- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Aktív témák
-
lesaux
veterán
Merni kell álványt használni és merni kell közel menni a témához.
Ez különösen szafarin jó ötlet.De focimeccsen se rossz.
Na, félre a tréfával. Azért az IS nem egy buta dolog, ha nem a szabadban használod a gépet, vagy nem lehet vakuzni stb. Vagy ha ISO 3200 helyett ISO 400-zal szeretnél dolgozni. -
sszever
őstag
Állványról IS-t használni???
Adtak a Canon obidhoz leírást, amely így kezdődik: IS 1 fokozatát az alábbi esetekben ne használja: ha svenkel, állványról fényképez, vagy a xy táblázatban meg nem adott rekeszidővel fényképez...
Persze, hogy szarok lettek a képek...
A leírás így folytatódik valahogy: amennyiben az IS-t nem rendeltetésszerűen használja az hibás működéshez vezethet...
Igazából ez a lényege. Köztudott, hogy az IS 3 rekeszt tud javítani (kb.) ebben az intervallumban használva nagyon szép eredményeket érhetsz el vele, ezen kívül pedig könnyen lehetséges, hogy értékelhetetlen képeket lősz... -
-
sszever
őstag
A Canon 70-200 F4 L USM-re gondolsz? Nem tudom, de mintha ott is ott lenne az L...
Végignéztem most a Canon prosit, a gyártott lencsékről, és jelenleg 70-200-ból a Canon prosi szerint (ezt gondolom vehetjük hivatalos infónak) csak L szériás van... hmmm.
24-70-est ennyire nem ismerem, hogy véleményt alkothassak róla, majd más megteszi helyettem...
Ami viszont feltünt:
Egyik előző hozzászólásodban ezt írtad:
''Volt egy másik regisztrációm is, csak a sok ''lelkes'' tag miatt egy idő után hányingerem lett az egésztől''
Már ne haragudj, de szerintem ha szerinted most sem jobb, inkább ne írj, úgy érzem arra megy ki a játék, hogy beleköss bármibe is, így mások véleményét egyenesen baromságnak nevezed, hátha valaki felveszi a kesztyűt.
Ha más a véleményed szívesen megbeszélhetjük. De akkor konkrétumokra támaszkodjunk. Ez nem fikaparádé. Nagyokat én is tudok mondani, de inkább csak a tapasztalatom osztom meg másokkal.
Nem nézek le senkit, ha Sigmája van, vagy tamronja (Obolony ez neked szól), én is sokszor gondolkoztam már rajta, de valami kifogásom mindig is volt (ha más nem akkor a hangosabb ''USM'' motor).
És igenis van bennem valamilyen szintű Canon rajongás, mert eddig mindig sikerült olyan terméket kapnom tőlük, amely teljes mértékben kielégítette igényeimet, s a neten található tesztek, és egyébb olvasói hozzászólások alapján (pl. külföldi fórumok) nem én vagyok az egyetlen. Ennyien csak nem lehetünk hülyék??? -
atus
senior tag
A fényerő növelése kompromisszum, ennek árán romlik a képminőség, mind az élesség, mind az aberrációk, és a torzítás is. Egy 50/1.0-nak például észrevehetően rosszabb képe van, mint az 50/1.4nek, pedig sokszor annyiba kerül. A zoomoknál meg még jobban korlátoz a fényerő. Ezért van valamivel jobb képe a a 4esnek nyitva, mint a 2.8asnak legtágabban. 4re lerekeszelve viszont elillan a különbség. Meg 4es fényerősnek nincs IS változata, ami azért nem mindegy.
Ez érdekes, ezt még sose hallottam, hogy a 70-200 IS a legelbaszottabb szériájába tartozik a Canonnak. -
sszever
őstag
Azért kevés olyan obit ismerek, amelyik versenyt tud tartani egyik másik Canon L szériás objektívvel.
Elvétve léteznek, de egyik gyártó sem mondhatja el magáról, hogy tud képviselni egy állandó szinvonalat. Erre főleg csak a gyári obik képesek, legyen ez Nikon, Canon, vagy bármelyik másik gyártó.
Addig míg Nikonra, és Canonra a gyári obikból össze tudsz egy olyan készletet állítani, amely az össze sigényt lefedi, ezt nem tudod megtenni a Sigmával, vagy a Tamronnal...
Kb. ennyit erről. HA elég obit próbálsz ki, rájösz Te is. Észerveszed azokat az apró különbségeket, amely sokunknak számítanak, vagy esetleg amelyekkel mások együtt tudnak élni, mert kielégítik igényeiket, vagy esetleg ennyit enged meg pénztárcájuk.
Ha a tegnapi hozzászólásokból vonsz átlagot, akkor csak annyit, hogy ha valaki akar venni 5 méregdrága obit, akkor a hatodiknál ne adja már lejjebb a szinvonalat.
Aktív témák
Hirdetés
- Epson DS-860 profi dokumentumszkenner kitűnő állapotban eladó!
- Dobozos, garanciális HP Color Laserjet nyomtató FÉLÁRON!!! aKCIóó!
- Új Zebra Symbol LS2208 LS2208-SR20007R vonalkód olvasó eladó, több db.
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon! 500.000 Ft egyben az egész 18 mill. helyett
- Zebra ZP505 EPL - Hőpapíros címkenyomtató
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 Plus 64GB / 12 hónap jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 1U rack - 1xGold 6226 (12c/24t, 2.7/3.7GHz), 128GB RAM, 4x1G RJ45, HBA330, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest