Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• emvy
    félisten

Jobb topicot nem találtam, de hátha van hasonló helyzetben lévő ember itt.

Budapest, normál család, szülők dolgoznak, 2 lánygyermek: 10 és 3 éves. Jelenleg mindketten az Örs közelébe járnak iskolába, oviba (5 percre lakunk onnan). Felmerült, hogy a nagylány 8 osztályos gimibe menne, de ilyenek nincsenek a közelben. BKV-val viszont több is elérhető, pl az M2-vel a Déli pályaudvar közelében (Szilágyi Erzsébet, Kosztolányi Dezső).
    Jelenleg én hozom-viszem a gyerekeket autóval, mert akár home officban vagyok, akár bemegyek dolgozni, ez belefér. Viszont ez a kör a szóba jöhető gimikkel már nem férne bele időben. Ti el mernétek engedni egyedül az akkor már 11 éves gyereket BKV-val a suliba és haza, vagy ez még korai? Fogadjunk bébiszittert aki elviszi vagy hozza? (Talán az egyik utat meg tudjuk oldani, a két út az, ami már nem megy.) A feleségem 8-17 között dolgozik így is 7-kor indul és 18-ra ér haza, nagyszülői segítség nincs. Más megoldási ötletetek van, ti mit csinálnátok?

En nem ismerem a ti kornyeketeket. Budai reszen az en lanyom 11 evesen mar abszolut egyedul jart haza villamossal iskolabol, meg sotetedes utan is. Budapest alapvetoen rendkivul biztonsagos. Sot, mar 10 evesen is tobbszor hazajott egyedul. Van nala telefon (amit az iskolaban le kell adni, stb.).

A fiam eppcsak 8 eves koraban mar rendszeresen eljart a kozeli boltba uveget visszavaltani a MoHus automatahoz zsebpenzert, kb. 2-szer kellett atkelni az uton, plusz egyszer villamossinen. Az elso ket alkalommal elkiserte a novere.

Nalunk kiemelten fontos nevelesi szempont az onnallosag, el tudom kepzelni, h van, akinek ez sok.

Új hozzászólás Aktív témák