Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• BlacKSouL

addikt

válasz ladybug #81510 üzenetére

Mobillal és online lehet jegyet venni? Volánbusznak van mobilappja, csak én nem találom? Jegyautomata? A megyében sincs, de szerintem Pesten meg 1-2 nagyvároson kívül sehol.
    Illetve online jegyvásárlás... Volánbusz. Bátonyterenye-Kisterenye Bányatelep megállót kiindulásnak nem lehet kiválasztani, kizárólag csak az Ózdi utat az induló "pályaudvart", azaz 310 Ft helyett máris 438-at kéne fizetni, csak mert azt a megállót nem tudod kiválasztani...azután felütöd a járatokat, és ezt látod
    [kép]
    Mivel én tegnap 17:30-kor értem oda, a 17:49-es busz jött. Mint az jól látszik, erre online nem lehet jegyet venni ahogy a többire se nagyon...csak sofőrnél...készpénzzel...
    Más jó ötlet ide mordorba? Tudom, járjak autóval miközben a vonatbérletet fizetik.

Idősek otthona, bizonyos segédanyag igénylés esetén a térítési díjat csak kizárólag a pénztár nyitvatartási idejében készpénzben lehet befizetni, vagy rózsaszín csekken. Banki átutalással nem. A bentlakás költségét és a gyógyszereket azt lehet utalni, de ezt nem.

Az idős bentlakó nyugdíját lehetne bankszámlára utalni, de a nyugdíjfolyósító csak a nyugdíjas nevére létrehozott számlára utalna. A bank viszont csak és kizárólag jelenlévő személy részére hajlandó számlát nyitni, meghatalmazással nem(többször nekifutottam). Így hiába van egy mozgásában erősen korlátozott 92 éves személy idősotthonban, és kezelné a pénzügyeit egy fiatalabb rokona, azt nem lehet, csak ha mindenhova oda van rángatva, vagy meghatalmazás, vagy aláírás, vagy miegyéb. Így a nyugdíjat a postás hozza készpénzben! a sokadszorra leigazolt, meghatalmazással és személyes jelenléttel is igazolt személynek és címre. Amiből aztán átutalással kell fizetni az otthonbeli térítési díjat. Mondjuk így legalább nem vonnak számlavezetési díjat, meg mindenmás banksarcot.

Új hozzászólás Aktív témák