóli egyezősége ellenére jelentősen több a megtakarításom (persze ennél nagyobb gondom ne legyen
) -
concret_hp
addikt
nyilván ha 20 éve házasok vagytok meg stb, akkor igazán különösen értelmezhető a külön kassza. jobban belegondolva szerintem a közös gyerekig / közös ingatlan tulajdonig értelmezhető, ha jól tévedek ez mindkettő megvan tildyéknél, szóval most már engem is érdekel

de én pl azt se tudom pontosan barátnőm mennyit keres, meg ő se, hogy én mennyit, pedig itt lakik 2.5 éve

lakás bérletet fizetjük felesben, azon kívül ahogy kijön. kb. az autó fenttartás ami ilyen 90-10-ben oszlik meg (néha fizeti a tankolást ha pont úgy jön ki) -
concret_hp
addikt
olyat tud valaki ajánlani ahova fel lehet ajánlani adó 1%ot és a lehető legkisebb eséllyel lopják el a pízt'?
-
concret_hp
addikt
-
concret_hp
addikt
szerintetek átlagosan mikor kapnak fizut az emberek itthon?
1 ideje egy teszkó mellett lakom. tipikus bevásárló napokat tekintve ha péntek ilyen 8-9-10e akkor t*kig tele a teszkó, de ilyen 2-3án még egyáltalán nem, és ha 4-5. péntek, még az is nagyjából kezelhető, ez alapján úgy gondolnám a többség 5 és 10. közt kap lét. (én pl. tipikusan 8án, vagy az azt megelőz munkanap)
-
concret_hp
addikt
válasz
szőröscica
üzenetére
a többség azért elég rosszul élte meg a 90es években megjelenő munkanélküliséget, akár érintett, akár nem + a jelentős inflációt és úgy általánosságban a bizonytalanságot (pl. megszűnt az, hogy "kapsz" egy lakást), ami addig nem igazán volt jellemző. így a többség szerintem alapvetően elég rosszul élte meg a rendszerváltást. de a többség aki azt mondja, hogy mondjuk a 70-es 80-as években jobb volt, ma vélhetően sokkal jobban él mint akkor (kivéve persze ha akkoriban élősködött a rendszeren, mert azt manapság nehezebb megcsinálni kicsiben)
-
concret_hp
addikt
lakásos topicba is beírtam, de kicsi az átfedés a 2 topic közt, szóval van valakinek ötlete 100 éve miért volt minden lakásnak 3.5m a belmagassága? (bp-n legalábbis)

-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
én is tuti pereltem volna szerintem
, azonos indolgással, mint Montoya úr. ráadásul ugye egyautt átírni egy kalap pénz, és ha valamiért fizetsz ott el lehetne várni egy bizonyos minimális szinvonalat 
enyém megoldódni látszik, az előző tulaj későn írta át amikor lejárt róla a bankhitel és annak a nyoma volt ez valahogyan, de elméletileg lezárták, gyakorlatilag meg vagy fogok anyázni amikor eladnám / eladtam vagy nem

-
concret_hp
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
hát még nem biztos, hogy tuti a biznisz, mert ennyi van odab@szva hogy "szabálysértési hatóság, NAV"
előző tulaj későn iratta át miután lejárt a lizing, lehet abból származik, de hogy akkor miért most rakják rá (hétvégén vettem, hétfőn jelentette be és akkor rakták rá, tehát teljesen érthetetlen)

mi lett a sztori vége?
-
concret_hp
addikt
én is vettem valami ilyesmit olyan 2-3 éve, talán 10-15K volt a teszkóban akciósan, teljesen jól megérte.
az hogy itthon milyen katasztrofálisan mennek ügyintézések az meg lassan kabaré. mentem átiratni az autómat, az eladó már bejelentette. erre ráb@sztak valami széljegyzetet, amit nem tudtak értelmezni... amikor ilyen kérdések hangazanak el az ügyintéző szájából, hogy: "nem tudja kideríteni, hogy mi ez?" kb. 20x az hogy "nem tudom", meg vagy 5x hogy "ilyet még nem láttam", akkor arra mi a lóf@szt lehet mondani azon kívül, hogy kettőnk közül mégis ki dolgozik itt?

-
concret_hp
addikt
úgy alakítjuk ki a bértáblát, hogy a kezdő orvos mondjuk az átlagbér felett keressen , ápoló mondjuk nem sokkal alatta, tanár szintén, és egy normális bértáblát csinálunk ehhez illeszkedően. ha azt mondom, hogy valószínűleg minden 3-4. állami + önkormányzati hivatali alkalmazottat nyugodtan ki lehetne tenni, mert egészen minimális a hozzáadott értéke annak amit csinál azt hiszem nem túloztam
(ha esetleg kétségeid lennének, nézz el egy random hivatalba) máris van egy csomó elkölthető lé.és egyébként én úgy gondolom, hogy ha mondjuk 1.5x annyi lenne az állami költés egészségügyre (béremelés, felújítások, fogyó eszközök stb) és ezen át javulna a szinvonal, az már közép távon is meg kellene, hogy térüljön különböző csatornákon át (pl. kevesebb táppénz, emberek nem csak akkor járnának az egészségügyben amikor már "nagyonfáj", hanem lenne preventív része is a dolognak, aminek valami hihetetlen jó a ROI-ja)
-
concret_hp
addikt
válasz
BlacKSouL
üzenetére
szerintem egyértelműen lassítani kell.
ha álló tárgynak ütközök, akkor jobb ha lassan megyek.
ha 2 autó frontális ütközéséről van szó, kisebb a csattanás, ha az egyik áll (lásd előző pont)
ha a két autó azonos sebességgel halad egymás felé, tömegüktől függetlenül kisebb a csattanás, ha lassabban mennek.ezekből szerintem következik, hogy fékezni kell, de nem csattanni még jobb egyébként

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
ez így igaz, de akkor valójában nem a tömeg számít, csak pár olyan tényező ami tipikusan pozitívan korrelál a tömeggel

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
Amúgy is a sebességnél jóval fontosabb a tömegnekem miért 1/2 * m * v^2 ugrik be, mint mozgási energia?

-
concret_hp
addikt
ez a linkedin ez kiváló mókázásokra ad lehetőséget, rájöttem...

-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
csak arra replyzett, hoyg nem net 150K a kezdőfizu, és ez mind2 esetben true, nem értem mi a gondotok

gaborbol: na azt képzeld el, van aki el is végezte a bme-t

-
concret_hp
addikt
eddig nem tudtam, hogy vna egyáltalán olyan, hogy brit gasztronomóia

egyébként én is simán ennék akár minden másnap ilyen-olyan minőségi kolbászt, amiben a germánok alapvetően egész jók
de annyiban biztos jó, hogy nem nagyon tudsz olyat mondani ami Londonban ne jelenne meg

-
concret_hp
addikt
bizonyára létezik principle a management feladatok elkülönítésére, pl. nem lehet a projekt manager és a munkádat értékelő ember ugyan az, na ennek mi az értelmes megnevezése?

-
concret_hp
addikt
na igen itthon ilyen 70-80Kért már elég jó magánoviba tud járni a kölök, ami meg ~200Ł, 2 gyereknél ez 2000Ł különbség. persze tudom, hogy a többségnek esélytelen havi 2x 70-80K-t kifizetni 2 gyerek ovijára, de most nem erről van szó
az amcsi turistákat én azért annyira nem sajnálom, az átlag európai se megy évente oda nyaralni, szóval 1-1

bobsys: nincs olyan, hogy heti 40 vagy akárhány óra a munkaidő?
-
concret_hp
addikt
egyébként nem teljesen erre reagálva, de mostanában azt számoltam, hogy ahhoz, hogy kisgyerekkel kint legyél Londonban v bárhol NY-EUban, ahhoz vmi iszonyat jól kell keresni, mert amíg egyedül v ketten kint vagytok és a lakhatás sokkal drágább az még adhat ki jó matekot, de a kisgyerekkel járó költségek + bevétel kiesések sokkal komolyabbak, mint BP-n mondjuk.
szülés után mennyi lét ad ott az állam az anyáknak ha lehet kérdezni és mennyi ideig? én pl most tudtam meg, hogy ami itthon van a gyerek fél éves koráig v meddig (meg ne kérdezzétek hogy hívják), az nincs is capelve, szóval ha anyuka egész jól keres, akko' az is sok

-
concret_hp
addikt
válasz
K1nG HuNp
üzenetére
én a spanyolra mennék rá https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_languages_by_number_of_native_speakers
-
concret_hp
addikt
ha kiküldtek egy elégedettségi kérdőívet a melóhelyemen és a felénél többre a lehető legnegatívabban nyilatkoztam, akkor ideje elhúznom a csíkot ugye?

-
concret_hp
addikt
válasz
FehérHolló
üzenetére
újabbakról már azt írják beszédhang ellen is egész jók.
sima zártból mi a tuti jó szigetelős?
-
concret_hp
addikt
aktív zajvédős fülessel van valakinek tapasztalata? tényleg jók már vagy még mindig marketing rizsa?
-
concret_hp
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
akko' legyen lusta panaszkodni is

-
concret_hp
addikt
van valakinek új személyije? rá van nyomtatva az adószám vagy chipről lehetne leolvasni?
-
concret_hp
addikt
amúgy nálunk tegnap kb. szumma fél órára voltak nyitva radiátorok, továbbra sem tudom, hogy hogyan lett ilyen jó az épület hőszigetelése, de iszonyat sokat számít, hogy szinte egész nap idesüt a nap + nyilván körbe vagyunk fűtve. és a teraszon este azért mértem -21et én is

-
concret_hp
addikt
Bleki élsz még?
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
concret_hp
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
hát azért annyit edzenék mint amit a gép előtt ülök, akkor asszem szakmát kéne váltanom
szerintem a kis heti 8 órás átlagommal elég magasan az átlag felett vagyok így is

-
concret_hp
addikt
válasz
EQMontoya
üzenetére
ó én amúgy alapvetően nem panaszkodom, csak kiemelem bizonyos helyzetek abszurditását

na jó aheti top3 egyike melóban: a modell amin dolgozok tartalmazott egy egészen elhanyagolható hibát, ami egy random 2 és 500 közti hibát eredményezett a végeredményben. mint szorzó

-
concret_hp
addikt
persze vannak alapvetően durván szerencsés véletlenek úgy mint jó faluban vagy gázszerelő, de én azért hiszek abban, hogy ha energiát, időt, pénzt fektetsz valamibe, akkor az jó eséllyel megtérül és léteznek ok-okozati összefüggések, még ha nem is feltétlen Boole algebra szintű szigorúsággal, de egy fuzzy logika mentén hatással tudsz lenni az életedre.
pl. nem szórod el a pénzed hülyeségekre -> kisebb eséllyel leszel csóró
nyilvánvalóan egészségtelenül táplálkozol (az extremitás kedvéért tételezzük fel, hogy minden tanítás szerint egészségtelen) -> jó eséllyel bajod lesz belőle
prosztó vagy az emberekkel -> kevesebb barátod lesz
ésatöbbipersze az egy másik kérdés, hogy mondjuk 10 éves távlatban mekkora ráhatásod van az életedre és mekkora a véletlen szerepe, nyilván utóbbi sem kicsi.
-
concret_hp
addikt
szerintem a kiinduló pont az ami nem rajtad múlik, a többi azért nagyrészt igen. nyilván kérdéses, hogy a kiindulópont alatt pontosan mit értünk, születés? <14 év? <18év? stb. meg nyilván utána is elég nagy szórása van, hogy milyen random shit ér (mert valamilyen ér az tuti).
de azzal alapvetően Nolffal értek egyet, hogy alapvetően rajtad múlik mit hozol ki a körülményekből. -
concret_hp
addikt
válasz
Winner_hun
üzenetére
ennyi cuccot rendelnék, már tényleg inkább nekiállnék magam intézni
mondjuk én amúgy is magam intézem 
ééés ment egy pü
Új hozzászólás Aktív témák
- IBM TS3200 48-Slot Tape Library (45E1330), 2x LTO-4 FC Tape Drive (35P2510)
- IBM TS3100 Tape Library (3573-L2U), 1x IBM LTO Ultrium 4 FC 4Gb/s Tape Drive (95P5817)-without Tapes
- Nintendo Switch 2 Mario Kart edition Gyári tok Gyárli fólia
- Apple watch Ultra 2 aktiválatlan új 1 év Apple jótállás
- HP Omen
- ASUS VivoBook S16 S3607QA-PL018W
- HIBÁTLAN iPhone 15 128GB Pink-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4113
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku: 100%
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

már ahol 100%-ban leírják az épp távozó kollega paramétereit
persze visszautalni nem fogom

meg koka kóla is nemtom mióta van, de a cukros löttyök fogyasztása úgy vágom a 90es években ugrott meg jelentősen.